טיסות - חברת אל איטליה
-
האם חברת אל איטליה היא חברה אמינה שעומדת בלוח זמנים?
אנו רוצים לטוס לסולט לייק סיטי ויש לנו הצעה מפתה עם אל איטליה
עם שתי תחנות בדרך.
יעל -
טיסות - חברת אל איטליהאכן לאל איטליה מחירים מצויינים. לגבי עמידה בלוחות זמנים/ הגעת מזוודות במועד וכד' היא בהחלט לא ברשימת המועדפים. רבים פספסו את טיסות ההמשך או שקבלו את המזוודות באיחור ניכר. כל עוד הקונקשיין ארוך יחסית וכל עוד לא נלחצים מהגעה באיחור ליעד או יום- יומיים ללא המזוודות, בהחלט אפשר לבחור בהם. אני מכירה אנשים רבים שבזכות המחיר הזול בוחרים בהם מדי שנה ובסך הכל די מרוצים. נסו לבדוק אלטרנטיבות נוספות לפני ההחלטה הסופית. -
טיסות - חברת אל איטליהכנראה שהיה לי מזל איתם .
טסתי איתם לבואנוס איירס (עם החלפה ברומא/מילנו) וכן פעמיים לאיטליה.
לא היו איחורים משמעותיים.
האוכל והשירות גרועים!
אם אתם רק 2 ,עדיף לשלם עוד קצת לחברה אחרת ,אם אתם יותר אנשים
אזי ההפרש הכספי יותר משמעותי ואז כדאי לטוס איתם. -
טיסות - חברת אל איטליהתודה.
אנחנו 6 וההפרש מגיע לכ 1500$ ויותר.
הקונקשיינים מאוד קצרים, כשעתיים בכל שדה תעופה.
לאחר התשובות שלכם נראה לי שהסיכון גבוה על החיסכון.
לא מתאים להתקע בשדה תעופה או לא לקבל את המזוודות.
תודה בכל אופן
יעל -
טיסות - חברת אל איטליהקונקשיין של שעתיים באירופה זה בסדר, אבל אם הקונקשיין השני הוא בארה"ב אז זה קונקשיין קצר מאוד - כי בכניסה לארה"ב קונקשיין זה לא רק לעבור ממטוס למטוס אלא גם לעבור ביקורת ויזות וכו'.
שדה התעופה של סולט לייק הוא hub של חברת דלתא ושווה לברר אצלם מחירים. -
טיסות - חברת אל איטליהלי יש נסיון סביר של טיסה איתם באירופה ולארגנטינה ללא שום בעיה מיוחדת (איחורים לא מאד ארוכים קרו, אבל הם קורים בהרבה חברות), ןהמטען שלי הגיע איתי.
גם אימי נסעה איתם מספר פעמים לארגנטינה ללא שום בעיות מיוחדות.
קונקשיין לחוץ הוא בעיה פוטנציאלית בכל חברת תעופה ורצוי לרווח אותם כדי להמנע מפספוס. בטיסה האחרונה שלי עם לופטהנזה היה איחור ביציאה, ואנשים מסוימים פספסו קונקשיין בפרנקפורט. זה לא בעיה רק של אלאיטליה. -
dhzsos argentino!!!!?? -
טיסות - חברת אל איטליהמה זה hub של דלתא?
יעל -
טיסות - חברת אל איטליהלכל חברת תעופה יש שדות תעופה שמהווים מרכז שלהן ומרבית הטיסות של אותה חברה נכנסים או יוצאים משדה תעופה זה (אבל לא כל הטיסות). המרכז של דלתא במערב זה סולט לייק. בטיסות פנימיות דלתא היא די זולה. בטיסות הבינ"ל אני לא בטוח שהם יכולים להתחרות עם אליטליה אם מדובר רק בטיסה הלוך חזור לסולט לייק. אבל אם אתם מתכננים גם טיסות פנימיות נוספות - ייתכן שסגירות הכל בדיל אחד (עם דלתא או חברה אחרת) יצא זול יותר. -
dhzO.K,יש בחיים דברים יותר גרועים מלא להיות ארגנטינאי -
טיסות - חברת אל איטליהתודה
אני אבדוק מול סוכני הנסיעות
יעל -
לסיגלית - האחריות של מי ?אם יש לנו שעה קונקשין ולא נספיק לטיסה ממילאנו למיאמי - 2 הטיסות עם אותה חברה . מי אחראי ?
החברה שאיתה טסנו - או אנחנו ?
אם הטיסה הבאה היא רק כעבור יום עם אותה חברה , האם אנחנו יכולים לעלות לטיסה של חברה אחרת ולקבל החזר כספי מהחברה שאיחרה לקונקשין ? -
לסיגלית - האחריות של מי ?האחריות העליונה לקבלת פיצויים כספיים היא של החברה שמכרה לכם את הכרטיס טיסה - זאת שרשומה בראש הכרטיס וסוכנות הנסיעות שמכרה את הכרטיס בשם חברת התעופה.
בפועל, בשדה התעופה החברה שאיתם הגעתם לשדה התעופה אחראית להביא אתכם בזמן לקונקשן. למשל - אם טסים אליטליה למילאנו ומשם דלתה למיאמי אז אליטליה אחראית להביא אתכם לטיסה של דלתה ואם אתם מפספסים אז האחריות היא של אליטליה. במקרה של פספוס קונקשן, בשדה התעופה אתם יכולים לדרוש שדרוגים, חדר מלון, ארוחות ואולי שוברים לשימוש עתידי אבל פיצוי כספי אתם יכולים לתבוע בארץ לאחר הטיול כי אף אחד לא יתן לכם את זה בשדה. -
לסיגלית - האחריות של מי ?אופיר תודה על תשובתך
אם אני טסה באליטליה וממשיכה עם אליטליה ולא הגעתי בזמן לטיסה השניה
ולאליטליה יש טיסה נוספת ליעד השני רק כעבור יום
אבל באותו שדה יש טיסה של חברה אחרת - אם אני אטוס איתה ולא אמתין למחרת לטיסה של אליטליה
אוכל לקבל את הכסף ששילמתי לטיסה השניה ? -
חברת אל איטליה עוד שאלההיכן ניתן לברר באיזה מטוס מתבצעת הטיסה?
גם אנחנו טסים למיאמי עם קונקשיין במילאנו.
איך מסודרים המושבים? (ממילאנו למיאמי, סוכן הנסיעות כבר סימן לנו מקומות. אבל למילאנו לא ניתן לסמן מראש. לפיכך, אני מבינה כי יש חשיבות להגעה מוקדמת לנמל, אני צודקת?)
יש מסכים אישיים?
תודה! -
לסיגלית - האחריות של מי ?אם לא תקני כרטיס נוסף (שיעלה לך הון) לא תקבלי שום פיצוי מאליטליה בשדה התעופה וקרוב לוודאי שגם לא תקבלי את כל התמורה בתביעה בארץ כך שזה לא צעד חכם. ניתן לנסות לשכנע את האנשים בשדה התעופה להעביר אותך לטיסה של החברה השניה אבל זה תלוי מאד בסוג הכרטיס שלך, בכמות המקומות הפנויים על הטיסה השניה ובעוד כמה פרמטרים. -
חברת אל איטליה עוד שאלהכל הטיסות של אליטליה לארץ מבוצעות במטוסי איירבאס A321 בתצורת מושבים של 3-3. -
שילוב של שתי חברותהבעיה של איחור לקונקשיין יכולה להיות רצינית ולשירות שנותנת חברת התעופה לנוסעים יש חשיבות עליונה בזמנים בעיתיים כמו אלו.
לא מזמן היה מקרה שהגיע לרדיו של שילוב בין דלתא וחברה אירופאית (נדמה לי אלאיטליה, ולכן אני מזכיר זאת כאן). אני חושב שהכרטיס היה של דלתא.
בכל מקרה, בגלל סיבות שונות, הטיסה של דלתא לאירופה התאחרה והנוסעים הממשיכים לישראל הפסידו את טיסת ההמשך שלהם. ברדיו ראינו את אחת הנוסעות שנתקעה (נדמה לי ברומא) 3 ימים עד לטיסה הביתה. היא אמרה שאנשי דלתא הביאו אותם לחברה האירופאית וזו לא יכלה למצוא להם מקום בטיסותיה לארץ אלא 3 ימים אח"כ, וגם אף חברת תעופה לא לקחה פיקוד ומימנה להם שהות בעיר לתקופה זו. מספר נוסעים, על פי המרואינת, נעלמו ומסתבר שכנראה מצאו להם טיסות חלופיות. כנראה מי שצעק הסתדר.
דלתא באה עם הצעה לנסוע מאירופה לאטלנטה ומשם לישראל, אבל המרואינת אמרה שזו הגזמה פראית ולא הסכמה לסידור הזה (וביננו, רוב האנשים לא היו מסכימים להוסיף עוד מעל 20 שעות טיסה כדי להגיע מאירופה לארץ).
מסקנתי. צריך לשים לב למרווח הולם בין טיסות וכן כדאי לשלם קצת יותר ולטוס עם חברות שנוטלות אחריות על מקרים כאלו ומטפלות בנוסעים המסכנים כמו שצריך. -
שילוב של שתי חברותהמקרה הנ"ל היה בסוף חופשת סוכות במצב שבו במשך שבוע שלם לא היה מקום פנוי על שום טיסה לארץ מאירופה - לא מאיטליה, לא מספרד ולא מגרמניה. דלתה שהביאה את הנוסעים באיחור הציעה אלטרנטיבה של לחזור לארה"ב ומשם לטוס לארץ. אליטליה הציעה מקומות על הטיסה הבאה שניתן למצוא בה מושבים - לאחר 3 ימים. כמובן שלאדם כזה או אחר ניתן למצוא מושב על הטיסה הקרובה גם אם היא OVERBOOKED אבל לעשרות נוסעים זה בלתי אפשרי.
מי שדחה את אופצית דלתה ובחר את האופציה של אליטליה ידע שאף אחד לא יממן לו מלון. דלתה מבחינתה נתנה אופציה לנוסעים ואליטליה לא צריכה לממן את הטעויות של דלתה. מי היה אמור לממן את זה - דלתה? - הם הציעו אלטרנטיבה. אליטליה? - זה לא אחריותם.
בכל מקרה, זה מקרה קצה שלא קורה כל יום וכל שבוע. כבר פספסתי קונקשנים בין חברות תעופה והמקסימום שיצא לי לחכות לטיסה אלטרנטיבית (למזלי אני מניח) זה פחות מ 24 שעות כשברוב המקרים נמצאה טיסה חלופית תוך שעה. אם אתם טסים בימים "מועדים לפורענות" כמו סוף הקיץ או סוף חופשת סוכות או פסח אזי אולי כדאי לרווח קצת קונקשנים.
דרך אגב, גם אם אותו קונקשן היה בין אליטליה לאליטליה היו הנוסעים באותה בעיה בדיוק אבל אז אולי מכיוון שזאת אחריות של אליטליה היו מממנים להם מלון.
למיטב ידיעתי, רוב הנוסעים היו על כרטיסים של אליטליה. התביעות בנושא בטח נמצאות בבתי משפט בימים אלה ונדע בקרוב מה יצא מהן. -
שילוב של שתי חברותאנחנו לקחנו צאנס עם קונקשיין לארה"ב, אמנם לא עם אלאיטליה אלא עם בריטיש ואכלנו אותה בדרך הביתה, נאלצנו ללון לילה בשדה בלונדון למחרת לקחת טיסה לברצלונה ומשם לישראל. וזו עוד היתה האופציה הכי טובה שנתנו לנו...
אז אם לקחת טיסת קונקשיין מראש לקחת מרווח יותר גדול משעתיים. יש הרבה תלונות על טיסות מארה"ב שלא יוצאות בזמן ואז נתקעים באירופה.
שווה לחסוך את הכסף אבל בקשו טיסות המשך עם מרווח יותר גדול.