חזרתי מברלין
-
ברלין צו
-
ברלין צוהדבר הכי מוזר, שחיות שאצלנו סגורות היטב בכלובים די כאן נמצאים בשטח די פתוח עם חציצה מינימלית מהאנשים, וחיות שמסתובבות אצלנו חופשי, כמו תרנגולות, סגורות מאחורי גדרות צפופים...
רבקה
-
ברלין צושתיים אחרונות:
-
ברלין צורבקה'לה, תודה שהחזרת את הכבוד האבוד לצו של ברלין. יש לי משם זכרונות נעימים ביותר וכשקראתי את ההשוואה לספארי בר"ג חשבתי שהמידע שלי פשוט לא מעודכן. תודה. ולגבי תרנגולות בכלוב, לכי תדעי אולי הן מטילות ביצי זהב?
שיהיה ערב רגוע,
אלונה -
ברלין צורבקה בוקר טוב,
ברוכים השבים
!
נהניתי לקרוא ולראות את התמונות היפות.
נראה שהיה לכם שבוע נהדר....
שבת שלום וחג שמח,
זיוית -
ברלין צואפרופו גן חיות למטיילים עם ילדים גן החיות במינכן הוא גם מאד יפה
ויש שם אורנגוטנים שאפשר לצפות בהם שעות.
רבקה לגן החיות מאד התחברתי והתמונות שלך מאד יפות.
רחל לבון
-
ברלין צו
רבקה'לה,
גרגיל, נעים ומענין לטייל איתך. גן החיות הוא הפתעה גמורה בשבילי. אין ספק שזה הכיף שבחזרה ליעד מוכר או בשהות ממושכת. -
ברלין צורבקה,
מ ק ס י ם
תודה
ענת -
ברלין צו
הי רבקהלה!
ברוכה השבה.
ברלין שלך נראית יפה ופורחת ומעניינת.
-
ברלין ארכיטקטורהאני לא קשורה למקצוע, אלא באהבת האסטטיקה, בהרבה פליטות וואו, נוכח יופי ובהרבה חוש ביקורת, שמאפשר לי לפעמים לקבוע שבניין שהלכתי לחפש כמה שעות כי בכל מיניי אתרי תיירות אמרו שהוא יפה - הוא בעצם מכוער בעיניי.
ברלין היא עיר מאוד מעניינת בתחום הזה. לפני 20 שנה, עם נפילת החומה, כל אזור מזרח ברלין נראה פחות או יותר כמו בסיום מלחמת העולם השניה (כמובן שזה בהגזמה), כל האזור המפורז היה ריק (פחות או יותר כל אזור המיטה) ומהר מאוד ברלין התמלאה מנופים. לפי מה שקראתי, המבנים הכי אולטרא-מודרניים נבנו ב-3 השנים הראשונות, עוד בטרם קבעה העירייה חוקי בנייה חדשים, ומאז שאלה נקבעו הבניה נכסה לתלם. הרבה רבעים שוחזרו כפי שהיו עוד לפני פרוץ מלחמת העולם הראשונה. זו היתה תקופת הזוהר של ברלין. אליה מתגעגעים הברלינאים, ויש אומרים שאווירת המסיבות השוררת בעיר מחקה יפה את התקופה. הרבה מהבתים שנראו הרוסים ומלאי חורי יריות נהרסו. ובמקומם נבנים חדשים.
לעירייה היתה השנה הצלחה גדולה בעניין מיגור הסקווטים, היא הצליחה לסלק רבים מדיירי הסקווטים ולהרוס אותם. סקווט אחד הצליח לקנות את עצמו... דובר על זה כעל הצלחה...
בכל מקרה, ברלין נראית היום מלוקקת מתמיד. חזרנו לרחובות בהם טיילנו בחורף שעבר וראינו את הצבע הטרי. הרבה.
התמונה המצולמת היא חלק מתערוכה ברלינאית שראינו בדצמבר במוזיאון תל אביב. כך חווינו את ברלין בטיול הראשון שלנו. הם לא נעלמו לגמרי מהנוף.
רבקה
-
ברלין ארכיטקטורהדוקא במזרח ברלין קשה למצוא בתים ישנים והרוסים. אומרים שהושקעו כמה מיליארדים בשיקום. ברובע קרויצברג, שגאוגרפית שייך למערב, אבל קירבתו לחומה הבריחה לשם את עניי העיר המערב לא השקיע.
היום היא מתחלקת בין החלק של המהגרים לחלק של הצעירים המגניבים, עוד משמרת מהמראות הישנים.
רבקה
-
ברלין ארכיטקטורה
-
ברלין ארכיטקטורהרבקה צהריים טובים
אני אוהבת את התמונות והתיאורים שלך, אמשיך לעקוב בנחת
תודה, יעל
נ"ב - תתחדשי על תמונת הסירות - ליגוריה ??
-
ברלין ארכיטקטורהיש איזה קטע בברלין, שהשגריריות מתחרות בינהן מי תבנה מבנה יותר מרשים...
שגרירות ברית המועצות התמקמה כנראה עוד בימי הקומוניזם באחד הבניינים היותר מפוארים באונטר דן לינדן, שגרירות צ'כיה שבתמונה נראית לי מבנה שכנראה היה מיוחד בשנות ה-60, ושגרירות בריטניה, שהיא אחד מסייט-סיאינג העכשוויים - די מכוערת בעיניי...
רבקה
-
ברלין ארכיטקטורהאזור רוב השגריריות נמצא ליד הטירגארטן. אוטובוס בקו 200 מגיע אליו.
כדי לראות את מלוא היופי של מתחם השגריריות הנורדיות צריך לרדת ולנסות להכנס. פעמיים ניסינו להגיע ברגל והכוחות - אוי הכוחות... לא איפשרו לנו.
נשאר לנו עוד משהו לפעם הבאה...
רבקה
המשך יבוא מאוחר יותר...
-
ברלין ארכיטקטורהרבקה,
שוב תודה על התמונות ועל ההסברים המעולים.
ענת -
ברלין ארכיטקטורהבניין התחנה המרכזית הוא אחד המרשימים ביותר! אני מאוד אוהבת תחנות רכבת (כבר אמרתי, לא??) וזו אחת היפות שהייתי בהן!
בניין מפלגת ה-cdu, מפלגתה של הקנצלרית אנגלה מרקל - לצערי רק חלפנו על פניו אבל הותיר בי רושם עצום!
רבקה
-
ברלין ארכיטקטורה
-
ברלין ארכיטקטורהבניינים נאציים יש לא מעט ואפילו בשימוש. הנאצים בנו בעיקר גדול.
ברלין היתה אמורה להיות בירת הרייך השלישי ובתור שכזו היא היתה אמורה להכיל רק שדרות רחבות ובניינים גדולים. אלברט שפר, הארכיטקט של היטלר, רצה להרוס את כל ברלין כדי לפנות מקום ולבנות אותה מחדש. הוא לא הספיק וחלק גדול של ברלין נהרס ע"י הפגזות בעלות הברית.
שני הבניינים האלה שרדו לדעתי בשלמות.
האחד, משמש היום את משרד האוצר, והיה משרד הימיה של גרינג. בנין עצום מימידים, חד קווי ברחוב ווילהמשטראסה. השני הוא טמפלהוף - היה שדה התעופה של ברלין ונדמה לי ששימש ככזה עד לפני שנים מספר. הוא היה שדה התעופה הגדול בעולם!
היום, מנצלים את האולמות הגדולים שלו (והריקים) לתערוכות ולירידים.
מי שמתכוון לנסוע בספטמבר לברלין, כדאי לא להפסיד את יריד האמנות הזה:
http://www.previewberlin.de/Sites/hangard.html
טמפלהוף נמצא בשונפלד.
בניין שלישי שמצטרף לשניים האלה, אותו לא ראינו, הוא האצטדיון של ברלין, זה שנערכה בו אולימפיאדת 36.
רבקה
-
ברלין ארכיטקטורההמוזיאון להסטוריה גרמנית - החלק המעניין הוא האגף החדש לתערוכות, פרי תכנונו של אי.אם.פיי - הארכיטקט שבנה גם את הפירמידה של הלובר בפריז.
על מה שראינו בפנים אספר בפרק המוזיאונים. רק אומר שאהבתי הבניין יותר.
רבקה