ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכתב התאילנדי

פורום תאילנד
    10
    54
    274461
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דר. דודו
      דר. דודו נערך לאחרונה על ידי

נשרק'ה ....
      אתה מתכוון לומר שאם אשה מצ'אנג מאי אומרת לבעלה "היום בערב אנחנו צריכים לשוחח" אז הוא אכל אותה בגדול ????? ........ Rolling Eyes
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nesher111
        nesher111 נערך לאחרונה על ידי

נשרק'ה ....
        Laughing Laughing Laughing
        אל תפחיד את הבעל,עקב החופש בסוף השבוע נראה לי שזה ימשך עד יום ראשון בערב...לא כולל הפרש של 6 שעות.
        • איתן ב.
          איתן ב. נערך לאחרונה על ידי

יעקב,אתה מזכיר לי........
          את הבדיחה..בהמשך לזה שילדים בני 4 בתאילנד מדברים בקלות תאית.
          Smile הבדיחה היא שאומרים שהמציאו תרופה ניסיונית וחדשה שמזריקים למת ועד שעה לאחר מותו אתה יכול להמשיך ולדבר איתו.... Shocked Shocked Shocked Shocked (אתה מדבר-הוא לא עונה)!!!! Laughing Laughing
          • nesher111

נשרק'ה ....
            טוב.כעת לקשר בין השפה העברית לתאילנדית.מה שאכתוב נתון לאינטרפטציות וברור לי,מידיעה,שאף חוקר לא יוכל לחתום על התיזה שלו.
            ברור לי שבין אלו שקוראים יהיו כאלה שיהנהנו בהסכמה Very Happy ויש כאלה שירוצו(עם האצבעות Laughing )למצוא את הקשר.
            כידוע הכתב העברי כמו הכתבים הראשונים הגיע מהכתב הפניקי(לא נלאה אתכם יתר על המידה),אך התפתחות תורת הטעמים והניקוד הגיעו מאוחר יותר.ברור לחוקרים כי הטעמים נוצרו בתקופת בית שני והניקוד נכנס בין המאה ה-7 ל-8.ואז מה הקשר?
            ההבדל העיקרי בין הניקוד והטעם, הוא שהניקוד הוא ברמת האות ויכול לשנות את משמעות המילה, למשל אֵל (שהינו כוח עליון) לבין אֶל (בכיוון) שמנוקדים אחרת. ואילו הטעם הוא ברמת המילה ויכול לשנות את משמעות המשפט כמו שפיסוק יכול לשנות את משמעותו. כך למשל טעמי המקרא מבהירים את הפיסוק הנכון בפסוק "ידע שׁור קנהו, וחמור אבוס בעליו; ישׂראל לא ידע, עמי לא התבונן".
            בדיוק כך ועל כך אין עוררין,בנויים הסימנים בשפה התאית.
            วัน=שמן(אואן)
            วน=להסתובב ולחפש(וון)
            נראית אותה מילה אבל איזה שינוי(מזכיר לכם משהו)?
            SUA^=חולצה(עולה ויורד)
            SUA(טעם הפוך)=נמר(יורד ועולה כמו שאלה).
            שוב נראית אותה מילה אבל איזה שינוי עם הגיה שונה.
            • דר. דודו

נשרק'ה ....
              יש לי תחושה שאתה קצת נחפז בהסקת מסקנות .... Smile

גם באנגלית

send - לשלוח
              sand -חול

whether - האם
              weather - מזג אויר

....וכמובן עוד הרבה דוגמאות וכנראה שגם בהרבה שפות.

כדי להראות קשר בין תאילנדית לעברית - נסה לבוא עם משהו קצת יותר חזק ... Rolling Eyes
              • nesher111

נשרק'ה ....
                אני לא מגן על התיזה,אני מבקש מכולם רק לראות שהאותיות והסדר שלהן הוא זהה!!!ולא כיצד היא נשמעת.
                יכול להיות ששוב כתבתי באי סדר.אין בשפות האחרות טעמים,בעברית ובתאית יש.
                אותו סדר של אותיות עם ניקוד אחר נותנת משמעות שונה.
                • nesher111

נשרק'ה ....
                  ברור לי שיש לי סימוכין חזקים לתיזה אבל אם אתחיל לעשות כאן שיעור בהסטוריה שכולכם מכירים אז זה יהיה מיותר.בקצרה אומר כי עקב רדיפת היהודים בכל מאה ומאה במקום אחר ועקב חיפושם אחרי מקורות פרנסה חדשים,נדדו יהודים מאיראן להודו ואח"כ לסין,בורמה ולאזור שנקרא היום תאילנד.הבסיס שלהם היה בקאיפנג ומשם הם התחילו להתפשט.בכל מרכז שהגיעו הקימו בית כנסת ומרכז יהודי.מכאן כבר הסיפור הוא ארוך.
                  ושוב,לכולם,אין לי רצון להתעסק אם זה נכון או לא נכון.אשמח אם מישהו ימצא משהו אחר.
                  • דר. דודו

נשרק'ה ....
                    כל מה שניסיתי לומר לך הוא שצריך להיות קצת קשר בין העובדות למסקנות. ... Very Happy .... דבר שאתה קצת מדלג עליו בחיפזון.

זה שיהודים ישבו בבורמה... זה יפה .... אבל יהודים, לצערנו, היו פזורים בכל מקום בעולם. זה שישנן מילים שנכתבות/נשמעות דומה אך עם משמעות שונה לגמרי - את זה יש בכל השפות, לא רק בעברית ותאילנד.

• nesher111

נשרק'ה ....
                      סיום כתיבתם של הניקוד והטעמים היו לערך במאה ה-10.הטעמים וסימני הניקוד נכתבו ע"י "בעלי המסורה",אותם סופרים שדאגו לעשות סדר בקריאת התורה.שוב,לא אכנס לטעמים בנוסח אשכנז או הטעמים בנוסח המזרח.
                      הדגשתי קודם שאחרי התיישבות היהודים במאה ה-7 וה-8 יש סיפור ארוך.באחת ההודעות הראשונות הדגשתי כי המלך הנאור ומבחינתנו זה במאה ה-12-13 פגש את הכתב המקראי ובכך רציתי ליצור שיוך עובדתי.
                      המרכזים היהודיים במזרח משכו תשומת לב בכל מקום בו היו,עקב האחדות שהופגנה,לפחות כלפי חוץ,מול פניהם של העמים בהם התיישבו.
                      העובדה החד משמעית היא שסימני המקרא קיימים רק בשפה העברית ובשפה התאית.כתבתי גם כי הכתב התאי הראשון נכתב על לוחות בצורת לוחות הברית.
                      אם נתייחס להסטוריה כולה מהעת הישנה כעובדה,אז מצבנו לא משהו,כבר כתבתי כיצד נוצרת שפה.
                      ברור לכולנו כי כמות המסקנות עולה לאין שיעור על כמות העובדות במאורעות היסטוריים שמתוארכים רק כעת בעת החדשה.
                      אמרתי גם כי נחשפתי לחומר שאין ביכולתי ולמען האמת אין לי צורך לפרסם אותו היות ואני מנסה לספר את סיפור השפה התאית ולא למסמך אותה.גם ככה אני חושב שקצת הגזמתי Embarassed
                      ברשותכם אשאיר את הנושא הזה כך,מתנצל Crying or Very Sad
                      • דר. דודו

נשרק'ה ....
                        אין צורך להתנצל ..... מותר לכל אדם בפורום להביע את דעתו ומותר גם לדון ולהתווכח כל עוד הדברים נעשים בצורה מכובדת ומתורבתת.

גם אני חושב שהיהודים תרמו לא מעט לעולם אבל זה לא אומר שצריך להדחף לכל חור ולחפש בכוח הקשרים. תאילנדית היא שפה טונאלית ועם כל הכבוד לטעמי המקרא - עברית היא לא שפה טונאלית (ז"א - שינוי הטון לא משנה את משמעות המילה). בכל אופן, אם יהיו לך נימוקים קצת יותר כבדי משקל ומשכנעים, באמת שאשמח לשמוע.
                        • nesher111

נשרק'ה ....
                          תאילנדית היא שפה טונאלית ועם כל הכבוד לטעמי המקרא - עברית היא לא שפה טונאלית (ז"א - שינוי הטון לא משנה את משמעות המילה).

פונולוגי: הטעמת המילה - האם הטעמת המילה היא במלעיל או במלרע, ברוב המקרים "טעם המקרא" יבוא בהברה בה נמצא הטעם במילה; וכן הנגנת המשפט - יצירת מִתְאר טונאלי למילים כך שייצרו אינטונציה מסוימת למשפט, למשל להדגיש מילה מסוימת על ידי הגייתה בטון גבוה.
                          שים לב שהדגשתי בעבר,אני יודע שהכל כבר משתבש Very Happy .שהבסיס של השפה הוא טעמי המקרא שהם היו קיימים בתקופה בה נוצרה השפה העברית.העברית עוד לא היתה קיימת בצורתה הנוכחית ולכן אני לא מדבר על השפה אני מדבר על הטעמים.בניגוד לקריאה התנכית שנשארה בבתי הכנסת השפה התאילנדית נוצרה ונשארה כמו שהיא עד היום ולכן כן יש קשר ישיר.
                          בכוונה העתקתי את מה שכתבת והוספתי את אחד ההגדרות למה יש טעמים.
                          ובלי קשר,אנו נעים כבר לרמת ההוכחות וזאת לא היתה כוונתי כשאמרתי תראו את הדמיון,לא יותר מכך.בכוונה אני לא נכנס להוכחות והסברתי מדוע.תוכלו להתייחס לזה כעובדה או כקוריוז,אבל נחמד לראות את הדמיון הטונאלי. Shocked
                          • Eytanin
                            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

הכתב התאילנדי-אנא עזרה
                            עזרו בבקשה בתרגום על מנת שנהנה כולנו
                            תרגום בבקשה
                            תרגום בבקשה(גודל:23.97KB)

תרגום בבקשה
                            • nesher111

הכתב התאילנדי-אנא עזרה
                              Embarassed כמו שרואים הבחור די זקן וללא שיניים מתברר.הוא רוצה כמובן את שירותיה של הגברת,והיא אומרת לו,אדון דוד,קח את הדג המסריח וכשתגמור לאכול אותו תחזור אליי
                              • nesher111

הכתב התאילנדי-אנא עזרה
                                דיברנו על הכתב אבל איפה הוא?
                                הנה הוא:
                                נחלק את האותיות לקבוצות על מנת שיקל עלינו ללמוד אותם.כידוע כל אות מתארת דבר כלשהו.נתחיל עם 5 האותיות הראשונות:
                                ก-קוקאי(קוגאי)-תרנגול,עוף.נשתמש באות זו כ-ק',אבל תלוי במבנה המילה.לפעמים נשתמש בה כ-ג'או כ'.אופן ההגיה היא כטון אמצעי,שפתיים פתוחות וההברה יוצאת מהגרון קצרה.
                                ข-קוחאי-ביצה.נשתמש בה גם כ-ק' או כ'.אופן ההגיה היא כטון גבוה,שפתיים פתוחות וההברה יוצאת קצרה וגבוהה.
                                ฃ-קוחוואט-בקבוק,נשתמש בה כמו האות לפניה,לאט לאט יוצאת מהשפה.
                                ค-קוחוואי-בופאלו,נשתמש בה כ-ק' ו-כ'.אופן ההגיה היא כטוןנמוך.
                                ฅ-קוקון-אדם,נשתמש בה כמו האות שלפני.
                                שימולב כמה אותיות מתארות ק'.יש סיבה לכך,היות ובמבנה התחבירי של המשפט כל אות מקבלת אינטונציה שונה על פי ההטעמה והמיקום שלה.
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 3 / 3
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון