ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

10 שעות בהונג קונג

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    5
    3596
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jon01
      jon01 נערך לאחרונה על ידי

היי, בהלוך לאוסטרליה יש לי עצירה של 10 שעות, מגיע ב-14:00 ויוצא בחצות. מה אני יכול לעשות בזמן זה בהונג קונג, האם יש למשוך מטבע מקומי בכספומט בשדה? (כמה יספיק לשלם לתחבורה, סיבוב בעיר וקצת אוכל?). איך מגיעים לעיר ואיך חוזרים ממנה? אשמח לשמוע על מסלול מתאים תוך התחשבות בקרבה לתחבורה שלוקחת הלוך וחזור לשדה, לא בא לי להתברבר בהונג קונג.. (רכבת?)
      אני מניח שיש לקזז זמן הגעה (נסיעה לעיר)וזמן חזרה (מהעיר) ועוד איזה שעה שעתיים שכדאי כבר להיות בשדה לפני הטיסה כך שנטו יהיו לי 6-5 שעות (אולי פחות?) בהונג קונג.
      האם יש שמירת חפצים בשדה?

תודה!!! (עוד 14 יום לטיסה)
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ESCMen
        ESCMen נערך לאחרונה על ידי

10 שעות בהונג קונג
        לי יהיה אותו סיפור בדיוק... מצאתי בפורם אסיה כמה דברים...

בחיפוש מצאתי:
        כללי
        http://www.lametayel.co.il/archive/categories.asp?app_id=13&am p;dest_id=143&dest_type=2

הונג קונג – אטרקציות, לינה וקניות
        http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=17752&var_n ame=&var_id=&cat=

קאולון-פארק ואזור קניות
        Victoria Pik- לוקחים רכבת סאבווי לתחנת Central שנמצאת באי הונג קונג. ביציאה מהתחנה יש מיד שילוט לויקטוריה פיק או ל Pik Term שזו בעצם רכבת קטנה שעולה לויקטוריה פיק. אם לא מוצאים שילוט- לשאול Pik Term, כולם ידעו לענות. הליכה של 5-10 דקות בעלייה מעצבנת. מומלץ ללכת בשקיעה כדי לראות את הנוף גם באור וחובה גם בחושך (אם חייבים לבחור- לכו בחושך) הרכבת עולה לתצפית עד משהו כמו 10 בערב.
        מרחק הליכה או מונית קצרה משם יש את אזור הסוהו- פאבים מועדונים
        5) Ocean Park - אם נשאר יום פנוי, לכו לפארק המים הכי יפה ושיש שם גם לונה פארק! הולכים בתוך אקווריום ענק, שיורד בסלאלום למטה ורואה דברים מדהימים. MTR לתחנת Admirality, משם אוטובוס לפארק- מחיר כרטיס האוטובוס כבר כולל כרטיס כניסה לפארק.

6) Ladies Market - Night Market - כל השווקים בהונג קונג עם אותם דברים, מה שלא תמצאו בשוק אחד לא תמצאו גם בשוק אחר. לא ללכת רק בין שורות הדוכנים- יש מלא מציאות בחנויות שבצידי בשוק. הליידיז מרקט באזור תחנת Mong Kok, עוד לא הצלחתי לקלוט את הדרך לשם מהתחנה אז לא להתבייש ולשאול מקומיים. שוק הלילה בין 20:00-00:00 והאווירה טובה. MTR בתחנת Jordan ושם לשאול- זה בערך רחוב אחד ליד התחנה
        מתוך: http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=56359&var_n ame=country&var_id=143&cat=

באם תגיע להונג קונג בשעה סבירה במהלך היום ואתה לא אוסף את המזוודות (כאשר המזוודות מגיעות ישר ליעד הסופי) שווה להגיע להונג קונג! שדה התעופה של הונג קונג נמצא באי לנטאו! באי זה קיים רכבל מהמם הנוסע כעשרים דקות ובין עמוד לעמוד ישנו כמעט קילומטר (כך אומרים הסינים) בהגיעך ליעד ישנו טיול נחמד בטבע וניתן גם לראות קצת מהתרבות הסינית! כל זה יקח לך להערכתי בין 3 - 4 שעות.

לאחר מכן יכול אתה לעלות על הרכבת המהירה (אמנם יקרה יותר מאוטובוס) ולהגיע לקאולון ולהסתובב בין החנויות השווקים וכו` מומלץ לקחת מפה מהINFO CENTER שנמצא ליד המעבורת לאי הונג קונג. לחילופין יכול אתה לעלות על ה MTR (רכבת תחתית) ולהגיע לאי הונג קונג עצמו ולטייל באזור הדרגנוע הארוך ביותר בעולם לאורכו ולרוחבו ובדרך תעבור באזור ה``סוהו`` של הונג קונג ותחוות את הצד המערבי יותר של העיר!
        מתוך: http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=44597&var_n ame=country&var_id=143&cat=

הערה חשובה לגבי מחיר: ישנה רכבת שמגיעה בחצי שעה לעיר, ועולה כמאה דולר הונג קונגי, הלוך וחזור באותו יום. כדאי לשים לב שאתם באמת קונים את הכרטיס הדו כיווני, כי שני כרטיסים חד כיווניים עולים 200. בכלל קשה רוב הזמן להבין את ההסברים של המקומיים שבאופן מפתיע לא מדברים אנגלית כזאת טובה ביחס למקום שהיה מושבה בריטית עד לפני כמה שנים.
        מתוך: http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=43028&var_n ame=country&var_id=143&cat=

כמו כן שים לב לאזהרה הבאה:אזהרה לכל העוברים בנמל התעופה של הונג-קונג, במיוחד לאוסטרליה וניו-זילנד: אסור להכניס למטוס נוזלים או מיכלים שיכולים להכיל נוזלים (בנפח מעל 100 מ``ל) מכל סוג שהוא וזה כולל: מים, משחת שיניים, ג`ל גילוח, קרמים, דיאודורנטים, וכו`. בהונג-קונג הכל הולך לפח מול העיניים. בטיסות שמגיעות לאוסטרליה בודקים שוב שאין לכם נוזלים על התיק, אז חבל לקנות בדיוטי-פרי. הסינים עושים חיפוש בתיקים כמו שרק סינים יודעים לעשות... קשה מאוד להערים עליהם.
        מתוך: http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=55767&var_n ame=country&var_id=143&cat=

• danitpeleg
          danitpeleg נערך לאחרונה על ידי

אולי זה ישמע לך ממש לא מתאים בשבילך
          אבל הייתי מציעה לך לגשת למלון ליד השדה תעופה, לשכור חדר לכמה שעות, להתקלח, להתגלח ולישון.
          • Armchair_Traveller
            Armchair_Traveller נערך לאחרונה על ידי

10 שעות בהונג קונג
            גם אני אהיה 10 שעות בהונג קונג באותן שעות. נראה שאנחנו טסים בטיסות מקבילות בימים שונים. אני טס ביום רביעי הקרוב.
            דיברתי עם קרוב משפחה שלי, שהוא מדריך טיולים ומומחה לכל מקום מטויל בעולם. בניו יורק העצות שלו מאוד עזרו לי. ישבתי איתו הרבה זמן על הונג קונג, אוסטרליה, ניו זילנד. עד שהגענו לניו זילנד כבר התקשיתי לקלוט את כל המידע. אולי אני אתקשר אליו שוב כשאגיע לשם.
            בכל מקרה, לגבי הונג-קונג הוא המליץ לי לקחת רכבת או אוטובוס משדה תעופה ל-Star Ferry. שם לקחת מעבורת לאי הונג-קונג. ללכת ל-Peak Tram ולנסוע ל-Victoria Peak (לשבת בצד ימין). שם יש תצפית יפה על הונג קונג. לרדת משם ואם יהיה זמן ללכת ל-Mid Level Escalator, שזה מדרגות נעות באורך 800 מטר, שעולות להר. אם ישאר זמן לרדת ברח' הוליווד וללכת למקדש מאן מו. זה בקלות יכסה את הזמן שיש לנו.
            הוא אמר שכדאי להמיר 20-30 דולר אמריקאי. חוץ מזה תמיד אפשר להשתמש בכרטיס אשראי. אל תוריד סכומים קטנים מכספומט. זה יקר(לפחות בכרטיסים של לאומי). קח איתך כסף במטבע נפוץ ותמיר שם.
            • Armchair_Traveller
              Armchair_Traveller נערך לאחרונה על ידי

10 שעות בהונג קונג
              לגבי נוזלים - אסור רק בתיק היד. בתיק הגדול במטען אין בעיה.
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון