כרטיסי הנחות בשוויץ
-
שלום לחברי הפורום
אבקש את עזרתכם האם יש בשוויץ "כרטיס אזור" בדומה לזלצבורגכרד, וכרטיס היער השחור?
1. אם יש כזה, איך הוא נקרא? (אשמח גם לקבל קישור לאתר שלו
2. קראתי באתר ובעוד המלצות שמומלץ לרכוש את Swiss Pass שמקנה הנחות לכל התחבורה לרבות רכבלים וספינות. ושהכרטיס המשפחתי נותן הנחות גם לאתרים כמו הפילטוס, טיליס ועוד
לפי מה שאני רואה באתר כרטיס ל-8 ימים רצופים עולה 654$ לזוג
ואז הילדים בחינם
זה יוצא משהו כמו 500 יורו????
תודה לכל מי שיכול לעשות לי סדר בעניין....
רוית -
כרטיסי הנחות בשוויץהי רוית,
הכרטיס שמומלץ פה בפורום הוא ה - Half Fare, שעלותו 99 פר"ש למבוגר והוא מקנה 50% הנחה על שימוש ברוב הרכבלים, רכבות וכ"ו למשך חודש.
ילד שמתלווה למבוגר שברשותו כרטיס כזה נוסע חינם בתנאי שברשותו כרטיס ג'וניור שעלותו 20 פר"ש.
אנחנו עשינו חשבון שהכרטיס ישתלם לנו ואנחנו נרכוש אותו, בהנחה (ובתקוה
) שמזג האויר יהיה כזה שיאפשר עלייה לפסגות הגבוהות והיקרות. רק אז הכרטיס משתלם כלכלית.
מצרפת לך אתר שיש בו מידע על הכרטיסים השונים:
https://http://www.sbb.ch/mct/wi/shop/b2c/tree.do?key=40
יום טוב,
זיוית
-
כרטיסי הנחות בשוויץהקישור שצירפתי לא עבד.
מצרפת שוב:
http://mct.sbb.ch/mct/en/reisemarkt/abonnemente/halbtax/halb tax-zusatzkarten.htm -
כרטיסי הנחות בשוויץ
רוית, חפשי גם בפורום אירופה, בכותרות שונות שעלו רק השבוע על טיולים בשוויץ, את ההסבר שכתבתי שם לשאלה מדוע הכרטיסים האזוריים (ויש כאלה) אינם משתלמים בדרך כלל. בקצרה, אנחנו לא מטייילים באזור אחד, מבחינת החלוקה של האזורים בשוויץ. רובנו לא "סלו-טריוולרס" אמיתיים, שמסוגלים לעשות טרקים בגרינדלוולד במשך שבוע (לאלה שמטיילים כך זה משתלם). השבוע הסתכלתי שוב בפס של Bernese Oberland וניסיתי לשכנע את עצמי שאולי הוא יפתור לנו את כל הבעיות, אבל כנראה שהוא לא יעשה את זה, והאוטוסוגסטייה שלי לא תעזור כאן
הנה, כבר כתבתי את הסיבה ואין צורך לרוץ לפורום אירופה. אם בכל זאת את רוצה לבדוק, לפס של מרכז שוויץ (פילטוס, טיטליס) קוראים Tell pass (על שמו של הגיבור הלאומי, שמרכז שוויץ הוא מחוז הולדתו ופועלו).
גם אני הגעתי למסקנה שזיוית הגיעה אליה בקשר לכרטיס ה"חצי מחיר", אבל צריך מאוד להיזהר איתו ולקנות רק בהתאם לתחזית של מזג אוויר בהיר. -
כרטיסי הנחות בשוויץזיוית תודה
אני עדיין לא מצליחה לראות את המחירים שציינת, אני רואה רק מחירים לחודש לשנה
אני יודעת שיש גם רק לכמה ימים
אני אמשיך לנבור, אם יש לך עוד תובנה אני אשמח
תודה
רוית -
כרטיסי הנחות בשוויץרוית,
תיכנסי באתר ל - ticket shop
ואז ל - visitors from abroad
ואז יש אפשרות לציין משך זמן ולתקופה של חודש ופחות המחיר יוצא 99 פר"ש.
מקווה שעזרתי,
זיוית
-
כרטיסי הנחות בשוויץזיוית תודה
הסתדרתי
גיליתי שבני בן ה-16 לא כלול בדיל ולכן זה כבר 320 SFH
נראה
נחליט כנראה במקום כאמור -
כרטיסי הנחות בשוויץרוית,
אני מציעה לך להיכנס לאתרים של הפסגות אליהם אתם מתכוונים לעלות ולבדוק את המחירים של השימוש ברכבל. אז תדעי אם הכרטיס כדאי עבורכם.
בדיונים שהיו פה בעבר בנושא, עלה שאם מתכוונים לעלות לשניים - שלושה הרים "יקרים", הכרטיס כבר מכסה את עצמו.
אבל באמת ההחלטה הסופית צריכה להתקבל סמוך מאד לנסיעה או בשוויץ עצמה, לפי תחזית מזג האויר. אם יש ספק לגבי חלק מהעליות בגלל מזג אויר סגרירי, יכול להיות שהכרטיס כבר לא יהיה כדאי.
זיוית -
כרטיסי הנחות בשוויץדוגמה לעלות של רכבלים ורכבות (אולי גם אוטובוסי דואר? שייט באחד האגמים?) ליחיד במסלול טיול שכולל רק הר אחד רציני (טיטליס, שאליו כולם עולים) והרבה רכבלים בעלות נמוכה או בינונית:
עלייה ברכבל למנליכן וירידה ברכבת מקליינה שיידג (או בוריאציה קצת אחרת, אבל זה לא משנה כרגע לענייננו):
51 - 53 פר"ש
טיטיליס הלוך וחזור - 82 פר"ש
מסלול הגמדים - 28 פר"ש
פוניקולר לאגם גלמר (במסלול מעברי ההרים) - 25 פר"ש
מסלול מעגלי בעמק לאוטרברונן (עליה מצד אחד, ירידה צד אחר וחזרה באוטובוס) - 30 פר"ש
רכבל מקנדרשטג לאגם אושינן הלוך וחזור - 21 פר"ש
אוטובוס דואר בעמק קיאנטל (?)
שייט (נדמה לי שסיבוב מלא באחד האגמים, בריאנץ או תון, ללא ארוחה, זה 29 פר"ש. לא בטוחה)
הקיצר, ללא המרכיבים הלא ידועים יצא: 239 פר"ש.
כדי לכסות כרטיס יש להגיע ל-198 פר"ש
סיכון: גשם
יתרון: כשיש כרטיס אפשר להחליט במקום אם לעלות ממורן לשילטהורן או מקליינה שיידג ליונגפראו, ואז יתרונו של הכרטיס כבר משמעותי מאוד. -
לזיוההי זיוה,
תודה על כל הדוגמאות.
אבל אני חושבת שבסוף יש טעות בחישוב או שלא הבנתי אותך נכון.
לפי התחשיב עלות מלאה ליחיד - 240 פר"ש
עם הנחת הכרטיס - 120 פר"ש + עלות הכרטיס 99 פר"ש = 219 פר"ש
כלומר, ההפרש הוא לא גדול ולא הייתי לוקחת סיכון, אלא אם התחזיות הן לשבוע קיצי לחלוטין.
לעומת זאת, אם נוסיף עוד פסגה יקרה, כמו הפילטוס, כ- 60 פר"ש לאדם, הפער הולך ומצטמצם לטובת הכרטיס. 300 פר"ש ללא הנחה, 250 פר"ש עם ההנחה.
ככל שהעלויות גבוהות יותר הכרטיס משתלם יותר ובכל מקרה צריך לחשב בדיוק לפי מספר בני המשפחה וגילאי הילדים.
ואני מבינה שההוצאה על רכבלים הולכת להיות יקרה מאד מאד
ערב נעים,
זיוית -
לזיוההיי זיוית.
ההוצאה בהחלט כבדה, אבל החשבון שלי אחר, גם במטימטיקה וגם בהנחות המוקדמות.
היות שההנחה היא 50%, מספיק להכפיל את עלות הכרטיס, 99+99 (198 פר"ש), כלומר לנצל רכבלים בערך הזה, והכרטיס מכוסה. אנחנו צריכים שלושה כרטיסים (לקחתי בחשבון זוג+נערה בת 17). חיסכון של 40 פר"ש לאחד, כלומר 120 פר"ש, זה חיסכון די משמעותי, המאפשר לנו גמישות (להחליט על רכבלים נוספים באופן ספונטני).
כדי לא לעשות כאן בושות, שאלתי מתימטיקאים דגולים ממני שאישרו את החשבון.
לא החשבתי כאן כמה עניינים בפינות (למשל הנחה בתחבורה ציבוורית בערים, שאולי נשתמש בה בבאזל, עלייה בפוניקולור לאלמנדהובל ביום שנהיה במיורן, שייט?).
במקרה של יום גשם אחד יותר מדי (בשהות שלנו באלפים מחושבים יומיים של יציאות לערים ונשמור אותן לימי הגשם), נלך על האופציה של שייט באגמים וירידה בתחנות שונות (מערת ביטוס, טירות, עיירות וכו'), וההוצאה הזאת משתווה ליום ברכבלים. מכאן, רק בשבוע קודר למדי כמו שהיה להגר באוגוסט 2007, נתקשה לעמוד בתכנית (ובמקרה שתהיה עייפות טבעית ממסלול הההרים, שגם את זה אני לוקחת בחשבון). בכל מקרה, אם נראה שלא ניצלנו את הכרטיס, מקסימום נחליט באחד מימי הטיול האחרונים ליהנות משחיתות קטנה כמו עלייה לשילטהורן או אפילו ליונגפראו, ותסכימי איתי שבמקרה הזה הבטחנו לעצמנו את כיסוי הכרטיס מעל לראש.
בכוונה נתתי דוגמה לסיטואציה גבולית, להראות שלא רק הצירוף של הפסגות הגבוהות והיקרות ביותר משתלם אלא גם פחות מזה. עדיין צריך לבדוק היטב, כי יש משפחות שהשהות שלהן באלפים קצרה יותר. וגם במקרה שלנו, אם נראה שצפויים הרבה ימים מעוננים, נוותר. -
לזיוהבנות
השכנעתי כיוון שיש לנו בתכנית: פילטוס, טיטליס שילטהורן, ביטנברג והמערה ועוד כמה רכבלים שאני בטח לא זוכרת, וגם שייט נעשה בטוח, אז כנראה שזה משתלם.
אני אכן אקנה את זה רק לכשנגיע בהתאם למזג האוויר.
האם יש לכן מושג איפה אפשר לרכוש את הכרטיס?
האם הוא נמכר בתחבורה הציבורית, או שגם באיפורמישן?
או שבכל כניסה לרכבל?
זיווה את ידועה ביסודיותך.....
רוית
-
לזיוה
רוית... הפתעה
התקלת אותי בשאלה שאני לא יודעת לענות עליה. אני חושבת שקונים בתחנות הרכבת. לא יודעת לגבי אפשרויות אחרות. שנעשה מחקר?
זו לא נראית לי בעיה. אם לא יצא לנו לקנות את הכרטיס בתחילת הטיול עוד לפני ההגעה לאינטרלקן, אז ביום הראשון באלפים נתחיל מבזבוז של כמה דקות באחת מתחנות הרכבת שממילא עוברים על פניהן בדרך למסלולי הטיול השונים. -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?קראתי באיזשהו מקום ש- Schilthorn לא פחות יפה מיונגפראויוך, אבל הרבה יותר זול ממנו. האמנם?
במסגרת התכנון הכלכלי, ההשוואה הזאת חשובה.
ואם לא - האם כדאי לבקר בשניהם?
תודה! -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?
האמנם כן. ועל היופי נירית תעיד. הבעיה היא שבפסגת השילטהורן אין אטרקציות מלבד מסעדה מסתובבת יקרה ואילו ביונגפראו מקבלים קצת יותר בתמורה (פארק שלג צנוע, ארמון קרח עם פסלים מקרח, אפשרות לסיבוב במזחלות עם כלבים, מסלול הליכה על הקרחון).
אבל אני חושבת שגם זו לא בעיה. אני מתכננת יום שלם לעמק לאוטרברונן ולסביבת הכפר מיורן, שממנו עולים לשילטהורן. סביב מיורן ועמק לאוטרברונן יש אפשרויות תעסוקה רבות, אז העלייה לשילטהורן עשויה רק להוסיף. אני משאירה את ההחלטה אם לעלות לאחת הפסגות לשטח. -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?חשבתי שרק אני ערה בשעות האלה
האם כל הפעילויות שציינת ביונגפראו כלולות במחיר?
-
סיפור קטן על כרטיסי ההנחהבוקר טוב לכולם,
זיוה, ככה את מרשה לעצמך לזלזל בפרטים הקטנים
אז הנה סיפור:
בטיול הראשון שלנו לשוויץ (ההוא עם השבוע הקודר במיוחד בשנת 2007
) נסענו ביום הראשון לטיול (יום א' בשבוע) לכיוון קנדרשטג. יצא ששכחנו לקנות את כרטיס ה-jubiorcard ביום שבת עם ההגעה בכפר הנופש עצמו (היתה אפשרות לעשות זאת) וכך מצאנו את עצמנו ביום א' ב"מרדף" אחרי הכרטיס. עצרנו לפחות ב-3 tourist information (לפחות את כרטיס הjunior אפשר לקנות גם שם) אבל הן היו סגורות (רצוי להיות מודעים מראש לשעות העבודה הלא כל כך גמישות של התחנות
) . עצרנו בעוד 2 תחנות רכבת לא ראשיות וגם בהן לא נמצא הכרטיס הנכסף. בסופו של דבר לא מצאנו את הכרטיס ועלינו לרכבל בעלות מלאה. למחרת כבר מצאנו מקום לקנותו אך השורה התחתונה היא שלא מיצינו את מלוא ההנחה שיכול היה לתת לנו.
לפי הנסיון האישי שלי לא בכל תחנות הרכבת ניתן לרכוש את מגוון הכרטיסים. כנראה שבעיקר בתחנות ראשיות.
מסקנה - אין מה לעשות ,תצטרכי להשקיע בשעות "מחקר" גם בתחום המרתק הזה...
המשך יום נעים לכולם, -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?בוקר טוב ,
כמובן שהנוף מהפסגה יפה. אלא מה, לתשומת לבך, פסגות השילטהורן והפילטוס אינן מושלגות בקיץ (אלא אם כן "נופלים" על שבוע קודר כמו זה שאנחנו "נפלנו" עליו באוגוסט 2007
) . פסגות הטיטליס והיונגפראו מושלגות גם בקיץ ומתקיימות בהן פעילויות שונות של פארקי/משחקי שלג גם בקיץ , זו אחת הסיבות שמושכת להגיע אליהן.
המשך יום נעים, -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?אהה.
ההשוואה הרבה יותר ברורה לי עכשיו. תודה.
לגבי כרטיס ההנחות, עוד שאלה קטנה אם אפשר: האם עיקר העלויות הן ברכבלים/רכבות/שייט באתרים אלה, או שיש גם דמי כניסה לאתרים? תוספות שונות הקשורות בפעילות על האתרים (הכניסה לארמון הקרח? פארק השלג? מגלשות?)
במילים אחרות - האם הכרטיס אכן נותן מחצית מעלות הביקור באתרים, או רק מחצית מעלות ההגעה אליהם / ירידה מהם?
-
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?כהרגלי יש לי גם תובנה/המלצה וגם שאלה....
אני חושבת שיותר מידי פסגות הילדים יתחילו לזמר....
פארק שלג ואבובים יש בטיטליס
מזחלות עם כלבים - ניראית לי אטרקציה לילדים צעירים
הליכה על קרחון יש גם בגרינדנוולד (Oberergletscher)
אני חושבת שבתכנון נכון של טיול עם ילדים, לא נכון לכלול באטרקציה אחת את כל הפעילויות שאפשר כיביכול לחלקן על הרבה ימים בכל מיני מקומות. זו הסיבה שאני ירדתי מהאופציה הזו.
בנוסף, עד כמה שאני זוכרת שבדקתי בתחילת הדרך, היונגפראו יקר הרבה יותר ביחס לשילטהורן, עלות שקראתי ושמעתי בכמה מקומות לא פרופורציונלית לתמורה שאפשר כאמור לקבל גם בהרים אחרים.
לגבי עמק לאוטרברונן, אני אשמח לדעת מה את מתכננת שם יום שלם, כי הבנתי שזו נקודה לעצירה בדרך לתצפית, וגם הנקודה שממנה ניתן לעלות לשילטהורן ולהגיע למפלי טרימלבאך.
אגב הצימר שלנו 7 דקות משם ב-Burglauenen.
רוית