רחצה בים בניו זילנד
-
אנחנו מתכננים טיול לחודש לניו זילנד חצי מרס חצי אפריל ורוצים מידע לגבי רחצה בים , צלילות , איכן יש חופים לרחצה ושנירקול וטמפרטורת מי הים קר או חם על פי האזורים
כשנחזור נשמח גם לספק מידע . -
טמפרטורת המים בנו"זנעה בטווח רחב מאד של בין קר מאד לקפוא. למרות זאת הניו זילנדים חושבים שאפשר להתרחץ בים שלהם.
הכרתי בחורה שיצאה כל בוקר לשחיית בוקר, אם חליפת גוף, וגם הילדים שלי חושבים שאפשר להיכנס למים, למרות שגם אם יהיו מעל ל30 מעלות בחוץ, וגם אם הם יטבעו, אין סיכוי שאני אכנס אחריהם.
בהחלט יש מקומות שעושים בהם צלילות, אבל הם לא שווים כמו צלילה באיילת או סיני או באוסטרליה. יש גם אטרקציות שכוללות שחייה עם דולפינים.
אם אתם מכננים להיכנס לים הרבה, כדי להצטייד בחליפה טובה, או לחכות לימים חמים במיוחד.
באופן כללי, הים הוא לא אחד מהאטרקציות הכי מוצלחות של ניו זילנד, למרות שהוא מלא חיות והחופים מדהימים. -
רחצה בים בניו זילנדכמו שציינו לפני, חווית הכניסה למים, זו לא דבר שניו זילנד מצטיינת בו. למרות זאת, ישנן די הרבה אתרי צלילה, שרובם משווקים כ"משהו מהטובים בעולם", אבל הייתי ממליץ לך לקחת את זה בערבון מוגבל.
חוץ מהסיוט של לצלול בקור שכזה, אתה צריך להבין שבסוג מים כזה, סוג בע"ח שתראה הוא לא מרהיב. רוב הצלילות הן לתופעות גאולוגיות (מערות, צוקים), שאתה יכול לראות הרבה יותר מרהיבים קרוב לבית, ואין הרבה אלמוגים שיהוו בתי גידול לצבע ולשפע שאתה יכול למצוא במים טרופיים.הסיבה היחידה לצלול שם, זה לראות כרישים, וגם זה מן הסתם לא מניה בטוחה.
בכל מקרה, המים באי הדרומי (איזור פיורדלנד וסטיוארט איילנד יש כמה אתרים) הרבה יותר קרים, כך שאם בכל זאת, עדיף להתרכז באי הצפוני (איזור ביי אוף איילנדס - יש את האתר המפורסם של Poor Knights ועוד איזו ספינה טבועה שאני לא זוכר את שמה).
בינינו -אם אתה בסביבה, סע לאוסטרליה, פיג'י ופפואה - שם תמצא אתרים כמו שצריך.
בהצלחה -
טמפרטורת המים בנו"זתודה על המידע , עזר לנו מאד
-
טמפרטורת המים בנו"זהמים בניו זילנד פשוט קפואים,
עשיתי וופינג ונכנסתי אחרי ה"בוס" לים, וזה פשוט היה...חוויה מקפיאה.
נכנסתי לאגמים בכל מיני טרקים בפיורדלנד, וגם היה קר מאוד, קפוא (מי שלגים). -
רחצה בים בניו זילנדשלא כמו קודמי יצא לי פעמיים לשנרקל בפיורדים
חוויה מדהימה אם שפע של יצורים שאין סיכוי למצוא במקומות אחרים בעולם- ישנה שכווה של מים מתוקים שמסננת את קרני השמש ולכן דגים ויצורים אחרים שחיים במצולות מבלים את תחילת חייהם בפיורדים!
נכון שקר אבל עם חליפה זה לא נורא ובלי חליפה ניתן לשחות מספר דקות (עד רבע שעה בשבילך) ורחצה בנחלים בסוף יום הליכה הינה חוויה
רביב R&R