חזרנו מפראג היפהפיה
-
היום השנימקסים! מקסים! מקסים!
היינו בחנוכה-כריסמס לפני 4 שנים
מאז היינו
באיטליה
פריז
בודפשט
אוסטריה
גרמניה
לונדון
אבל פראג הוא המקום שעושה הכי חשק לחזור אליו -
היום השניאיזה יופי של צבעי שלכת.והאי
.כשנהנים - זוכרים לאורך השנים
.אני זוכרת את המסעדה הסינית בה אכלנו באי.איך מייד ניגשו אלינו עם פליירים של שייט,מסעדות,קומצרטים....
כן,אור, היינו 6 ימים,יום אחד הוקדש לקלובי ווארי,היה תכנון ליום דרזדן ויום וינה.אבל ויתרנו כי לדעתי וינה שווה יותר מחצי יום בפועל ונהנינו כל כך מפראג שלא הרגשנו צורך לצאת.לרגע לא מצטערת על חופשה "ארוכה".גם בבודפשט בילינו 6 ימים מלאים עם יציאה אחת מחוץ לעיר.ניסיתי לתכנן עכשו נופשון לוינה,לכריסמס.כל הדילים ל3 לילות
לא מתאים לי כלל.חייבת יותר
ממתינה להמשך,
אמה -
לאור מאורן: בפעם הבאה אני אזמין עבורך..
אור היקרה,
ראשית, תודה..
.. קראתי וצחקתי ונהניתי.. בפעם הבאה שתרצו לפורטוגל, תתקשרי, אני אקליד.. אני כבר יודע איך כותבים פורטוגל במילה אחת..
לא הספקתי לקרוא הכל ורפרפתי בין התמונות המקסימות. אשב השבוע איזה לילה ואקרא בנחת מההתחלה את סיפור הטיול הזוגי שלכם לפראג..
ובטוח שאהנה כי אני אוהב איך שאת כותבת..
שמח שהיה מזג אוויר טוב..
שבוע טוב,
אורן -
לאורן: אתה מוזמן להזמין עבורי...אורן,
אם אתה מזמין עבורי
, אני כבר נוסעת עוד פעם לחו"ל
. אם הכל כלול על חשבון ההזמנה, אני אפילו לא בררנית, ואתה מוזמן לשלוח אותי לכל יעד
. אני אפילו מוכנה להקריב את עצמי, ולהיות שליחת הפורום לפורטוגל לקראת הכריסמס, ולמסור דיווח מלא
.
תודה בעניין מזג האויר, הרי זה גם בזכות "תפילת הדרך" שלך
. תודה גם על שאר המחמאות 
איזה מזל יש לך שאתה כבר יודע לכתוב פורטוגל. תאר לך מה היו עושים לך אלה והילדים אם בטעות הייתם מגיעים ליעד אחר
. לדעתי, הם היו ישר מוסרים אותך לידי השומרים שנמצאים ליד אתרים שונים בפראג. מצרפת לך תמונה של שומר כזה, כדי שתדע מה היה מצפה לך
-
לאמהאמה,
יהיה המשך. ובינתיים מצרפת לך עוד תמונה עם צבעי השלכת בפראג. הפעם תמונה שצולמה מגשר קארל.
-
ליהודההי יהודה,
תודה רבה
מבלי לזלזל בשאר היעדים שרשמת, שבחלקם הייתי כבר יותר מפעם אחת, החופשה בפראג היתה קצרה מדי בשבילי, ומאוד רוצה לחזור לשם
.
אור -
היום השנילאחר ארוחת הצהריים עלינו חזרה במדרגות לגשר קארל, ומשם המשכנו לשכונת מאלה סטראנה.
-
היום השניבהמשך הרחוב הגענו לכיכר המרכזית של שכונת מאלה סטראנה - כיכר מאלוסטראנסקה
(Malostranske namesti).
-
היום השניליד הכיכר המרכזית של שכונת מאלה סטראנה נמצאת כנסיית סנט ניקולס. שימו לב, יש ברחבי פראג 4 כנסיות בשם סנט ניקולס. זאת שבשכונת מאלה סטראנה נחשבת ליפה ולמרשימה מהן (והיחידה שאליה נכנסנו).
בתוך הכנסייה נמצא גם העוגב המקורי שבו ניגן מוצרט. העוגב עדיין פעיל, ובחלק מהימים אחרי הצהריים מתקיימים במקום קונצרטים. כשהיינו שם קיבלנו פלייר לקונצרט עוגב באותו יום לפנות ערב (בתשלום כמובן). לא רצינו להמתין באותה שכונה מספר שעות, למרות שלאחר מכן קצת הצטערנו שלא נשארנו להקשיב לעוגב.
לדעתי, כנסיית סנט ניקולס היתה הכנסייה היפה ביותר שראינו בפראג במהלך הטיול (כולל הכנסיות שראינו בהמשך באזור המצודה)!!!
-
היום השני
-
היום השני
-
היום השני
-
היום השניאיזה יופי של תמונות.
זה אני שם שצולע אחריך ברחובות ובסימטאות של מלה סטרנה.אפילו נכנסתי אחריך לכנסיה הזו(סוף סוף)
רק שלא הבנתי למה זה עם האצבע התכוון.-הוא בטח לא התכוון אלי? -
לאוריתודה אורי!
אתה מוזמן למצוא פרשנויות! סומכת עליך!
אני קטונתי מלפרש את קדושי הנצרות...
-
היום השניהי אור,
גם אני עוקבת אחרי הטיול שלכם (ואחרי אורי - תזדרז קצת, אתה מה זה זוחל!...)
כיף לחזור שוב לפראג המלכותית וההדורה, והתמונות שלך בהחלט מעבירות את יופיה היטב.
תודה, אוסי
-
אורכל תמונה שלך וכל תוספת סיפור פשוט קורעות לי את הלב. הייתי פעמיים בגן עדן הזה, בפעם השנייה באותו היום שדדו אותו שלוש פעמים (כי אני אשמה, לא כי הם הרעים
) ואז החלטתי לא חוזרת יותר לפראג. חייתי טוב עם ההחלטה הזאת כי יש עוד ערים יפות בעולם. אבל הביטחון בצדקת ההחלטה מתחיל להתערער עם כל תוספת שלך. אני נהנית מכל רגע, שוכחת את העלבון הפרטי שלי מהעיר ומטיילת איתך בכיף כמו בפעם הראשונה בתוך הקסם הצ'כי.
תודה.
אלונה -
היום השניאור,
נהנית לטייל איתך כבר אמרתי?
לי דווקא לא איכפת להזדחל לאט לאט לאט.
שלא יגמר כל כך מהר
ענת -
לענתענת,
תודה
כן, גם אני "מושכת" קצת. לא רוצה לנחות מפראג כל כך מהר
אור -
לאלונהאלונה,
יופי שהצטרפת! כיף לקרוא את התגובות שלך!
איזה יום של חוסר מזל היה לך בטיול בפראג. בוודאי שהם הרעים, איזו שאלה בכלל...
נשמע לי שאת צריכה חוויה מתקנת בפראג
אור -
לאוריהי אורי,
ראיתי שערכת את התגובה שלך אחרי שעניתי.
אתה מוזמן להמשיך לטייל איתנו בסימטאות מאלה סטראנה. לא נפרדנו מהשכונה היפה הזאת כל כך מהר.