למי שמתכנן טיול לדרום אמריקה
-
לדרום אמריקה יצא מקום של מקום זול, קצת יותר יקר מהמזרח אבל עדיין זול מאוד. אז זהו שלא. 25000 שקל בארבעה חודשים, לא כולל טיסה ציוד ביטוח ועוד, זה ממש ממש יקר. קל לי להבין למה יצא ליבשת הזאת שם של גן עדן, באמת לפני כמה שנים זה היה זול בהרבה, אבל לצערי המצב היום שונה, והמחירים רק עולים, בכל מקום ביבשת הזאת. זאת אומרת שאם קראתם שארגנטינה זה 1500 דולר ואתם נוסעים שנה הבאה, קחו בחשבון 1800 דולר. לפני 7-8 שנים, כשהממוצע היה 700 דולר בארגטינה, ו-1200 דולר בברזיל כולל הקרנבל, זה באמת היה גן עדן למוצ'ילרים. ארגנטינה באמת מדהימה. אבל היום, צאו מהסרט, דרום אמריקה כבר לא יבשת לחבר'ה בני 22 שסיימו צבא וקרעו את התחת שנה בשביל הטיול. אם קורה שאתם צריכים להתחשבן כל פעם ולתכנן את הכסף שלכם בקדחתנות, זה לא הטיול בשבילכם.
חברים שלי שהיו במזרח לפני פחות משנה הוציאו 21000 שקל כולל ציוד כולל טיסה כולל הכל. והם טיילו 7 חודשים. אני רק ארבעה חודשים והסכום הכללי עומד על בערך 33000, ואני ממש לא חי כמו מלך, ולא בזבזן ולא מפונק, נאלץ לחשוב יותר מדי לפני שאני מוציא כסף ומתבעס כל פעם מחדש. ואחרי שיחות רבות עם הרבה אנשים שמטיילים פה, זה פחות או יותר הסכום שכולם מוציאים.
אני ממש מתבעס על הקטע הזה, לי אמרו שזה ממוצע של 1000 דולר בחודש, אבל זה הרבה יותר, ולצערי רק עכשיו אני מבין שחבל על הכאב ראש, הבעסה והחור בכיס. דרום אמריקה יפה מאוד, אבל תאמינו לי שלא תראו שום דבר שיפיל אתכם מהרגליים, לא כאן ולא בשום מקום אחר בעולם.
שלא תבינו לא נכון, אני נהנה כאן מאוד, אבל באמת שסכומים כאלה מטורפים לא שווים את זה. ובדיעבד הייתי עושה טיול שונה לגמרי. 33000 אלף שקל לארבעה חודשים?!?!?! פאקינג לא הגיוני, לא שווה, לא בשבילנו. קחו בחשבון שאלה הסכומים והם עולים בהתמדה.
אז שורה תחתונה- סעו למזרח, תתפאננו, תעשו מה בזין שלכם בלי לחשוב על כסף כל היום. דרום אמריקה, עם כמה שאני אוהב אותה, ועוד פעם, אני באמת נהנה פה, לא בשבילנו יותר. סעו למזרח.
אשמח לקבל תגובות/שאלות/נאצות
השם שלי בפייסבוק זה moshe mantsur
חג שמח לכולם
-
שום נאצות, אתה פשוט ילדתבין שלא הכל כסף.
דרום אמריקה שווה פי 10 מהמזרח. נקודה.
לפני 8 שנים גם הרוויחו פחות מאשר היום,תחשוב על זה. ממוצע השכר היה יותר נמוך.
תטייל, תהנה, תראה כמה שתספיק ויספיק לך הכסף. תחזור לראות עוד שיהיה לך עוד כסף -
גם לא ילד...פשוט מסכן, שזה מה שמטריד את מוחכך במהלך שהותך ביבשת, במקום להתמקד בדברים החשובים באמת.
ועוד יותר מזה, ההכללה הכל כך לא נכונה, כל כך גורפת, וכל כך החלטית, עוד עשוייה להניא קוראים פה מלטייל ביבשת.
אפשר לטייל בטווח מחירים מאוד גדול. 33000 ש"ח ל-4 חודשים זה הרבה. לי עלה 40000 ש"ח לשנה (להוציא טיסות וביטול, שעלו עוד כ-6000 ש"ח), וזה לא היה כל כך מזמן, ולא התפשרתי, ולא חסכתי יתר על המידה, ובעיקר, לא חשבתי על כל פזו שהוצאתי מכיסי.
והכללתך הנוספת לגבי המזרח, שככל הנראה אינה נובעת ממידע ממקור ראשון, גם היא אינה נכונה כלל. תאילנד, כדוגמה ליעד מאוד פפולארי בקרב מטיילים צעירים במזרח, יקרה פי כמה מרוב המדינות בדרום אמריקה אם לא מכולן.
פרט לכך, כפי שציין ידידי סטריאני, לא הכל זה כסף בחיים. מובן לי שלנער צעיר שהשתחרר זה עתה מהצבא (בדיוק כמוני לפני מספר שנים ד"א) כסף הינו מצרך נדיר, אך אל לך לבחור את יעד הטיול על פי קריטריון של תקציב בלבד, וללא התחשבות בעניין אישי.
המזרח זה לא כמו דרום אמריקה, היבשות אינן ברות השוואה כלל.
דרום אמריקה שלנו, בשבילנו, תמיד הייתה, ותמיד תשאר.
מאחל לך שתפיק את המיטב מהטיול שעוד נשאר... -
עלית על משהו נכון...אכן המחירים עולים, אבל הם תמיד לא היו זולים. זה אנחנו הישראלים שהצלחנו להתכלב ברמות מטורפות בכדי להוזיל עוד שני פזו על לילה.
הטיול לדרום אמריקה לא אמור להיות זול. המרחקים עצומים והאטרקציות אין סופיות. אכן 1000?$ לחודש אינה עלות ריאלית למי שרוצה להינות מהטיול כמו שצריך ולחוות את כל החויות שהמקום העצום הזה יכול לספק לו.
זו אולי הסיבה שרוב המטיילים האירופאים שתמצאו בטיול אינם בוגרי צבא בני 21 אלא אנשים קצת יותר מבוגרים שהממוצע שלהם הוא גיל 30 לפחות. האירופאים מטיילים לרוב לאחר שסיימו אונביהרסיטה ועבדו כמה שנים. יש להם יותר כסף והם מרשים לעצמם להוציא יותר כסף. האם לא חיים על 1000$ לחודש, אלא על סכומים כפולים מזה ומעשה אלו הסכוים שצריך על מנת ליהנות מהיבשת.
רוב המטיילים לא יחזרו שוב ליבשת ולכן עדיף לחסוך עוד כמה חודשים או שנים ולבסוף לצאת ל"טיות גדול" באמת אחרי שצברתם מספיק כסף בכדי לממן טיול כזה. יציאה לטיות עם 30,000 ש"ח (כולל או לא כולל טיסות) לא תספיק לכם על מנת ליהנות, אף לא מחלק קטן ממה שיש ליבשת הזו להציע לכם.
תעבדו עוד כמה חוגשים ואפילו עוד שנה. תחסכו סכום גגדול באמת שיאפשר לכם ליהנות מבלי לחשוב פעמיים על כל דולר.להתכלב אפשר גם בחוף הים בתל אביב. -
לא מסכים בכללהקביעה הנחרצת שלך, לפיה 1000$ לא תקציב ריאלי, לפיה צריך הרבה יותר בשביל לראות את היבשת, לפיה המטיילים האירופאים מוציאים הרבה יותר מהמטייל הישראלי הממוצע, פשוט אינה רלוונטית, ובלקה אף אינה נכונה.
כל אחד מטייל בסגנון שונה, ישנם כאלו שאכן 1000$ בחודש ואף יותר לא יספיקו להנות מטיול כמו שצריך. יש כאלו שיסתדרו גם עם הרבה פחות. כל אחד ודרכיו שלו. דרום אמריקה בגדול היא יבשת זולה. אפשר לאכול בזול מאוד, אפשר לישון בזול ברוב המקומות, אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית מקומית בזול ברוב המקומות.
יש כאלו שאוהבים לישון בחדרים פרטיים עם מקלחת צמודה, לאכול במסעדות תיירים, ולנסוע באוטובוסים מיוחדים, וכמובן לא לפספס אף אטרקצייה תיירותית יקרה.
מאידך יש כאלו, שדווקא יאהבו להכיר את התרבות המקומית, לאכול אוכל מקומי עם המקומיים, לחיות אצל מקומיים, לתפוס טרמפים כשאפשר, לטייל בטבע, לישון קצת באוהל.
יש כאלו שמעדיפים לטייל זמן קצר, ואז כל ההוצאות נפרסות על זמן קצר יותר ועקב כך ההוצאה פר חודש גדולה. יש שיעדיפו לזחול, וכך ההוצאה פר חודש תקטן.
ברור שההבדל בתקציב שלא אנשים אלו עשוי להיות עד כדי כפול ויותר.
פרט לכך, יש הרבה מטיילים אירופאים. יש גם לא מעט, ואף דיי הרבה, שמטיילים בתקציב נמוך יותר משל אחינו הישראלים. כי הם, שלא כמו חלק נכבד מהישראלים, דווקא מהסוג השני שציינתי.
זה הכל להיום. לכל אחד סגנון טיול שונה. כל סגנון טיול ידרוש תקציב שונה בתכלית. לטעמי, מנסיוני הדל (כשנה וחצי ביבשת), היבשת פתוחה כמעט לכל תקציב וסוג מטייל.
חג שמח -
תסלחו לי שאני (השכן )מתערבזה לא שייך ד אמריקה או מזרח לא שייך 1000 $ לחודש או 1200
הבחור לא מהחומר של המטיילים(תסלח לי
)
כרגע אני מוכן לשלם כפול לחודשיים (אם היה לי זמן)ואני מאמין שיש הרבה כמוני
מי שיוצא לטייל במזרח ,אוסטרליה,ד אמריקה בגלל שכולם יוצאים
זה מה שקורה
בנתיים תנצור זיכרונות שנשארים הרבה זמן שכסף לא
מתנצל שהיתפרצתי
-
תרגיש בביתזה אכן לא שייך דרום אמריקה או מזרח, אני נוטה להסכים עמך, שהבחור אכן אינו מהחומר של המטיילים.
עם זאת, עבור צעירים אחרי צבא, כסף הוא אכן מצרך יקר ונדיר. איני אומר שאין להשקיע כסף רב בטיולים, ההיפך הוא הנכון, פשוט צריך לדעת לקראת מה הולכים. כל מטייל אמור להכיר את עצמו, ואת אופי הטיול בו הוא חפץ ובהתאם לכך, ובעזרת אנשים בעלי נסיון (אנשי הפורום למשל) לקבל אמת מידה לגבי ההוצאות הכרוכות בטיול מסוג זה. כך אפשר לחסוך הפתעות לא נעימות, וקיצורי טיול בטרם עת. ובעיקר להמנע מהכללות שכאלו על יוקר מחייה במדינה זו או אחרת. כי כפי שאמרתי, אפשר לטייל ב-2000$ לחודש, ובאותה מידה גם ב-600$ לחודש (מנסיון), הכל תלוי באופי הטיול ובאורכו.
טיול נעים -
אורי, אני איתךמסכים לגמרי עם שלושת התגובות שלך.
למשה, אני סיימתי טיול על 10000 ירוקים, בשנה כולל הגלאםגוס וטיסות, בזמן שחברים שלי הוציאו 12000 על 7 חודשים.
אני מבטיח לך שלא סבלתי יותר מהם, ומאמין שגם הם לא יותר ממני.
זה עניין של אופי ויכולות.
והשיקול לבחירה בין מזרח וד. אמריקה הוא קצת יותר מורכב מעלות חודשית.
חוץ מזה, זה היה ידוע תמיד שטיול כולל במזרח זול בהרבה מטיול כולל ביבשת.
דבר אחרון, אם הסכומים לא שווים את זה לדעתך, תאלץ כנראה רוב חייך להישאר תקוע בבית. כי המחירים לטיול בארץ גבוהים בהרבה. -
אורי ולי - אני איתכם.גם אם המחירים ביבשת עלו מעט, אני מתקשה להבין כיצד מוציאים שם כסף רב כל-כך. אני טיילתי ביבשת זמן רב, חייתי בתנאים סבירים לגמרי - חדרים זוגיים או פרטיים [בלי מקלחת צמודה], אוכל במסעדות פשוטות [לא ברחוב], הרבה יציאות, הרבה אלכוהול מקומי ומערבי [ואפס סמים], הרבה אטרקציות, לא מעט ספורט אתגרי, הרבה כדורגל, גלאפגוס, קרנבל בריו, מעט מאוד טיסות, לא יותר מדי טרקים, סיורים עצמאיים ברובם אבל גם לא מעט מאורגנים, וההתכלבות היחידה הייתה סירוב כמעט מוחלט להשתמש במוניות. הוצאתי פחות מאלף דולר בחודש בממוצע, וחזרתי מהטיול עם עודף של כמה עשרות אלפי שקלים [איפה הם היום? אין לי מושג]. נראה לי שגם כיום אלה סכומים ריאליים בהחלט, גם אם יש להוסיף עוד כמה עשרות דולרים לחישוב החודשי הממוצע. ואפשר, כמו אורי, להסתדר גם עם הרבה פחות. אפשר, כמובן, גם להוציא הרבה יותר - מלונות טובים, טיסות פנימיות למכביר, מסעדות שחיתות, מועדונים יקרים, שופינג ומדריכים צמודים ייקרו את הטיול, ולא כל אחד מסוגל להרשות את זה לעצמו. אבל מי שכן עושה את זה - שלא יתלונן אחר-כך שהטיול יקר.
בכל מקרה, אני מקווה בהחלט שהמזרח זול יותר. אני כבר לא משתכר היטב כמו בימים העליזים כחייל משוחרר. -
לי והחתול..אני מתכנן טיול ובינתיים ניזון רק משמועות.
שניכם אמרתם שיצא פחות מאלף לחודש..
אז קודם כל אודה לכם אם תציינו מתי זה היה. ודבר שני, מאחר ואני לא מתכוון להתפנק (למרות שאני עוד לא יודע איך זה שם..) ובסך הכל נעזר בפורום כדי להנות מהטיול הזה כמה שיותר - ומבחינתי זה כולל לחסוך במותרות, שבשבילי הן רוב הדברים שצויינו (איפה לאכול/לישון/ללא טיסות חוץ מגלפגוס ואולי אושוואיה) כדי שאוכל לטייל יותר.
אבל אני כן מתככון לעשות טרקים והרבה.. מאצ'ו פיצ'ו ועוד רבים, במיוחד בפטגוניה.. לא יותר מדי אטרקציות (רק ראפטינג אחד). אז נכון שכבר נאמר שכל אחד ואופי הטיול שלו אבל האם אחד כמוני (ואולי גם הבחור ששם את המודעה) אמור לצפות לסכום של אלף לחודש?? ומתי בכל זאת לקיחת מדריך זה לא עניין של מותרות, אלא בטיחות?
אני אחד שיסע בתחבורה ציבורית גם מאושוואיה לבואנוס כדי לחסוך..(מקווה לפחות לראות משהו בדרך.. וגם אם לא, אז שיחה עם מקומיים גם טוב), יישן בדורם (אבל של אירופאים).. עד כאן סבבה.. לחיות הכי קרוב שאפשר למקומיים.. אבל לעולם לא אוותר על הטרקים! כי אז אני יכול להמשיך לראות תמונות באנטרנט... לפחות זה בחינם.
ואם יש עוד אנשים שיכולים לתאר בכללי את אופי הטיול ולספר כמה עלה - אתם מוזמנים. ומהמנוסים שבטיילים אבקש להביא טיפים איך לחסוך במותרות.. אם יש עוד מה להוסיף על מה שנאמר בתגובות הקודמות.
-
שמועות הן מאכל עתיר ערכים תזונתיים.מתי זה היה? בפעם הראשונה בין 2005 ל-2006. בפעם השנייה ב-2007.
מאופי הטיול שלך, כפי שאתה מתאר אותו, נראה שתוכל בכיף לנוע סביב אלפייה ירוקה לחודש, למעט השבוע [פלוס-מינוס] בגלאפגוס, שאליו יש להתייחס כסעיף הוצאות נפרד לחלוטין [בדומה לכרטיס או לציוד] ולא כאל חלק מהתקציב השוטף. הטיסה לאוסוואיה והביקור במאצ'ו-פיקצ'ו שהזכרת הם יקרים, אבל לא באופן משמעותי לתקציב.
טרקים רבים משמעותם חיסכון תקציבי ניכר. מרבית הטרקים יהיו זולים בהרבה משהות, לינה ואוכל בעיר. יש כמה טרקים יקרים, דוגמת הטורס דל פיינה או וורקווה ['טרק הנמלים'], שבמסגרתם יש לשלם דמי כניסה גבוהים, כרטיס אוטובוס/מעבורת יקר, ואף תשלום נכבד עבור הזכות להציב אוהל בתחומי השמורה. אבל מרבית הטרקים, בעיקר באיזור האנדים, יוזילו משמעותית את התקציב השבועי שלך.
בכל מקרה, עצה אישית וידידותית - אל תתכלב. כאמור, אפשר לטייל טוב בתנאים צנועים, ולא חייבים ללכת על תנאים עלובים. אוטובוס מאוסוואיה לבואנוס איירס, למשל, עולה כמעט כמו טיסה, מבזבז לך יומיים ומשהו מהטיול, ואמור להיות מטלטל למדי. גם מי שלעולם אינו אוכל במסעדות מפספס, לטעמי, נדבך חשוב של ההיכרות עם ארץ אחרת ותרבות זרה. אבל זוהי, כאמור, דעתי האישית בלבד.
בנוסף - אם אתה מעוניין להתקרב למקומיים, אל תגביל את עצמך לאכסניות ה'אירופיות'. יש מקומות רבים שבהם שהות באכסניות הללו היא בלתי נמנעת [בעיקר בארגנטינה, למיטב זיכרוני]. אבל, לפחות במדינות האנדיות [פרו, אקוודור, בוליביה ובמידה רבה גם צ'ילה], נראה לי שעדיף להתאכסן במלונות משפחתיים צנועים. בדרך כלל הם זולים יותר, התנאים בהם טובים יותר, ואתה זוכה להכיר את המארחים עצמם [ולא את פקידי הקבלה החלקלקים]. ובכלל - אין סיבה להתבטל בפני הגרינגואים למיניהם. בדיוק כמו התרמילאים הישראלים - יש ביניהם אנשים איכותיים יותר ופחות, מתנשאים יותר ופחות, מעצבנים יותר ופחות, ועשירים יותר ויותר. אני, באופן אישי, לא סבלתי את הגרינגואיאדות. כבר עדיף ישראליאדות.
באשר לשאלת המדריך - יש מקומות שבהם תמיד צריך מדריך - או מטעמי בטיחות [למשל בראפטינג, בסיור בג'ונגל או בטרקים מסויימים] או כי בלעדיו לא תבין כלום [כמו בגלאפגוס]. בטרקים אחרים, זה תלוי בך וביכולותיך, וחשוב שתכיר בהן. אני יודע שיכולות הניווט שלי הן עלובות במקרה הטוב, ולכן לא העזתי לצאת לטרק מסובך בלי מישהו שמכיר את השטח [אם כי, במרבית המקרים, תוכל לשכור חמר שגם מכיר את תוואי המסלול]. -
שמועות הן מאכל עתיר ערכים תזונתיים.הטיול שלי היה כל 2006. יצאתי בממוצע של 600$ לחודש. ואמנם אני דוגמה מייצגת לכלל.
בכל אופן, אני מסכים עם החתול, שעל פי אופי הטיול שלך, תוכ לצפות לסביבות האלפייה בחודש.
אני יודע שטיולי היה מזמן, אך מנסיוני אפשר לקבל אמת מידה גם לאחר שנתיים. גם בתקופתי היו מסוגו של מושיקו בהתלוננו -1000 לחודש לא מספיק. וגם היום יש כאלו. מנסיוני, וממפגשי עם מטיילים חוזרים ומטיילים לעתיד (אני מרצה על היבשת בין השאר), זו הערכה סבירה.
ישנם אנשים שאינם מבינים את ההבדל בין התכלבות, שאינה מומלצת כלל, לחסכון ותיעול נכון של הכסף. אנשים אלו לא מבינים שלאכול במסעדות של מקומיים זו לא התכלבות, זו התחברות לתרבות, לימוד קולינרי, מקום מפגש לתרבויות העולם. יש אנשים שלא מבינים שנסיעה באוטובוסים מקומיים הלא לא התכלבות, אלא מקום מפגש עם האוכלוסיה המקומית, הזדמנות לתפוס שיחות עם אנשים מ"עולם אחר" וללמוד על חייהם. יש אנשים שלא מבינים שנסיעה בטרמפים ושינה באוהל אינה התכלבות אלא טיול בטבע, שאפשר לישון בהוסטל, אבל כשאפשר להתעורר לכזה נוף, כשאפשר לקום בבוקר ותוך שני צעדים לרחוץ בנהר הקריר, לשתות ממנו, ולהמשיך בטיול, זהו טיול בטבע, שגם אם לא היה חינם, היו אנשים שהיו משלמים עליו. שלצאת לטרק לבד, או לכל היותר עם חמר מקומי שיסחוב את הציוד ויראה את הדרך, זה לא מטעמי חסכון, כי אם חוסר חשק לצאת ל"טיול שנתי" במסגרת חברה מסודרת עם עוד אנשים רבים אחרים (ישראלים על פי רוב). ששינה בדריטורי היא לא חסכון, אלא הזדמנות להכיר אנשים חדשים להמשך הטיול.
האנשים האלו הם מהסוג של הבחור שאמר ש-1000$ לחודש לא תקציב ריאלי ואינו מספיק לראות את היבשת "כמו שצריך". כאמור, כל אחד ואופי הטיול שלו.
ולעניננו, נסיעה באוטובוסים מקומיים מוזילה הרבה. אפשר לטוס, פשוט חבל על כל מה שמפספסים בדרך
. אכילה במסעדות מקומיות, לרוב, זולה יותר מבישול עצמי, טעימה ומזינה יותר ממסעדות מערביות, ומהווה נקודת מפגש לתרבות היבשת. טרקים, מוזילים עלויות באופן משמעותי, מאחר ובעצם כמעט ואין הוצאות במהלך הטרק.
כל אלו אכן יוזילו משמעותית את שהותך ביבשת.
ולסיום, דוגמה קטנה לתעול נכון של הכסף:
בתום חודש טיול בצ'ילה, בו הוצאתי 350$ לאורך כל החודש, שזהו סכום מדהים ומגוחך למדינה, בחרתי להשקיע 70$, חמישית מהמחייה החודשית, על 3 שעות ראפטינג בנהר פוטאלפו. היה שווה כל סנט.
והמשמעות כמובן - אל תחסוך על אטרקציות, אתרים ודברים שבדיעבד תצטער עליהם. תחסוך בדברים האחרים.
טיול נעים -
לי והחתול..אחי היקר, אני כרגע נמצא בפרו. ארגנטינה צ'ילה- 1500 דולר בחודש, ברזיל 2000. תחליט אם אתה רוצה להאמין לי, שכותב לך עכשיו מהיבשת, או לאנשים שהיו שם לפני כמה שנים ועדיין נכנסים לפורום,וכותבים פניני חוכמה אובייקטיביים כמו "דרום אמריקה שווה פי 10 מהמזרח. נקודה." או "דרום אמריקה שלנו, בשבילנו, תמיד הייתה, ותמיד תשאר." ואז אומרים שאני ילד/ מסכן. כמובן שאתה יכול לגור אצל משפחה, או להתכלב באכזריות, ולוותר על אטרקציות ובילויים. אבל בהנחה שלא, אלה העלויות.
יכול להיות שאתה באמת מאלה שאוהבים ליסוע שעות עם מקומיים ולישון הרבה בשטח, אבל אם לא, אל תשלה את עצמך בסכומים נמוכים. אני עשיתי את הקראטרה בטרמפים וישנתי באוהל כשהיה אפשר, ונסעתי עם מקומיים וישנתי בבית של מקומי ודיברתי והיה ממש כיף. לא בכל מקום זה אפשרי, ואני בספק כמה תהנה ליסוע באוטובוסים, נוסעים כל כך הרבה, במוקדם או במאוחר הגיוני שימאס לך מזה.
אני לא אחד שהולך לקזינו, לא יוצא כל ערב לבר, ישן רק בדורמים (ולא מהמשובחים), כל החבר'ה שדיברתי איתם פה, זה הממוצע.
הטענה שלי היא שסכומים כאלה לא מתאימים לחבר'ה אחרי צבא. לא דעה לגיטימית? כמובן שלא הכל כסף, אבל כסף זה כן חלק מהעניין, מה לעשות, כל כך ילדותי מצידי....
וכן, 21000 כולל הכל, חברים שלי שהיו 7 חודשים במזרח, חברים אחרים הוציאו 8000 שקל בזבוזים בחודשיים בתאילנד ולאוס, והם לא חסכו בבילויים.... שמע ברור שהם ילדותיים ולא חכמים כמו החבר'ה שמגיבים פה בחירוף נפש, במיוחד אורי שמעלה פה את הרמה של הדיון ומכבד דעות של אחרים, אבל אולי כדאי להקשיב, לשמוע עוד דעה...
אני חס וחלילה לא בא להניא אף אחד מלטייל פה, זה מקום אדיר, רק קחו בחשבון את העלויות כחלק מהקריטריונים לתכנון טיול. לצערי זה נחת עלי בהפתעה, למרות שחרשתי פה את הפורום ופורומים אחרים.
בכל מקרה, לאן שתבחר ליסוע, תהנה ורק תהנה, דרום אמריקה אכן מקום אדיר, בהצלחה
-
האמת טוב לי שאתה מרחיק את הצעיריםככה לא ארגיש זקן (28) כאשר אחזור שוב לשם... -
קשה לי עם ההגזמות האלה ולכן...מהניסיון שיש לי אנשים נוטים לחטוף מחלת שיכחה עם ההמראה משם לפה..
אז ככה.. לגבי ארגנטינה וצילה.. הייתי שם בספטמבר האחרון..
מחייה לחודש תעלה לך למעלה מ1500 בחודש! וזה כולל נסיעות באוטובוסים ובדרגה הנמוכה והבסיסית- לא המיטה- אכילה במקומות זולים לינה בדורמס.. ולא כולל קניות. כשטסתי לשם אמרו לי לקחת 1500 אם ממש אני מפונקת והוצאתי עם החבר דאז 1500 בבשבועיים-שלושה בלי פינוקים.. וזה לא היה בעונה עדיין כולל טראקים כמובן..
כנ"ל לגבי צילה.
עכשיו לגבי האדון שאומר שלא נופלים מהרגליים מהנופים..
זה היה הטיול השני שלי.. את הטיול הראשון עשיתי באוסטרליהניו זילנד והמזרח.. לכל טיול אופי שונה ובכל מקום יש נופים מדהימים.. אני לא חושבת שהכסף אמור להוות פונקציה לבחירת מקום במיוחד כשמדובר בטיול הגדול.. אז קורעים קצת את התחת טיפהיותר.. שווה כל שקל.
אז למי שמתכנן טיול בדרום אמריקה שישים עוד כאלף דולר בצד לחודש כדי שלא יופתע..
טיול מהנה לכולם. -
אבל למה צריך לקחת הכל נמוך...אבל למה צריך לקחת הכל נמוך? לא הגבנו בחירוף נפש, אנחנו לא יותר חכמים מאף אחד, אין צורך להעלב, להכנס לעקיצות כאלו ואחרות ולגרור את הדיון הזה נמוך.
לא אמרתי שמי שמוציא הרבה טיפש, גם לא אמרתי שהוא מפונק או לא מתאים לטיול.
לא אמרתי שאין אנשים שמוציאים 1500$ בחודש, ולא אמרתי שהם לא הרוב, רק אמרתי שאפשר בפחות. הרבה פחות.
כל שאמרתי הוא שכדאי לקחת כל עצה בערבון מוגבל, ושטווח המחירים גדול מאוד. תמיד היה ותמיד יהיה. ותאמין לי מושיקו ששרצתי מספיק זמן ביבשת בכדי לדעת.
וכן, לקבוע את יעד הטיול אך ורק בהתאם לתקציב נראה לי מטופש.
וכן, גם אני לוקח בחשבון את עלויות הטיול לפני כל נסיעה.
אבל לקבוע שדרום אמריקה לא בשבילנו? שאין שם שום דבר שיפיל אתכם מהרגליים? נו באמת...
כל אחד שיערך בתהאם לעלויות, ואם לא מתאים לו שלא יסיע לשם. יש מספיק מקומות זולים בהרבה, ויפים לא פחות לטייל בהם, ולא רק במזרח.
תודה על זמנך, מצעטר על שאני מגיב בחירוף נפש.
וכל מילה מיותרת -
אז אולי באמת הגיעה השעה לעדכן את המידע באתר...אז כבר הבנו שיש דיעות לכאן ולכאן, אבל קצת קשה למי שמתכנן לטוס להסתמך על המידע באתר (בצד שמאל ---> ) שמעודכן לשנת 2004 -2005.
מישהו בדק מה קרה לשערי המטבע בזמן הזה?
אולי כדאי שהנהלת הפורום תרים את הכפפה. -
לעדכן את המידע באתר...האמת היא, שאם תביט היטב, העדכון האחרון שמצויין שם הוא מאמצע 2007
ולמיטב זכרוני העדכון של mi luz היה אפילו אחרי זה לכיוון 2008.
דבר שני, אני יכול להעיד על עצמי לפחות, ולמיטב תשומת לבי, זה כך גם עם המשתמשים הותיקים יותר האחרים פה, כשאני נותן הערכת מחיר לטיול למטייל חדש ששואל, אני לא נותן את העלות שזה עלה לי לאורך 2005, גם בגלל שעברו מספר שנים וגם כי אני בקצה הסקאלה של ההוצאות.
לעומת זאת, מכיוון שאני עוקב אחרי הפורום, אני רואה כל הזמן תגובות של מי שמטייל שם כרגע, ואני יודע להעריך מזה עלות ממוצעת של הטיול ביבשת. למרבה הצער, אין לנו בפורום הרבה מטיילים יותר "חדשים" שנשארים פה לאורך זמן לדווח על ממצאיהם, ולכן אני מוצא עצמי עדיין עונה על שאלות כאלה.
עכשיו, זה שלמטייל זה הוא אחר זה עלה הרבה יותר, רק מציב אותו בקצה הסקאלה השני, ועדיין לא הופך את ההוצאות שלו לממוצע.
זה שהאנשים שאתה מטייל איתם מדווחים על אותן הוצאות, מראה יותר על כך שאתה מטייל עם אנשים מאותו סגנון טיול שלך, ופחות על מצוע טיול.
בנוסף לזה, לרוב אנו נותנים לכל מדינה טווח עלויות מסויים. תמיד יש מישהו שיוציא יותר ומי שיוציא פחות מהטווח, הוא צריך להכיר את עצמו ולהתכונן לאפשרות, בלי קשר כל אחד, לדעתי, צרי לראות שיש לו קצת יותר ממה שנראה לו שצריך, ולא קצת פחות. -
אז כמה עולה?אנחנו משפחה של 5 נפשות (2 מבוגרים ו-3 ילדים), שמתכננים לצאת בקיץ הקרוב לדרום אמריקה לתקופה של כשנה. לאור משך הטיול, ברור, כי עלינו לעשות טיול תרמילאי ברוחו - לינה בסיסית, ארוחות בסיסיות ו/או בעשייה עצמית וכו'. מתוך הנסיון שלכם, מה טווח המחירים לאדם במדינות השונות נכון להיום או עדיף מה העלות למשפחה (בהתחשב בזה שאני צופה שהעלות היא לא X5 מבודד שמטייל) -
שערי ההמרות משתנים כל הזמן. כולל השקללא מבין את אלו ש"התחייבו" להם שהטיול עולה X כסף. מי התחייב לזה? טסת לחו"ל עם בדיוק X כסף? אשמתך.
שערי ההמרה משתנים כל הזמן. אני נכסתי לארגנטינה 2003 שהשער היה 3.5 פסו לדולר. אחרי חודש זה הגיע ל2.9. והשקל? היה 4.7 ולא מזמן הוא היה 3.3
מה זה אומר?
טוסו דבר ראשון לאן שבאמת מעניין אותכם. ברור שכסף זה פונקציה אבל כמו כל דבר בחיים לכל דבר יש מחיר ומחירים משתנים.
דרום אמריקה מדהימה ולדעתי שווה. מי שצעיר וכל שקל חשוב לו ויותר חשוב לו משך הטיול מאשר היעד -> טוסו להודו. תחיו על 200 דולר בחודש.
לסיכום. כל עניין הכסף נופח מאד בכל מה שקשור לישראלים. אני מבין שאצלנו הגיל הממוצע בטיול הוא מאד צעיר לעומת האירופאים שלרוב בני 28-30.
אבל עדיין...
תכלס זה מסביר גם את הישראלי המכוער שצועק ורב על כל שקל.
אני גם התמקחתי אבל בצורה יפה ונעימה. אני זוכר אנשים מכוערים שהרימו קולות וידיים.
טוסו, תגיעו עם אקסטרה כסף בצד. את החוויות תזכרו לעד. את כמה שהוא עלה תשכחו מהר מאד.