למרות הטיפים וההזהרות החוזרות ונישנות ,טבעם של ההודעות בפורום להשכח כמו חדשות של אתמול .כמו שהחדשות היום בארץ הם כולם על שדודו טופז התאבד! אבל כבר מחר כבר הכל ישכח לחדשות הבאות!..
סיפרת כבר שתאילנד זה גן עדן ,ורחוב הקוואסן השוקק חיים ואנשים ,שיש בו הכל מהכל ,אך כמו בכל גן עדן מסתובבים להם נחשים ,במקרה של רחוב הקוואסן הנחשים הם בצורה של נהגים על כלי רכב תלת גלגלי הידוע בכינוי טוקטוק
אז כמעט כל יום חוזרים הסיפורים על נהגי הטוקטוקים כחדשות לבקרים ,
אז אחזור על ההזהרות ככול הניתן ומדי פעם מחדש אם צריך:
1. להמנע מנסיעה בטוק טוק בכלל,במיוחד למרחקי נסיעה של מעבר ל 5 דק
2 .בכל זאת רוצים לקחת טוקטוק בשביל החוויה או בשביל להגיע מהקוואסן לארמון המלך והמקדשים מסביב אז
לא לקחת טוק טוק שחונה , והנהג הוא זה שנגש אליכם ,עיצרו כזה שנוסע .(ורצוי נהג מבוגר)
3 . בהמשך ל 2 לא לקחת טוקטוק או מונית שחונה בכביש הראשי ביציאה מרחוב הקוואסן והרחובות והסימטאות הסמוכים לו כמו רמבוטרי(הרחוב של בית חב"ד) להמשיך קצת הלאה ולעצור טוקטוק\מונית שנוסע.
(מוניות\טוקטוקים שחונים משלמים על החניה למאפיה המקומית ולכן גם צריכים לכסות על עלות החניה דרך אותו הנוסע הפראייר הראשון שיקרא בדרכו)
4 .רוצים לראות את מופע הפינג פונג המפורסם ,עדיף שתוותרו באמת לא שווה את זה
בכל זאת רוצים?! אם ניגש אליכם נהג טוקטוק ומציע לכם נסיעה למופע ב20 או 30 באט זה צריך להדליק לכם נורה אדומה מסנוורת ובוהקת !!!
כשתגיעו לשם תגלו את העוקץ ,הנהג כבר קיבל את העמלה שלו מהמועדון על כל נוסע שהביא ואז ביציאה מהמופע תקבלו את החשבון המנופח!! .
לדוגמא כשתשבו במופע בחורה תאילנדית שעובדת שם תרים את כוס המשקה שלה מרחוק לעשות "לחיים" ברגע שהרמתם את המשקה שלכם ועשיתם איתה "לחיים" שילמתם לה על המשקה ,בנתיים שכבר שכחתם ממנה עוד בחורה ועוד בחורה תעשה את אותו הדבר .וכשתרצו לצאת ידחפו לכם חשבון של 5000 באט ויצביעו לכם על כל הבנות שכביכול ע"י הרמת המשקה לחיים הזמנתם אותם למשקה על חשבונכם!!
לכן אם מציעים לכם כניסה למופע במחיר של 400-500 באט זה מחיר הגיוני .רק תודעו לפני שאתם נכנסים עם הנהג שאין שום הפתעות בסוף וזה המחיר הסופי.
4. בקשר ל"בום-בום" שנהגי טוק טוק צועקים ואפילו מראים לכם ברושור פורנוגרפי צבעוני. בשורה התחתונה שנהג הטוקטוק אומר "בום בום" זה בשפה עדינה אני הולך "לדפוק" אותך
פשוט לברוח מהם כמו מאש.
רוב הנופלים בפח המסכנים הם תיירים אירופיים ובעיקר קנדים ,כאלה שמסתובים עם דגל קנדה על תיק הגב ,אני אומר להם בלי להעליב אותכם הקנדים פשוט במקום לשים את דגל קנדה שימו שלט בתאילנדית "אני פראייר"..
כשזה קורה לישראלים וזה עדין קורה זה ממש מרגיז אותי ,אז בואו ניהיה אור נאור לגויים.. אנחנו ישראלים ! אנחנו לא פראיירים !.
תפנימו ותחזרו הביתה מהחופשה המושלמת בתאילנד רק עם טעם טוב..
מאור