ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מברלין

פורום טיולי משפחות
    30
    136
    33133
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רבקה.ק.
      רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

ברוכים הבאים,
      הי אמה

טוב שאתה מזכירה את עניין השירותים...
      זה עולה בין 30 ל50 סנט כניסה לשירותים ציבוריים, ומי שמחשב עלות טיול, צריך להוסיף גם את זה, ובחורף זו עלות... לגבי הנקיון - כבר ראיתי יותר נקיים...

תודה אמה.

רבקה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • avigailru
        avigailru נערך לאחרונה על ידי

גם אנחנו חזרנו מברלין
        סליחה על ההתפרצות, אך הדלת כאן פתוחה לרווחה ולא יכולתי להתאפק ולהציץ. בד"כ מציצה בפורום השכן- כי אנחנו די אגואיסטים ודעתנו מוצקה בעניין טיולי משפחות, אך זה כבר דיון אחר.

גם אנחנו אך חזרנו מברלין...פעם שניה, הראשונה היתה לפני 5 שנים באביב(עונה מצויינת) אך אני חובבת חורף תמיד נהנית יותר מטיול חורף והפעם טרום קריסטמס היה מלבב במיוחד.

ואלה...שתי תמונות מתוקות משלנו...
        DSCN2862[1].JPG DSCN2866[1].JPG
        DSCN2862[1].JPG(גודל:4.64KB)DSCN2866[1].JPG(גודל:3.53KB)

DSCN2862[1].JPGDSCN2866[1].JPG
        • אניגמה
          אניגמה נערך לאחרונה על ידי

ברוכים הבאים
          בטוח כישפת אותם.

עוד לא קראתי כלום, מתארגנת ללכת לטבוע הערב בירושלים השלמה, ובמיוחד כשרגע הודיעו מראשות הגנים שמבטלים את הסיור המתוכנן, מה... אם היינו...... נאמר בברלין, לא היינו יוצאים לראות חנוכיות בגשם ? Rolling Eyes
          • רבקה.ק.

בטח יוצאים
            אבל לוקחים מטריות.

חוץ מזה בלי לפגוע ברופ - לא תמיד מצליח לו.

הנה תמונת גשם בשבילך.

רבקה

שער ברנדנבורג
            שער ברנדנבורג(גודל:14.39KB)

שער ברנדנבורג
            • הגר
              הגר נערך לאחרונה על ידי

בטח יוצאים

רבקה,

ברוכים השבים,

הצטרפתי עכשיו ואני נהנית מהסיפורים, התובנות וכמובן ,איך לא, מהתמונות Smile ,

מודה שכשהגעתי לתאור פתיתי השלג צבט לי בלב Crying or Very Sad Confused Smile מזל שגם אצלינו יש היום אוירת חורף Surprised Smile

שתהיה לך "נחיתה רכה" ונעימה בחזרה לשגרה Smile ,

הגר.
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

בטח יוצאים

היי רבקה,

הכנסת אותנו מאוד יפה לאווירה - עם בתי הקפה (הקפה בטח יותר טעים בבית קפה שבו כל כלי נראה אחרת Smile), תמונות הרחוב, המשתנה היפהפייה, בית המלון המקסים והחומה המיתולוגית. מניחה שגם המונומנטים עוד יבואו, ובינתיים מאוד נעים באווירת העיר החורפית והרגועה הזאת.
                מחכה לבאות.

זיוה
                • אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

בטח יוצאים
                  כן,נראה לכם? בחו"ל מטיילים בגשם ועוד איך.בארץ מייד מבטלים Mad Mad .בערב חיזקתי את כפתורי המעיל החורפי החדש,הוצאנו כובעים,כפפות,מטריה טובה,טרמוס ותיק טיולים.יצאנו מוקדם מעבודה במהירות הביתה להכין סנדוויצים פירות(דיאטה,דיטה) ולנקודת האיסוף.צלצול פלאפון,"אני מאוד מצטער אבל ביטלנו את הסיור".למה? האנשים התקשרו זה אחר זה לבטל,אי אפשר להוציא טיול עם 9 איש.בשעה 11.00 אפשר היה ,עכשו לא Mad .דרך אגב,מזג האויר אצלינו התייצב.ובירושלים בטח לא ירד גשם בכלל.ואני אשב כאן ואמשיך לקרוא את סיכומי טיול של רבקה.גם טוב.את סיור החנוכיות נצטרך לעשות בשנה הבאה.כמו בשיר?בשנה הבאה בירושלים.......אניגמה הטיול שלכם יוצא?אפילו בשר לא הוצאתי לכן אני ממש פנויה להמשך הסיפורים כאן.
                  רבקה,ממש לא אכפת לי לשלם על שרותים בחו"ל וגם בארץ אגב הייתי משלמת בשמחה אם הם נקיים,מסודרים ומריחים כמו אלה שפגשנו במינכן,על הרומנטית או ביער השחור.באחד מהם היינו צריכים הדרכה של עובדת נקיון,על מה לוחצים ולמה Laughing
                  אמה
                  • רבקה.ק.

חג האורות
                    הנה יש לי עוד קצת תוספת.

בכל ההכנות לטיול, חזר על עצמו המשפט - היום קצר, יש מעט שעות אור.

ובכן, אין שום קשר בין שעות האור לשעות הפעילות בעיר. העיר מתעוררת בסביבות 10, 11 בבוקר, מנמנמת עד שתיים בצהריים ומתעוררת לחיים בסביבות 4 עם רדת החשיכה, אז מדליקים את כל אורות הקישוט. (או יותר נכון, אז רואים אותם במלוא תפארתם)

בחורף אין ככרות.

כלומר, בכל ככר יש שוק חג מולד, הדעות חלוקות לגבי המספר המדוייק אבל הוא סביב 60. אנחנו ראינו לפחות 10 וכל שוק בעל אופי אחר ואווירה שונים.

רבקה

אלכסנדר פלאץ ככר ז
                    אלכסנדר פלאץ(גודל:21.86KB)ככר ז'אנדרמר(גודל:15.03KB)

ככר ז'אנדרמראלכסנדר פלאץ
                    • אורן מרום
                      אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

יופי של קפה, והמשתנה הציבורית? משהו, משהו.. 🙂
                      רבקה יקרה,

הזמנתי כבר מקום ושני קפה אצל הילדה, תודה.. Cool

שמרתי כמה (הרבה) סנטים (טובים) לשירותים, גם תודה.. Cool Rolling Eyes בעצם, שמתי שטר של 100 יורו.. מה שבטוח.. הגיל, הקור, הבירה.. Laughing Laughing יש מכונת פריטת שטרות למטבעות ליד? טוב, נביא שק מטבעות...

מחכה להמשך הסיפורים והחוויות והתמונות ובתי הקפה והשכונות, הפארקים והשווקים וכל מה שביניהם ומעבר להם.. מאוד נהנה גם מהמעט שפיזרת לנו פה...תודה.. Cool Very Happy Smile

ברלין כבר אצלי על הכוונת הרבה זמן לטיול זוגי מהנה וכיף לחוות אותה דרכך ובאמצעותך.. Cool

לא יודע אם זה הגיל של רובנו כאן, אבל ההתעסקות הזאת במשתנה הציבורית מרתקת וקסומה בעיניי... Shocked Rolling Eyes Laughing Laughing ... חשוב מאוד, מודה!! גם היותה עתיקה ויפה (??) גם השימושיות של בית השימוש... לא סתם שמתי כמה סנטים בצד ואני מתערב שאם ייפתח אשכול "שירותים ציבוריים בערים בעולם" יתגלה לנו מסמך אנושי מרתק..ושימושי.. פעם, באחת הפעמים באמסטרדם, עודף הבירות עשה את שלו ונעמדתי מול משתנה ציבורית עגולה וירוקה והמחיר היה ממש מוטרף, זאת היתה, איך ננסח זאת בעדינות, ההשתנה הכי יקרה בחיי.. Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing .. משהו הזוי, כמה יורואים טובים..ובתקופה שהיורו היה כמעט 6 שקלים, זה יצא לא מעט בהמרה לשקלים.. התבאסתי, כשיצאתי אחרי דקה וחצי, החזקתי את הדלת הירוקה פתוחה וניסיתי להשכיר את השירותים ב"השכרת משנה" לעוברים ושבים, מבצע בחצי מחיר, כדי להתחלק בעלויות אבל משום מה, אף אחד לא רצה, אז אלה ניחמה אותי בכך שהזמינה אותי לארוחה במסעדה טובה.. Cool Cool, שם השירותים בחינם... Laughing Laughing Laughing אבל כמו בחוקי מרפי, ויתרתי עליהם.. Shocked Cool

טוב, ממתין, כמו כולם, לראות ולקרוא על עוד חוויות מברלין..

המשך חנוכה שמח!

אורן
                      • רבקה.ק.

חג האורות
                        קישוטי רחוב -

כבר אמרתי - בקו דם היה הכי יפה, אולי הסרטון הזה ימחיש קצת:
                        http://www.youtube.com/watch?v=reDbzXofa3Q&feature=relat ed

אבל נעים היה לטייל בשדרת אונטר דן לינדן, אהבתי את ההשתקפויות בשלוליות. ליד כל שלולית כזו סוללה של צלמים עם זומים כבדי משקל מתחרים על הנקודה הטובה ביותר...

אונטר דן לינדן קו דם
                        אונטר דן לינדן(גודל:16.82KB)קו דם(גודל:18.71KB)

אונטר דן לינדןקו דם
                        • רבקה.ק.

חג האורות

מרכז סוני מרכז סוני
                          מרכז סוני(גודל:19.89KB)מרכז סוני(גודל:17.58KB)

מרכז סונימרכז סוני
                          • רבקה.ק.

חג האורות
                            בשווקים דוכני אוכל גרמני - זה כמעט המקום היחידי בו ניתן למצוא אותו. נקניקיות מכל הסוגים יש כאלה שהאורך קובע ויש כאלה שהרוחב... ויש כאלה שהצבע הלבן דווקא. אוכל של ילדים בירידים - סוכריות, תפוח מצופה סוכר אדום וסוכר תפוח, אגוזים מסוכרים, וערמונים טעימים טעימים, לבוגרי אוסטריה - קייזרשמאן, ומיני סופגניות גדולות וזעירות, מן כדור שמרים בתוך עיסת וניל - לא הספקתי. בפעם הבאה. כל זה לצד כל מיני פיצ'פקס שלא נראה לי שמישהו צריך...

השוק הוא מקום להופעות קוסמים, ותזמורת מכבי האש ותזמורת הכנסיה המקומית וכו'. בקיצור שמח. לנו היה הרושם שזו דרך מאוד נחמדה להפיח שמחה בחושך הארוך.

רבקה

IMG_0981.JPG IMG_1049.JPG
                            IMG_0981.JPG(גודל:18.11KB)IMG_1049.JPG(גודל:17.22KB)

IMG_0981.JPGIMG_1049.JPG
                            • glasha
                              glasha נערך לאחרונה על ידי

חג האורות
                              רבקה, כמה טוב לטייל איתך. ברלין מסומנת אצלי לאוקטובר שנה הבאה אבל אני נוטה כבר לדחות את זה לתקופה מאוחרת יותר בעקבות התמונות האלה. אני משוטטת איתך מכיכר לכיכר, משוק לשוק, מבית קפה לבית קפה ומרגישה קצת את העיר, את הקולות שלה, את הרוח הקרה, טעם הערמונים. איזה תענוג.

אילולא אורן שתפס את המשתנה ולא נותן לאף אחד להיכנס עד שלא יגמרו לו ה- 100 יורו, הייתי אומרת שזה לגמרי מושלם.

אלונה
                              • שירלי
                                שירלי נערך לאחרונה על ידי

חג האורות

וואו!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                התמונות מדהימות!!!!!!!!!!!!!!
                                איזה אורות! ממש אווירת חג מושלמת!

• אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

חג האורות
                                  יכול להיות שזה באמת הגיל? התמונה עם העץ המקושט מזכירה ילדות רחוקה שהולכת ומתאוררת לחיים בפתעומיות.אפילו מצליחה להיזכר איך עמדתי תחת עץ דומה.נראה לי אאחסן את המעיל לשנה הבאה לברלין,אם לירושלים לא הצלחתי להוציא אותו Laughing לכל תקופה יש את היופי שלה.עם הסיפורים והתמונות היפות גובר החשק לטיול חורפי.
                                  אמה
                                  • איריס ס.
                                    איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

חג האורות
                                    רבקה

תודה רבה שהכנסת אותנו לאוירה של חג המולד בברלין.

התמונות של הרחובות המוארים מרהיבות. Smile

גם המלון שלכם נראה שווה ביותר.

מחכה להמשך
                                    איריס
                                    • mitzmitz1
                                      mitzmitz1 נערך לאחרונה על ידי

חג האורות
                                      רבקה'לה איזה יופי!! עושה רושם שהם ממש יודעים לייצר שם אוירת חג!
                                      בהחלט עשית לי חשק ותאבון (לא לנקניקיות...)
                                      תודה,
                                      רוית.
                                      • רבקה.ק.

תודות
                                        נכנסתי עכשיו לאשכול בו בירכתם אותי ערב הנסיעה, וראיתי את כל הברכות שלא הספקתי לראות לפני - אין טעם להקפיץ את האשכול, אז אודה כאן לכולם. אכן נהנינו מאוד.
                                        תודה גם על כל העצות השימושיות לכפפות - אילן, פרס היצירתיות לך! בשוק הפשפשים יש כאלה גלילי פרווה. האמת היא שרב הזמן פשוט לא היה לי צורך בכפפות (סביבי כולם השתמשו) היה לי יותר חשוב להיות חופשיה. בימים הגשומים זה סיפור אחר.

אז כהתחלה לסיפור הבא - קבלו את קית הרינג ליד מרכז סוני.

רבקה

קית הרינג, ברלין
                                        קית הרינג, ברלין(גודל:15.05KB)

קית הרינג, ברלין
                                        • רבקה.ק.

גרפיטי
                                          לא מזמן פתחתי אשכול לשבת בנושא גרפיטי, לא מעט בעקבות נבירה בחומר הברלין, גם בזכות מצגת שקיבלתי מנילי (אני צריכה לשוב אליה...).
                                          האשכול פתח דיון על אמנות הגרפיטי, ונחשפתי להמון לינקים בנושא, ובעיקר עלו הרבה שאלות על הנושא:
                                          http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1076628/prevloaded -1/start-0/

אחת המטרות העיקריות שלי בטיול היתה לבקר בסקווטים. כמה שיותר ולחוות אותם. טוב, אז זה לא ממש יצא לפועל.
                                          סקווטים הם בתים נטושים שצעירים, בעיקר אנרכיסטים נכנסים וגרים בהם. בברלין יש כנראה הכי הרבה סקווטים, כי עם נפילת החומה אנשים פשוט נשטו את בתיהם במזרח ועברו למערב, וכך נותרו בניינים שלמים נטושים ללא דורש.
                                          אז מצד אחד נוצרו מקומות המגורים האלה, הזולים מאוד לצעירים מכל העולם, שגרים כנראה בתנאים פחות או יותר של קיבוץ - אתם יודעים, אספות, החלטות חברים וכו'. אני יודעת כיוון שבתי הוזמנה למסיבה באחד הסקווטים הגדולים, גרים בו כ- 500 איש וזה מה שסיפרו לה שם.

רוב ברלין משופצת, מטוייחת וצבועה צבעים חדשים, ואילו בתים נטושים, כאלה שאי אפשר להגיע להסכמה עם דייריהם - מן הסתם האנרכיסטים, לא משופצים, כך שאפשר לזהות אותם, ולפעמים הם גם מלאים גרפיטי.

אפשר לראות בתמונה השניה את סימני היריות ממלחמת העולם השניה.

רבקה

IMG_0888.JPG IMG_1165.JPG
                                          IMG_0888.JPG(גודל:17.96KB)IMG_1165.JPG(גודל:15.58KB)

IMG_1165.JPGIMG_0888.JPG
                                          • רבקה.ק.

how long is now
                                            עיריית ברלין וממשלת גרמניה המממנת בתקציב עתק את השיפוץ, מעוניינת לגמור כמה שיותר מהר, ובכל מקום שרק אפשר לדחוק החוצה את הסקווטרים הם עושים זאת, ולעיתים אף בכח.
                                            את זה סיפר לנו אמן שפגשנו בת'כלס.

תכל'ס הוא סקווט לשעבר ובית תרבות בהווה. כלומר, הבניין מתפקד כלא חוקי, כולו מכוסה גרפיטי צפוץ, ואמנים יוצרים בין כתליו. חלק מהיצירות נראות כאילו מוכנות לתיירים שיקנו אותם, אבל חלק גדול מהם נראה ארט ברוט. מי שלא הספיק להתעדכן באמנות זו - כאן דנו על כך:
                                            http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2844758/srch-%D7 %90%D7%A8%D7%98+%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%98#msg_2844758

החוויה בת'כלס מאוד חזקה. היא בהחלט לא אסתטית, אך מאוד מאוד מעניינת.
                                            האמן שדיבר איתנו, מאוד לא אוהב את השיפוצים, הוא טוען שהמערב פולש למזרח ומקלקל את הוויית החיים הזכה (כך אמר), אמר שהמשטרה הגיעה יום אחד עם בולדוזרים ואמרה להם לצאת עכשיו! בינתיים עברו שנתיים, לכן כתבו בגדול על הקיר החיצוני - how long is now ומקווים שאנגלה מרקל הקנצלרית בכל זאת תשאיר את ת'כלס על קנו.

קצת תמונות.

רבקה

ת ת
                                            ת'כלס(גודל:18.65KB)ת'כלס(גודל:15.68KB)

ת'כלסת'כלס
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 3 / 7
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון