ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אטרקציה חדשה במחוז צ'ונבורי

פורום תאילנד
    15
    55
    15643
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דר. דודו
      דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

לפי דעתי יש כאן שליחות משמיים.
      חחחח ....... זה לא היה אמור להיות פאטאיה למשפחות ??????????? Shocked

האמת שאני חושב שדי התפתח מיתוס גם בקשר ל"זנותיות" של פאטאיה. מעבר להרבה בארים עם טונות של פריחות צווחניות ורעשניות, אין שם שום דבר יוצא דופן - קצת מועדוני א-גוגו שנמצאים באזור מצומצם וזהו בתכל'ס. בגלל שפאטאיה קטנה, אז הדברים בולטים יותר.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דר. דודו

פאטאיה למשפחות
        אנמי חושב שהמיתוס הזה + העובדה שלא התפתחו בפאטאיה דברים איכותיים ובמיוחד בערבים אין למשפחות מה לעשות - זה גורם לכך שכולם משוטטים בערב באזור ה walking street כי אין כמעט אופציות אחרות.

זו דעתי האישית כמובן - יש קצת הקצנה במידת ה"זנותיות" של פאטאיה - זה הרבה פחות נורא מההילה שנוצרה בעניין - אבל בגלל שלא התפתחו דברים אחרים, זה מה שנשאר ולכן בולט כל כך.

אין בפאטאיה משהו שאין בבנגקוק גם בנושא הזה - בבנגקוק יש הרבה יותר - אבל בגלל שיש עוד הרבה דברים אחרים, זה פשוט נבלע ולא בולט כמו בפאטאיה.
        • יוסי.ר
          יוסי.ר נערך לאחרונה על ידי

דודו ידידי
          כל מה שאמרת נכון אבל נסיתי לחשוב מה יש למשפחות עם ילדים לעשות בשעות הערב בבנגקוק ולא מצאתי משהו שונה מפטיה.
          מדרחוב כמו שיש בפטיה אין בבנגקוק וגם אם הוא אתר עליה לרגל של כל התיירים הבאים לעיר הוא הרבה יותר אטראקטיבי ממדרחוב קאוואסאן הידוע.
          שווקים, קניונים ,סרטים, באולינג ,קארטינג, מיני סיאם בלילה , מוזיאון REPLAY ועוד הרבה אטרקציות אחרות עושים את פטיה לעיר הרבה יותר ידידותית למשפחות ואתה יודע איזה כבוד אני רוחש לעיך בנגקוק.

בעניין ה"זנותיות" של פטיה: מי שלא מחפש לא מוצא. הסתובבנו במשך שבועיים כמעט כל יום עם שני ילדים בגילאי 11+13 בעיר, הם לא הבחינו ולא שמו לב לנושא הזנות בעיר . היינו בחוף הים, שטנו לקו לארן היינו בפארקים , נהננו מתנינים, פילים טיגריסים וקופים שיחקנו במישחקי מחשב בקניונים אכלו פירות ואוכל תאילנדי בלי לשים לב לזונה מסכנה אחת.
          יש חיים אחרי הזיונ...... והליידי בוייז.
          • דר. דודו

יוסי ידידי
            אתה יודע שאני מכיר את פאטאיה מצויין ... לא התכוונתי דווקא לילדים אלא לזוגות או אנשים שלא מעוניינים להתפלש בזנות (שאין לי שום בעיה איתה). לילדים אין הרבה מה לעשות בערב בשום מקום, גם לא בתל-אביב. הכוונה שלי היא לאנשים שלא מעוניינים בזנות אלא מחפשים משהו יותר איכותי - קשה להם למצוא בפאטאיה. אז נכון, כשאני מגיע לפאטאיה אני הולך למקומות הבודדים שהם איכותיים אבל בשביל זה צריך ממש להכיר טוב את פאטאיה וגם רכב לא מזיק - אחרת לא תמצא ולא תגיע.

יש בבנגקוק את Nana ו soi cowboy ן pat pong וסביבותיו - אך מי שמגיע לשם עושה זאת בכוונה תחילה. מי שלא מעוניין בנושא, פשוט לא מגיע לשם. בפאטאיה כולם מתנקזים לאזור הווקינג סטריט וסביבותיו כי זה מה שיש - אין דבר אחר - ואז נוצר לפאטאיה דימוי יותר שלילי מהמגיע לה.

פעם, כשתגיע לבנגקוק, אשמח לקחת אותך מחוץ לאזורים המתויירים ואעשה לך היכרות עם בנגקוק שעדיין לא הכרת - הרבה יותר יפה, נקיה ואיכותית....... Very Happy
            • הרוזן מקוסמוי
              הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

יוסי ידידי
              בפעם הבאה שלי בתאילנד , פאתיה בטוח בתוכנית .
              • יוסי.ר

דודו ידידי
                הכותרת לתגובתך הייתה "פטיה למשפחות" .

ועוד כתבת : "אנמי חושב שהמיתוס הזה + העובדה שלא התפתחו בפאטאיה דברים איכותיים ובמיוחד בערבים אין למשפחות מה לעשות - זה גורם לכך שכולם משוטטים בערב באזור ה walking street כי אין כמעט אופציות אחרות".
                ועל זה עניתי.
                כמובן שכל מה שכתבתי נכון גם לגבי מבוגרים.
                כאשר מסתובבים בשוק הלילה בTEPRASIT לא רואים זונות כפי שלא רואים זונות באשר מבקרים ב SUAN LUM וכו' וכו'.

• יוסי.ר

רוזן ידידי
                  לכבוד יהיה לנו ואל תשכח להיתקשר.
                  • הרוזן מקוסמוי

בכיף , אני אשמח
                    • דר. דודו

יוסי ידידי
                      השוק ב Theprasit road הוא בגודל של סנטימטר מרובע ויש שם קצת שמעטס וקצת אוכל - לא עליו תהיה גאוותה של פאטאיה. אני לא נגד פאטאיה - אני מכיר את פאטאיה מעולה ומבקר בה לא מעט. את מה שאני אומר אומרים גם בכירי התאילנדים בפאטאיה - התפרסם לאחרונה מאמר של הבעלים של טיפני'ס (הוא גם הבעלים של woodland) - אין בפאטאיה מספיק דברים איכותיים, הטיילת עלובה ולא נעימה - זה גורם לכך שהתיירות שמגיעה היא מסוג מסויים.

אני לא משווה את פאטאיה לבנגקוק כי אין בכלל בסיס להשוואה - זה כמו לנסות להשוות את פ"ת לניו-יורק. אני מדבר על פאטאיה בתור עצמה - עיר קיט תיירותית.

אז יש איזה בית קפה אחד נחמד, יש מסעדה אחת או שתיים שוות - מעבר לזה הכל די בינוני ומטה.
                      • דר. דודו

יוסי ידידי
                        זו בדיוק הבעיה של פאטאיה וגם התאילנדי שהזכרתי דיבר על אותם דברים. פאטאיה מושכת סוג מסויים של תיירות, ירודה יחסית - כי אין לה הרבה מה להציע. כמה אטרקציות מלאכותיות לא יכולות לשנות את אופיה של העיר.

הזנות מורגשת בפאטאיה לא בגלל שהיא יוצאת דופן או קיצונית יותר מאשר במקומות אחרים - אלא בגלל שאין דברים אחרים שיאזנו אותה.
                        • שמעון מפטיה
                          שמעון מפטיה נערך לאחרונה על ידי

לד''ר הנכבד
                          ''אני בכוונה לא מוסיף דברים משל עצמי מכיוון שאין לי כח להתנצח עם כל מיני ''דוקטורטים'' בנושא ואיתכם הסליחה ,..''

המשפט הזה שהוספתי בסוף הדברים שכתב KAMPLER (וכמו כן אי המשך העברת מידע על עוד עשרות אטרקציות בסביבת פטיה מעבר להמשך דבריו של קמפלר )נועד אך ורק בשבילך וחבל שלא הבנת את זה והיית חייב לשפוך את מילות הארס והשנאה שלך לפטיה כעיר שאינה הולמת את העיר שאתה חיי בה - ''בנקוק'' הנהדרת והמקסימה ,....
                          אני מתנצל מראש כלפי הגולשים וההנהלה בפורום על המילים הבאות שאני הולך לרשום פה ,אבל ,באמת שהגיעו מיים עד נפש ,..
                          '' דוקטור'' נכבד , למרות שאתה מציין בכל הזדמנות שאתה מכיר את פטיה כמו את כף ידך ,לידיעתך ,אתה לא מכיר אותה ב''שיט'' כמו שאומרים (ובטח לא את השינויים שחלו בה בשנים האחרות ) ,למרות שאתה מציין בכל הזדמנות שאין לך שום דבר נגד פטיה ושאתה לא מנסה להשוות אותה לבנקוק ה''נאורה'' -אתה עדיין מטיל את הארס המגעיל שלך על העיר בכל הזדמנות ובכל שרשור פה בפורום , למרות בקשות חוזרות ונושנות מצידי ומצד עוד כמה גולשים וחלק מההנהלה של הפורום הקודם (פורום אסיה ) להפסיק מצידך תגובות שמראות את הגישה השלילית והשנאה שלך לגבי פטיה וכן תגובות שמראות על יהירותך והתנשאותך מעל לכולם בגלל שנראה לך שאתה שווה משהו - אתה עדיין ממשיך ללא חת וללא מעצורים בתגובות מהסוג הזה ,..

לידיעתך ולשם גילוי נאות כדי שתבין מה אני חושב עליך לאורך ההיסטוריה הקצרה שלך פה בפורום בשנה האחרונה וגם כדי להאיר את עיניך ולהסביר לך שאתה פשוט כלומניק ואיש עלוב ,אומנם יש לך קצת ידע ברפואת שיניים אבל אני אישית לא הייתי מפקיד בידך את שיניי גם לא בשביל ניקוי שיניים סתמי ופשוט ,אתה פשוט אדם אגואיסט ומתנשא שחושב שהניסיון והשנים שמאחוריך שמים אותך במשבצת שלפני אנשים אחרים ושלכן מותר לך להתייהר ולהגיב לסביבה שלך במבט מלמעלה (אולי ההשתדרגות שלך לרמה של ראש ומנטליות תאילנדית עם השנים הספיגו בך את המושג שאתה מעל כולם בגלל שאתה מבוגר ומתנהג כמוהם ומנסה לחקות אותם בניסיון עלוב ופטתי -זה אולי תופס בתאילנד אבל לא לגבי זרים או מנטליות אחרת ),אני לא אבזבז יותר אנרגיות כדי להביא דוגמאות מכל התגובות שלך בעבר לגבי פטיה או בכללית לגבי ההתנשאות והיהירות העלובה שלך בתגובות ובתשובות פה בפורום ,כל מי שרוצה (גם בהנהלה )יכול לעשות חיפוש על השם שלך והכינויים שלך בעבר ולהבין על מה אני מדבר ומה הטענות והבוז שלי כלפיך ,.
                          בכל שנותיי פה בפורום אני השתדלתי לא להיכנס לפסים אישיים ובטח לא ללכלך או לפנות בגישה שלילית כלפי מישהו או דעה של מישהו בפורום ,אבל ,במקרה של הד''ר זה כבר לא ניתן להבלגה בעיניי במיוחד שההיסטוריה הזאת כבר קרתה בפורום הקודם וגרמה לי ולעוד הרבה גולשים קבועים פה בפורום להפנות את מרצנו וזמננו לפורומים אחרים ברשת ,אומנם בפורום החדש התקבלה ההרגשה שהד''ר חזר בגישה יותר חיובית ועם רצון לתרום ולספק מידע חיוני (מה שבאמת קרה ביחס לבנקוק והסביבה ואין ספק שהמידע הנ''ל מועיל ותורם ,. )לכן גם אני הבלגתי עד עכשיו ונתתי צ'אנס שהשינוי יקרה ,אבל כמו שאומרים ''פעם ז**ה תמיד ז**ה '' וסליחה על הביטוי ושכנראה אין מקום לשינוי בתדמית או באופי של הנ''ל ,.
                          אני ממליץ להנהלה לעשות בירור פשוט ולהבין למה באמת הד''ר הנכבד כבר נחסם בעבר בפורום אסיה ומתוך איזה שיקולים וסיבות כגון ''טובת הכלל' וכדו' זה קרה ,..
                          מתנצל מראש אם הדברים נשמעים קשה ולא לרוח הפורום אבל זה מה שאני מרגיש ואולי אני לא בסדר גם (ובנימה אישית לד''ר -אל תנסה אפילו להגיב כי זה לא ישנה את מחשבתי עליך בכלל ,..) ,לבינתיים אני יוצא לפסק זמן ונקווה לאיזה שינוי ,המשך הצלחה לפורום החדש וטיול נעים ומהנה לכולם ,.
                          • ארז1
                            ארז1 נערך לאחרונה על ידי

שמעון, סלח לי אבל זה היה מיותר לגמרי.
                            • הרוזן מקוסמוי

דר דודו
                              דבריך ממש לא נכונים , הם אולי מביעים את מחשבותיך , חוויותיך , תחושותיך אך אינם מביעים עובדות מדוייקות .
                              אנשים מגיעים לפתייה למס' ימים במהלך טיול לתאילנד , במס' ימים הם מחפשים את מה שיש לפתייה להציע בהיבט התיירותי ויש לה המון ( זה היה נכון שאני ביקרתי שם וזה עוד יותר נכון למצב היום ).
                              שרשור סוף שבוע אמור היה לתת מענה לאנשים / משפחות בעיקר שמגיעות למס' ימי טיול בפאתיה ולא מחפשים להתגורר ולהשתקע בה .
                              הייתי בפתייה 4 ימים וכל ערב עשיתי משהו אחר וכל יום עשיתי דברים אחרים ובכלל בוולקינג סטריט אולי הייתי 10 דקות מתוך כל הימים ,
                              זה רק מוכיח שיש לפתייה המון מה להציע לתייר מבלי אפילו להזכיר ולו במילה אחת את הזנות .
                              לכן ההתיחסויות שלך חרגו מתחום מטרת השרשור ומתחום הטעם הטוב
                              וחבל שכך .
                              להבא תמחק כל התייחסות פוגעת או מזלזלת שאינה מביאה עובדות מדויקות
                              וממליץ להפסיק להתנצח בנושא פאתייה ובנגקוק כאילו כל אחד לא רק גר בעיר אלא קנה את העיר והיא שייכת לו .

שיהיה לכולם בוקר טוב ושבוע נפלא .

הרוזן מקוסמוי - מנהל הפורום .

0
                              • יוסי.ר

דודו ידידי
                                אתה גורם לי, בגילי המופלג לאמץ את המח מעבר ליכולתו ולנסות להבין מה האובססיביות שלך לגבי פטיה.

לדעתי תייר מקבל בפטיה 90 אחוז ממה שהוא מקבל בכל תאילנד. למעט האיים בסביבת פוקט יש בעיר ובסביבתה הכל. ועדיין לא הזכרנו את SI RACHA מצד אחד ו BANG SARAY מצד שני על מסעדותיה על הים .
                                אני גם לא מבין איך אתה קובע שרמת התיירים בפטיה ירודה .

אגב השוק בTEPRASIT .אורכו ורוחבו מספיקים בשביל לעבור בו במשך ערב שלם בחטף מבלי לראות הכל והמיבחר שם הוא עצום ושלא נדבר על אגף האוכל המדהים שיש בו . תייר יכול להתנסות בכל סוגי המזון בתאילנד בשוק הזה ותאמין לי, זה לא אני אומר זה אישתי אומרת והיא מבינה בקניות Very Happy Very Happy Very Happy .
                                • דר. דודו

היי יוסי ...:-)
                                  בוא נניח לנושא ...חח ....אנסה לאתר עבורך את המאמר של אותו תאילנדי בכיר, תושב פאטאיה. לגבי התיירים - זה הוא קובע ומשרד התיירות התאילנדי קובע, לא אני. אין לי שום אובססיה לגבי פאטאיה - התגוררתי בה תקופות לא קצרות ומבקר בה לעיתים תכופות. סתם חבל לי, כמו לאותו תאילנדי, שפאטאיה היא כמות שהיא ולא זוכה קצת לשדרוג.ישנה כנראה סיבה שמשפחות ותיירים שלא מעוניינים בנושא הידוע נמנעים מלהגיע אליה.

לא נפתור את זה פה ... אבל אולי נדסקס את זה פעם בזמן ארוחה טובה במסעדה איכותית בבנגקוק או על גביע מרגריטה באיזה מועדון עם מוזיקה טובה ... Surprised

בברכת שבוע טוב !
                                  • דר. דודו

היי יוסי ...הנה הקישור
                                    יתכן שהוא עוד סתם אובססיבי אחד .... Very Happy

http://thailandtonight.blogspot.com/2009/05/watching-pattaya s-decline.html
                                    • דר. דודו

בזאת סיימתי אני לפחות את הדיון בנושא
                                      הכותרת של המאמר "לראות את פאטאיה מתדרדרת" מדברת בעד עצמה. אין לי דבר נגד פאטאיה בדיוק כפי שלאדון התאילנדי הנכבד (שאני מכיר אישית) אין דבר נגד - אלא להיפך. במקום לטמון את הראש בחול צריך להכיר את העובדות וממילא לא ניתן לקיים דיון רציני בנושא אם נושא ההתקפות הוא האדם שאומר ולא העובדות עצמן. לפיכך הבאתי כאן את דברו של אחד ממכובדי פאטאיה - אני מניח שתסכימו איתי שהוא יודע דבר או שניים על פאטאיה.

http://thailandtonight.blogspot.com/2009/05/watching-pattaya s-decline.html
                                      • אברהם אבינו בן תרח
                                        אברהם אבינו בן תרח נערך לאחרונה על ידי

יאללה סולחה! חאלאס...
                                        בנגקוק מהממת וגם פטאיה!
                                        גמרנו??????????!!!!!!!!!!!!!
                                        • דר. דודו

ומילה לשמעון מפאטאיה
                                          לי אין אינטרסים עסקיים בפאטאיה ואני מבין את חששותיך מהצגת העובדות כמות שהן והתקפת האומר תוך טמינת הראש בחול לגבי העובדות. אם עדיין לא הבנת, אני אומר את הדברים מתוך איכפתיות ורצון לראות את פאטאיה הולכת ומשתפרת, בדיוק כמו האדון התאילנדי המכובד שכתב את המאמר. אם תחשוב קצת ותקרא את מה שהאדון התאילנדי המכובד אומר - אולי תשנה את דעתך - אני מניח שהוא מכיר את פאטאיה טוב ממני וממך.

דווקא בגלל שיש לך אינטרס עיסקי בפאטאיה, המשך ההתדרדרות של העיר (כפי שמציג האדון התאילנדי) לא תתרום לך כלום אלא להיפך. בשביל לפתור בעיות, צריך קודם כל לראות אותן. יפה עשה אותו אדון תאילנדי מכובד שהניח את הבעיות על השולחן ומציע דרכים לפתרונן - צריך מידה מסויימת של אומץ לעשות כן. אם הוא יצליח, גם אתה תהנה מזה בתור בעל עסק, שמעון וגם אני בתור אורח לעיתים קרובות במקום.

בברכת שבוע טוב לכולם ! (ובזאת באמת סיימתי את חלקי בדיון)
                                          • thaiboy
                                            thaiboy נערך לאחרונה על ידי

פאטאייה
                                            כמי שביקר שם לאחרונה ניתן לראות את היקף הבנייה העצום והדירות למכירה כאשר קהל היעד הינו משפחות.סטנדרט הבנייה הוא הכי חדיש שיש,כולל רמת הגימור והאיבזור.
                                            העיר עצמה והקניון המדהים סנטרל , אשר נשפכו שם כמה עשרות מליונים טובים,שלא לומר על השטח היקר שבו הוא שוכן,מעיד על כמה העיר מתפתחת.
                                            מסעדות טובות,אטרקציות,עיר קטנה וקלה להתמצאות,זולה,כל זאת הופכות את פאטאייה למקום שבזמן קצר אתה מקבל בו הכל.בלי פקקים,בלי נהגי מוניות שמנסים בכל רגע נתון לגנוב אותך,או שפשוט הם טיפשים ולא מכירים כבישים(בבנגקוק...),עיר שבה השמיים הם הגבול.
                                            ניתן להשכיב את הילדים לישון ולצאת לבלות,כאשר הכל קרוב ובמרחק נסיעה.כבודה של בנגקוק במקומה מונח,אבל שימו לב שכמו שיש דעה קדומה על בנגקוק שאין בה מה לעשות מעבר לקניות,עיר פקוקה ומסריחה וכו'...ובטח שאחרי שישנים בה תקופה לומדים להתרגל ולהסתגל.ההבדל הוא,שההסתגלות הכי מהירה והכי קלה היא בפאטאייה לעומת בנגקוק.וכל עוד אתה לא קונה בצורה מסחרית,אז גם הקניות והמבחר די שווים.
                                            חובה לבקר שם,והייתי מציע למי שחושב להגיע לשם להתייעץ עם מי שחי שם יומיום,כגון יוסי ושמעון,ולהבין עד כמה דעות קדומות והנחות קדומות מונעות ממך להנות ממקום מקסים.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון