ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיולי טבע בשוויץ

פורום טיולי משפחות
    10
    52
    11369
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונית
      יונית נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
      הדיכוטומיה שאת עושה לדעתי אינה נכונה
      זה לא מרכז שוויץ= אטרקציות תיירות=הרים נישאים=
      ואילו מזרח שוויץ= שבילי הליכה קסומים במישורים שטוחים ומשעממים.

איפה שתניחי את כף רגלך ,יהיו לך מסלולי טיול קסומים ולא שחוקים -בין אם זה רכס הרי הווז' בצרפת, אזור אגם לה-מאן, האלפים הצרפתיים(שהם אגב אופציה יותר "טבעית" לחצי ראשון באלזאס) נפת וואלה וסיון(מערב שוויץ) .
      לא חובה החלק המזרחי של שוויץ כדי להתעלם מהמרכז שלה.
      תהיו שבועיים באותה נקודה של מסלול(כמו שזיוה כתבה) ותוכלו להינות גם מהנופים הדרמטיים וגם מהמסלולים ה"קטנים".
      לשיקולכם.
      • יש כל מיני אתרים בנושא
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשי הצפון
        אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
        יונית,

תודה רבה, נחשוב...

אורנה
        • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
          יונית וכל המתעניינים,

רק "לדווח" שבאתר שהפנית אותי אליו אכן ממליצים על האלפים הברניים, ובייחוד על עיירה ספציפית, grindelwald, ממנה יוצאים לטיולי הליכה קלים בסביבה. היא נמצאת לא רחוק מאינטרלאקן, וזכור לי שראיתי כאן באתר קריאות התפעלות מהעיירה עצמה....

מאחר ויש לא מעט משקעים בשוויץ גם באוגוסט (עוד יותר מאשר ביולי), וצריך להביא גם את זה בחשבון, אשמח לדעת אם יש המלצות על מקומות סגורים, ואם אפשר לא המוניים וגדושי תיירים, באזור זה. מחלבות נחמדות? מפעלי שוקולד מדיפי ריח משגע? עיר שיש בה מרכז עתיק הכולל שעוני קוקיה Smile? מה אתם אומרים?

תודה,

אורנה
          • anatital
            anatital נערך לאחרונה על ידי

טיולי טבע בשוויץ
            אורנה,

אם תבחרי באיזור האלפים הברניים ,תמצאי מחלבות בgruyers
            מפעל שוקולד ב-broc ליד,ותצוגת שוקולד בקפה "shcu" באינטרלקן.

תכנסי לאוירת ימי הביניים בעיר העתיקה תון,והילדים יהנו מהטירה שם..

שעוני קוקיה תמצאי בשפע בעיירת חרטי העץ brienz על שפת האגם בצבע תורכיז...

מזרח,מערב,דרום ,צפון-שוייץ הינה בונבונירה יפיפיה,והמדהים שבנסיעה קצרה עוברים לקנטון אחר לאוירה אחרת,שפה אחרת...

• אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
              חגי,

מעורר תאבון... Smile

נשמע נפלא, ארשום הכל. מחכה בקוצר רוח כבר לקרוא בספר על שוויץ Smile

אולי בכלל כדאי לטוס חזרה ממקום אחר? כלומר לנחות בבאזל לטובת אלזס והמחירים של איזיג'ט, ולחזור מציריך?
              • anatital

טיולי טבע בשוויץ
                אורנה-מציריך לבאזל כ80 ק"מ,לא משמעותי..

מה שמשמעותי,שאת יכולה לרכוש כרטיס לכיוון אחד לבאזל במחיר מוזל,אך מציריך לת"א אין כרגע טיסות מוזלות,מה שמייקר מאוד את העיסקה,ביחס לטיסות הלוך חזור ת"א -באזל באיזיג'ט.בעוד כמה חודשים (שנה שעברה-תחילת נובמבר) תפתח מכירת כרטיסים אלה באתר ,במחיר זול,אני מקוה.אם התבייתם על שוייץ כבר שנה לפני,תוכלי לרכוש מוקדם כמוני וכאחרים,ולהוזיל עלויות טיסה..

את גם יכולה לחזור מג'נבה במחיר מוזל (איזיג'ט טסה גם לשם).מערב שויץ, האלפים הצרפתיים יפים גם הם.......
                • אתר easyjet
                • אנשי הצפון

טיולי טבע בשוויץ
                  חגי,

שוב תודה. לעת עתה דבקה בתכנית אלזס-שוויץ. מה שאומר שעדיף טיסות לבאזל. ראיתי שהטיסות הן רק בימים ספציפיים, ואם הלינה היא שבת-שבת, ממילא צריך סידור לעוד לילה או שניים.

מי אמר שטיול זה עניין זול... Rolling Eyes

אבל אולי זו דווקא הזדמנות לחקור קצת את המקום שבו ייסדנו... Cool
                  • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                    שלום לכל המתעניינים בשוויץ,

חושבת שמצאתי מקום משגע, וחולקת המידע:

http://www.gstaad.ch/en/

מדובר באתר נופש יפהפה במערב שוויץ Smile, בקו ישר דרומית לבאזל פחות או יותר במרחק של כשעתיים נסיעה (אולי קצת יותר) (כשלוש שעות דרומית מקולמר, למתעניינים גם באלזס, כמוני). לחורף יש בו מסלולי סקי (בעיקר לבינוניים ומתחילים), אבל לקיץ..... שפע של פעילויות, כולל פסטיבל מוסיקה קלאסית (פסטיבל יהודי מנוחין??), מגלשות הרים, טיולי טבע, מזחלות כלבים... נראה לי מפתה מאד.... (ויקר, כמו כל שוויץ).

אשמח לתגובות מכאלה שמכירים/שמעו...

שבת שלום.
                    • מרברב
                      מרברב נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                      אורנה
                      לדעתי זה האתר שפרסמו כמה קוראים לאחרונה תחת שמות כמו גליישר 3000 (סמדר ועוד שאיני זוכרת כרגע)

תעשי חיפוש ממש מהשבועיים האחרונים יש כבר מי שזחל במזחלות הכלבים
                      מירב
                      • anatital

חושבת שמצאתי!
                        אורנה שלום,

לא הייתי עדיין בgstaad (בעוד שבוע אגיע..)
                        ידוע לי שהיא עיירת סקי של האלפיון העליון..לא בטוח שזו שוויץ האותנטית שחפשת..
                        אין ספק שהמקום יפה,יש בו מעליות סקי רבות שעולות להרים גם בקיץ..

לשיקולך Cool
                        • anatital

חושבת שמצאתי!
                          מרב שלום!

לא לטעות,gstaad קרובה לגליישר 3000 אבל לא מדובר באותו מקום.

הגליישר הוא קרחון ,רבע שעה נסיעה מgstaad.
                          http://www.glacier3000.ch/en/Summer/About-us/Organization/

gstaad הינה עיירת סקי.קרובה,אך לא ממנה מתבצעת העלייה לקרחון.

http://maps.google.com/maps?saddr=Col-du-Pillon,+Glacier+300 0,+Ormont-Dessus,+Schweiz&daddr=Gstaad,+Saanen,+Schweiz& amp;hl=iw&sll=46.89347,7.349525&sspn=1.700401,4.2187 5&geocode=FWdNwwIdxvRtACmnL24S7-uORzEnTr1Cmg4u6Q%3BFSodx QIdIBtvAClpqGzUpfGORzE79C5gtR62uQ&mra=ls&z=11

חגי

• אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                            חגי,

כן, יש לי טעם יקר Smile

ואני בעד לשלם עוד 200 יורו על הלינה לשבוע ולבלות במקום מקסים.

מה שמצא חן בעיניי הוא שפע הפעילויות המוצעות, כשמן הסתם ההתארגנות אליהן מהמקום הזה היא נוחה ופשוטה. לדעתי, זה מאפשר ניצול מוצלח יותר של ימי החופשה.

חוצמזה, הבנייה שם אותנטית Laughing

אשמח מאד-מאד!!! לקרוא דיווחים ממך כשתחזור.

אורנה
                            • זיוה
                              זיוה נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                              אורנה,
                              לדעתי גסטאד אינו מקום מתאים בשביל טיול באלפים הברניים, כי הוא בקצה של קנטון ברנר אוברלנד. חגי היה בשוויץ כבר מי יודע כמה פעמים, ורק עכשיו הוא נוסע לשם. אפשר לנסוע יום אחד קצת יותר (כמו שאת אוהבת Wink) ולעלות על "קרחון 3000". אם תקראי את סיכום הטיול של סמדר שחזרה עכשיו משוויץ ("זוג בעננים"), תראי שלפעמים מצליח עם המגלשות והכלבים ולפעמים לא, בגלל בעיות של מזג אוויר. כך שהאתר, עם כל האטרקטיביות שבו, הוא תוספת לטיול ולא משהו מרכזי.
                              בגרינדלוולד יש פי אלף אפשרויות, אבל גם על המיקום הזה יש כאן דעות שונות, מפני שהוא נמצא בקצה של עמק אלפיני והוא מתאים לאלה שמעוניינים לטייל בסביבה הקרובה בלבד (יש שם המון אפשרויות). למי שמעוניין לפרוש כנפיים ולצאת גם ליעדים אחרים מרוחקים מעט - זה מיקום פחות מתאים. אנחנו העדפנו ללון בקרבת אינטרלקן, מאחר שהיינו עם בנות בוגרות וחשבתי שיהיה להן צורך בבילויים בערב, מה שהתברר כלא נכון בעת הטיול, אבל השיקול הזה הוביל אותנו אל הכפר המקסים והאותנטי לחלוטין הבקרן.
                              יש כאלה שאוהבים את הלינה בברינץ או בהסליברג. בקיצור, כדאי ללמוד את השטח ולדחות את בחירת המיקום המרכזי של הכוכב לשלב מאוחר יותר. בתחילת החורף כדאי לסגור, כי אחר כך קשה להגיע אל המקומות הטובים. הם נתפסים מהר. אבל גם עד תחילת החורף יש זמן.
                              • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                                זיוה'לה,

אני לא נוסעת לאלפים הברניים, אלא לשוויץ Smile
                                עיינתי היטב במפות וגם באתר של המקום. הוא מקסים ממש. יוצאים ממנו שלל מסלולי הליכה שמתאימים למשפחות, ויש בו עוד שלל פעילויות קיץ.
                                קראתי את הסיפורים על קרחון 3000, שדווקא מצאו חן בעיניי יותר מאלה שעל טיטליס, ונדמה לי שמגיעים לשם די בקלות גם מהאתר הזה.
                                גרינדלוולד אכן קורצת לי גם...
                                אבל מה שמצא חן בעיניי באתר הזה הוא שיש בו ריכוז של כפרים שלכולם "מטרה" אחת - להיות אתר נופש Smile, שהבנייה בו היא אכן מסורתית ולא אורבנית, וששלל הפעילויות המתוארות בו הולם במיוחד את מה שהייתי רוצה לעשות בשוויץ... הוא גם לא כ"כ רחוק מברן/לוצרן, למקרה שרוצים "יום עיר". המרחק מאלזס גם הוא קורץ לי (יותר מהמרחק לעמק אנגדין, שנראה לי עדיך לשמור לטיול אחר).

ברור שמוקדם לסגור או להינעל. אבל אני אוהבת להתלהב Smile

לגבי מס' הפעמים בשוויץ - לא מזהה עם הטיעון הזה. אין לי רשימת must בשום מקום, רק מה שמתאים לטיול שמחליטים לעשות.

אני כן בעניין של אותנטיות, אבל עוד יותר בעד נוחות ומקומות מקסימים, ובעיקר - לא המוניים. איפה עוד יש פסטיבל של יהודי מנוחין?? Smile

סמדר עשתה טיול משגע, אבל הוא לא מה שאני מדמיינת לנו לשבוע משפחתי בשוויץ. שימי לב, באתר של גסטאד כתוב come up-slow down. זו בדיוק הרוח שהייתי רוצה לאמץ שם (מה שפחות הצליח לי בדורדון...)

אורנה
                                • aviho6
                                  aviho6 נערך לאחרונה על ידי

האם כדאי לרכוש כרטיס HF?
                                  האם מישהו יודע את מחירי הכרטיסים לעליה להרים? אני מתלבט אם כדאי לרכוש כרטיס HF, כמה עולה הכרטיס לזוג? בתכנון שלי, אם לא יהיה ערפל, לעלות ליונגפראויך, טיטליס, פילאטוס, ריגי, ואולי אפילו לכבוש עוד פסגה או שתיים. כל זאת כאמור- אם לא יהיה ערפל. לא קראתי בשום מקום אבל אמרו לי שיש מחיר מוזל לקבוצה של 6 אנשים ושאפשר להתאגד ליד הקופה. זה נכון?
                                  ועוד: האם העליה ליונגפראויך הינה בשלבים ותשלום בנפרד בעבור כל שלב?
                                  ועוד: האם כדאי לעלות ליונגפראויך מוקדם בבוקר (מחיר מוזל ברכבת הראשונה) למרות שיש ערפל שמא יתפוגג עד שעות לפני הצהריים (העולים ברכבת הראשונה מחוייבים לרדת עד הצהריים) או לעלות "על בטוח" רק כשידוע שאין ערפל?
                                  תודה מראש לכל המשיבים והמשיבות, אבי.
                                  • amysh
                                    amysh נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                                    אני הייתי בגשטאד באוקטובר האחרון (וגם כתבתי על כך בבלוג שלי כאן באתר)- העיירה אכן מקסימה, קטנה ויפהיפיה.

אנחנו ביקרנו בה במסגרת יום טיול מזרחה, יצאנו בבוקר מגרינדלוואלד, ביקרנו גם בגרויר המשגעת שנמצאת לא רחוק.

גשטאד אכן לא מתאימה כבסיס למי שמתכוון לטייל באלפים הברנינים.
                                    • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                                      אבל היא כן מתאימה לטיולים רגליים בקיץ ברמה משפחתית, לא?

כפי שכבר כתבתי, אין לי עניין בחבל ארץ ספציפי דווקא, גם לא באלפים הברניניים (שלא ייעלבו, אני גם בעדם, וגם בעד האחרים Smile)

איפה מוצאים את הבלוג הזה?
                                      • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                                        מצאתי ואף קראתי. דווקא לא נרשמו שם קריאות התפעלות קשות מגשטאד, אם כי הבנתי שהיא מצאה חן בעיניכם.

אני יותר ויותר משתכנעת: אין לי עניין לנסוע מברן ללוצרן לגרינדוולד, ומשם למחרת לטיטליס ולאינטרלאקן, ולמחרת לטיצ'יאנו וכו' וכו', למרות שברור לי שזה טיול מקסים כשלעצמו. שוו בנפשכם חופשת סקי, רק בקיץ: כל השבוע (לפחות כמעט כל השבוע) נמצאים באותו כפר, ויוצאים משם מדי בוקר ברגל, או נוסעים טיפה עד שמגיעים למקום שממנו מתחילים לטייל ברגל (על משקל הרכבל באתר סקי, או שאטל עד לרכבל). זהו. כל היום אוכלים סנדוויצ'ים בהרים, ובערב חוזרים הביתה ומבשלים אחלה ארוחה ממוצרי הסופר השוויצרי (שאולי עדיף לקנות אותם לא באתר עצמו, כי כרגיל, שם הרבה יותר יקר). חופשת סקי, רק בקיץ.

וסליחה שאני לא "מיישרת קו".

• תמי
                                          תמי נערך לאחרונה על ידי

חושבת שמצאתי!
                                          אני מסכימה עם התיאור האחרון של החופשה האידיאלית בשוויץ. כפר קטן, ממנו יוצאים לטיולים ברגל בהרים. אגב, לא תמיד הילדים מסכימים עם התפיסה הזו, אבל, מי שואל אותם...

גשטאד מתאימה לטיולים כאלה, כמו מקומות רבים נוספים. בודאי שגם כפרים רבים באיזור האלפים הברנינים מתאימים מאוד, למרות שיש בסביבתם גם אתרי תיירות מוכרים יותר. מבחינת הבניה, בדרך כלל הכפרים בשוויץ מספקים את "הסחורה" מבחינת אותנטיות. גם מבחינת פעילויות אתגריות שונות. אגב, גשטאד היא עיירה יוקרתית, ולכן אני מניחה שיקרה יותר מהכפרים שמקיפים אותה. ואם כבר בוחרים באיזור הזה, אני מניחה שאפשר למצוא לינה זולה יותר באחד הכפרים הסמוכים.

לפני כמה שנים התמקמנו בעיירה les diablerets שקרובה לקרחון 3000 שפתאום קיבל חיות בפורום. אחד הטיולים היה לאיזור של גשטאד שטו-דה, גרוייר.

אני עדיין ממליצה על עמק אנגדין, שאני חושבת יספק לך בדיוק את מה שאת מחפשת. אפשרות לטיולים יומיים לא קשים מידי בנוף מקסים, כפרים יפים עם בניה שבעיני היא יפה במיוחד, אפשרות לטייל גם בעיירות יפות, ולא המוני תיירים.

גם באיזור ואלה, נהננו. הכוונה לאיזור של צרמאט וסאאס פה.
                                          • אנשי הצפון

חושבת שמצאתי!
                                            תמי,

סוף סוף מישהי שמבינה לרוחי Smile

הילדים, אגב, אוהבים לטייל בטבע ברגל, ואני די בונה על זה שאחרי שבוע באלזס - שבו אשתדל שנראה "אטרקציות" (מי יודע, אולי גם ביער השחור, לא בטוח), כולנו נהייה בשלים יותר למשהו אחר.

גשטאד מוצאת חן גם מפני שנראה שהיא "בנויה" לקליטת משפחות בנופש: ילדים עד גיל תשע נוסעים חינם במשהו (שלא הבנתי מהו בינתיים Smile), יש שם שירותי בייביסיטר (רעיון שצריך עוד גלגול זהיר... רק שקונצרט קלאסי אחד בפסטיבל יהודי מנוחין כשהילדים מבלים במקום אחר נראה לי רעיון מקסים Smile), ונכון, יש שם קבוצת כפרים שכולם באזור גשטאד, שהיא "המובילה" כנראה מבחינת מסעדות יוקרה (מיותרות בהרכב הזה), חנויות מותגים (כנ"ל) וכו', אבל ראיתי בקובץ הדירות להשכרה בקישור למעלה שמחירי הדירות לאו דווקא נורא שונים זה מזה בין הכפרים (נעים לרוב בין 70 יורו ל - 100 ומשהו יורו ללילה, ל - 4 בקיץ). ועל זה יש מן הסתם תוספות שונות (כגון ניקיון? טרם חקרתי). לא זול, ודאי בהשוואה לדירות באלזס.

אבל יש עוד המון זמן, והכל פתוח.

יש מקום מסויים בעמק אנגדין שאת ממליצה עליו?

תודה,

אורנה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון