חושש מהטיסה
-
אהלן חבר'ה...
אני טס עוד חודש לניו זילנד ואני לא יודע איך אני אעבור את הטיסה הזאת.... כמה זמן זה הטיסה? ולאיזה רמות של שעמום הגעתם? אני פשוט אף פעם לא נרדם בטיסות מה שאומר שאני הולך להיות ער כל הטיסה....
יאללה תזרקו רעיונות איך להעסיק את עצמי בטיסה (זה נשמע רע..) אבל אני באמת צריך את העזרה שלכם פה.
חברים שלי אומרים לי יאללה קח כדור שינה ותישן כמו תינוק כל הטיסה, אבל אני לא יודע אף פעם לא לקחתי ולא נראה לי שאני רוצה להתחיל לקחת -
חושש מהטיסהגם אני שונאת טיסות, אבל אין ברירה אלא אם כן נשארים בבית. צריך פשוט להסתכל על זה כאל רוע הכרחי שאי אפשר להימנע ממנו ולעשות סוויץ' במוח כשעולים למטוס שעכשיו זה הבית שלך לשעות הקרובות.
אם איזו חברה אתה טס? רוב החברות שטסות לדרום הפסיפיק טובות מאד ככה שהסיכויים גבוהים שיהיה לך מסך טלויזיה אישי עם הרבה סרטים, תכניות טלויזיה ומוזיקה לבחירה. תמיד גם מומלץ לקחת ספר טוב, מגזין, אייפוד, סודוקו וכיו"ב.
מהניסיון שלי, אחרי חצי שנה של טיול סובב עולם והרבה טיסות ארוכות - באיזשהו שלב פשוט מתרגלים לשהייה במטוס. -
חושש מהטיסהכדור שינה יכול מאוד לעזור אם אתה לא יכול להירדם לבד ואין לך איך להעסיק את עצמך. בתור מופרע קשב שלא נח לרגע אני בטיסות תמיד עם כדור שינה בשם אמביאן cr שקניתי בארה"ב, לדעתי משווקים אותו גם בארץ, תעשה חיפוש ברשת וכיו"ב (כמובן שתתייעץ קודם עם רופא כפי שעושים עם כל כדור, אך בעיקרון הוא לא מזיק בשום צורה ואין לו תופעות לוואי). -
חושש מהטיסהספר תשחצים, ספר, עיתון בכל נמל תעופה, סרטים... אין עוד הרבה מה לעשות ואתה תישן גם אם לא תרצה זה 24 שעות טיסה נטו.
אם יש לך בעיה כלשהי תקנה כמה כדורי שינה זה ממש לא מזיק. -
חושש מהטיסהבלי קשר לדברים שנאמרו (שאני מצטרף אליהם). באיזה תאריך אתה טס?
פשוט אני ושותף טסים ב-5 בספטמבר דרך הונג-קונג, ונהיה רק בניו זילנד. מתי ואיך תטוס, ולכמה זמן? -
חושש מהטיסההי
מה זה מתחברת לקושי שלך, גם אני עומדת לטוס בספטמבר לניוזילנד ועסוקה בשאלה איך לשרוד את הטיסה.אני מתכוונת לגשת לרופאה ולקבל מרשם לתרופות שינה, המליצו לי על המילטונין. אף פעם לא השתמשתי קודם בכדורי שינה בטיסות, אבל לא יזיק אם יהיו איתי ובטיסה אחליט אם להשתמש. חברה סיפרה לי שבטיסה חזרה מניוזילנד היא סידרה את אלבום התמונות מהטיול שעשתה שם, אם זה נותן לך רעיון אז קדימה... ויש את העצות הנפוצות והמוכרות כמו ספר טוב, סרטים במטוס, תשבץ.בסוף הטיסה מסתיימת כמו כל דבר בחיים.
הכי חשוב, סע לשלום וחזור בשלום. -
חושש מהטיסהאני חושב שאתם קצת נסחפים.
א. הטיסה היא באמת ארוכה ואין סיכוי שלא תרדמו, בנוסף יש עוד כל מיני גורמים שונים המשפיעים על זה, (חוסר שינה בלילה לפני כי יצאתם עם חברים, משפחה וכו....) ועוד רבים וטובים. אתם תרדמו.
ב. ככל שאני יודע כדור שינה אפשר לקנות בלי מרשם. והם בהחלט לא מזיקים.
ג. * אלכוהול הוא הפיתרון הזול והנוח ביותר לסיפור הזה, רוב חברות התעופה הנורמאליות נותנות אלכוהול (מוויסקי לבירות וכו) באופן חופשי בטיסות האלו. יש חברות שביחד עם הארוחות מצרפות יין אדום או לבן לבחירתך. (אם טסים עם אלעל אז לא.).
ד. זה באמת רק טיסה, ואחרי 10 שעות באוויר אתה כבר לא מתייחס לזמזום של המנועים וכו, ובדרך כלל יש מערכת בידור לא רעה עם סרטים ומשחקים וכו. ( תשחקו ששבש נגד כל המטוס, זה כיף ומעבר 12 שעות בקלות).
חוצמזה
תהנו
עמית
* כדי שיהיה ברור - אני לא אלכוהוליסט ולא מעודד אף אחד להיות כזה, אבל יש יתרונות בטיפה המרה. -
חושש מהטיסהגמאני חששתי מהטיסה, ועוד אני טסתי עם קוראן איר שאין מסכים אישיים ובהלום שמו מעט סרטים וגרועים. אבל הטיסה עברה לי. ג לי קשה להרדם אבל זוהיתה טיסת לילה אז בטח שישנתי. באמת תקח כדור שינה ללא חשש, אני לקחתי כדור שינה לפני כמהשנים שטסתי לארה"ב וכלהטיסה עברה לי בצ'יק.
אל תדאג, הטיסה הזו לא כ"כ נוראית והיא עוברת. אתה גם לא טס לבד אז יהיה לך עם מי לקשקש. -
חושש מהטיסהזה ממש תלוי בחברת תעופה שבחרת. רוב החברות שטסות לשם ממש טובות וכוללות מערכות בידור מרשימות למדי. אנחנו טסנו דרך בנגקוק עם תאי אייוואיז והמשחקי וידאו והסרטים שם עשו את העבודה.
תמיד אפשר לקחת כדור שינה, ספר, עיתון, תשחצים. -
חושש מהטיסהתודה רבה לכל העונים.. לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות... הייתי בטוח שאני אקבל כמה תגובות בגסנון של "אתה תירדם, יהיה בסדר", אבל מסתבר שיש אנשים באמת מבינים את הבעיה.
בקשר להמלצות על כדור שינה באמת המליצו לי על האמביאן CR הזה כמה חברים מהעבודה (למי שאמר שהוא מכיר את זה מארה"ב אז שתדע שיש את זה גם בארץ, דיברתי כבר עם הרופא שלי הוא נתן לי מרשם).
לטענתו תוך 15-30 דקות אני ארדם...
טוב, נבדוק את העניין -
חושש מהטיסה -
נכנסתי קצת מאוחר...אני לרוב לא מישהו שישן בטיסות ונסיעות... עד הצבא בכלל היה מה לדבר עם משהו שקשור לשינה בזמן שאאני במקום כזה... וגם היום אני לא ישן הרבה, גם בטיסות ארוכות.
בטיול הראשון, עם כל ההתרגשות עליתי על טיסת לילה של אלעל, ונדמה לי שלא נרדמתי לדקה. זה דוקא לא היה נורא. ראיתי קצת סרטים... דיברתי קצת עם מי שמסביב... וזהו בערך.
בטיסה השניה, שהייתה עם קונקשן קצר (3 שעות), אז כבר הייתי דיי עייף, ואז גם הכיסאות של קת'אי פתאום נהיו נוחים מאוד.
שתיתי קצת וויסקי בתחילת הטיסה השניה. וזה הספיק בשביל שאחרי הרבה שעות ללא שינה (משהו כמו 40) אני ארדם בטיסה.
אז כן, אני לא בן אדם שטיסות עוברות עליו קשה, אבל מצד שני אני מישהו שלא ישן בטיסות. זו גם הייתה הפעם הראשונה שלי בטיסות ארוכות באמת, כי עד אז, נדמה לי שהקו טיסה הארוך ביותר שהיכרתי היה לונדון-ת"א.
בטיסות אחרות, דרך חזרה, הגעתי למצב שבאייר ניוזילנד הייתה מערכת vod (ברור שאישית) כל כך טובה, שלא ישנתי כל הטיסה וגם לא הפסקתי לראות את כל הסרטים שראיתי... קורה!
בטיסה אחרת... כאשר לא היה מסך אישי, והטיסה הייתה לא משהו, אז יצא לי להעביר את הזמן בשתיית בירה עם מי שליידי... -זו הייתה טיסה של לופטהנזה, והיתה להם בירה "בלונדינית" נחמדה כזו, נדמה לי ששתיתי לפחות 7 בקבוקים.
בכל מקרה, ראיתי שהחבר'ה נתנו לך עצות מעניינות, אני חושב שתסתדר עם הטיסה ובסופו של דבר זה בכלל לא יהיה משהו שתזכור מהטיול, בטח לא בצורה שלילית.