תכנון טיול בצפון איטליה
-
אנחנו זוג דתי המעוניין לצאת בסוף החודש לטיול של כ -8 ימים לצפון איטליה, ובעזרת הנשמות הטובות כאן בפורום הטיול הולך ונבנה.
דבר ראשון אנחנו מתלבטים בין 3 אופציות לטיול:
1. אגמי קומו מג'ורה אורטה בשילוב לוגנו ושוויץ לכל התקופה
2. הדולומוטים אולי בשילוב של אוסטריה כנ"ל
3. או שילוב של האגמים מג'ורה וקומו עם הדולומיטים (אם זה לא יותר מידי, ואם לא שווה להשקיע בכל איזור טיול לכשעצמו)
אשמח לקבל המלצות - איננו רוצים לרוץ יותר מדי, אך כמובן שרוצים לראות את הדברים המענינים, כמו כן אם ממליצים על האופציה השלישית (ראיתי שהרבה עשו זאת ואף יותר) מה כדאי? לנחות בורונה להתחיל בדולומיטים ומשם לאגמים וחזרה לישראל דרך מילנו או הפוך?)
היינו בעבר באגם גרדה עם הילדים, והיינו במונטה בלדו, בריבה דל גרדה, באגם טנו ובמפלי ורונה.
כמו כן אנחנו מעונינים בהמלצה על מיקום של דירה/צימר הכולל מטבחון עם מקרר באיזור האגמים הנ"ל ו/או בדולומיטים, במיקום יפה שנוכל לטייל בו רגלית בשבת.
ב- 2 האופציות הראשונות היינו מעדיפים להתמקם בדירה אחת ומשם ל"טייל כוכב", והאם זה בכלל אפשרי וכדאי אם נמצאים כל השבוע בדולומיטים.
תודה מראש לכל מי שמגיב
רונית -
תכנון טיול בצפון איטליההתכנון בעיקרון הוא כך
1. איי בורמיאו - איזולה בלה ואיזולה מדרה
הטיילת ב- bareno, וילה טרנטו
האם אפשר להכניס את מוטארנה כולל הטיול הרגלי ביום הזה? או שזה כבר עמוס מדי?
2. אגם אורטה סאן גוליו?(ראיתי כל מיני דעות אם שווה לשוט לאי או לא. ופארק ואל גרדנה
3. המרפסת של איטליה, לוגאנו
4. לוקארנו, עליה לקראדאדא? עמק ורסצה,
5. קומו - שיט לבלאגיו במעבורת
רכבל ל: ברואנטה
הר פיגרה
סאן מאוריציו
מה הכי מומלץ, אם בכלל (לאחר המוטארנה)
אם אנחנו שבוע שלם באיזור הזה מה עוד שווה לראות?(בהתחשב בכך שיש באמצע גם שבת) והאם עמק אאוסטה שווה את הדרך (הלוך וחזור?)
אם נחליט לצרף גם את הדולומיטים, על מה כדאי לוותר באגמים, ואילו ימים כדאי לדחוס קצת יותר, ומה הדרך היפה והטובה ביותר לדולומיטים עם עצירות יפות בדרך?
בדולומיטים הבנתי שעל ואל די ג'נובה לא כדאי לוותר,
האם שווה לשלב נסיעה לאוסטריה למערת קרח או למקום אחר או לשמור זאת לטיול נפרד?
מה הכי שווה לראות בדולומיטים, ואם עולים על הרכבל במרמולדה האם לוותר על המוטראנה?
אלו אגמים שווה לראות? (טובל, מולבנו או די ברס?)
מפלי נרדיס?
להזכיר - היינו בטנו ובמפלי ורונה
שוב תודה
ומקווה שאני לא מעמיסה יותר מדי שאלות
רונית -
תכנון טיול בצפון איטליהלגבי מאגורה-
1. אנחנו עשינו ביום אחד את 3 האיים עם המוטראנו- יצאנו במעבורת הראשונה לאיזולה מאדרה וחזרנו לבוואנו כמעט באחרונה- לדעתי להספיק גם את וילה טרנטו באותו יום זה בלתי אפשרי.. לא הייתי שם אבל מכיוון שמדובר בגנים בוטניים (אם אני זוכרת נכון) אולי עדיף להשאיר ליום אחר..הגנים שלח האיים מאד מרשימים.. אני מניחה שהתכוונת לטיילת בבואנו, בגל שישנו שם טיילנו שם די הרבה.. אבל לא חושבת שהייתי יורדת במיוחדת מהמעבורת רק כדי לטייל בטיילת..אבל יש אפשרות ללכת מבוואנו לסטרזה לאורך הטיילת אם אתם מעוניינים.
2. אגם האורטה ופארק ואל גרנדה נמצאים בשני איזורים שונים לגמרי.. אנחנו היינו שנה שעברה בואל גרנדה וכבר כתבתי בו שמדובר בשמורה מאד יפה אבל הנסיעה אליה מאד קשה ולא סימפטית (כביש צר, נתיב אחד, עם המון סיבובים חדים בעליה,על צלע ההר...) בכל מקרה- אם החלטתם לנסוע לשם הייתי מקדישה לפארק יותר זמןן- אנחנו התחלנו מסלול אחד הלכנו בערך שעה וחצי עד למפל יפה וחזרנו, אבל אפשר לעשות שם טיולים רציניים יותר...אולי באותו יום הייתי מכניסה את וילה טרנטו
4. לוקראנו- אנחנו עלינו לקרדאדא אבל הרכבל השני לפסגה היה מקולקל.. מה שהיה קצת חבל..הנוף עדין מאד יפה. ההר מאד ידידותי לילדים.. בקיצור- נחמד אבל לא מיוחד ביחס להרים אחרים, ומאד יקר..
עמק ורסצקה- מדהים! לא לוותר בשום אופן!
דולמיטים-
הייתי רק במפלי נרדיס ובאגם מולבנו- אין מה להשוות את מפלי נרדיס למפלי ורונה, זה סגנון לגמרי שונה. מפלי נרדיס מרשימים מאד, ואפשר ללכת לאורך הנחל הסוער ובתוך היער- יש 7 מפלים לאורך הדרך ואם רוצים להגיע לכולם זה מסלול ליום שלם..
אגם מולבנו- מאד יפה, והעיירה מאד ציורית. אפשר לעלות שם ברכבל לפראדל ורואים את כל האגם מתחת.. על הפסגה יש כל מיני מסלולי הליכה.. אין לא את הצבע של טנו, אבל ההרים מסיב בהחלט מפצים..
תהנו... -
תכנון טיול בצפון איטליהתודה על התשובה המפורטת
אשמח אם תתיחסי גם להתלבטות שלנו האם כדאי לשלב בשבוע אחד את הגמים והדולומיטי (ללא גרדה)
או שלשמור כל אחד מהם לטיול נפרד
כאשר את האגמים נשלב עם שוויץ
ואת הדולומיטים במזג אוויר קצת טוב יותר עם אוסטריה- מה דעתך?
אם בכל זאת אנחנו מתמקדים באגמים היכן הכי כדאי לקבוע את הבסיס שלנו
(גם לאופציה של טיולים רגליים בשבת?
האם הית מוותרת על ואל גרנדה בגלל הדרך הקשה, או שזה שווה בכל זאת?
והאם עמק ורסצקה לא רחוק מדי - להלוך ושוב באותו יום?
המון תודה על העצות
רונית -
הקפצה -
קומו, לוגנו, מאג'ורה, אורטה?החלטנו בסופו של דבר על טיול של 7-8 ימים לאגמים ולשוויץ
אשמח לשמוע הצעות ל:
1. היכן הכי כדאי להתמקם (מעדיפים מקום אחד), כדי שנוכל לטייל גם בשוויץ וגם באיזור האגמים הנ"ל (לא מלון - אנחנו צריכים מטבח, וגםמקום שאפשר יהיה לטייל במקומות מענינים רגלית בשבת)
2. אשמח לקבל המלצות להיכן אפשר להגיע בשוויץ - במרחק של עד שעתיים נסיעה לכיוון אחד
3. האם עמק אאוסטה שווה את מרחק הנסיעה?
תודה -
תכנון טיול בצפון איטליהאני בעד אופציות 1 או 3. -
תכנון טיול בצפון איטליהלטיול של 7-8 ימים הייתי מחלקת את הלינה ל3 מקומות...מקום אחד אומר יותר נסיעות...
אפשר לעשות מעין מעגל- להתחיל ביומיים שלושה במאגורה, לעלות לשוויץ לכיוון שבת ולחזור מכיוון קומו- לדעתי בשבת עדיף לכם להיות בעיר, יותר נוח מבחינת התארגנות וגם מבחינת טיולים, אנחנו היינו באופן אישי בונציה. מחיפוש באתר האינטרנט של חב"ד מצאתי שיש קהילה יהודית בלוגאנו- ככה שלא תהיה לכם בעיה עם התפילות והם גם מציעים לארח בארוחות שבת.. ואז אפשר לנצל את שבת למנוחה וטיולי עיר..
עמק ורזסצקה לא רחוק מדי להלוך חזור באותו יום, מדובר ביום ארוך :d- בכל מקרה אם יש לכם זמן ממליצה לחלק מקומות לינה ולחסוך נסיעות...
פארק ואל גרנדה- המקום מאד מיוחד,בסופו של דבר גם הנסיעה הייתה חלק מהחוויה
והנהג שיפר את המיומנות שלו ברברסים בסיבוב..לדעתי הייתי הולכת רק אם אתם באמת מתכוונים לעשות מסלול הליכה רציני.. כמו שכתבתי אנחנו התחלנו מסלול של 5 שעות, ואחרי שעה וחצי הסתובבנו וחזרנו (זה גם היה היום האחרון של הטיול... עמק האאוסטה נשמע לי אזור מדהים, ואני מאמינה שאם היה לנו יותר זמן ופחות "זמן כביש" הייתי מקדישה לו גם זמן..
לגבי מטבח- בסוף מאי לא מאמינה שתהיה לכם בעיה למצוא דירה לפחות משבוע.. למרות שממה שאני זוכרת באזור מאגורה באופן כללי היה פחות הצעות לדירות לעומת מלונות.. מה שאנחנו עשינו היה להביא המון לחם פרוס מהארץ (מחזיק מצוין וטרי 4-5 ימים), קנינו באיטליה כירה חשמלית ובישלנו אוכל גם בחדר במלון.. לפעמים גם בחלק מהמלונות אפשר לבקש לשים דברים במקרר.. -
מזג האוויר בצפון איטליה ושוויץהמון תודה על התגובות
באיזו עיירה היית ממליצה ללון?
רציתי גם לשאול לגבי מזג האוויר - החלטנו לדחות את הדולומיטים
לטיול אחר בתקופה יותר טובה של השנה (יש דבר כזה)בגלל שקראתי שבמאי יש עדיין הרבה ימים גשומים וסגרירים,
האם באיזור האגמים ושוויץ המצב אכן טוב יותר? או שזה פשוט עניין של מזל?
(ראיתי שבשבוע הקרוב גשום)
תודה -
תכנון טיול בצפון איטליהרויה,
אני נדחפת עם שאלות משלי. לאן נסעתם בואל גרנדה ולהיכן הלכתם? האם הייתם ב-Cicogna?
סתם מנחשת.
איך התארגנתם עם מידע מתאים על נקודות ייחודיות ועל מסלולי ההליכה? האם המידע שבאתר האינטרנט של השמורה מספק? הצטיידתם בלשכת התיירות? הסתמכתם על המלצה מקומית?
האם הכפרים עצמם מיוחדים בעינייך? האם הם שונים ממה שרואים בעמק ורזסקה? (אני יודעת שואל גרנדה באיטליה וורזסקה בשוויץ, אבל זה אותו מרחב גיאוגרפי). הנוף? את יכולה לנסות לתאר קצת בצבעים מה מיוחד? אני מתלבטת עד כמה שווה להאריך שהות באזור כדי להגיע לפינות ייחודיות כמו ואל גרנדה במקום להספיק אזורים נוספים בצפון איטליה. מניחה שזו שאלת השאלות וגם מי שפתחו כאן את הדיון מתלבטים בזה, אף שנראה שכבר יש החלטה (במזל טוב
). -
תכנון טיול בצפון איטליהאני יודעת שזה קצת הזוי, לאחר שכבר החלטנו...
אבל פתאום הציעו לי את מדיסימו בגבול שוויץ איטליה (בהרים)
האם מישהו שמע עליה, אני לא כ"כ מוצאת חומר עליה -
תכנון טיול בצפון איטליה
לא הייתי עדיין באזור, אבל יכולה לעזור בהתמצאות. "תטיילי" במפה מאגם קומו צפונה ותגיעי למעבר ספלוגה (או ספלוגן) ולמדסימו.
http://www.madesimo.com/home.php?l=it
http://www.valtellina.it/eng/index.html
אין סיכוי שאגיע לאזור בחודשים הקרובים, אולי בשנה הבאה. אבל נדבקתי בחיידק הוירטואלי, וכשאני מסתכלת על יעדים באזור, אני מנסה לחשוב איזו פינה כדאי לתפוס, האם את נקודת האמצע בין קומו למג'ורה או דווקא פינה של קצה, ואז לטייל באחד האגמים בלבד אבל להרוויח גם קצת נוף אלפיני, למשל כמו האזור הזה שקרוב לאגם קומו. זו שאלה אמיתית. כבר ראיתי שגם ממערב למג'ורה ניתן לתפוס פינה אלפינית אחרת, זו שבמורדות הדרומיים של מונטה רוזה, וכמובן את העמקים שמצפון למג'ורה שכבר סופר עליהם הרבה בפורומים.
מעניין אותי מה יש לנירית לומר בסוגיה.
מקווה שזה בסדר שאני תופסת טרמפ על הטיול שלכם. אשמח לשמוע גם מרויה קצת הרחבה על ואל גרנדה. הוא פחות אלפיני אבל אולי קצת פראי, פחות "עשוי" מהנופי הגלויה של שוויץ. לא יודעת אם זה רק בפנטזיה שלי. -
תכנון טיול בצפון איטליהלא מרתקהי זיוה!
לגבי ואל גרנדה-
יש מידע באינטרנט על המסלולים שממנו התחלנו..
יש שם אופציות לשילוב של מסלולים כדי לקבל מסלולים מעגליים.
באמת התחלנו בCICGONA שלקרוא לו כפר זה קצת מוגזם.. כמה בתים על צלע ההר, חצי רחוב שכולל גם חניה (שלהפתעתנו ב9:00 בבוקר היה כבר מלא..).
יש שם מרכז מידע על המסלול, והייתה שם בחורה שהסבירה לנו קצת. אנחנו הלכנו לארוך דרך עתיקה שנבנתה פעם כדי להגיע לאחד המסלול ברור- אי אפשר ללכת לאיבוד. המסלול המעגלי אמור להיות כ5 שעות.. בהתחלה הולכים בתוך יער בערך שעה, ואז מגיעים למים...יש נחל סוער וקפוא, שזורם לאורך הואדי, ומפל מאד יפה..
אני מאמינה שיש עוד מפלים יפים בדרך אבל אנחנו עצרנו שם ועשינו אחורה פנה.. והלכנו לשחות באגם מארגוזו ולסיים את היום האחרון של הטיול בנחת..
גם לנו זה הזכיר את עמק ורסצקה אבל הסגנון שונה..קודם כל המים לא ירוקים
אין על הירוק של ורסצקה!
המקום הרבה פחות תיירותי- ראינו שם בעיקר שוויצרים..הנוף מאד פראי ויפה. בסה"כ מדובר בהליכה ארוכה ויבשה עד שמגיעים למים, ובנסיעה קשה עד שמגיעים לcicgona..
לגבי העיירות- לא יודעת כי לא ביקרנו.. הטיול היה בדגש טבע..
אם הייתי חוזרת לשם?
אני חושבת שזה הזדמנות לראות קצת איטליה אותנטית..אם יש זמן ומוכנים נפשית לנסיעה (שאטני חושבת שזו היתה אחת הבעיות אצלנו.. אחרי העליה הנהג רק רצה לרדת למטה בחזרה בלי לפגוש אף רכב בדרך
מה שלא ממש קרה..), אבל כמו שכתבתי הייתי טורחת להגיע רק אם באמת רוצה לעשות מסלול רציני של כמה שעות..
ניסיתי להעלות תמונות אבל אני לא מצליחה.. אני אנסה לכווץ אותם.. -
תכנון טיול בצפון איטליהכמה שגיאות כתיב.. סליחה!
לא יודעת מאיפה הגיע הלא מרתק בהתחלה... הכוונה הייתה כמובן הי זיוה..
צירפתי לך קישור של המסלול שתכננו..
-
אזור mamadesimo ומעברsplugaאנחנו מאד מאד אהבנו את האזור מ chiavena וצפונה עד המעבר, כולל העיירה הקטנה מדסימו.
התרשמנו שהאזור לא תיירותי ובטח לא ממוסחר, ומאד כיפי באווירה.
טיילנו בצ'יאוונה שהייתה נעימה מאד, וחביבה. לא משהו גרנדיוזי, לא אטרקציה עוצרת נשימה, אבל מאד נינוחה וכיפית.
ככל שעולים לקראת המעבר הנוף נעשה אלפיני ופראי יותר. העיירות חמודות, כולל מדסימו, ממנה לטייל שם ביער ולראות שנאים , לעשות מסלולים שונים, ויש אפילו רכבלים (לא עלינו(.
ישנו בשולי העיירה, והיות שהמעבר סגור בלילות, משתרר שם שקט שצריך לאהוב כדי להנות ממנו.
מי שמחפש משהו מעבר לטבע ונופים , עלול להתאכזב או להשתעמם.
הדרך למעבר די מפותלת וצרה, הרבה יותר צרה מסוסטן, ושני המעברים ה"אחים" במסלול המעברים.
למי שיש זמן, ממליצה מאד על עמק ברגליה, בדיוק מזרחה מצ'יאוונה. עמק מקסים וירוק, עיירות יפות. באותו קיץ שביקרנו בו, היה שם אירוע אומנותי, עם פסלים ועבודות בכל כפר, נחמד מאד.
אם לנים באזור מדסימו, לא כל כך קרוב להגיע לאטרקציות באגמים, ולדעתי, זה מתאים למטיילים חוזרים או למי שלאו דווקא מחפש את האטרקציות הידועות.
מתנצלת שהארכתי... -
אזור mamadesimo ומעברsplugaנירית המון תודה
האם נראה לך ששוה ללון 3-4 לילות באיזור האגמים?
מה הכי כדאי - סטרזה?
ובשאר השבוע ללון באיזור מדיסימו?
תודה רונית -
אזור mamadesimo ומעברsplugaנירית, תודה גם ממני. האזור מאוד קוסם, אבל זה טיול אלפיני באופיו, משהו קצת אחר מממה שמציעים האגמים. יש לי הרבה זמן לחשוב
ותודה גדולה לרויה. נשמע לי מעניין האזור. בקישור שצירפת (שכבר שמתי עליו עין, ובגלל זה ניחשתי שהייתם בכפר ההוא) כתוב שניתן ללכת שעה וחצי, הלוך ושוב, או להתחבר למסלול מעגלי שאורכו 5 שעות. אני מראש מניחה שחמש שעות, בעיקר עם הבת שלנו, זה יותר מדי. מצחיק שאת אומרת שהכפר/עיירה זה מגרש חניה עם חצי רחוב (ניסוח שלי
). באתר של השמורה קוראים לכפר הזה "בירת האזור".
ולרונית - תיהנו
-
אזור mamadesimo ומעברsplugaכן גם אנחנו התפלאנו..
נוסעים נוסעים נוסעים נוסעים ולא מגיעים לשום מקום, כבר מתחילים להלחץ שטעינו בדרך- אבל איך אפשר לטעות אםפ לא הייתה אף פנייה?
ובסוף מגיעים למגרש חניה עם חצי רחוב
אהבתי...
לא הבנו מי מוכן לגור בקצה של הכביש הזה, ואיך הוא מסתדר לנסוע כל יום הביתה..
אבל נוף מדהים יש להם... -
אזור mamadesimo ומעברsplugaאזור סטרזה מתאים לטיול באזור אגם מג'יורה. אישית, מעדיפה אזור קצת יותר צפונה, אבל גם זה בסדר.
לא הייתי נוסעת משם לאגם קומו.
הייתי לנה שם 4 לילות, ו2-3 באזור האלפיני ליד מדיסימו. אבל כמובן שאם נראה לך שתמצו את אזור האגמים קודם, אז אפשר להוריד לילה שם ולהוסיף במדיסימו, ולהנות מהאזור האלפיני השלו...
-
אזור mamadesimo ומעברsplugaשוב תודה
היכן היית לנה באיזור האגמים אם לא בסטרזה
כדי שנוכל להגיע משם גם לקומו וגם ללוגנו ואולי לאורטה?
ושוב תודה לנירית ורויה וכל מי שהגיב עד כה
רונית