כרטיסי הנחות בשוויץ
-
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?היי הגר,
אני בכלל לא אוהבת את המחקרים אודות העניינים הטכניים. הם בכלל לא חביבים עלי, למרות שבשנה שעברה וגם השנה אני מפתיעה את עצמי ביכולות מופלאות בתחום הזה
. בשנה שעברה סיפקתי לכל דורש טבלאות מחירים ושעות כניסה לאתרים בפריז, ועד היום אני מסבירה לגולשים שכדי לדעת מה פתוח ומה סגור ב-15.08 צריך להיכנס לכל אתרי האינטרנט של כל האתרים.
תודה על ההזהרה. אנסה לבדוק קצת. אבל את סיפור הטוריסט אינפורמישנס הסגורים ביום ראשון למדתי בטיול ללוקסמבורג, שבו תכננו מסלול הליכה ברגל ביום ראשון. רציתי לקבל מידע בתחנת המידע באחת העיירות. את זה אני לא אשכח, כי טיילנו על פי האינטרנט ועל פי האינטואיציה, וכשהבנות הגדולות התחילו לעשות קולות מיהרנו להתקפל ולחזור. התקשיתי לומר להן בביטחון מה עוד מצפה לנו אז ויתרנו. אני בטוחה שיש באזור ההוא הרבה מעבר למה שאנחנו ראינו.
אני מניחה שתחנות הרכבת באינטרלקן נחשבות לראשיות. אולי נקנה כבר בבאזל (אם אכן נגיע אליה) או שאעשה אפילו מאמץ לקפוץ לתחנת הרכבת בשדה התעופה בציריך, אם נהיה בטוחים שאנחנו עומדים לפני תקופה של מזג אוויר זורח
.
דרך אגב, קראתי שעם קניית אחד מהכרטיסים "השמנים" (קרי: ה"הלף פייר" או אחד מחבריו) ניתן לקבל בחינם כרטיס משפחתי המאפשר לילדים לטייל בחינם בכל אמצעי התחבורה, בדומה לג'וניור. הבעיה היחידה אתו שלא ברור אם הוא מאפשר גם עלייה בחינם לטיטליס ולפסגת היונגפראו. קראתי על כך דיון מאוד מלומד, ארוך ומפולפל בפורום של טריפאדויזור, ולבסוף לא הבנתי כלום
. למי שקונה את ה"הלף פייר" כדאי לשאול בהזדמנות חגיגית על הכרטיס המשפחתי ולברר היטב מה הוא מאפשר.
התחלתי לכתוב קודם הודעה ארוכה על המסלולים הנפלאים של אזור היונגפראו (גרינדלוולד ועמק לאוטרברונן) ולמה אני לא סגורה בכלל על אף אחת מהפסגות הגבוהות. היות שגם במעברי ההרים יש ככל הנראה נופים מרהיבים, יתכן שלא נרגיש הכרח להוציא הרבה כסף. לפילטוס אין אצלנו יתרון על פני פסגות אחרות, כי אנחנו לא מחובבי פארקי החבלים (ואם יהיה צורך, יש באינטרלקן). לא יודעת למה ההודעה לא התקבלה.
בשביל גלית אני מלשינה כרגע רק על מסלול פליקס ממנליכן:
http://www.grindelwald.travel/en/navpage-HikeGT-ThemeRoutesG T-227305.html
ויש למסלול גם אתר:
http://www.themenweg.maennlichen.ch/?lang=en
אני חושבת שההעדפות שלנו באזור יהיו אחרות (כרגע הכי מלהיב אותי שילוב של מסלול מנליכן - קליינה שיידג, ואולי שילוב עם מסלול אייגר גלשר - אלפיגלן), אבל לטיול עם ילד בן פחות משש מסלול פליקס נראה לי אחלה.
הכוונה שלי הייתה להראות שיש המון פסגות אטרקטיביות שפחות שמענו עליהן (לפני המחקרים) מהפילטוס לדוגמה. אין לי ספק שמפסגת היונגפראו או השילטהורן רואים עוד יותר למרחוק. -
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?כנראה כתבנו ביחד ולא ראיתי את ההודעות האחרונות של גלית ושל רוית.
רוית, אני מסכימה עם כל מילה שאמרת.
...ובכל זאת, לפעמים, בעיקר בעקבות חוות הדעת של נירית, שאני מאוד סומכת עליהן, מנקר לי קצת הקטע הזה של הפסגות הגבוהות, לא בגלל האטרקציות (שדומות להן יש במקומות אחרים) אלא בזכות הנוף שהוא כנראה ברמת חוויה אחרת.
בעמק לאוטרברונן הכוונה שלי היא לעלות ברכבל ל-Grutschalp וללכת ברגל משם למיורן, ובהמשך היום, לאחר בילוי במיורן ובאפשרויות סביב הכפר - לרדת דרך גימלוולד ושטכלברג ולנסוע באוטובוס למפלי טרומבלך ולבסוף לנקודת המוצא בלאוטרברונן. ייתכן שניסע עם האוטובוס ישירות ללאוטרברונן וניסע עם האוטו למפלים.
האפשרויות במיורן הן או לעלות לשילטהורן או לעלות ל-Allmendhubel בפוניקולר, עלייה קצרה וזולה (ואולי גם וגם? אין לי הערכה של לוח זמנים).
האפשרויות באלמנדהובל: "מסלול רגליים יחפות" (אטקציה לילדים צעירים) וירידה ברגל למיורן במסלול הרפתקאות לילדים. קראתי בכמה מקומות על קיומו של המסלול הזה, אבל לא הצלחתי לאתר חוות דעת עליו מלבד זו של משפחה אחת (לא ב"למטייל" אלא באיזה בלוג ברשת) שסיפרה שהמתקנים מתאימים דווקא לילדים שהם לא מאוד קטנים (מה זה אומר? אין לי מושג). אבל אני מניחה שהנוף יפה ומה יש להפסיד?
גלית, פארק השלג וארמון הקרח ביונגפראו כלולים במחיר הדרך. מזחלות הכלבים אינן כלולות. ברגע של התלהבות הכנתי קובץ נחמד עם מידע על היונגפראו. אני חושבת שהוא מכיל את כל המידע הנחוץ (יש שם גם מחיר למזחלות).
עכשיו, למשל, אני כבר לא בטוחה בהשקעה הזאת, והחלטתי להניח לזה. חבל להתייסר משטויות. נחליט במקום. מה שברור לי, שאם נהיה מצוידים ב"הלף פייר" זה באמת יאפשר לנו להחליט ואם לא נקנה אותו, הסיכוי שנעלה ליונגפראו או לשילטהורן - קלוש.
אם תכתבו לי לאימייל או שתפרסמו כאן כתובות, אוכל להעביר את הקובץ (ובמשך הזמן גם קבצים אחרים).
-
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?זיווה
לדעתי יש לנו את המייל אחת של השניה, ואני תמיד שמחה לקבל עוד אינפורמציה
גם אני ערכתי איזה "מיני חוברת למקומות שנהיה כולל מחירים ולוחות זמנים
אם את רוצה (או משהו אחר אפשר לכתוב לי למייל דרך האתר
רוית
-
אולי יש עוד דרך להוריד עלויות?הי לכולם,
זיוה, את כמובן צודקת בתחשיב שלפיו "נקודת האיזון" לרכישת הכרטיס היא 198 פר"ש, ובוודאי אם רוכשים שלושה כרטיסים כאלו (גם במקרה שלנו).
מה שהתכוונתי לומר זה שאם ההוצאה ליחיד אינה גבוהה בהרבה מהסכום הזה ותחזית מזג האויר אינה אופטימית, הסיכון רב מדי לטעמי. אני מתלבטת בדיוק בנקודה הזו וגם עוד לא יודעת בבירור את העלויות לגבינו, כי עוד לא החלטנו אם כן או לא יונגפראו, אם כו או לא טיטליס וכ"ו. כשנשב יותר לעומק על התכנית גם המספרים יהיו יותר ברורים. הבעל שלי מאד בעד מאותה סיבה שאת ציינת, שאז כנראה נעלה יותר
נטיית הלב שלי הפעם (ולא רק הפעם בעצם) היא להגיע למקומות הפחות המוניים וממוסחרים.
זיוה ורוית,
אני אשמח לקבל גם קבצים אם זה בסדר לבקש.
שבת שלום,
זיוית -
זיוה ורוית - שלחתי לכן מייל דרך האתר -
אני רק בשביל שאלהקראתי בעניין את השרשור והאמת קצת הבלבלתי
אנחנו זוג + 4 (4-14) נהיה באנגלברג ל- 9 ימים בחודש יולי
אין עדיין תכנית מגובשת.
לפי המידע באתר אני משער: טיטליס, קניון ארה _ ריככנבאך, מסלול הגמדים, טרומבלאך, פילאטוס וכיוצ"ב
אני מבין שכרטיס H.P. למשפחה הינו 200 SFR ומקבלים יךדים חינם.
אם כך רק בפילאטוס אנחנו מקבלים את זה חזרה.
אני טועה במשהו ?
האם בטיטליס מקבלים 50% מכרטיס משפחתי ?
-
אני רק בשביל שאלה
אתה מתכוון ל-200 פר"ש לזוג? הכרטיס ליחיד עולה 99. גם בטיטליס אפשר לקבל 50%. בסיטואציה שלכם הייתי בודקת את האפקטיביות של הכרטיס האזורי: Tell pass ומנצלת אולו למסלולים נוספים במרכז שוויץ (שייט באגם, אולי עלייה להר ריגי או לנצל אפשרויות אחרות סביב האגם).
זיוית, גלית, ראיתי. רוית, שכחתי שיש לי. אשלח בהמשך השבת
שבת שלום,
זיוה -
אני רק בשביל שאלהתודה על המענה
מה נותן TELL PASS ומה העלויות ?
200 פר"ש לזוג אבל אני מבין שהילדים הם בונוס חינם (לא בחיים, ספציפית לשווייץ)
-
נ.ב. אנחנו עם רכב שכורכך שהאפקטיביות היא רק לרכבלים
אולי גם למוזיאונים ? (מוזיאון התחבורה בלוצרן ? המוזיאון הפתוח ?) -
נ.ב. אנחנו עם רכב שכורhttp://www.tellpass.ch/index.cfm?site=tell-pass.ch&page= 12&lang=E
היי משה,
למה לא פשוט לבדוק?
כולנו, בהרכבים המשפחתיים, מטיילים ברכבים שכורים ובכל זאת בודקים את האפשרויות.
ה"טל פס" זול בהרבה מהפס של אזור אינטרלקן-גרינדלוולד, והוא כולל את טיטליס ופילטוס, מה שהפס ההוא לא כולל. ב-158 פר"ש ליחיד הוא נותן לך יומיים חינם ברכבלים ובספינות (גם ברכבות, אבל את זה אתה לא צריך) וחמישה ימים נוספים שבהם תקבל הנחות. לא בדקתי לעומק, אבל יש סיכוי שרק הטיטליס והפילטוס כמעט מכסים את עלות הכרטיס. יש לכם תשעה לילות באנגלברג. זו עיירה הררית ולא נקודה שממנה נוח לצאת בכל יום למסעות ארוכים. אני חושבת שעדיף לנצל את האזור (באנגלברג יש הרבה מסלולים ולא רק לטיטליס), ולצאת פעמיים-שלוש לאזור האלפים הברניים (מסלול הגמדים, מפלי טרומבלך וכל מה שציינת). מאוד מתבקש במבנה הטיול שלכם לנסוע יום אחד לפארק אלפמארה וסגרת חופשה נהדרת.
באתר של הכרטיס יש גם תפריט אחד שמראה את היעדים שהכרטיס מאפשר. ההיכרות עם אתרי אינטרנט של כרטיסים איזוריים מאפשרת גם ללמוד על ההיצע.
לא בדקתי, אבל אני לא חושבת שהפס נותן הנחה למוזיאונים. ייתכן מאוד שכרטיס האורח שתקבל במקום הלינה שלך באנגלברג (סביר שתשלמו שם מס תיירות, בין אם מדובר בדירה, בצימר או במלון) נותן הנחה למוזיאונים. בדרך כלל ניתן לאתר באינטרנט גם את כרטיסי האורח ולראות מה הם נותנים.