צפון הולנד
-
שלום לחברי הפורום,
ראיתי שהולנד פופולרית כאן ורציתי לאתגר אתכם בשאלת הולנד שלא מצאתי עליה תשובה בחיפוש.
בעלי הוזמן להרצות בקיץ בכנס בחרונינגן (צפון מזרח הולנד) והחלטנו להצטרף אליו (שני ילדים בני 5 ו10).
1. אשמח מאד לטיפים על האיזור אם במקרה מישהו ביקר (הכוונה למחוז דרנטה וחרונינגן). אולי יונית מכירה
??
2. אנחנו ניסע מאמסטרדם לחרונינגן, נסיעה ארוכה מייד לאחר הטיסה, ולכן אשמח לשמוע על מקומות עצירה בדרך צפונה (בחיטהורן כבר היינו).
3. לאחר הכנס נטייל קצת באיזור פריזלנד לפני שנחזור לאמסטרדם וסביבתה והייתי שמחה לקבל טיפים ממי שביקר שם.
תודה רבה,
עדי. -
צפון הולנדעדי,
כמה ימים בכוונתם לטייל באזור פריזלנד ובכלל בצפון הולנד?
אורן -
צפון הולנדבדרנטה "נגמרה" לי הולנד.
אם כי חייבת להתוודות שאני מתכננת לעצמי טיול לצפון גרמניה בסתיו הקרוב ושוקלת ברמה גדולה של פיתוי גלישה לצפון צפון הולנד באותו הסיבוב.
לדעתי אין לך הרבה ברירה חוץ מלהתחיל לחרוש את המידע הכתוב של העיירות ויעדים של נפת חרונינגן, לבקש מידע מלשכת התיירות שם, למיין מה שרלוונטי לכם וכן הלאה.
לגבי פריסלנד- כמה זמן את מתכוונת להיות שם? יום? שבוע? כי התשובות בהתאם.
נ.ב.
איזה כיף לכם. -
צפון הולנדיש לנו שבוע לכל האיזור, אני מנחה שלפריזלנד נקדיש כ3 ימים ו3 לסביבת חרונינגן. -
תודה יונית.עניתי גם לאורן שנהיה כשלושה ימים בפריזלנד.
למה את חושב שכייף לנו? האם האיזור הזה נחשב יפה/מעניין?
את חושבת שכדאי לנו 'לקפוץ' לגרמניה, למשל לעיר ברמן? -
ועוד שאלה ליוניתבאמצע הדרך משדה התעופה לחרונינגן רצינו לעצור בעיר חביבה. ההתלבטות היא בין זבולה לקמפן. מי יותר יפה ונעימה לעצירה? -
תודה יונית.פריזלנד היא הולנד "אחרת" ושווה טיול בפני עצמה.
רוב המטיילים לא מגיעים אליה, ואם כן-אז בחטף ובעיקר טיול בן יום של שיט לאיים הפריזיים.
אבל-אפשר להשתקע שם לשבוע כמו שהגרמנים/צרפתים/אנגלים וכל אלו שאין להם קוצים בישבן-עושים.
יש תעשיית תיירות אדירה של השכרת בתים בפריזלנד הן ביבשה והן באיים, וכשיש היצע כזה גדול ברור שהשפע הוא גם של אפשרויות טיול.
לא ממש פארקי שעשועים,אבל המון טבע, עיירות של ממש, שווקים מקומיים, תעלות ואפשרויות שיט ,גשרים,סכרים, ובעיקר הולנד שעוד לא "התמסחרה"
פעם ,כשאני אהיה גדולה ,אני אסע להתגורר שם לחודש שלם של שלווה ואכתוב את הנובלה של חיי.
ועד אז- אקנא במי שנוסע לשם.
לגבי נפת חרונינגן, אני לא מכירה אותה,אבל מטבעי אני מאמינה שבכל מקום יש פעילויות מתאימות גם לילדים מה עוד שמדובר בדיוק על 3 ימים.
ברמן-אגב נחמדה, ובכלל כל הקצה הצפוני של "דרך האגדות של האחים גרים" ועוד יעדים קרובים יותר לחרונינגן מהצד הגרמני או ההולנדי ,אבל אני חושבת שאם התגלגלו לכם 3 ימים לטייל בחרונינגן-אז שווה לנצל אותם להיכרות עם הסביבה הקרובה (וצפון מזרח דרנטה) ולא להתרחק בנסיעות ארוכות ל...ערים ,עיירות ויעדים אחרים.
מצרפת לך כמה אתרים במישוש ראשוני בנפת חרונינגן-לא הייתי באף אחד מהם אישית. -
ושוב תודה יונית.פריזלנד בשלושה ימים - מה הכי מומלץ? על מה אסור לוותר?
ושוב שאלה לגבי קמפן או זבולה מי עדיפה כנקודת עצירה?
המון תודה,
עדי. -
לעדי מאורן בנושא פריזלנדעדי שלום,
טיילנו יומיים בפריזלנד לפני מספר שנים באחד מטיולינו להולנד. כשהיינו בפריזלנד, טיילנו עם הרכב בדרך שנקראת "שביל המורשת" (Aldfaers ErfRoute), דרך יפה ופסטורלית שאורכה 20 ק"מ והיא משולטת ומתחילה בעיירה בולסוורד (Balsward). הדרך עוברת דרך כפרים קטנים עם נקודות עצירה שונות ומוזיאונים קטנים המציגים את החיים שם. יש לאורכה של הדרך את הנוף של האזור שם: שדות ירוקים, הרבה נחלים ומים, בתי חווה קטנים, הרבה פרות באחו. פסטורלי ונעים.
אהבנו מאוד את גם הכפר הציורי והמקסים הינדלופן. בהינדלופן היה די קריר כשהיינו (וזה היה באוגוסט). יופי של כפר וכיף לטייל בו. עד היום הסריג החם והיפה שקנינו שם לילד הגדול, מסתובב אצל הקטנים ועובר מילד לילד (וילדה..
).. את רואה, תמיד אפשר למצוא סיבה לקנות בגדים, גם בכפר נידח בסוף העולם..
היה קר, לא??...
ביקרנו גם בעיר הנמל הרלינגן שנמצאת על חוף הים הצפוני באמת מרגישים שמגיעים לקצה... הרגשה כייפית..
בנוסף, ביקרנו גם במאקום ובוורקום, שנמצאים בין הרלינגן להינדלופן.
עצם הנסיעה בכבישים שונים, בין הכפרים השונים והלא המוכרים, כשיורדים מהאוטוסטרדה הינה טיול וחוויה בפני עצמה עם המון נופים אותנטיים, טחנות רוח, תעלות מים ומפרשיות, כפרים, פרות ושדות וירוק. הולנד או לא הולנד?
בסיס היציאה שלנו היה מלון מקסים של ואן דר ואלק בעיירה Emmeloord על שפת אגם.
בדרך לשם, באזור חיטהורן, עצרנו גם בכפרים ציוריים ויפים כדוגמת בלוקזיל הסמוכה והיפה (מערבה לחיטהורן) וסטפהורסט (פחות אהבנו).
אפרופו בולסוורד, נכנסנו שם למסעדה סינית שחבל שאינני זוכר את שמה (ובמאמר מוסגר אציין שאנחנו חובבי אוכל בכלל
, אוריינטלי בפרט, וגם הילדים אצלנו מתורגלים ומתמחים מגיל מאוד צעיר במטעמי המטבח האוריינטלי לסוגיו ומדינותיו. בהולנד בכלל יש הרבה מסעדות סיניות, אינדונזיות, יפניות, תאילנדיות וכדומה
). בקיצור, יושבים, מזמינים ומחכים והיום כשאני מסתכל בתמונות שצולמו אז במסעדה, כנראה שהפרצופים הרציניים ניבאו את שעומד לקרות
... הזמנו המון מנות מסוגים שונים (רעבים אנחנו..)ואז האוכל התחיל להגיע לשולחן, טעימה מפה, לגימה משם, ביס מזה וביס מההוא ולאט לאט אנחנו קולטים שהאוכל פשוט, איך אנסח זאת בעדינות, זוועתי, לא טעים עד לא אכיל
..נטשנו אחרי 10 דקות, כשהשולחן עדיין מלא בכל המנות, שילמנו כמובן על הכל ופשוט יצאנו, לא לפני שהכתרנו אותה כמסעדה הסינית הכי גרועה בעולם. עד אז, ומאז, לא קרתה לנו מעולם חוויה כזו, שנטשנו מסעדה, שלמנו והשארנו הכל על השולחן
....
תהנו,
אורן
-
לעדי מאורן בנושא פריזלנדיש שתי מסעדות סיניות בBolsward .
עוד תוספת לאורן מעבר למה שכתב בפריסלנד היא פארקנר,אם אוהבים אסטרונומיה. -
אתר נוסף בפריזלנדגם אנחנו מאוד אהבנו את הינדלופן (hindeloopen). טיילנו בפריזלנד פחות מיום שלם, והצטערתי שלא נשארנו ללון באזור לפחות יום-יומיים.
מוסיפה ל"רשימה" אתר נוסף, שלא היינו בו, אבל נראה לי מעניין. מוזיאון מדע בשם Aeolus בכפר Sexbierum (ליד Harlingen). זה מוזיאון מדע לילדים שמתבסס על הפעלות באמצעות הרוח. בנוסף יש במקום מתקני משחקים לילדים קטנים.
http://www.aeolusfriesland.nl
אור -
המון תודה לכולם!!!!אולי אשכנע את בעלי לקצר את הכנס ולהאריך את שהותנו בפריזלנד. אני מדמיינת אותה כמרחבי אינסוף ירוקים, סוף העולם שמאלה, מקוה לא להתאכזב.... -
'בחירתה של סופי' או צרות של עשיריםאחרי שהתחלתי לפנטז על פריזלנד, הגיע בעלי עם אפשרות מבלבלת, הוא יכול לצאת גם לכנס בפרנקפורט. כעת עלי לבחור בין טיול בצפון הולנד לבין טיול בגרמניה (כרגע עוד לא חשבתי על יעד בגרמניה).
רציתי להתייעץ עם אושיות הפורום מה דעתם.
הולנד:
יתרונות:
נעימה וידידותית
מכוונת לילדים
חסרונות:
ביקרנו בה כבר פעמיים.
גרמניה:
יתרונות:
יעד חדש
יותר ציורית?
חסרונות:
הקונוטציה הגרמנית.
במה הייתם בוחרים? -
'בחירתה של סופי' או צרות של עשיריםשאלה קטנה: לכמה זמן אתם יכולים לצאת? כמה זמן טיול בגרמניה?
לא הייתי בגרמניה ועל פניו, יעד חדש נשמע תמיד מפתה יותר, בייחוד אם הייתם פעמיים בהולנד... מאידך, אם יש לכם נאמר רק יומיים-שלושה אחרי הכנס, אולי בכל זאת עדיף צפון הולנד כי לטעמי האישי, יש יתרון להיכרות עם מדינה כאשר עומד לרשותכם פרק זמן קצר בלבד.. יכול לסגור לכם יפה את הפאזל היפה שנקרא הולנד.. שוב, חסר מידע, כמו מספר ימים..
אורן -
'בחירתה של סופי' או צרות של עשיריםתודה אורן,
יש לנו נטו (לא כולל הכנס) שישה ימים.
התהיה שלי היא האם יש הבדל בין טיול בארץ חדשה לבין טיול במחוז חדש בארץ מוכרת.
מה היתרונות של גרמניה (בין אם זה היער השחור או חבל הריין) על צפון הולנד? -
מחדדת את הנושא וגם שאלה לאורןהשיקולים גרמניה או הולנד קשורים גם להעדפות אישיות ולכן אני מפרטת קצת מההעדפות שלנו כדי שמי שהיה בשתי הארצות יוכל לעזור.
אני: אוהבת עיירות ציוריות ובתי קפה.
הבן הגדול: חובב אטרקציות כדוגמת לונהפארקים, אבל גם מוזיאונים פעילים יעניינו אותו. מעדיף ארץ חדשה.
הבן הקטן: אוהב להתרוצץ....
הבעל: אוהב לבלות עם הילדים לא חשוב איפה.....חובב הולנד מקצועי.
ושאלה לאורן, הבנתי שגם אתם חובבי הולנד ורציתי לשאול כמה פעמים הייתם בה והאם לא הרגשתם שאתם 'חוזרים על עצמכם'?
-
אחד הדברים הנפלאים ב"לחזור על עצמך"זה לדעת איזה כיף מצפה לך, + גורם ההפתעה . כוונתי שבלחזור למקום מוכר ואהוב + וריאציה - חצי אושר מובטח.
לעומת זאת, במקום חדש, ההתרגשות (למי שאוהב) קיימת,אבל גורם ההפתעה קיים ובגדול.
מאד מבינה ומאד מרגיע לחזור למקום שכבר "ידוע ומכירים".
אני כבר הייתי כ-5 פעמים באיטליה, ולא יכולה לחכות לחזור....
צפון גרמניה, נישמעת מאד מרתקת גם כן..... מקווה שעזרתי ולא בילבלתי
-
אחד הדברים הנפלאים ב"לחזור על עצמך"תודה, זה מה שאני מריגשה.
שבגרמניה תהיה התרגשות גדולה בגלל החידוש, אבל אולי לא נתאהב בה כמו שהתאהבנו בהולנד והולנד זה חזרה למקום אהוב, אבל אולי פחות מפעים מאשר גרמניה. -
לא להתאהב בגרמניה - איך אפשרגם אנחנו ביקרנו בהולנד לפני גרמניה, והאמת, שלמרות הפחדים והחששות, והיו לי המון, התאהבתי! הנוף שונה, השפה אחרת, המחירים זולים יותר, אפשר לקנות ויש מה לקנות. ויש המון אטרקציות לילדים.
לימור -
תודה לימור, אשמח לפירוט.בעלי נוסע לגרמניה פעמיים-שלוש בשנה לכנסים, אז נכון שעל סמך כנסים אי אפשר להשליך על המידנה כולה, אבל הוא די אנטי גרמניה. ואיכשהו בעקבות הבן הגדול שרוצה חוויה שונה מנסה בכ"ז למצוא את היתרונות שלה על פני הולנד ואשמח אם תפרטי.