ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נעלי הרים + הליכה משולבות

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    8
    3528
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yoave
      yoave נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני וחברה שלי מתכננים לטייל כחודש באוסטרליה ואחכ חודש וחצי בניו זילנד, שם אנחנו נעשה את המילפורד, אייבל טזמן, אוולנץ פיק בארתוס פאס, קרחון ג'וזף, ובטח עוד כמה טיולים קצרים של יום/יומיים. אין בכוונתנו לעשות מלא טרקים קשים וארוכים...

רציתי לשאול האם לדעתכם בטיול מסוג זה מספיק נעליים נמוכות משולבות הליכה + טרקים, או שצריך נעלי טרקים מקצועיות, גבוהות, חזקות (וגם כבדות)?

אני לא חושב שאזדקק ליתרונות של נעלי הטרקים המקצועיות בטיול באוסטרליה, וגם כנראה שלא ברוב הטיול בניו זילנד (בגלל אופי הטיול הרגוע יחסית). השאלה האם רק בשביל האטרקציות שציינתי למעלה, שווה ל"היסחב" עם נעלי טרקים מקצועיות?

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גלעד ש
        גלעד ש נערך לאחרונה על ידי

מה זה נעליים נמוכות משולבות הליכה? נעלי ספורט?
        אם מדובר על נעליים אשר מיועדות הליכה אבל פשוט לא גבוהות, זה יכול להספיק. לא כולם אוהבים נעליים גבוהות. יש גם נעלי טרקים נמוכות.

אם מדובר על נעלי ספורט אז בעיני כן צריך להם תחליף. אבלנש פיק וטיפוס על הקרחונים (בעיקר אם יום שלם) הם "טרקים" לכל דבר, אפילו אם רק ליום אחד. מה עוד שמילפורד הוא טרק של 4 ימים, אשר אמנם לא נחשב קשה, אבל גם לו יש קטעים יותר קשים. אבלנש פיק עם נעלי ספורט יהיה לא פשוט ואולי גם יהרוס את הנעליים. לעשות ירידות חדות עם נעל שלא תופסת את מפרק הקרסול יכול להיות מזיק מאוד לרגל.

אבל בכל זאת מדובר על הוצאה כספית גדולה, אז השיקול הוא שלך...
        • yoave
          yoave נערך לאחרונה על ידי

כן מדובר על נעלי הליכה נמוכות, לא על נעלי ספורט. הנעליים הגבוהות של הטרקים הם גם יותר כבדות, וגם תופסות יותר מקום...פשוט רציתי לדעת האם חובה לקחת למקומות הנ"ל נעלי טרקים גורטקס (לדגומא) מאסיביות, או שאפשר להסתפק בפתרון ביניים כזה, אשר בהסתברות די גבוהה יספיק לי לעבור בשלום את הר קוק, אוולנצ פיק, מילפורד, קרחונים...

תודה רבה

• גלעד ש

אין חייב. זה הרגליים שלך. בעיני טיפוסים כגון מאונט קוק ואבלנש פיק דורשות נעליים טובות. אם יש לך נסיון טוב עם הנעליים שלך והם שרתו אותך בהליכות דומות בעבר, אז זה עונה לך על השאלה. לדעתי האישית, כדאי נעליים גבוהות מגורטקס.

אם אתה מתכוון לטייל עם רכב, למשקל הנעל אין משמעות, האוטו סוחב.
            אם אתה מוטרד מעניין המשקל בטיסה (משמע ארזת למעלה מ-20 ק"ג), זה אומר שארזת יותר מדי...
            • מרב NZ
              מרב NZ נערך לאחרונה על ידי

אני קניתי לפני שבוע נעליים של Salewa
              הכנה לעונת הטיולים הבאה עלינו לטובה. הנעל נוחה כמו כפפה וקלילת משקל ובאה עם שנתיים אחריות אז חשבתי שרע זה לא יכול להיות.
              כשהגעתי הביתה עשיתי חיפוש קצר באינטרנט וגיליתי שקניתי זהב Razz נעליים טובות שוות את מחירן. אני לא יודעת אם הן נמכרות בישראל; כדאי לחפש.
              • http://www.alpinist.com/doc/web10s/ms-dp-salewa-firetail-gtx-shoe
              • גלעד ש

אני קניתי לפני שבוע נעליים של Salewa
                מרב, איך עשית לי חשק... אולי תשלחי לי זוג לארץ? Smile

הלינק שצרפת לא עובד, אני מניח שזה הלינק הבא:
                http://www.alpinist.com/doc/web10s/ms-dp-salewa-firetail-gtx -shoe
                • מרב NZ
                  מרב NZ נערך לאחרונה על ידי

חשק לטייל או לקנות את הנעליים?
                  • ronmena
                    ronmena נערך לאחרונה על ידי

לדעתי נעלים זה אחד הדברים החשובים בטיול להסתובב גם כמה שעות אם נעלים רטובות זה לא כייפ
                    ובקשר לשמירה על הקרסול זה אתה וצורת ההליכה שלך אבל חשוב כי אתה הולך לעשות טיפוסים וירדות
                    אני ממליץ על נעלי טרקים טובת אבל זה הרבה כסף לשיקולך
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון