ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)
-
שלום רב
לצערנו, חל שיבוש בעימוד ההודעה הקודמת :
בנינו מסלול של 24 יום באי הדרומי.
נשמח לקבל חוות דעתכם לגבי דגשי הטיול, חלוקת הזמנים, מקומות לינה והפעילויות המוצעות
טיסת לילה מסיאול., נחיתה באוקלנד ,טיסת המשך ולינה בנלסון
4 לילות באיזור נלסון, פיקטון, מוטוריאה :
השכרת רכב בנלסון או פיקטון, נסיעה ברכב קויין שרלוט:פיקטון הבלוק
מסלול בקווין שרלוט הליכה 2-3 ש
, abel- tasman יום שלם , אולי מסלול מאורגן קיאק עם הליכה
St arnaud נלסון לייקס :לבדוק טרק קצר
2 לילות בגרימאות :
נסיעה לכיוון punakaki, Westport ,
מסלול הליכה טרומן, מסלול לכף foulwind
Greymouth, ארתור פאס,הלוך חזור
2 לילות פרנץ גוזף:
, franz josef טיסה+ הר קוק +הליכה בקרח
מסלול הליכה סביב lake Matheson , קרחון פוקס
3 לינות בואנאקה:
, דרך 6 לוואנקה Hast , ,בספק: נסיעה לגקסון ביי
טרק rob poy 4 ש , הר אספירינג 0.5 יום
סיורים קצרים בואנאקה. פרדיסו, פאזלינג וורלד
2 לילות : לילה ב-Queenstown ולילה בגלרנוקי:
קוינסטאון :טיולים קצרים: גנים, גבעה remarkable,טרק 4 שעות
עמק פרדייז ליד glenorchy , טרקים קצרים בגלרנוקי
אולי: מסלול יום חלק מ routeburn trek
4 לילות: 2 לילות ב-טה אנאו ,1 לילה במילפורד ועוד 1 לילה בטה אנאו :
טה אנו- חלק מ-kapler track , חצי יום
, שיט בדאוטפול חזור לטה אנו
נסיעה בכביש 94 לפיורדלנד, אגם מירור,הליכה ב- קי סאמיט , מילפורד,
שייט במילפורד,
חזרה לטה-אנאו, בדרך לייק מריאן
2 לילות: באינברקארגיל וב-אוונקה:
כביש נופי דרומי, חורשת תומסון
קטאלינז : קוריו- ביי, מפלי מאטאל, מפלי פוראקאני, אגם וילקי
forstrose, tokanui , nugget point, kaka point
2 לילות בדונידין, טיול יומי באוטאגו
2 לילות ב קריסטצרץ
חצי האי בנקס ,christchurch AKROA. Oamaru , moeraki
טיסה לאוקלנד ,לילה , גלריות, חזרה דרך סיאול
רב תודות
נגה ועמי
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)אהלן,
בהחלט רואים שהשקעתם הרבה בתכנון (מהניסיון שלי מלפני שש שנים - זה בהחלט משתלם).
יש לי כמה הערות -
1. קחו בחשבון שתצטרכו יום התאוששות אחרי הנחיתה. נראה לי שחישבתם את זה אבל למקרה שזה לא נלקח בחשבון, קחו את זה בחשבון.
2. לא בטוח שהנסיעה מגריימאות' לארתורס פאס שווה את המאמץ (בין שעה לשעה וחצי לכיוון, כשאתם עושים הלוך-חזור באותו יום). אני הייתי ממליץ לוותר על זה ולנסוע ישירות מגריימאות' לפרנץ ג'וזף. אפשר לשלב עצירה בהוקיטיקה ("בירת הג'ייד") בדרך ולא חסר מה לעשות.
3. לא ברור לי למה בחרתם לבלות לילה במילפורד. זאת בסך הכל נסיעה של כשעתיים מטה-אנאו, ולדעתי עדיף לישון בטה אנאו ולצאת ממנה לכל הטיולים בסביבה.
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)נראית תכנית טובה, למרות שוויתרתם לחלוטין על האי הצפוני...
כמה הערות:
1. אם לא עושים טרק ארוך - לדעתי כדאי לותר על נלסון לייק. הדבר היחיד שהמליצו לנו באינפורמישן זה טיול מעגלי קרוב לשפת האגם. אפשר בהחלט לוותר...
2. גם לגבי ארתור פאס אני בספק אם יש מה לנסוע עד לשם. המסלולים הקצרים שם לא מדהימים, והדרך יפה - אבל לא משהו מיוחד.
3. ג'קסון ביי זה מקום נידח. יש בו המון קסם, אבל לא בטוחה שזה עדיף על לילה נוסף בקווינסטאון או וואנקה.
4. הייתי מוסיפה לוואנקה עוד לילה. היא פשוט מאד כייפית. והייתי מוסיפה גם את הר איירון - ממש קרוב לפזלינג וורלד - יש משם תצפית מדהימה לשני האגמים.
5. הרימרקבלס קסומים, לדעתי, אך נמצאים מחוץ לקווינסטאון. הייתי משאירה את זה ליום הנסיעה לטא אנאו.
6. לא ניתן לעשות גם את קיי סאמיט, וגם מריון לייק באותו היום, לכן הלינה במילפורד דווקא מתבקשת. נראה לי שאולי יש לילה מיותר.
7.מכיוון שלא תהיו במערות וויאטומו שבאי הצפוני, הייתי לוקחת בטא אנאו את השייט לתולעים הזוהרות. זה ממוסחר - אבל מקסים.
8. אם תוותרו על נלסון לייק וארתור פאס - אולי יהיה לכם זמן לגיחה להר קוק. יש שם שני מסלולים קצרים ויפים.
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)אני בעיקר חושבת שבחלק מהמקומות הנסיון לטיול כוכב הוא קצת מאולץ:
מפיקטון לנלסון זה בערך שעתיים נסיעה, נראה לי קצת מוזר לישון באחת מהן ואז לנסוע שעתיים לכל כיוון בשביל טיול בשניה. כנ"ל נלסון לייקס - זה לא ממש קרוב לנלסון. אקרואה נמצאת בערך שעה נסיעה מכרייסצ'רצ'.
מעבר לזה, יש מקומות הם בדרך אחד לשני כך שנראה לי מוזר לנסוע ואז לחזור שוב -
ווסטפורט ופונקייקי זה בדרך מנלסון לגריימאות', מה גם שמדובר בעצירה של לכל היותר שעתיים-שלוש (ביחד). אומארו היא בדרך מדאנידין לכרייסצ'רצ', ולמעט המאורקי בולדרס אין ממש מה לעשות שם, בטח לא אם לא תישארו שם לראות את הפינגווינים. אני מניחה שלא תעשו את זה משתי סיבות: א - הם יוצאים מהים בערב, סביב השקיעה, ואז בוודאי לא פרקטי עוד להמשיך שעתיים-שלוש עד כרייסצ'רצ'. ב - יש לכם הרבה זמן גם באוטאגו וגם בקייטלינס, זה נראה לי קצת מיותר ללכת ל"מופע" שם.
- ההליכה סביב אגם מת'יסון לוקחת בערך שעה. אולי שעתיים אם נשארים המון זמן ומצלמים המון.
- לא לחלוטין הבנתי מה אתם מתכננים לעשות באזור טה אנאו - חלק מהטיול בדאוטפול סאונד כוללים לילה, אתם מתכננים לישון שם? מעבר לזה, הרעיון הוא לישון במילפורד סאונד ואז למחרת לטייל בלייק מריון? או שאין שם לילה באמצע? כי אם לא אז זה ממש המון לעלות לקי סאמיט, להגיע לסאונד, לשוט שעתיים וללכת לעוד מסלול של 3 שעות.
- אם מתפנה לכם עוד קצת זמן, הייתי שוקלת לטייל בהר קוק / בקאיקורה / בגולדן ביי. אפשרות אחרת, לשאר עם המקומות שבחרתם אבל לעשות עוד קצת טיולים בסביבה שלהם.
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)חובה נעימה היא לנו להודות על התגובות הענייניות של מאיה, חגית ושקד, ועל התגובות הנוספות שקיבלנו למייל הפרטי.
נביא לחוות דעתכם את עיקרי התגובות הפרטיות (בהסכמת הכותבים) :
- "להוסיף לילה בגלנורקי, על מנת שניתן יהיה ביום שביניהם לבצע את מסלול יום מ-routerburn trek"...
- "להוסיף לילה בואנאקה",.. סה"כ 4 לילות
- "יותר מדי נסיעות ל-24 יום. יש להביא בחשבון זמני נסיעה, ולצמצם במספר המקומות ולהשאר יותר זמן בכל עצירה". האמנם? היכן להוסיף פרט לואנאקה וגלרנוקי?
- "להוסיף ימים לקאטלינז, מעבר ליומיים"...
- "לצמצם את השהיה בקאטלינז ליום אחד"...
- "לוותר על נלסון ועל הטיול הממוסחר באבל טסמן"...
- "לוותר לחלוטין על כריסצרץ" ( מספר תגובות). מדונידין לטוס לאוקלנד
- "לוותר על אחד מהשיוטים: לבחור אחד מבין מילפורד סאונד או דאוטפול". לוותר?
בהמשך להערות חברי הפורום, נשמח לחוות דעתכם:
- להערת שקד על פיקטון- נלסון: האם עדיף לחלק את הלילות בין פיקטון, נלסון ו-מוטוריאה? האם כדאי להרחיק עד גולדן ביי?
- תצפית לוויתנים ודולפינים: האם כדאי לסע מפיקטון לקייקואורה וחזור?
- בדרך מנלסון לגרימאות: מהו המקום הראוי לעצירת לילה?
- אם כהמלצתכם נוותר על ארתור פאס, יספיק לילה אחד בגרימאות
- ההגעה לפרנץ יוזף תהיה לאחר נסיעה מגרימאות. האם להשאר לילה, להקדיש יום טיול בקרחון וביקור בפוקס, ולישון לילה שני בפרנץ יוזף, או אחרי לילה אחד בפרנץ יוזף להסתפק בטיסה במסוק כולל תצפית להר קוק , ואח"כ לדהור להאסט ולוונאקה?
- איזור טה-אנאו מילפורד יחייב 5 לילות : התכנית להגיע בערב לטה-אנאו. למחרת לבצע טרק של חצי יום מתוך ה-קפלר, נניח משער הכניסה עד הריינבו ריץ או מהריינבו ריץ עד בקתת מוטאו וחזרה. לילה שני בטה-אנאו. לצאת בבוקר לדאוטפול ליום טיול מאורגן. לילה שלישי בטה-אנאו. נסיעה למילפורד, בדרך עליה לקיי סאמיט , 3 שעות. לינה במילפורד. למחרת שיט במיצר מילפורד, חזרה בכביש 94 עם טיול ב-לייק marian, ולינה בטה-אנאו.
- בהנחה וחשבנו לטוס ישירות מדונידין לאוקלנד, האם כדאי להקצות 3 ימים נוספים להגיע להר קוק ומשם לקריסצרץ?
נודה לקבלת כל הערה.
נגה ועמי
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)אני חושבת שדווקא הנסיעות לא נוראיות במסלול שלכם (יחסית, כמובן. בניו-זילנד נוסעים המון....).
הייתי משאירה יומיים לקיטלינס, ומשאירה את איבל טזמן הממוסחר - אך מקסים....
גם אני הייתי מוותרת על כריסטצ'רצ' - אבל לא על בנקס פנינסולה....
לא הייתי בדאוטופול אז לא יכולה לומר.
לגבי השאלות ששאלתם, זו דעתי:
1. לא הייתי מרחיקה עד הגולדן ביי - יש שם סרפנטינות ארוכות, מה שמאריך מאד את זמן הנהיגה. כן הייתי לנה לילה בפיקטון (אחרי הליכה קצרה במסלול של קווין שארלוט). עוד יומיים במטואקה או נלסון.
2. זו נסיעה די ארוכה, ויש סימן שאלה על מצב הגלים. תצטרכו להזמין מראש, אך להיות מוכנים לביטול.
3. אנחנו ישנו במרצ'ינסטון. אם תצאו בבוקר, אולי אפשר לעשות יום ארוך של נסיעות לקיצור טווח.
4. לילה אחד בגרימאות' מספיק לחלוטין.
5. הייתי משאירה יומיים לקרחונים, בגלל מזג האוויר הלא צפוי (אין טעם לטיסת נוף עם עננים...).
6. יכול להיות שבלילה החמישי תגיעו מוקדם, יחסית, ותוכלו לנסוע לכיוון הקייטלינס.
7. לדעתי, לגיחה להר קוק מספיקים יומיים (כולל הגעה לכריסטצ'רצ').
-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)הי
עמי ונוגה
התכנון שלכם עשיר ונרחב
אחרי שקראתי גם את מה שכתבתם כאן ...
אני לא הייתי מוותרת על קאיקורה וכן - עדיף לטוס מכרייסטרץ לאוקלנד (אפשר לנהוג מקוק לכרסייטצרץ ביום אחר ואפילו גם לקאיקורה - אני עשיתי את זה ועוד לבד באוטו...)הנסיעה לכיוון הווסט בהחלט יכולה להיות דרך נלסון לייק
וכמו שציינתי, כן הייתי מוותרת על לחזור לפיקטון
ממה שכתבתם כבר הבנתי שלישון לילה במילפורד הכרחי כשרוצים לעשות את ההליכה ברוטברן, השייט ומריון לייק
אז אתם בסדר גמור בתכנון
השיוטים הם שונים לחלוטין, האם לוותר - זו עניין של בחירה

יתר הדברים כבר כתבתי לכם במייל

תרגישו בנוח להמשיך לשאול/לכתוב לי
בכל מקרה, שכחתי לכתוב לכם - קחו בחשבון שינויים תמיד יכולים להיות - מזג האויר בהחלט מתעתע בניו זילנד, בכל עונה שהיא

-
ניו זילנד אי דרומי, דגשים ל-24 יום (הודעה מתוקנת)טוב, קיבלתם הרבה תגובות. השתדלתי לקרוא ולזכור מה כתבו לכם...
וכתבו לכם טוב, אז אני לא רואה סיבה לרשום תגובה מפורטת.
דבר אחד:
אתם מתכננים שייט בדאוטפול, ואתם נמצאים בטיול יחסית עמוס. אם כבר ,הייתי ממליץ על שייט overnight, היא מאפשר להגיד יותר רחוק, ומאפשר לראות יותר וגם יותר רגוע.
לפי דעתי הovernight הזה גם לא "עולה" הרבה זמן, כי הוא לא מתחיל מוקדם ונגמר לא מאוחר, וגם אין דברים ממש מעניינים לעשות בטה-אנאו בלילה במקום להיות שם.