החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עדכון דחוף
-
ב 9 לינואר 2008 התרעתי שאחוז הישראלים שנתפסים על שהייה לא חוקית או עבודה לא חוקית, עומד על 6.5 אחוז מכלל התיירים הישראלים, לעומת ממוצע עולמי של 1.3 אחוזים.
התרעתי לגבי קשיים שצפויים בקבלת ויזות לאוסטרליה, אבל כמו שאנחנו יודעים כל כך טוב, הצפצוף על החוק המשיך, בסקירה שנעשתה לפני מספר שבועות, התגלה ש 8 אחוז מהישראלים התיירים מגיעים לאוסטרליה תוך כוונה ברורה לעבור על החוק !!!
לפיכך השגרירות עומדת לנקוט בצעדים הבאים:
1. סעיף 8503 אוטומטית לכל הצעירים, נשים עד גיל 30, גברים עד גיל 40. סעיף זה לא מאפשר להאריך את תוקף השהייה על אדמת אוסטרליה מעבר לתקופה שנקבעה ע"י השגרירות.
2. תוקף הויזה הוא שישה חודשים בלבד ולא שנים עשר חודש כפי שהיה עד לאחרונה, שימו לב שתאריך האחרון לכניסה לאוסטרליה יהיה שישה חודשים מיום ההוצאה של הויזה, תכננו את הטיול שלכם בהתאם, יעבור התאריך, לא תוכלו להכנס למדינה.
3. תוקף השהייה על אדמת אוסטרליה התקצר לשלושה חודשים בלבד ! חלקכם ימשיך לקבל לשישה חודשים, אך מדובר רק על ברי מזל, רוב המבקשים לא יקבלו יותר משלושה חודשי שהות ! גזירה קשה ביותר !
4. שימו לב ! מטבע הדברים אנשים רבים לא יקבלו ויזות לאוסטרליה, אנשים שלא עבדו עבודה קבועה בשנה האחרונה לפני הבקשה - יסורבו, אנשים שהם לא סטודנטים או טיילו טיולים ארוכים תקופה קצרה לפני הבקשה גם לא יקבלו ויזה, לעומתם חיילים שרק השתחררו וסטודנטים מן המניין או כאלה שממש סיימו את לימודיהם יקבלו את היחס שקיבלו הישראלים עד עכשיו - זאת אומרת שסיכויהם לקבל ויזה גבוהים.
בנוסף לכך למרות שזה פחות קשור לתיירים, ויזת סטודנט 572 - ויזה ללימודי מקצוע, יתקשו בקבלת ויזות לימודים לאוסטרליה.
הבדיקות על כל בקשה יוחמרו, מבקשים שיתפסו על הסעיף הקטן ביותר של אמינות - יפסלו מקבלת ויזה לאוסטרליה. וכן, נערכים בדיקות במשרד הפנים לעיתים ובדיקות נוספות - שימו לב לענות על טופס הבקשה בכנות מלאה !
בנימה אישית - אני עצוב שהתדרדרנו לכך, מדובר רק על סנקציות ראשוניות, יתכן מאד ובקרוב תצטרכו לעמוד בדרישות נוספות (עודכנתי עליהן אך עדין לא המקום לפרט) תודות לאחינו הישראלים שלא ממש שמים פס ומקלקלים לשאר התיירים שאכן רוצים לטייל באוסטרליה. -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עצובמזכיר לי טיול שערכתי עם רעייתי באוסטרליה בספטמבר 2004 ולאורך כמעט כל מסלול ה- D נתקלנו באוסטרלים פגועים ממעלליו של צעיר ישראלי שעשה הכל,אבל הכל, על מנת להבאיש את שמנו כישראלים.בעיירה טרקי,אזור ג'ילונג,נחשד בגניבת תיקה של עובדת באכסנייה בה לן.
תיקן רכב במוסך בעיירה אליוט ,לן במדשאה ליד המוסך ובבוקר נמלט מבלי לשלם ולאחר שגנב כלים מהמוסך.
מילא דלק בתחנת דלק בעיירה דרומית לקת'רין וברח מבלי לשם.
באליס ספרינגס סיפק,לטענת המשטרה המקומית, אלכוהול לאבוריג'ינים וסחר בסמים.
באכסנייה בדארווין גנב ציוד ממטיילים יפנים.
במונט אייג'ה ריסס ע"ג סלע ענק את שמו עם מגדן דוד .
לבסוף בסיוע צעירה בריטית עמה טייל הוא נתפס ע"י משטרת סידני.
אנחנו לאורך כל הדרך חשנו בושה עמוקה וזעם כלפי אותו צעיר(שמו ידוע לנו גם מפי שוטרים באליס ספרינגס שביקשו לברר אם הוא מוכר לנו)שהשחית את שמנו כישראלים .יודגש כי באכסנייה מסויימת באדאליאד סירבו להלין אותנו,בתחילה טענו שאין מקום,לאחר שראינו שלמטיילים אחרים כן נמצא מקום ובקשנו לברר מדוע לא קיבלו אותנו, בעל האכסנייה התנצל וציין כי הוא משתדל להמנע מארוח ישראלים בשל נזק שנגרם לו ע"י ישראלים.
לא ידוע לי מה עלה בגורלו של הצעיר הזה.אני מקווה שנענש והפיק את הלקח.
מי שמכיר את האוסטרלים יודע שברך כלל מדובר באוכלוסייה נהדרת,מנומסים,אדיבים,אמינים ומאמינים .אולם שהם תופסים מישהו שהונה ,שיקר,תיחמן ופגע הם יטביעו על מצחו אות קלון ועל דרכונו חותמת שחורה.
אנא שמרו על כבודם ועל אחת כמה טכמה על כבודכם ושמכם. -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליהחג שמח קודם כל..
רק עכשיו אני קוראת את ההודעה של עמית ואת שאר התגובות, אני לא ממש יודעת אם זה ישנה אם גם אני יכתוב, אבל פשוט קשה לי לא להגיב.
אני נתקלתי בישראלים רבים באוסטרליה שהגיעו לשם על מנת "לעשות קופה" באופן לא חוקי כמובן. עובדים במכירת מוצרי ים המלח בקניונים-האם באמת ים המלח?.., מכירת תמונות שמן-שסיפור הכיסוי מאחוריהן הן שהן שנעשו על ידי ילדים מיוחדים..עבודות בנייה, רחיצת מכוניות, מלצרות, נקיון ועוד ועוד.
8 ישראלים שמתגוררים בדירת שני חדרים, הורסים את הדירה, עושים את המוות לשכנים, משתכרים עד אובדן שליטה, הולכים מכות בברים, מתפלחים לרכבת, ומתנהגים בצורה מאוד וולגרית- וכל זה בארץ שבה הם אורחים מזדמנים.
אני יכולה להבין את התסכול בכך שיש מדינות שכן מקבלות אישורי עבודה, והקלות בתנאי הכניסה. אבל עד שלא יהיה אישור לעבודה של ישראלים באוסטרליה אסור לנו להקל ראש בעבירה על חוק!!!
אני בטוחה שכולם מבינים שכל עוד ההתנהגות של ישראליים מסויימים ממשיכה להתדרדר אין שום סיכוי שאי פעם נקבל אישור כזה או אחר.
מקווה שהמצב ישתפר, ואנשים יבינו שלעבוד בצורה לא חוקית, זה בדיוק כמו לנהוג שיכור, או לפרוץ לדירה.
זהו הוצאתי את שעל לבי
שוב חג סוכות שמח.
-
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה
האם ההחמרה מתייחסת גם לבני 60 ומעלה? אנחנו טסים בסוף פברואר,
לניו זילנד דרך הונג קונג, ואחר כך לסידני ולמלבורן (שם יש לנו בן)
כי אנחנו הולכים מחר לכרטס, בהתאם להמלצות שקבלתי כאן באתר, כי הבנו שהכרטיסים לניו זילנד ואוסטרליה נחטפים, ואני לא רוצה שייוצר מצב שלא ישארו לנו מקומות.
-
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליהאני הבנתי שלא עושים בעיות לאנשים מבוססים (ובגיל שלכם אני מניח שיש כסף, משכורת קבועה, דירה).
כמו כן ההיגיון אומר שאנשים מבוגרים נוטים פחות לשהות/לעבוד בצורה לא חוקית בארץ זרה ולכן אני מניח שלא תהיה בעיה.
אני בן 27, בעל משכורת קבועה. כירטסתי לפני שקיבלתי את הויזה. שלחתי בקשה לויזה וצירפתי תלוש משכורת אחרון, אתמול קיבלתי את הויזה, אחרי שבועיים בדיוק (שלחתי דרך סוכן נסיעות).
קיבלתי ויזה שתקפה לחצי שנה הבאה, והבנתי שלפעמים הם מאשרים רק ל-3 חודשים, כך שאולי לא כדאי להגיש בקשה מוקדם מידי. -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עדכון דחוףלדעתי המהומה על לא מאומה
אחי נסע לפני חודשים לאוסטרליה ולני זילנד הוא עבד כמה חודשים ולא היה לו שום עבודה מסודרת ושום הון עצמי .הוא כתב מפורשות בבקשה לויזה שהוא חיל משוחרר ועבד רק כמה חודשים אחרי השחרור והוא קיבל ויזה בלי כל בעיות -
לאלגברים עד גיל 39 יש בעיה, מעל אין שום בעיה - לך וכרטס...
אגב, אותו ענין לגבי חיילים משוחררים, תקופה אחרי השחרור שלא עובדים כן מהווה בעיה. -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עדכון דחוףבשלב זה חיילים משוחררים - ללא בעיות, אנשים אחרי השחרור לא מהווים בעיה עקב מענק השחרור והתגמולים מהצבא, מי שלוקח את הזמן ולא מוצא עבודה תקופה אחרי - כן יתקל בבעיה.
ולא, אין צורך לשלוח תלושי משכורת... -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עדכון דחוףאתה צודק מאוד. הבן שלי לא קיבל ויזה לאוסטראליה ולאחר בקשה חוזרת עם משפחה באוסטראליה והוספת דף חשבון של הבנק קיבל ויזה לשלושה חודשים. -
עוד אחד שנכנס לסטטיסטיקהתבדוק את הסיבה לכך, במידה ואתה יכול לשכנע את האוסטרלים בצדקת טענותיך, צרף מסמכים ותגיש מחדש, מקסימום תפסיד עוד כ 300 ש"ח.
אגב, זה לא מונע טיול מדהים לא פחות בניו זילנד. -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - עדכון דחוףקיבלתי לפני כשבועיים אישור לויזה לאוסטרליה אבל הויזה עצמה היא רק ל-3 חודשים
באסה רצינית ביותר... -
החמרה קשה בקבלת ויזות לאוסטרליה - שאלה לעמיתהיי עמית,
על פי חלק - הויזה תקפה מיום הוצאתה, וע"פ אחרים - מיום הנחיתה באוסרטליה.
תוכל לאמת לי מה הנכון?
במידה והנכון הוא מיום הוצאתה - כמה זמן לפני הטיסה היית ממליץ להתחיל את תהליך קבלת הויזה?
תודה,
ורד -
תשובהתוקף הויזה הוא מיום הכניסה לאוסטרליה ונמשך בין שלושה לשישה חודשים על פי שיקול דעת השגרירות.
התאריך האחרון לכניסה הוא בין שלושה לתשעה חודשים מיום ההוצאה וכל פעם שאת נכנסת לאוסטרליה תוכלי לשהות את פרק הזמן שניתן לך בסעיף הראשון.
הוצאת ויזה כדאית באופן עצמאי כחודש וחצי לפני הטיסה, דרך סוכן - כחודש. -
החמרת הגישה לישראלים - תגובהשלום,
אני קורא את מקבץ הדברים הכתובים כאן לגבי הרעת תנאי הויזות לאוסטרליה וכמי שחי בארצות אנגלו סקסיות כ-6 שנים וכמו כן מטייל הרבה בעולם אני רוצה להגיב:
1. את ההתנהגות הלא הכי נימוסית של הישראלי הממוצא, ביחס להתנהגות האנכלו סקסית אפשר כבר לגלות בבית: קחו לדוגמא את התגובות השונות בציבור הישראלי על החלטת הנגיד (יליד רודזיה/זימבבאוה) להדיח את דנקנר בבנק הפועלים. חלק נכבד מבתגובות היו בושה ממדרגה ראשונה. הנגיד שהוא נימוסי מאין כמוהו זכה לביקורת כאילו הוא לא התנהג יפה. ולא כאן המקום להכנס לפרטים - אלא ההתייחסות הגסה גם של אנשים בכירים וגם של אנשים מן השורה (תגובות על כתבות באינטרנט וכו').
2. כשאתה ברומא תתנהג כרומאי. אחרי הכל אף אחד לא חייב לתיירים שום דבר. תייר לא יכול לדרוש אלא מקסימום לבקש. ואת זה צריך להפנים עם המון מאמץ. כשבראש ובראשונה צריך להתחיל מעמדה של הגשת בקשה ולא בסגנון תביעה / מגיע- לי / מה אתם חושבים לכם וכו'.
3. לגבי אוסטרליה צריך לשים לב גם לגישה באופן הגשות הבקשה לויזה: הכל דרך האינטרנט. וכתוב שם מפורשות: אם לא מתאים לכם - אל תגיעו לאוסטרליה.
4. השחתת מבנים, ציור סמלים ושמות על סלעים / קירות וכו' - בזה אני נתקל בחו"ל בכל מיני מקומות - ולא רק על ידי ישראלים. אבל הרוב המכריע כן עלידי ישראלים.
5. שיטת השלילה של ויזות עבודה או כל שלילה כללית על בסיס הכללה ("כל הישראלים מתחת לגיל איקס" - היא בהחלט הפליה. אולם שימו את עצמכם במקום אותם גורמים וחישבו: האם מישהו היה כאן משקיע הון בבדיקה של תיירים על קבוצותיהם השונות הנכנסות לישראל ומתחיל לדון ברמה פרטנית אחד לאחד אם היה למשל מתגלה מקרה דומה של תיירים מקבוצה מסוימת הנכנסת לישראל ומהווה בעיה? - אני בטוח שיראל היתה נוגהגת כמו כל מדינה אחרת). אחרי הכל מדובר בהתנגדות לא לכל התיירים הישראלים אלא לקבוצות מסוימות (הצעירים בלבד) וגם אין מגבלה לגבי כניסה לצטרות אחרות כמו עסקים, ביקורי קרוביםמבוגרים או כל דבר דומה. אז שוב, לכל המקטרגים - קחו בבקשה את הכל בפרופורציה.
-
החמרת הגישה לישראלים - תגובהרק מילה לגבי כל מה שנאמר על ישראלים שעובדים באוסטרליה.
כשמסתובבים בסידני רואים עיר מאלה בטורקים, לבנונים, סינים אפריקאים - שכולם עובדים חוקי. ונשאלת השאלה, למה הם ואנחנו לא?
ואז רואים שגם בניו זילנד - אותו הדבר.
כנ"ל אנגליה
כנ"ל ארה"ב.
אנשים מכל קצוות העולם זכאים לויזת עבודה במדינות העולם המערבי, ורק ישראלים לא... אז בקשר לנתון על אחוז העובדים הלא חוקיים מכל מדינה- ברור שישראלים יהיו גבוהים, כי הם בערך היחידים שלא מרשים להם לעבוד.
למה שמישהו ממדינה זכאית יעבוד דווקא לא חוקי? לא מדובר ב"בהמיות ישראלית" אלא במצב מאוד לא הוגן, שממה שהבנתי - האחראית עליו הוא הממשלה שלנו, שביקשה ממדינות אלה לא לספק ויזת עבודה לישראלים מפחד שהדבר יגרום לישראלים רבים לרדת מהארץ.
ובקשר להתנהגות מגעילה של מטיילים, אני לא חושב שאנחנו עד כדי כך יותר מזעזעים מהאירופאי השיכור המצוי. -
החמרת הגישה לישראלים - תגובהההחמרות הן נכונות ועוד איך.. לפני שבוע וחצי שלחתי בקשה לויזה לאוסטרליה והיום בבוקר קיבלתי תשובה שלילית... אגב מהשגירירות דאגו לצרף מכתב ארוך למה הם לא מאשרים... מי שלא נראה להם מתאים לקריטריונים של תייר לא יקבל ויזה.. אם אין לך עבודה קבועה בשנה האחרונה, אם אין לך מקצוע כלשהו, אם בשנתיים האחרונות לא היית בארץ בחלק מהזמן...לא תקבל ויזה.
עצוב שכך, אבל היי תתנחמו בזה.. יש את ניו זילנד, שבעצם זה טיול יותר מטורף
-
שבוע וחצי?
אני מחכה כבר שלושה שבועות ועדיין לא קיבלתי תשובה...
שלחת דרך סוכן נסיעות או לבד? -
שבוע וחצי!אני שלחתי לבד לפני שבוע וחצי וקיבלתי היום את הדרכון. כניסה לחצי שנה, שהות ל-3 חודשים.
הידד
-
עזרה בבקשת ויזה חוזרת-דחוף!טוב לצערי אני צריכה לאמת את הדברים-אכן ישנה החמרה חמורה-לפני כמה ימים קיבלתיגם כן סירוב...
אני מתכוונת לבקש בשנית עם מסמכים קונקרטיים יותר כי העניין ממש חשוב לי...-האבסורד הוא שאני באמת ובתמים רוצה אך ורק לטייל-סיבת הסירוב היתה שהשהייה שלי בארץ מהטיול האחרון קצרה מידי(חזרתי לפני חצי שנה)ושכביכול אין שום מחוייבות לחזור ארצה...
עצות? מישו? בבקשה...עמית? בבקשה! חחח
מה הסיכויים?
אם אני אצרף להם כרטיס תאריך טיסה חזור חצי שנה אחרי,-
הירשמות ללימודים במרץ-ופרטי חשבון בנק לתמיכה פיננסית-מסמכים שלא צירפתי קודם לכן...(מה לעשות כשהסוכן קצת מעופף)
אני מודעת לזה שעקב הבקשה השניה אני נמצאת בקבוצת סיכון גבוה לסירוב-אבל יש חברה טובה מקומית שמחכה לי...
עוד משו-זה לא יראה קצת טמוא שלפתע יש בידי נספחים יותר רלוונטים?!יש למישו סוכן טוב ומוסמך יותר להציע?...
אני מאוכזבת! אהבתי לטיולים לא נעצרה מעולם...עד הרגע הזה...
תודה מראש.
-
עזרה בבקשת ויזה חוזרת-דחוף!טוב לצערי אני צריכה לאמת את הדברים-אכן ישנה החמרה חמורה-לפני כמה ימים קיבלתיגם כן סירוב...
אני מתכוונת לבקש בשנית עם מסמכים קונקרטיים יותר כי העניין ממש חשוב לי...-האבסורד הוא שאני באמת ובתמים רוצה אך ורק לטייל-סיבת הסירוב היתה שהשהייה שלי בארץ מהטיול האחרון קצרה מידי(חזרתי לפני חצי שנה)ושכביכול אין שום מחוייבות לחזור ארצה...
עצות? מישו? בבקשה...עמית? בבקשה! חחח
חחח ? מה משעשע בסיטואציה שלך ? סך הכל השגרירות הגיעה למסקנה שיתכן שלאחר טיול ארוך אחר אין לך את האמצעים הכלכלים לעשות טיול נוסף, ויתכן והם רוצים הוכחות.
מה הסיכויים? כשלמעלה מ 90 אחוז מקבלים ויזה, אז הסיכוי שלך לא לקבל הוא עשרה אחוז גם בבקשה שניה...
אם אני אצרף להם כרטיס תאריך טיסה חזור חצי שנה אחרי,-
(כרטיס זה לא הוכחה, כרטיס ניתן לבטל או לשנות תאריך)
הירשמות ללימודים במרץ-ופרטי חשבון בנק לתמיכה פיננסית-מסמכים שלא צירפתי קודם לכן...(מה לעשות כשהסוכן קצת מעופף)
הסוכן לא מעופף בכלל ! אין לצרף מסמכים בבקשה הראשונית, צירוף מסמכים בבקשה הראשונה תגרום במקרה הטוב לעיקוב רציני בבקשה, במקרה הרע - דחייה עקב אי יכולת לבדוק ולאמת את כל הנתונים שסופקו.
אני מודעת לזה שעקב הבקשה השניה אני נמצאת בקבוצת סיכון גבוה לסירוב-אבל יש חברה טובה מקומית שמחכה לי...
היית צריכה לציין זאת בבקשה הראשונה
עוד משו-זה לא יראה קצת טמוא שלפתע יש בידי נספחים יותר רלוונטים?!יש למישו סוכן טוב ומוסמך יותר להציע?...
לא
אני מאוכזבת! אהבתי לטיולים לא נעצרה מעולם...עד הרגע הזה...
תודה מראש.
אם זה מה שגורם לך להפסיק לאהוב טיולים, אז כנראה לא נועדת לטייל, אוסטרליה היא לא היעד האחרון בעולם, בפסיפיק עצמו יש מספר מדינות נוספות לא פחות נחשקות ויפות שלא דורשות ויזה.