ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ספורט אתגרי בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    7
    15
    2853
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • mbm128
      mbm128 נערך לאחרונה על ידי

אהלן אנשי פורום יקרים
      מחפש המלצות לאתרי ספורט אתגרי טובים ואני אפרט:
      מחפש לעשות באנג'י, צניחה חופשית, ראפלינג, ראפטינג, סווינג, סופרמן (באנג'י הפוך), מצנחי רחיפה וכל מה שאתם יכולים להמליץ
      באנג'י אני מחפש משהו רציני, עשיתי בנפאל 180 מטר אז רק משהו בסדר גודל הזה (50-80 מטר זה פשוט נראה לי קטן מידי)
      מאד אשמח אם תרשמו מיקומים ומחירים של כל פעילות/אם יש דילים או כרטיסים משולבים, אני יודע שזה משתנה לפי עונה אבל כרגע אני לא סגור על תאריך טיסה אז פשוט תמליצו ואני כבר אבדוק
      תודה!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • harelrech
        harelrech נערך לאחרונה על ידי

ספורט אתגרי בניו זילנד
        אני ממש לא מתיימר לדעת היטב ומה שאני יודע זה מקריאה בפורום ומהספר -

כל מה שכתבת אפשר למצוא בקווינסטאון באי הדרומי.

מעבר לזה -
        טאופו בצפוני אמורה להיות בירת הצניחה החופשית בעולם וגם זולה.
        אם חשוב לך הגובה של הבאנג'י אז (ותקנו אותי אם אני טועה) בקווינסטאון יש את הכי גבוה שלדעתי זה 300 ומשהו.

לגבי ראפטינג דווקא חקרתי היטב.
        מאזור צפונה ומזרחה לרוטורואה יש מספר ערוצים של ראפטינג ברמות שונות וחזקות.
        מקום טוב נוסף לראפטינג יוצא ממרצינסון בחלק המערבי של האי הדרומי ויש שם כמה חבילות יקרות של הלירפטינג כלומר מסוק שלוקח אותך לנקודה גבוהה כדי להנות מרוב הערוצים או פשוט לעשות ראפטינג של כמה ימים. אפשר גם רגיל כמובן.
        ובערוץ באלר שליד קווינסטאון באי הדרומי קראתי שמאוד פופולארי.
        תלך לאתר NZ RAFTING או ממש טוב.

כתבתי מה שאני יודע ומקוה שעזרתי.
        • Or
          Or נערך לאחרונה על ידי

ספורט אתגרי בניו זילנד
          באנג'י.
          בניוזילנד יש לא מעט מקומות לעשות באנג'י, אבל לפי מה שאני יודע, הבנג'י הכי גבוהה שכרגע עובד הוא 134 מ', זה הנוויס. מרחק נסיעה קצר מקווינסטאון. (בעבר היו קופצים כ300 מטר ממסוק, אבל ככל הידוע לי הפסיקו עם זה)
          החברה הכי גדולה לבאנג'י בעולם וגם בניוזילנד היא של אי ג'י האקט, הבן אדם שהתחיל את המסחור של זה, זה האתר שלהם: http://www.bungy.co.nz/
          באתר הזה בצד ימין יש רשימה של כל הבאנג'ים:
          http://www.newzealandnz.co.nz/bungy-jump-sites/index.html
          שים לב, לרשימה נכנס גם ה sky tower sky jump באוקלנד. שבתור מישהו שצפה מהצד, זה בהחלט מראה מאוד מבדר.
          ליד קווינסטאון יש גם קניון סווינג, ועוד ינסוף פרוספקטים של דברים שמאוד קשה לי להסביר במילים.
          מצנחי רחיפה... גם כן, מאיזור הגונדולה בקווינסטאון. אם אני לא טועה אז זה עסק של ישראלים, או שסתם יש ישראלים שעוסקים בזה.

צניחה חופשית יש בכל כך הרבה מקומות כך שבאמת קשה להמליץ בדיוק. אבל לרוב בטאופו הכי זול, וברוב המקומות, הגובה המקסימלי ממנו אפשר לקפוץ הוא 15000 רגל.

נכון שלא ביקשת פירוט, אבל יש מספר אזורים שמאפשרים רכיבה על אופניים בסגנונות שונים. יש מדרונות והשכרת אופניים.... אני זוכר מספר מקומות. יש בקווינסטאון מהגונדולה למטה. יש הליי בייקינג (מקפיצים אותך עם הליקופטר) ברימארקבלס (רכס הרים מול קווינסטאון), יש מספר אתרי סקי (על אתרי סקי אני לא אפרט בהודעה הזאת) שפתוחים בקיץ לתקופה מוגבלת מאוד ומאפשרים רכיבה במדרונות\בפארק ושימוש במערכת הרכבלים - קורנט פיק (לא רחוק מקווינסטאון), סנואו\דירט פארק (בין קווינסטאון לוואנאקה) וטרבל קון (קרוב לוואנאקה). אני חושב שיש עוד איזורים טובים לרכיבה באיזור רוטורואה.... ובעוד הרבה מקומות.

לגבי ראפטינג, אני לא מכיר כל כך. אז חבל שאני אנסה להוסיף על מה שהחבר השני כתב...
          אהה... ואני חושב שהכי מגוחך זה הזורב, מכניסים אותך לכדור ומגלגלים אותך מגבעה. אפשר לעשות את זה עם מספר אנשים בתוך הכדור, וכשיש\אין מים בתוכו. הקפיצה לתוך החור (של הכדור)... מזכירה כל מיני סצינות מעניינות. ולהתגלגל בתוך הכדור עם מים חמים במורד הגבעה, אני חושב שזה נותן לך הרגשה כאילו קפצת אל תוך מכונת כביסה, אני מעולם לא עשיתי את זה (אני מתכוון לקטע של המכונת כביסה).

אני מקווה שזה יספיק לך בתוך התחלה
          • mbm128

ספורט אתגרי בניו זילנד
            תודה חברה עזרתם לי מאד
            רק עם תוכלי לכוון אותי מבחינת עלויות של כל דבר בערך זה ממש יעזור לי לתכנן את הטיול,
            הבנתי שבאנגי יחסית זול שם, אבל אני ממש ישמח להערכות מחיר
            תודה
            • meir1906
              meir1906 נערך לאחרונה על ידי

ספורט אתגרי בניו זילנד
              דווקא הספורט האתגרי הוא פחות או יותר הדבר הכי יקר שיש לניו זילנד להציע..ככה שאם אתה מעוניין לעשות הרבה אז תכין הרבה! מזומנים Smile המחירים משוערים ובכל מקרה נכונים לינואר 08

הבנג'י עולה 220 דולר ניו זילנדי.
              צניחה בין 300 ל400-500
              רפטינג לא עשיתי אבל אני משער ש100 עד 150.

בכל מקרה כל אטרקציה היא לפחות מתחילה מ100 דולר ככה שזה עסק יקר ששווה את זה אבל הכל תלוי בתקציב.

אם אתה מטייל על תקציב נמוך תצטרך לישון בקמפינג כל הטיול ולבשל לעצמך ולטייל בטרמפים(דרך שלא קשורה לתקציב-זו חוויה בלתי נשכחת וטיילתי ככה חודשיים מתוך 3 בניו זילנד) כדי לממן את האטרקציות..
              • dekelbz
                dekelbz נערך לאחרונה על ידי

ספורט אתגרי בניו זילנד
                קצת הגזמת עם המחירים מאיר..
                קפיצת באנג'י מהגשר בקווינטסאון של aj hacket עולה 165 דולר (לפי האתר שלהם). skydive בטאופו עולה 250 דולר מ 12,000 רגל. רפטינג אני לא מכיר חברות שעושות את זה.
                המחירים גם לפני שנה היו ככה (אולי טיפה יותר זול בטאופו).
                לדעתי עדיף לבדוק מחירים לפני שרושמים פה באתר.. בשביל זה יש גוגל. אני לא חושב שכל תרמילאי עם תקציב מוגבל שעושה את האטרקציות האלה מטייל כמו שאתה אומר..
                • Or
                  Or נערך לאחרונה על ידי

שניכם צודקים.
                  האמת שגם דקל ומאיר אמרו לך מחירים נכונים.
                  הנוויס, שהוא הבנג'י הגבוהה והיקר עולה קצת יותר מ200 דולר (דרך אגב, יש אפשרות לעשות בקווינסטאון 2+1, זאת אומרת לשלם על 2 באנג'ים ולקבל את השלישי במתנה). דרך אגב, לפני שנתיים הבאנג'י בטאופו עלה 99 דולר.

צניחה חופשית מתחילה בקצת פחות מ200 דולר, ומגיעה ל500, תלוי בגובה הקפיצה ואם לוקחים צלם (יותר זול לבקש שמי שקופץ איתך יצלם ב"מצלמת יד"- אם כבר משווים מחירים בין מקום למקום, כדאי להשוות גם את מחירי הצילום- אם רוצים, כמובן)
                  • meir1906
                    meir1906 נערך לאחרונה על ידי

שניכם צודקים.
                    התכוונתי רק לנוויס שעולה 220 ולצניחה מ15000 עם כל הצילום וכל זה...

התכוונתי לגבי אופן הטיול מבחינת מטיל עם תקציב נמוך מאוד שיעדיף להשקיע באטרקציות ובשאר לא...כמובן שנדיר למצוא מטיילים כאלה..
                    • mbm128

החשיבות של השקעה
                      אחלה תשובות תודה חברה אבל מזאת אומרת לא להשקיע?? ברור לי שצריך לשקלל את האטראקציות האלו כדבר נפרד מהכסף שמתכננים לבזב בזאר הטיול אבל אני מתכנן לקנות רכב עם חבר שלי ולהסתובב ככה בסביבות החודש וחצי/חודשיים עם לינה מסודרת גם את ההתכלבאות שלי עשיתי בהודו וזה הספיק לי, אני לא מחפש לחסוך כל גרוש הרי בשביל מה אני נוסע עד לסוף העולם, אם לא בשביל להנות מכל רגע!!
                      • dekelbz
                        dekelbz נערך לאחרונה על ידי

החשיבות של השקעה
                        אשריך מבם או איך שקוראים לך!
                        רואים שאתה כבר מטייל ולא רושם את מה שרשמת עוד לפני היציאה מהארץ. העניין הזה שהכסף הוא לא הדבר הכי חשוב בטיול פשוט לא מובן להרבה אנשים וחבל. אתה יכול לראות את זה בחלק מהתגובות שקבלת לשאלה- אנשים ענו לך כמה זה יעלה אפילו שלא שאלת.
                        אני בטוח שתהנה מהבאנג'י בטירוף רק בגלל הגישה שלך. גם אם זה יהיה ב 100 דולר באי הצפוני וגם ב 220 דולר בקפיצה הגבוהה בקווינסטאון.
                        • mbm128

החשיבות של השקעה
                          אני אהנה בלי קשר למחיר, החשבון בנק שלי קצת יסבול....
                          • dror954
                            dror954 נערך לאחרונה על ידי

מצנחי רחיפה בקווינסטאון
                            אני עשיתי שם קורס בסיסי שבו בסוף גם ריחפתי לבד.העסק אכן בבעלות ישראלים,בעל העסק היה מדריך בארץ ושמו שי לנואל.הקורס עלה לפני שנתיים 200$ אם זכור לי נכון.אני ממליץ בחום מהתרשמות יד ראשונה.
                            • reutelya
                              reutelya נערך לאחרונה על ידי

החשיבות של השקעה
                              אני ממש התלבטתי כשהייתי בקווינסטאון אם להשקיע את הכסף בבאנג'י נוויס.בסוף החלטתי כן להשקיע ואני חושבת שזה היה אחד הדברים הכי כיפיים שעשיתי בטיול. בגדול צריך פשוט לתכנן תקציבית את שאר הדברים כדי שישאר כסף לכל השאר.
                              לגבי רפטינג,בגדול מאוד מומלץ לעשות ברוטורואה אבל אם רוצים בכל זאת לעשות בדרומי אז באיזור גריימאות' יש רפיד 5 רק שהוא ממש יקר כי אין גישה עם רכבים לאיזור,גם לא רכבי שטח אז זה מחייב טיסה במסוק ואז זה מייקר את כל העסק. בזמנו שושי ודורי הצליחו להשיג לי ב190$ אבל זה בערך פי אחד וחצי המחיר המקורי.
                              • mbm128

החשיבות של השקעה
                                דרור כמה זמן זה הקורס? כמה ימים/שעות/צניחות מדובר
                                ואתה אולי יודע כמה רק לקפיצה עם מדריך? (למרות שבמחיר כזה שווה בהחלט לקחת קורס)
                                • dror954
                                  dror954 נערך לאחרונה על ידי

קורס מצנחי רחיפה
                                  ניתן לעשות צניחת טנדם שבה אתה מחובר למדריך,זה עולה בערך 200$.
                                  הקפיצה נעשית מראש ההר היכן שהרכבל מגיע,750 מטר גובה.זה אופציה כדי לראות אם זה מתאים לך.
                                  • 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון