מסלול אוסטריה
-
בוקר טוב לכולם ושבת נפלאה!!
אשמח להגהה על המסלול.
הערות והארות יתקבלו בברכה. אשמח מאוד לתוספות כמו לא לשכוח להיכנס גם לשם... לעצור כאן... לצלם משם...
בתי קפה ומסעדות שחבל לפספס...
נוסעים בהיקף של אמא ושני ילדים (סליחה מתבגרים... בת 14 וחצי ו בן 10, כן גדלנו לפני מספר ימים ומעכשיו יש לי רק בני עשרה...).
זה טיול ראשון בו אני משכירה רכב! קצת (האמת הרבה יותר מקצת) לחוצה.
הייתי אמורה לנסוע עם אחותי אך היא "הבריזה" והחלטתי להוכיח לעצמי ש"קטן עלי".
יום 1 - יום רביעי. נוחתים לקראת ערב בזלצבורג. נגיע עם רכבת או מונית למלון בהתאם לכמות הכוח שתהיה לנו...
מקווה שנספיק לעשות סיבוב קצר לפחות בעיר.
המלון באיזור גני מיראבל.
יום 2 - זלצבורג ובערב מופע צלילי המוזיקה, נקווה שהוא מוצלח, לא הצלחתי לקבל ביקורות, אבל החלטתי לקחת צ'אנס.
לינה בזלצבורג.
יום 3 - אוספים את הרכב ונוסעים לאגמים.
סט. גילגן וסט. וולפגנג.
מתלבטת אם כדאי גם באד אישל?!
לנים מעכשיו עד סוף הטיול באלטנמרקט (ליד רדשטאט, פלאכו...)
יום 4 - נסיעה לגרוסגלוקנר.
איפה מאוד מאוד כדאי לעצור? ועדיין להספיק לטייל בגאמסגרובווג?
בחזרה מקווה לעצור בבאד גשטיין. הבנתי שאם באים אחרי 6 אי אפשר להיכנס? למרות שפתוח עד 9?!
יום 5 - יום טיול סוסים בהרים.
יום 6 - וורפן. מערת הקרח והמצודה.
יום 7 - המגלשות באבטנאו, אגם גוזאו והאלשטאט.
יום 8 - הליין: מכרה המלח והמגלשות, קניון ליכטנשטיין.
יום 9 - מתלבטת בין 2 אופציות:
האחת - נסיעה למפלי הקריימל, מה כדאי להוסיף?
השנייה - סכר קפרון וקיצנהורן.
יום 10 - יום אחרון (כבר עצוב לי...)
המראה ב6 בערב מזלצבורג.
מה כדאי לעשות בדרך?
חשבתי אולי להשאיר את ארמון הלבורן ליום זה (כי היום בזלצבורג מתקצר בשל ההופעה של צלילי המוזיקה ב6).
אולי גם לעלות לאונטרסברג לאחר מכן?
או שאולי כדאי (בכל זאת) לתת צ'אנס למוזיאון הפתוח?
אז תודה לכל מי שהיה לו כוח לקרוא עד הסוף...
רוית.
-
מסלול אוסטריהשלום רווית
עוד לא היינו (נוסעים בעוד שבועיים) אז בינתיים שאלות:
- את יכולה לתת פרטים/קישור למופע צלילי המוזיקה?
- כנ"ל לגבי יום הרכיבה - היכן אתם לוקחים אותו? האם יש דרישות גיל/ידע מוקדמות ?
אחרי שנחזור אשמח להוסיף עצות.
תודה, יאיר -
מסלול אוסטריהשלום יאיר:
צלילי המוזיקה: זהו דינר שואו (מופע וארוחה).
חשבתי שזה מאוד ייחודי. ממש לא זול...
http://www.salzburg-visitorscenter.com
לגבי טיול הרכיבה: אנו לנים אצל משפחה שבצמוד אליהם ישנה חוות סוסים מאוד גדולה.
יש בחווה שיעורי רכיבה לפי רמת הרוכב אך טיולי רכיבה נעשים אך ורק לרוכבים מאוד מיומנים מכיוון שמדובר בטיול ליום שלם בהרים.
יש עוד חוות רבות באוסטריה ויתכן שבהן המדיניות שונה, אז אולי שווה לשאול במייל, למרות שאין לי מושג למה הרבה מהן לא עונות...
רוית.
-
מסלול אוסטריהאיזה יופי, הקישור הצליח...
תכנס להזמנת כרטיסים לקונצרטים, שם אחד הסעיפים הוא צלילי המוזיקה. -
מסלול אוסטריהנוחתים בזלזבורג . - קונקשין או צארטר ?
יום 4 - נסיעה לגרוסגלוקנר. -לא זוכר את התחנות " המעודפות" אבל חלק מהעניין הוא שעוצרים היכן שמתחשק . המקום היחידי המומלץ ,הגבוה ביותר, הוא "נק האופנוענים"
הבנתי שאם באים אחרי 6 אי אפשר להיכנס? - לא נכון אנחנו הגענו בשעה 19:15
יום 6 - וורפן. מערת הקרח והמצודה.- להגיע מוקדם
השנייה - סכר קפרון וקיצנהורן.- שניהם מומלצים מאד אבל לא תספיקי לעשות את שניהם באותו יום .
יום 10 - יום אחרון חשבתי אולי להשאיר את ארמון הלבורן ליום זה - אם את קונה את כרטיס הזלזבורגלנד אזי הוא תקף ל 24 שעות בזלזבורג ולכן תצטרכי לשלם על הלבורן בנפרד !
-
מסלול אוסטריהטריקו יקר תודה על התשובה!
מגיעים בטיסת קונקשן, אחרי שעתיים בציריך (בחזור יש לנו כ5-6 שעות בציריך...)
לגבי המרחצאות, נרגעתי, נראה לי שממש חבל לא לעצור שם בחזרה. למרות שהבת שלי טוענת שלדעתה עדיף מרחצאות אחרי יום שלם על הסוס (במיוחד ג'קוזי במקומות הרגישים...)
אם צריך לבחור, מה בעיניך מומלץ יותר -קפרון או קיצנהורן, תוך התחשבות בגיל החבר'ה?
לגבי היום האחרון - כן ברור לי שזה לא הכי כלכלי, אבל אני לא יודעת אם נספיק את זלצבורג ביום השני כשב7 אנחנו בהצגה!? אני רוצה להיות בארמון מיראבל, במצודה, אולי איזה בית מוצארט והכי חשוב להסתובב בעיר... -
מסלול אוסטריהווהו איזו תמונה מדהימה שהוספת!!!
גרוסגלוקנר? -
ובנימה אישיתאומנם לא פופולרית אבל אמיתית : למרות עבודת ההכנה לצלילי המוזיקה הכוללת סרט וכו"ב . את ילדי ממש , אבל ממש לא ענין אתרי צלילי המוזיקה ( את המבוגרים ענין מאד ) כנראה שסרט מלפני 30 שנה ונוסטלגיה לא ממש מדבר אליהם.
מצרף לך תמונת אווירה . מבט על הילד הגדול יסביר הכל ,הילדה תמיד מחייכת
צולם בגני מריבל .
-
מסלול אוסטריהכן התמונה מגרוסגלוקנר מהקרחון "יוסף"
סכר קאפרון - נוף מדהים ועליה במעלית מיוחדת
קיצהורן - הר מושלג בכל ימות השנה ובנוסף שעשועי שלג ( רק ביולי אוגוסט )
תכלס : קיצהורן ! -
מסלול אוסטריהמצטרפת למה שכתב טריקו. בגרוסלוקנר עוצרים היכן שמתחשק. יש מס' מקומות תצפית ואפשר גם ללכת ברגל במסלול הליכה קצר. יש ירידה לקרחון עצמו, מלבד לראות אותו מלמעלה. מאוד מרשים לראות את הקרחון מקרוב! אולי תוכלו לשלב את קפרון וגרוסלוקנר באותו יום, אם תתחילו מוקדם. שניהם אתרים יפיפיים! תהנו! -
מסלול אוסטריהטריקו - איזה מקסימים! הבחור נראה מאוד מאוד משועמם...
האמת היא שהחבר'ה שלי "כבדים" לגבי התענינותם, חובבי ארמונות ומוזיאונים כך שאני מקווה שיהנו (ואם לא, לפחות אני...)
קרחון יוסף?!?!
שירלי - אם נצא מאיזור אלטנמרקט מוקדם בבוקר האם נוכל להספיק את שניהם?
בד"כ אין לנו בעיה להיות בדרכים כבר ב 7 בבוקר ואם צריך קצת קודם... -
טריקוהצצתי עליהם בהגדלה... זוג יפיופים!!
הצליח לך... -
מסלול אוסטריההיי רוית
עוד לא העברת את הכתר של מלכת הולנד ואת כבר כובשת את היעד הבא...
ולענין המסלול.
הימים הראשונים בסדר ואני מאוד אשמח אם גם את לא תהיי בצ'אונר אבל אני חושב שכדאי לך - אם ישאר זמן לעשות זאת.גם ככה בדרך לאלטנמרקט - עוברים בבאד אישל(אלא אם חוזרים שוב דרך האוטוסטרדות).
לגבי סידור הימים - נראה לי שכדאי לרווח בין היום של אבטנאו לבין היום של הליין כי בכל זאת - מגלשות הרים זה הכי קרוב למה שאין באוסטריה - פארקים.אלא אם התכוונת למגלשות שבתוך המכרה אבל יש גם מגלשות הרים באזור.לבקר בארמון הלברון תוכלו גם אחרי הליין-אניף מאוד קרובה להליין ויש סיורים גם בערב. ואת קניון ליכטנשטיין תוכלו לעשות בסוף היום של וורפן.
אנחנו היינו רק בקפרון - כל הביקור לקח לנו 3 שעות אבל זה היה מחוץ לעונה וגם אחר הצהריים אז בטח עכשיו עמוס יותר.
לגבי הגרוסגלוקנר....
ביום האחרון כדאי אולי לנסוע לאגם המלכים - 30 דקות מפאתי זלצבורג.
אם צריך להיות בשדה ב 3 אפשר בקלות לעשות את זה .
תהנו
הג'מוס
-
מסלול אוסטריההי רוית!
אפשר להספיק את שניהם. קפרון בערך 3 שעות והשאר גרוסלוקנר.
מצטרפת לדעתו של ג'מוס שאפשר את הלברון עם הליין. -
מסלול אוסטריהקרחון "יוסף " = קרחון פרנץ' ג'וזף -
מסלול אוסטריהלדעתי אם בתכנון סוף היום המרחצאות כדאי לותר על קפרון -
מסלול אוסטריהלא נראה לי אפשרי קפרון וגרוסגלוקנר באותו היום.
אם לוקחים בחשבון הגעה אל תחילת הכביש ממקום הלינה (אנחנו נתקענו אחרי עדר פרות ורק ההגעה מפלאכו לברוק לקחה שעתיים כמעט) ,פרק השעשועים הנחמד וגן החיות (חינם עם הכרטיס )לפני הכניסה לכביש עצמו, הנסיעה בדרך הנופית עם עצירות בתחנות השונות, פקקים והמתנה(באוגוסט -כן כן ) לפני הגישה לחניונים שלפני קרחון פרנץ יוזף, בלוי במקום , ארוחת צהריים ? ויש לחזור את כל הדרך או המשך נסיעה לכוון באדהופגשטיין..
כל אלה ממלאים בקלות יום. איפה נשאר מקום לקפרון ?. גם שם לוקח כמה שעות..
ושאלה שאינה קשורה - תגידו לי איזו תמונה שלי אתם רואים ? אתמול החלפתי תמונה . שמתי אחת מסנט ברתולומיו. כאשר אני נכנסת לפורום במחשב אחד שלי מופיעה החדשה ובמחשב השני מופיעה הישנה. איך יתכן ? מה אתם רואים? -
מסלול אוסטריהאת החדשה-ברתולומיאו
הג'מוס -
מסלול אוסטריההי רוית, אלטמרקט היא דקה נהיגה, מ-reitdorf, שתיהן סימטאות בקווצות פלאכו, אז אולי תקפצי איזה אח"צ לחוות הסוסים שהמלצתי לך להתרשמות.
לגבי הגרוסגלוקנר, אינני רוצה לרפות את ידיך, אבל הסכיתי ושימעי, זה ממש אבל ממש לא must, אני מאד נהנתי מהנופים בדרך, אבל כמותם יש כחול שעל שפת סנט וולפגנג, ודומים להם תראי כמעט מעל כל הר באוסטריה.
את ממילא הנהגת ובפרוש לא תראי הרבה. הדרך בלשון המעטה די מסוכנת, ואת הנהגת ומלכתחילה לא לגמרי רגועה, אז למה לך?
כבר סיפרתי שילדי ובעלי לא שוכחים לי את היום סיוט שהיה להם במסלול הזה, שלא לדבר על איבוד הברקסים, בירידות התלולות, את עם אוטומטי אבל.....
תחשבי על זה שוב.
שיהיה לכם טיול מקסים -
מסלול אוסטריהאיריס - האם שילוב קפרון וקיצנהורן הגיוני? בתנאי שיצאנו מאוד מוקדם בבוקר.
נראה לי שניתן לגרוסגלוקנר את הכבוד המגיע לו....
האם גן החיות בכניסה נחמד?
ודרך אגב - תתחדשי על התמונה.
ג'מוס - לא נראה לי שנוותר על צאונר... הילדים כבר שמעו שיש שם עוגת שוקולד משהו משהו. אני מקווה שיש גם איזה עוגת פירות (לא אגזים ואתעקש על גזר...)
אתה צודק לגבי הרווח בין אבטנאו למגלשות של הליין, התכוונתי אליהן בנוסף למכרה מלח, משם לאניף נראה מאוד סביר בשל הקירבה.
לגבי היום האחרון - לא נראה לי שנגיע לאגם המלכים. נשמור אותו לטיול אחר, עם החווה ששלחת לי, כן אני בהחלט שומרת על הקישור אליה, סביבה נבנה את הטיול הבא... (מקווה!)
טריקו - עכשיו הבנתי! איזה כבדה...