ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיולי טבע בשוויץ

פורום טיולי משפחות
    10
    52
    11369
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשי הצפון
      אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו חושבים לטייל בקיץ הבא בשוויץ בהרכב משפחתי (זוג ושני ילדים), כשהרעיון הוא לעשות טיול כוכב של שבוע הכולל בעיקר טיולים בחיק הטבע. אין הכוונה לטיולי "מקצוענים" הכוללים טיפוסי הרים וכד', אלא לטיולים נינוחים בשבילים, בנוף היפה של שוויץ...

ראיתי באתרים שונים שאזור צפון-מזרח שוויץ, הכולל עיירות סקי מפורסמות ועשירות כמו דבוס וסן מוריץ, משופע בכפרים חקלאיים ומסלולי הליכה ופופלארי לנופש בעיקר בקרב המקומיים (למעט אתרי הסקי כמובן, שיקרים גם בקיץ...).

האם מישהו כאן טייל באזור זה? היכן כדאי להתמקם?

אפשרות אחרת שראיתי היא להתמקם באזור האלפים הברניים לאותה מטרה.

יש למישהו תובנות מה עדיף?

אומרת שוב: יש לנו פחות ענין ב"אטרקציות" בשוויץ, ויותר בטיולי טבע פשוטים.

תודה,

אורנה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • anatital
        anatital נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
        אורנה שלום!

טיולי טבע תמצאו כמעט בכל מקום בשוייץ.את יכולה להחליט לטייל במזרח שוייץ ולשהות באיזור מיינפלד (היידי בת ההרים) או דאבוס וסנט מוריץ.
        יש שם הרים נישאים,יערות,אגמים-שוייץ במיטבה Surprised

לטיול ראשון בשוייץ הרבה בוחרים,כפי שכבר צינת,את איזור ברנר אוברלנד במרכז שוייץ (איזור אינטרלקן).איזור זה לא פחות יפה ממזרח שוייץ ומתויר אולי יותר.

יש אפשרות גם לטייל במערב שוייץ (קנטון ואלה),דרום שוייץ (קנטון טיצינו),ואיזור לוצרן.וזה רק חלק...

הייתי ממליץ כטיול ראשון על איזור האלפים הברניים (ברנר אוברלנד) שיש בו גם אפשריות לינה רבות שהוצעו כאן בפורום.

אשמח לכל שאלה נוספת.....

חגי
        • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
          חגי,

תודה רבה. אכן ראיתי שרוב הדיונים כאן בפורום הם על האזור הזה. העניין הוא שיש לי פחות עניין ב"אטרקציות" כגון טיטליס וקרחון כזה או אחר. לא שוללת את זה בכלל, אבל לא לטיול הזה. גם סיור מעמיק בברן העתיקה/לוצרן/ציריך פחות מעניין בשלב זה. הדגש הוא באמת על טיולי טבע רגליים פשוטים בנוף. אם יש אירועי פולקלור (פסטיבל יודל כזה או אחר Smile) - גם כן הולך Smile

מה שיכול להיות שיקולי אולי הוא מקומות הלינה וזמינותם לדוברי אנגלית (/צרפתית...). אולי באזור מתויר יותר יש יותר אפשרויות כאלה. מה אתה אומר?

שוב תודה,

אורנה
          • Assaf147
            Assaf147 נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
            שלום אורנה,
            בחרת ביעד מצויין!לפני שנתיים אני ביקרתי בשווייץ ומאוד נהנתי.
            עכשיו לשאלתך:
            גם אני עם חגי בקטע שבטיול ראשון מומלץ לטייל באיזור הברנר אוברלנד או בקיצור-מרכז שווייץ. אפשר גם את איזור ז'נבה ולוזאן שזה טיול אחר לגמרי שאין לשלב את מרכז שווייץ ביחד עם זה ,אלא, אם כן את נוסעת למעל שבועיים.
            אני די לא מבין למה את דיי לא רוצה להגיע לשם,הברנר אוברלנד הוא נחשב לאיזור המרשים והיפה ביותר בשווייץ ואפילו השווייצרים מסכימים עם טענה זו.
            בטיטליס יש כל כך הרבה מה לעשות ומתאים לילדים קטנים ומתבגרים כאחד. (דרך אגב בני כמה ילדייך? שאדע לאילו אטרקציות לכוון אתכם).
            הקטע בטיול בשווייץ זה לעלות לפסגות,לטייל ליד האגמים ולהגיע לעיירות יפות וערים גם כן.
            לוצרן וציריך מקסימות ויש הרבה מה לעשות שם.
            גם אם את נוסעת לקנטון טצ'ינו מומלץ להגיע להרים,אגמים וערים וגם אם תגיעי לאיזור דאבוס יהיה מומלץ לעלות על הרים כי זו שווייץ,ודווקא מרכז שווייץ זהו המקום לטיול משפחות!

דברים נוספים שכדאי לדעת:
            *שווייץ מאוד יקרה אז תעשו חישוב לפני שאתם נוסעים כיצד את מחלקים את הכסף ולאיזה אטרקציות כדאי יותר.
            *לטעמי,העוגות והמאפים בארץ הרבה יותר טובים וטעמתי שם הרבה.
            השוקולדים לעומת זאת, טובים יותר בשווייץ(נו ברור...) אז תוכלי למצוא טובלרונים ולינדט בזיל הזול בסופרים למרות שכדאי לאכול שוקולדים פחות מוכרים.
            *אם את בכל זאת מחליטה להגיע למרכז שווייץ,אז שלא תעיזי לוותר על גרינדוולד, מפלי טרומלבאך, אינטרלאקן, מפלי הריין, מפלי גיסבאך והטיטליס,אלו מקומות שכדאי להכניס לטיול שלכם.

יום טוב,
            אסף.
            • amysh
              amysh נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
              יש המון טיולים רגליים- קלילים יותר או קלילים פחות באזור האלפים הברניים. נכון שלחלקם צריך לעלות עם רכבל, אבל יש גם המון מסלולים בלי שום רכבל.
              • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                היי,

אסף ועמי, תודה רבה.

אסף, זה לא שאני לא רוצה להגיע לשם, השאלה היא מתי Smile

המחשבה היא על כוכב באלזס הסמוכה (בטיסת איזיג'ט לבאזל), ואח"כ - כוכב בשוויץ. מבחינת מרחקי נסיעה בין הכוכבים ההבדלים בין האזור הצפון - מזרחי ולמרכז שוויץ לא משמעותיים (כשלוש-ארבע שעות בשני המקרים). הנקודה היא שאני מניחה שבאלזס נסתובב בלא מעט עיירות יפות, פארקים וכד', והייתי רוצה שהטיול בשוויץ יישא אופי רגוע יותר, לא כזה של חיפוש אטרקציות תיירותיות אלא של שיטוט מהנה בנופים יפים שאנחנו לא מכירים. ולא לשכוח את פסטיבלי יודל Smile

מוזיאון ממש מלהיב שנמצא בסביבה לא ייפסל, וגם לא מפעל שוקולד נחמד Smile רק שהתיאורים שקראתי על תורים צפופים לעלייה לאיזה קרחון, מרהיב ככל שיהיה, לא ממש מושכים אותי בחלק הזה של הטיול הספציפי הזה Cool .

הילדים יהיו בני 7-9.
                • תמי
                  תמי נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
                  אני מאוד ממליצה, תמיד, וגם עכשיו, על עמק אנגדין, ליד סנט מוריץ. הנופים יפים מאוד, מזג האויר טוב, האיזור פחות עמוס בתירים, ונראה לי שמתאים בהחלט גם לטיול ראשון בשוויץ. אמנם, רחוק יותר מהאטרקציות המוכרות של שוויץ, אבל לטיולים נופיים, לא קשים מידי, זה האיזור.

אפשר להתמקם באחת העיירות היפות, שהן פחות יקרות מסנט מוריץ:

pontresina celerina או בכפר יפה כמו zuoz. רק דוגמאות. יש פסגות יפות, טיולים לאיטליה, כפרים יפים, אגמים, והמון המון מסלולי הליכה.

רק, מרחק נסיעה לא קצר משדות תעופה.
                  • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                    תמי,

תודה!

לגבי מרחקי נסיעה משדות תעופה: תמיד אפשר לישון לילה אחד בבאזל/ציריך או בקרבתן, לא?

כבר עשינו משהו דומה בצרפת, וזה היה מצוין.

יש באזור עמק אנגדין גם אירועי פולקלור מקומיים, אולי? את יודעת? הייתי שמחה לראות גם קצת את ההווי המקומי...

השם פונטרסינה מוכר לי מחוברות סקי (לא שהייתי), וזה אכן הכיוון.

ואגב, למפלי הריין אפשר לנסוע מדרום אלזס, לא? כלומר המרחק אינו כה גדול.

שוב תודה,

אורנה
                    • תמי
                      תמי נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
                      למרות שהיינו באיזור הזה די הרבה פעמים, אני כבר לא זוכרת אם חווינו אי פעם ארועי פולקלור. האיזור דווקא מיוחד מבחינה זו כי מדוברת בו השפה הרביעית של שוויץ, וזאת באיזור קטן ביותר, שפה בשם רומנץ. בכל אופן, אפשר כמובן לברר בלשכות התיירות. אפשר לנסוע במסגרת טיולי יום לא ארוכים מידי גם לאיטליה וגם לטירול באוסטריה, ולחוות תרבויות נוספות.

מדובר במרחק של כשלוש שעות נסיעה מציריך, או אולי יותר ממילאנו, לא משהו נורא. אם אפשר כדאי לטוס ביום, ולהספיק את הנסיעה ביום. אם לא, אז אפשר באמת לישון ליד שדה התעופה.

אכן, האיזור הוא איזור סקי מרהיב בחורף.
                      • anatital

טיולי טבע בשוויץ
                        אורנה,

לגבי עמק אנגדין,חברים שגרים בשוייץ מספרים שזה איזור חופשה להרבה שויצרים מהקנטונים אחרים.pontresina היא יפיפיה אמיתית..עברתי ברכבת הברנינה אקספרס בסתיו..

איזור מקסים ,כמו שתמי ציינה.בדרך הייתי לן באגם ואלן,בין כור לציריך-מקום מקסים ולא מתויר כל כך..

אירועי פולקלור-ב1.8 חוגגים את יום העצמאות .בכל כפר חוגגים ..רציתם לנסוע באוגוסט-צאו קצת לפני.. Cool

חגי
                        • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                          חגי,

יש לך חברים שגרים בשוויץ?? נכס נדיר Smile

כלומר, היית מציע לפצל את השבוע בין פונטרסינה (נניח) לבין אגם ואלן? אבל הלינה בדירת נופש (סליחה, לא אמרתי עדיין אבל זו הכוונה) היא בד"כ לשבוע, לא?

בכלל, ניסיתי לדפדף קצת באתרי לינה בשוויץ וקצת הסתבכתי. אני לא חובבת מלונות בהרכב משפחתי, גם לא kids hotels כמו שראיתי שמפרסמים שם (אולי אפילו עוד פחות...), ומעדיפה מטבח משלי וסופר ליד. מכסימום ללכת למסעדה פעם פעמיים. אלא שחיפוש דירות נופש כאלה בשוויץ נראה לי לא כ"כ פשוט. הרבה גרמנית... מכיר אתר מומלץ, או שמבחינתך הדירה של החברים סגרה את העניין? Smile

(לגבי אוגוסט - ומה יהיה עם הקייטנות? Smile ככה לפחות יש סיכוי לחסוך קצת ימי חופשה...)
                          • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                            והנה הודיעו על קיצור החופש הגדול במספר ימים בשנה"ל הבאה, כך שזו שאחריה תתחיל ב -- 26/8 Smile

אבל זה לא מספיק בשביל להגיע לשם ב - 1/8 Smile
                            • זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
                              היי אורנה,

מפלי הריין דווקא קצת רחוקים מאלזס. הם קרובים יותר לרוב היעדים ביער השחור הדרומי. תלוי כמובן מאיפה באלזס ומאיפה ביער השחור, אבל באופן כללי - היות שאלזס מערבית מהיער השחור, היא מרוחקת מהמפלים. לדוגמה, אם תתמקמו באחת העיירות שבאזור קולמר, מרחק הנסיעה הוא קצת למעלה משעתיים על פי אתרי המפות, ואנחנו הרי כבר יודעים שבדרך כלל יש להוסיף להערכה הזאת זמן. אולי זו אחת הסיבות לבחירה של רוב המטיילים ביער השחור הדרומי. ממנו ניתן להגיע גם לאלזס, למפלי הריין ולאגם קונסטנץ. לעומת זאת, אלזס היא יעד קצה במרחב הזה וזו המגבלה. ומצד שני - אפשר בקלות לתכנן כוכב בן שבוע לאלזס וגיחות ליער השחור. הרי זה רק שבוע. אבל התכנית צריכה להיגזר מבחירת היעד.

ובעניין בחירת היעדים בתוך שוויץ:
                              אין לי השוואה עם אזורים שלא ראיתי, ואני מניחה שכולם מקסימים, בכולם יש טיולי טבע פשוטים, ובכולם יש הרבה אטרקציות הקשורות בטבע (שתחרימו?).

להבנתי, אחד היתרונות של אזור האלפים הברניים, מעבר לכך שיש בו תופעות טבע מרשימות, הוא היותו מרכזי יותר ביחס לגבולות שוויץ מאשר אזור סט מוריץ או קנטון ואלה. למי שמעוניין לראות את הקלאסיקה של שוויץ, קצת מהטבע המרשים וקצת מהערים המובילות - מתאים יותר להתמקם שם. אם אתם בטוחים שאין לכם עניין בזה - הכל פתוח ובכל מקום תיהנו.
                              לא חושבת שהפואנטה היא עניין הדיור.

דבר אחרון כרגע - גם באזור התיירותי ביותר, יש מסלולים שאינם מתוירים כלל. אם קראת את סיפור הטיול שלנו בשוויץ, יכולת להיווכח שבטיטליס ההומה מאדם טיילנו אחר הצהריים ב"מסלול פשוט" ולא תיירותי כלל. באופן ודאי אני אומרת לך שהרוב המכריע של המטיילים שם היו שוויצרים. הלכנו גם בוקר אחד לחווה אלפינית היושבת מעל לכפר שבו לנו, והיינו לבד, אנחנו והדרך, אנחנו ופלג המים שפגשנו, אנחנו, חבלי הכביסה והטרקטורים של הכפר, מול הפסגות הירוקות והשלג מרחוק.

אני אהבתי את האתר הזה, של לשכת התיירות המרכזית של שוויץ, גם לאיתור דירות:
                              http://fewo.myswitzerland.com/home/?lang=en

בנושא פולקלור -
                              יש הרבי פסטיבלים קטנים כפריים ומקמות שבהם יש ערב שבועי עם מופע פולקלור. באתר הזה (myswitzerland) ניתן לחפש ה-כל. אבל קודם תחליטו איפה להתמקד, והפולקלור בכל זאת נלווה לכל היתר. אנחנו שמענו יודל בכפר שבו לנו, ביום החג הלאומי של שוויץ (ולא בפארק אירופה, כפי שחשבת).

• anatital

טיולי טבע בשוויץ
                                אורנה -התכונתי שבאגם ואלן תלונו בדרך הארוכה מהיער השחור למזרח שוייץ,ואת הדירה ,אם תרצו,תשכרו במזרח שוייץ (מנסיון,אפשר אפילו ל5 לילות אם ההזמנה נעשית הרבה לפני).

וכן-חברים שויצרים זה מצרך טוב Surprised
                                • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                                  זיוה,

תודה, כרגיל. לא יודעת איך התפלק לי העניין הזה שהייתם בפרק אירופה ב - 1.8 Embarassed

ולגבי מרחק מפלי הריין - טוב את כבר מכירה אותי (קצת), מה זה שעתיים? Smile (וכן, המחשבה היא על כוכב בדרום אלזס, ולא בטוח שניסע לשטרסבורג. נראה. בכל מקרה, אולי לינה בדרך באגם ואלן כמו שהציע חגי פותרת גם את זה (ומצד שני, מי אמר שחייבים דווקא את מפלי הריין).

לגבי הערכות הזמנים - אולי כי לא אני זו שנוהגת... Smile אבל אצלנו הערכות הזמנים במפות דווקא די בסדר בד"כ.

בקישור הזה דווקא לא ממש מצאתי פסטיבלים, אולי לא חיפשתי טוב. אנסה שוב.

לא "נחרים" אטרקציות Smile, פשוט לא נבחר את המיקום של הטיול לפי הריכוז שלהן דווקא, אלא לפי מסלולי הטיול. מעדיפה מסלולי טיול "חרושים" שאהובים על מטיילים רבים ככל האפשר, ובלי מה שמכונה "אטרקציות"... לי הדיור חשוב (וגם על זה כבר דיברנו). הוא משפיע מבחינתי רבות על הקסם בטיול, וכללית אני מעדיפה מקומות אינטימיים (כן, עם פרחים אם אפשר בבקשה Smile). כל אחד והמגבלות שלו...

שוב תודה,

אורנה
                                  • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                                    חגי,

תודה, אחלה רעיון. נגיע ממקום רחוק אפילו עוד יותר, כנראה, איפשהן באלזס.

אורנה
                                    • יונית
                                      יונית נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
                                      קודם כל אכן רוב הדירות השוויצריות מושכרות לשבוע קשיח שבת-שבת אפילו.
                                      רוב? כן.
                                      כל? לא.
                                      לכן ככל שתקדימו לאתר לינה מתאימה-יתכן ובעלי המקום יתגמשו מולכם.

מה שפחות ברור לי-למה את בוחרת את מזרח שוויץ דווקא .
                                      אני חושבת שהוא מתאים ל"שוויץ למתקדמים פרק ג או ד"
                                      כלומר מיטבה של שוויץ על איפיוני הנוף הדרמטיים שלה,על מסלולי הטבע (גם השחוקים וגם הפחות שחוקים) הם באלפים הברנינים,ולכן הבחירה דווקא בהיידילנד ואולי גם דרומה יותר כיעד מרכזי לטיול השוויצרי-פחות נכונה.
                                      אלא אם- הייתם כבר בשוויץ,אז כל התייחסותי למעלה מיותרת לגמרי.
                                      • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                                        יונית,

הייתי פעם אחת, מזמן, בשבוע סקי באתר צרפתי-שוויצרי. זה הכל.

לגבי הבחירה: לא יודעת מה זה "מתקדמים". לא בטוחה שיש חובה לראות את האתרים המרכזיים של ארץ שמבקרים בה, אפילו אם זו פעם ראשונה. מבחינתי, פעם ראשונה זו לא פעם אחרונה, והשאלה מה מתאים לטיול המסויים, לא ל"הוראות למטייל". נראה לי שימי "שוויצריה הקלסית", "אירופה הקלאסית", כבר חלפו, לא? Smile Embarassed

מכל מקום, דווקא משום שהנוף במרכז שוויץ - כך התרשמתי מקריאה די שטחית עד כה - הוא אכן יותר דרמטי, ואף משופע באטרקציות תיירותיות כאלה ואחרות, אני מניחה שזה פחות "טבעי" לטייל בו ב"סתם שבילים יפים" בנוף השוויצרי, שזה בדיוק מה שאני רוצה.

אגב, זה אולי קשור לתובנה מסויימת מהדורדון: מאד הייתי רוצה לחזור לשם ולא ללכת לשום "אטרקציה", רק לטייל...

אורנה
                                        • זיוה
                                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
                                          כל כך הרבה אנשים הולכים ברגל בכל מקום בשוויץ. המשוואה אטרקציות = מחסור בשבילים בטבע (או שלא הולכים בטבע), חסרת בסיס. גם בין הדיווחים הרבים של הישראלים המטיילים באלפים הברניים אפשר לקרוא על רבים שמטיילים ברגל.
                                          אני חושבת שאם מחפשים שקט, הרבה מסלולים בטבע, מינון נמוך של אטרקציות ושל הספקים, מה שמתבקש הוא לשהות שבועיים באותה נקודת כוכב, ואז הרבה יותר קל להשיג את המטרה.

בעניין מפלי הריין - היינו שם באחד הטיולים, ואני לא חושבת שהם אתר חובה. רק הערתי שמבחינה גיאוגרפית הם יעד טבעי למטיילי היער השחור וקצת פחות טבעי למטיילי אלזס.
                                          • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                                            זיוה,

לא אמרתי שאם יש הרבה אטרקציות יש מחסור בשבילים. רק שכשנמצאים ליד אטרקציות מתויירות היטב, קשה להתאפק... Smile (כי מתי נהיה כאן שוב? ואם אנחנו כבר כאן... וכו').

חוצמזה, חשבתי (אולי אני טועה, טרם בדקתי הנושא לעומק) שדווקא נוף דרמטי - בביטוי של יונית - מזמין מסלולי הליכה יותר... דרמטיים Smile, כלומר לא בשבילי. השוויצרים, כך התרשמתי ברשת, הם באמת טיילי הרים מנוסים, ואני בסה"כ רציתי לטייל להם קצת בשבילים, לא לכבוש פסגות של כושר Smile

טיול כוכב של שבועיים נראה לי פחות מתאים לסבלנות, מה עוד שביוקר המחיה של שוויץ נראה לי שגם איזיג'ט לא מאפשר זאת...

השילוב של העיירות היפות והאטרקציות של אלזס למשך שבוע עם טיולי היידי יפים ונחמדים בצד הסחות מועטות-יחסית נראה לי מוצלח. זה הכל.

אורנה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון