ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איפה להתחיל בניו-זילנד?

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    7
    13
    2057
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • A m i t
      A m i t נערך לאחרונה על ידי

המטרה היא להגיע לניו זילנד ב 20 לדצמבר (אם נקבל ויזה לשלושה חודשים בלבד באוסטרליה) או בסביבות תחילת ינואר (אם נקבל ויזה לשישה חודשיים).
      הבנתי שהתאריך הוא גבולי, אולם בכל זאת - האם תמליצו להתחיל באיי הצפוני או בדרומי?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • המכשפה מהקסקייד סאדל
        המכשפה מהקסקייד סאדל נערך לאחרונה על ידי

מואנקה.
        אם התקופה שלכם היא מדצמבר-מרץ, זה לא משנה. מזג האוויר טוב בשני האיים. האי הדרומי נוטה להתקרר מהר יותר, אבל מרץ זו תקופה נהדרת לטייל שם לכן אין סיבה מיוחדת להתחיל דווקא בו!

בד"כ נוטים להשקיע יותר בדרומי ולרוץ את הצפוני. אז אולי כדאי להתחיל ברוגע מסוים בצפוני, כדי לא לפספס אותו. כי באי הדרומי יש כל כך הרבה מה לעשות! Smile עד שמגיעים לצפוני... נשאר רק שבוע. לתת לו לפחות שבועיים!
        • עמית עשהאל
          עמית עשהאל נערך לאחרונה על ידי

איך את זורקת את המילה וואנקה ככה, חסרת אחריות
          את יודעת איזה פלאשים עשית לכמה וכמה מהגולשים פה ? במיוחד אחרי יום עבודה של 18 שעות שהסתיים בדקות אלו ?

ביום חמישי אגב, אני יורד (בצלילה) לבדוק את אי האלמוגים בסיני... אם הכל יסתדר.

יש קנאה באוויר ?

אגב, הייתי מתחיל בצפוני, מסיבה ברורה שבינואר יש עומס מטורף באי הדרומי של כל ניו זילנד מלבד התיירים, העומס עדיין קיים אך פחות מתחילת פברואר.
          • A m i t

סיכום מסלול -
            הבנתי אתכם.

מישהו מהעבודה המליץ לי בכל זאת להתחיל בדרומי מאחר ויותר קל יותר למכור את הרכב ב Oakland, מאחר ושם שוק הרכב פחות בעייתי? או שהוא סתם עולל עלילות? Smile
            • A m i t

סיכום מסלול -
              אגב,
              מחר אני מתכוון לכרטס את הכרטיס טיסה (במחיר 1780$) ורציתי לשמוע הערות אחרונות בקשר למסלול הטיסה (וזו גם הסיבה ששאלתי איפה כדאי להתחיל ולסיים בניו זילנד).

אנחנו ננחת ב 23 לספטמבר במלבורן, נקנה רכב - ומשם ניצא ל D ההפוך (זאת אומרת ניסע לכיון אדיליד ואליס ספרינגס על מנת לטייל במדבר קודם לפני שנהיה חם מדי). אנחנו מתכוונים כרגע לוותר על Kakkdo מהסיבה שכשנגיע לאזור יהיה ממש חום כבד באזור, וגם החברה מעדיפה לראות כמה שפחות תנינים. אז נחתוך ל Carins, ומשם למלבורן שוב.

ממלבורן ניצא בסביבות ה 23-30 לדצמבר ונטוס לאי הצפוני\דרומי (לפי המלצתכם - הצפוני קודם) - נקנה שוב רכב, נטייל שלושה חודשיים - ולתאילנד.

נשמע הגיוני? Smile
              תודה שוב.
              • Or
                Or נערך לאחרונה על ידי

סיכום מסלול -
                מה שהחבר אמר יכול להיות נכון. אוקלנד עיר גדולה יותר ושוק הרכב בה גדול יותר.
                אבל לא הייתי עושה זאת מכמה סיבות.
                1. הרבה אנשים ישאפו לא לקנות רכב ממטיילים, לכן סיכוי גדול יחסית שבסופו של דבר מטיילים יקנו מכם. והמטיילים שמגיעים בסוף העונה יעדיפו להתחיל מהאי הדרומי.
                2. מכירת רכב היא לא מעט עניין של מזל, האם הגיע הקונה הנכון בזמן הנכון וכד'...
                3. לא עדיף לכם לקנות את הרכב באוקלנד, שם שוק הרכב גדול יותר והמבחר גדול יותר?
                4. והכי חשוב. אתם באים לטייל ולא לסחור ברכבים. לכן עדיף לקנות את הרכב ע"פ תוכנית הטיול ולא להפך. בכל אופן, אני מאמין שההפרשים לא יצדיקו את שינוי סדר הטיול (למרות שקצת קשה להוכיח דבר כזה, בגלל שאני לא הולך להשקיע בניסוי של קניית רכב זהה באותו זמן באוקלנד וכרייסצ'רץ ואח"כ למכור אותו באותו הזמן).

*אההה, עוד דבר אחד, רושמים Aukland ולא Oakland

בכל מקרה, אני לא בטוח שעניין האי הדרומי או הצפוני יהיה קריטי. כמו בלא מעט מקרים/החלטות את התשובה יודעים רק בדיעבד. לכן, אפילו אם לא תקבל את דעתי, יכול להיות שייצא לך טוב.
                בהצלחה:)
                • A m i t

סיכום מסלול -
                  תודה Smile

דיברתי עם חברת הטיסה ואם רוצים לחזור מ Christchurch (זאת אומרת מתחילים Aukland), המחיר הוא אותו מחיר, אבל יש לנו Connection נוסף לתאילנד: Christchurch -> Melbounre -> Thailand (במקום Aukland -> Thailand).
                  לכן סגרו שהטיסה תהיה מ Aukland עם חברת הטיסה. אם נראה להתחיל הפוך כמו שאמרתם, פשוט ניקח טיסה פנימית מ Christcurch ל Aukland.

בכל אופן, כמו שאמרת אור, אני מגיע לטייל ולא לסחור במכוניות - לא משנה איפה נתחיל, אני בטוח שהטיול יהיה חויה שלא נשכח מהר Smile

בשעה טובה, יש כרטיס, ואנחנו עוד צעד גדול בדרך לניו זילנד
                  אוסטרליה Smile
                  תודה לכל מי שעזר עד כה בשאלות.

אגב, חיפשתי קצת בפורום, וראיתי שכבר קרא שלא נותנים לעלות על המטוס של ניו זילנד מהמזרח אם אין לך כרטיס יציאה מניו זילנד. האם יתנו לנו להיכנס לאוסטרליה אם נראה להם שיש לנו כרטיס חזרה לארץ מניו זילנד? או האם כדאי לסגור את הטיסה בין אוסטרליה לניו זילנד מראש עם חברה אוסטרלית? (רצינו לעשות את זה באוסטרליה עצמה כדי להיות גמישים).
                  • danitpeleg
                    danitpeleg נערך לאחרונה על ידי

זה Auckland
                    ואתה צריך כרטיס יציאה מאוסטרליה כדי להיכנס אליה, וכנ"ל נו"ז
                    • שקד
                      שקד נערך לאחרונה על ידי

אפשר להזמין כרטיס גמיש
                      כמו שדנית אמרה לך, כן, אתה חייב כרטיס יציאה מאוסטרליה. חשוב שתדע שעקרון הרגע האחרון לא פועל באוסטרליה ולמעשה המצב בדיוק הפוך: ברוב המקרים ככל שתזמין יותר מאוחר הכרטיס יהיה יותר יקר. אתה אמנם מזמין טיסה רק ברגע האחרון כדי להשאיר גמישות אבל הכרטיס שלך יהיה יקר. אתה יכול באותה המידה להזמין כרטיס גמיש (גם בחברות הזולות זה אפשרי) ואז תוכל לשנות את התאריך כרצונך. אני לא יודעת אם כבר כירטסת, אבל יכול להיות שהכי כדאי לך לקנות את הקטע הזה דרך סוכן הנסיעות במסגרת הכרטיס הכולל. ככה התנאים של הקטע הזה הם כמו התנאים של יתר הקטעים, מבחינת שינויים וכד'. הרבה פעמים הסוכנים מציעים את הקטע הזה בעוד 100-150 דולר, שזה כנראה יותר זול ממה שתמצא לבד, במיוחד אם זה כרטיס גמיש.
                      • bancko
                        bancko נערך לאחרונה על ידי

אפשר להזמין כרטיס גמיש
                        לגבי מכירה/קניה של רכב:

כמות הרכבים באוקלנד ענקית לעומת כמות הרכבים בקרייסטצ'רץ'.
                        אני הקצבתי שבוע למכירת הרכב, מכרתי אותו בשוק מכוניות בקרייסטצ'רץ', המקום מגניב לגמרי והמנג'ר שם אחד האנשים המצחיקים שפגשתי בכל הטיול.
                        חשוב שתדע שלשוק הזה מגיעים בממוצע 6 אנשים במשך כל היום, זאת אומרת שיגיע מישהו פעם בשעה בערך, וכשארבעה מהם מחפשים ואן כשיש לך רכב רגיל זה ממש לא נעים. וכשזה קורה יומיים או שלושה ברצף אתה מתחיל לחשוש שלא תמכור את האוטו.
                        מבחינת קניה ומכירה אני ממליץ על לקנות בקרייסטצ'רץ' מכיוון שיש מבחר של רכבים במחירים הרבה יותר נמוכים מהמחירים באוקלנד. תמכור באוקלנד שם יהיו גם הרבה יותר קונים בגלל שהאוכלוסיה יותר גדולה והעיר יותר תוססת.

כשתמכור או תקנה רכב אל תלך למוסך שהשוק מכוניות מפנה אותך אליו. סע איזה 5 דקות לאיזה כיוון שתבחר בעיר ותשאל איפה המוסך הקרוב, תוודא שזה לא המוסך שאליו התכוון הבחור מהשוק מכוניות.
                        כשקניתי רכב הבחור בשוק מכוניות אמר לי ללכת למוסך ובמוסך אמרו לי שצריך לשלם 140 דולר לבדיקה מכאנית.
                        עשיתי מה שאמרתי לך ומצאתי מוסך שבדק לי את הרכב תוך שעה והבחור היה נראה לי מאוד אמין, הבדיקה עלתה 45 דולר. הבדל עצום!

סך הכל אם יש לך 3 חודשים בניו זילנד אני דווקא הייתי ממליץ להתחיל בדרומי שם יש המון המון טרקים ונופים מדהימים. הנופים ברוב האי הצפוני מדהימים אבל לא ממש משתנים, אלא במקומות ספציפיים בלבד.
                        למשל: טונגרירו, קייפ ריאנגה וביי אוף איילנדס.
                        תקדיש לאי הדרומי חודשיים ושבוע, ולצפוני שלושה שבועות.
                        בגלל שבצפוני יש הרבה יותר אנשים ותוכל להכיר את הניו זילנדים מקרוב (The real kiwi spirit). אני ממש התבאסתי על האי הדרומי מהבחינה הזאת.

שיהיה בהצלחה ותהנה!
                        • A m i t

אפשר להזמין כרטיס גמיש
                          שקד:
                          כן, חשבנו להוסיף את המעבר בין אוסטרליה לניו זילנד לכרטיס הטיסה הנוכחי שלנו. הבעיה היא - שחברת הטיסה מקציבה לנו רק שינוי אחד בחינם - והבא בתור כבר נהיה יקר יותר. את השינוי אנחנו מתכננים לנצל בטיסה מניו זילנד לתאילנד - בהתאם למצב הרוח וקצב הטיול Smile
                          לכן עוד טיסה שהיא בסימן שאלה מבחינת תאריך (בין אוסטרליה לניו זילנד) היתה יכולה להיות בעייתית. לכן נחפש איזה חברה אוסטרלית\ניו זילנדית נחמדה להזמין דרכה כרטיס ולדאוג שיהיה ניתן לשנות את התאריך בחינם או בזול.

Bancko:
                          תודה על הטיפ, שלושה שבועות לאי הצפוני זה מה שבעיקרון תיכננתי לעשות בדיוק. ואני יזכור לחפש מוסך מקומי Smile

אוקי, מצויין. אז נתחיל לחפש חברה טיסה ונזמין כרטיס דרכה מאוסטרליה לניו זילנד.
                          תודה שוב.
                          • המכשפה מהקסקייד סאדל

הוא שאל, אז עניתי..... 🙂
                            • המכשפה מהקסקייד סאדל

כרטיס טיסה יוצא מנ"ז/אוסטרליה
                              אם אני טסה לאוסטרליה, בלי כרטיס טיסה יוצא. א-ב-ל יש לי כרטיס טיסה יוצא מניו זילנד, זה אותו הדבר? (כנ"ל הפוך. או האם צריך כרטיס טיסה שיוצא ספציפית מאותה המדינה שאליה אני נכנסת?)
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון