טראק קיאקים נ"ז
-
אהלן חברה,
רציתי לדעת על איזה טראק קיאקים אתם הכי ממליצים בניו זילנד
מהו באיזור היומיים-שלושה עדיף
אם יש גם אפשרות לחלק את זה לימים בודדים בכלל מומלץ (כמו האייבל טזמן) וככה למנוע עלויות לינה נוספות (בונים על שינה בואן)
וכמה פחות או יותר עולה טראק כזה
-
טראק קיאקים נ"זוואנגנוי ריבר הוא טראק על קנו במשך שלושה ימים מומלץ ביותר חוויה מעולה טרק כזה עולה בסביבות ה100 דולר ניו זילנדי כי צריך לשלם על הביקתות שעולות 30 דולר ללילה ויש 2 כאלה וגם צריך לשלם לחברה שמשכירה לך את הציוד -
חוץ מואנגנוייש את אבל טסמן כמובן שאפשר לשלב בו הליכה וקיאק, או רק קיאק, או רק הליכה. בין 2-3 ימים. בקתה עולה 35$, ואם יוצאים עם אוהל זה 12$.
זה בערך אותו דבר גם בקווינשרלוט, אפשר לישון באכסניה או בקמפינג של דוק.
אין לי שמץ כמה עולה להשכיר.
ומה זה לעשות טרק בימים יחידים??? כל הרעיון של טרק זה לצאת לכמה ימים.
רוצים לעשות טיול ליום? סבבה, תעשו טיול יום.
למרות שאפשר בקווינשרלוט לרמות, אם יהיה לכם נהג שיחנה איפה שאתם עוצרים... כי יש נקודות יציאה לאורך כל הטרק. -
חוץ מואנגנויקיאקים באייבל טזמן מתחלקים ל-3 סוגים:
1. השכרה עצמאית של קיאק
2. טיול מאורגן עם קיאקים
3. משולב - יום אחד עם מדריך, ארוחות וקבוצה ויום שני עצמאי.
מעבר לכך אפשר לשלב יום קיאקים עם יום הליכה או את שניהם באותו יום.
תכתוב ABLE TASMAN KAYAK בגוגל ותראה את האופציות.
אנחנו עשינו את הטיול המשולב של חברת MSK והיה ממש מעולה (PARK LIFE TONGA). הטיול עצמו עלה כ-200$ ובנוסף ישנו באכסניה הצפה "אקווהפקרס" שעלתה אז 60$ (היום 70$, כבר לא חלק מה-BBH) וכוללת ארוחות ערב BBQ וארוחת בוקר קונטיננטלית. ביום הראשון היה לנו ארוחת בוקר, ביניים וצהריים עם המדריך, ביום השני ארוחת בוקר על הסירה וסנדוויצים שהכנו להמשך היום, וכך למעשה לא היינו צריכים לקחת שום אוכל ל"טרק".
ניתן לישון בבקתות של ה-DOC כמו בכל טרק אחר, ואז צריך להזמין מראש. כמו כן ניתן לישון באתרי קמפינג.
אופציה אחרת - קיאקים בדאוטפול סאונד. טיול של יומיים עולה סביב 400$, טיול של 3 ימים עולה סביב 500$, 4 ימים סביב 600+$ ו-5 ימים קרוב ל-800$.
http://www.fiordlandseakayak.co.nz/sea-kayak-fiordland/kayak -tours/general-info
http://www.fiordlandadventure.co.nz -
חוץ מואנגנויתודה לכולם,
הסתכלתי קצת והאייבל טזמן נראה קצת רגוע יחסית בעוד שהואנגנוי נראה קצת יותר סוער והרפתקני,
שזה יותר הכיוון שאנחנו מחפשים, האם הקביעה שלי נכונה?
-
ואנגנוי ואבל טזמןאין שום דמיון בין השניים.
באבל טזמן אתה שט בקיאק סמוך לחוף, אין זרמים לפה או לשם מי יודע מה, לפחות כשאני הייתי שם הים היה מאד רגוע ואני מנחשת שאם הים לא כזה לא מוציאים את הקיאקים. זה לא מסע אתגרי. לפחות בטיול שאני עשיתי הביאו לנו את הציוד ללינה ישירות למקום הלינה (ישנו בספינה-הוסטל מול החוף).
וואנגנוי זה שייט בנהר. זה אמנם לא ראפטינג, אין שם מפלים, אבל יש ראפידים ובהחלט אפשר להתהפך (קרה לנו פעמיים), וצריך להסתדר. הניהוג של הקאנו קשה יותר מזה של הקיאק, לפחות ככה היה בנסיון שלי. כל הציוד עליך ואתה לגמרי לעצמך. אצלנו זה הועצם כי היינו אוף סיזן וחוץ מאתנו ירד זוג אחד לנהר באותו יום, ראינו אותם בלילה של היום הראשון, למחרת הם ישנו בקמפינג אז הפעם הבאה שהתראינו היה בנקודת הסיום.. הם היו מנוסים ולכן חתרו פי אלף טוב מאיתנו. היינו לגמרי לבד על הנהר והיה קטע ביום הראשון שהתהפכנו ואחכ למשך קרוב לשעה היינו בקטע קניוני ופשוט לא היה לנו סיכוי להפוך את הקאנו חזרה ונסחפנו לנו ככה במים, האמת שזה היה מלחיץ.. אנחנו היינו בסוף הקיץ, המים נמוכים ויש הרבה גזעי עץ שצצים מהמים, בעצם התהפכנו בגלל אחד כזה שצץ שניה לפני ראפיד. אחכ אמרו לנו שבתחילת עונה המים גבוהים יותר אז הבעיה הזו לא קיימת מצד שני סלעים שבולטים מהמים כמו זה שבזכותו בסוף יצאנו מהבלאגן גם לא נראים כשהמים גבוהים אז אם כבר אתה כן מתהפך אתה יותר בצרות. זו אמנם סתם דוגמא מהנסיון שלי אבל זה רק לתת דוגמא לחוויות השונות, באבל טזמן לא תיתקל ב"צרות" כאלה.
עבורי, שאני לא כל כך ספורטיבית, המסע הזה היה פי אלף קשה יותר מכל טרק (בעיקר כי מפעילים ידיים ולא רגליים שכבר נכנסו לכושר עד אז), בעוד האבל טזמן היה יום כייף קליל.
כמובן שזה היה גם מסע מדהים הרבה יותר בגלל שהיה מאתגר..
מהצד השני, הנופים ב-3 ימים האלה די חדגוניים וההנאה היא יותא מהשלווה על הנהר (שלווה זה בין הראפידים, ובעונה שהיינו היו קטעים ארוכים שהזרימה היתה איטית למדי). באבל טזמן הנוף יותר יפה וצבעוני, יש מושבת אריות ים מדהימה.
בקיצור זה ממש שונה. הכי טוב לעשות את שניהם.
עלויות: אני לא מעודכנת כי הייתי שם לפני 5 שנים אבל תזכור שמעבר למה שנכתב לך לשלם על 2 בקתות, אתה צריך לשכור את הקאנו וזה עסק לא זול. מי שמשכיר לך אותו גם מביא אותך לנהר ואוסף אותך בנקודת הסיום.
מקווה שלא יצא לי מבולבל מדי, אני עייפה מכדי לקרוא שנית ולערוך את מה שכתבתי שיהיה יותר מאורגן.. ספר מה החלטתם ואיך היה!