ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו זילנד ללא רכב

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    5
    14
    3376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גוגול
      גוגול נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני מתכנן טיול של 3 חודשים לניו"ז, כחודש בצפוני, חודשיים בדרומי- בעיקר טרקים ואטרקציות, טבע..
      אפשר להסתדר כל הטיול ללא רכב? אני לא רוצה להתחיל בבירורים האלה ולהיות תלוי באוטו, אפילו זה יותר נוח..

אפשר להסתדר בטיול כזה בלי רכב?

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
        האם אפשר? כן. כדאי? לא בטוח. בטווח הארוך אני לא חושבת שזה חוסך התעסקויות ובירורים, פשוט זה יהיה כל פעם קצת ולא הכל ביחד. יש תחבורה ציבורית ולרוב המקומות היא מגיעה, אבל לטייל ככה טיול של 3 חודשים שכולל הרבה טרקים ומסלולי הליכה? אני חושבת שמה שהכי ממחיש את זה זה ההקבלה לארץ. יש רכבת, אוטובוסים ומוניות שירות. בין הערים הגדולות זה יחסית בסדר. עכשיו תנסה להגיע בתחבורה ציבורית למסלולי טיול בגולן. במדבר יהודה. בהרי אילת. ברוב הגדול של המקומות האלה, אם לא בכולם אתה תצטרך טרמפים. זה לא שאי אפשר לעשות את זה. אפשר, אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית ומדי פעם טרמפים או ליפטים. אבל למה? מה זה חוסך? נניח שאתה מרגיש שלקנות אוטו זה גדול עליך (ואתה נוסע לבד לצד השני של העולם, לא נראה לי שזה גדול עליך, אבל מילא), מה השכרה דורשת ממך? לחפש בגוגל car rental new zealand? להסתכל באתרים של 5-6 חברות ולראות הצעות מחיר? אח"כ מגיעים ליום ההשכרה בפועל וחותמים על חוזה שכירות. צריך לוודא מה הביטוח כולל ומה לא (הרבה פעמים זה מופיע באתר של חברת ההשכרה), לדעת מה גובה ההשתפות העצמית, לציין אילו פגיעות יש ברכב כדי שלא יאשימו אותך במה שהיה קודם, לציין מי הנהגים ברכב (אתה..) וזהו פחות או יותר. משלמים, נותנים מספר כ"א כערבון ומקבלים מפתח. אם שכחתי עוד דברים - החברת השכרה תזכיר לך אותם. אם אתה באוטובוסים אתה צריך כל פעם להתעדכן בלוח הזמנים של האוטובוס וכל פעם שאתה רוצה לנסוע אתה צריך להזמין את הנסיעה מראש. במקומות שהאוטובוס לא מגיע אליהם, אתה צריך למצוא איך כן להגיע לשם.
        נראה לי שביחס לטרטור החד פעמי של השכרה, זה טרטור הרבה יותר גדול. למעט אם אין לך רשיון, אני לא רואה איך תחבורה ציבורית עדיפה. אגב, גם קניה זה לא כזה סיפור כמו שזה נשמע לך. כאן יש פעמיים קצת יותר מבאסות, בהתחלה ובסוף. אבל כל יתר הזמן -יותר נוח.
        • גוגול

ניו זילנד ללא רכב
          הבנתי.. חשבתי יותר בכיוון של חווית הטיול של תרמילאים. כאילו אם כבר אטייל הרבה אז "עד הסוף" בלי "פריבילגייה" של רכב...

ואם אחליט כן להסתדר עם רכב- עדיף לקנות או לשכור?

תודה
          • שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
            נראה לי שאולי שווה לעשות איזה תיאום ציפיות קטן, למקרה שזה לא ברור. ניו זילנד היא הרבה הרבה יותר כמו אירופה מאשר כמו הודו. מעבר לעובדה שרובנו לא נוסעים לאירופה לכמה חודשים לטיולי טבע, זה די אותו דבר. אווירת הטיול היא אחרת לגמרי מטיול בהודו או בפרו. גם אוטובוס זה דבר מאוד מסודר ומאורגן, מזמינים בו מקומות מראש. זה לא אוטובוס לילה של 5 אנשים במושב ועוד כמה קשורים על הגג. אני לא חושבת שבניו זילנד אוטו זה פריווילגיה ואני חושבת ש"בלי אוטו" בעיקר יגביל אותך. אז תהיה מטייל יותר אידיאליסט (?) אבל הרבה יותר מוגבל בטיול שלך. תגיע לאכסניות ותפגוש שם בעיקר אנשים שמטיילים באוטו. נראה לי שאתה יותר תתבאס מכל דבר אחר. לא חושבת שאתה תטייל "יותר טוב" מהם.
            בטיול של 3 חודשים אני הייתי קונה אוטו. השכרה יוצאת יקרה ויש לך זמן להשקיע בקניה ובמכירה.
            • גוגול

ניו זילנד ללא רכב
              שמח ששאלתי כי באמת הבהרת לי נקודה חשובה..

אני חושב שבאמת עדיף לקנות רכב (כן, השינוי בא מהר...), אבל בגלל שאטייל באי הצפוני כחודש- אז אני מעדיף לקנות רק כשאגיע לדרומי- כלומר, לתקופה של חודשיים (זה באמת יהיה כאב ראש לדאוג להעביר רכב במעבורת...)

תודה
              • Amit.Sha
                Amit.Sha נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                נראה לי שאתה לא ממש מבין את הנקודה
                או רק התחלת להפנים.
                רכב זה לכל התקופה, צפוני ודרומי, להעביר רכב בין האיים לוקח 3 שעות כולל הכל, העלייה למעבורת, ההפלגה והירידה.
                בזמן הזה הרכב קשור ברציף מכוניות ואתה נמצא ברציף נוסעים, בכיסאות כמו ברכבת\מטוס רואה סרט בטלויזיה שיש להם או בחוץ על הסיפון.
                אחר כך עוגנים, נכנסים לרכב ויוצאים, פשוט להחריד.
                כל מה שצריך זה להזמין את הכרטיס יום\יומיים לפני וזהו.

הרעיון ברכב הוא לא רק נוחות מבחינת מרחקים אלא גם מבחינת ציוד, לא צריך להשאיר תיק גדול באכסניה כשיוצאים למסלול יומי, אפשר לקנות בחנויות גדולות מצרכים ולהשאיר ברכב ולא לקנות כמויות קטנות ואז לשלם יותר.

ניתן לישון ברכב ולחסוך כסף, חוסך כסף בהגעה לנקודות התחלה של טרקים או חזרה מהם וכו.
                ומה שאני כתבתי פה הוא קצה הקרחון.

עמית
                • גוגול

ניו זילנד ללא רכב
                  אני מבין... בגלל זה שאלתי- התגובות האלה עוזרות לי לחדד את הקודה.

אני אומר לך מאיפה זה מגיע: אני מפחד מכל כאב הראש של לקנות ואז למכור, ולך תדע אם הרכב ייתקע, ואח"כ בכמה תמכור ותוך כמה זמן וכו'...

מצד שני, זה הנקודות הלא אופטימיות...

בקיצור, השתכנעתי והבנתי שיותר נוח ואולי גם כלכלית להתנייד עם רכב.

תודה!

אם יש עוד עצות- אני אשמח לשמוע Smile
                  • Amit.Sha
                    Amit.Sha נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                    תיגש לזה בגישה אחרת
                    אתה ניגש לתכנון הטיול עם "איפה אני יכול לחסוך ואיפה להרוויח"
                    אתה טס לטייל, לא לעסקים.
                    אם תקנה רכב ב2000 דולר ותמכור אותו אחרי שלושה חודשים ב1000 דולר, עדיין הרווחת 1000, כי בהשכרה לדוגמא, לא תקבל חזרה.
                    אם יש לו בעיות מכניות, אל תקנה, אתה שם בשביל לטייל לא לשפץ רכב.
                    יש פה טיפים לקנייה ומכירת רכבים איפשהו ב1001 טיפים, תחפש
                    באופן כללי, מעל חודשיים משתלם לקנות, גם אם יקח לך 4 ימים הקנייה ועוד שבוע וחצי המכירה זה עדיין בסדר, תמיד אפשר גם להגיע לסוחר רכב לשים אצלו את האוטו תמורת 800 דולר שהוא יתן ביד ולעלות על המטוס
                    כמו שאמרתי, זה טיול, אתה שם בשביל להרוויח חוויות, לא כסף.
                    • שקד
                      שקד נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                      בגדול אני מסכימה עם מה שעמית כתב. אולי חוץ מזה שמעבורת לוקחת 3 שעות רק ההפלגה עצמה ולא כל הסיפור. אז 4 שעות. זה עדיין לא סיפור. הרבה אנשים עשו את הדברים האלה לפניך, אתה לא צריך להמציא את הגלגל. אם אתה ממש חושש מרכב שיתקע באמצע אז לך על השכרה. זה יקר, נכון, אבל אין בזה סיכון. הדבר הכי גרוע שיקרה זה שתהיה ממש רשלן, תעשה תאונה שכל כולה רשלנות ואז חברת ההשכרה לא תרצה לתת לך רכב חלופי (יצא לי לשמוע על מישהו שזה קרה לו). אז אל תהיה ממש רשלן. אני לא מדברת כאן על לגרד אוטו אחר ביציאה מחניה, שגם את זה עדיף לא לעשות, אבל זו לא עילה לזה שלא ישכירו לך יותר. בהמשך למה שעמית אמר, נניח שהקדשת שבוע וחצי בסוף הטיול למכירה, הטיסה שלך יוצאת היום ב-8 בערב ולא מכרת - מה קרה? תמכור אותו ב-100$ למישהו באכסניה שלך ותטוס. אז הפסדת 1900$, יותר נכון, השקעת. אתה משקיע כסף בקניה ומקווה להחזיר את הרוב.

בדיוק כמו שעמית אמר:
                      1. אתה נוסע לטייל, לא לחסוך כסף ובטח לא להרוויח כסף.
                      2. אוטו בא לשרת אותך ולא אתה את האוטו. יש אנשים שהופכים את האוטו למרכז הטיול, חצי טיול מוקדש לקניה של האוטו ואז לאבזור ושפצור.
                      • גוגול

ניו זילנד ללא רכב
                        מסכים עם שניכם Smile אכן הגישה לא נכונה(אולי כי חוצמי ניו-זילנד אני מתכנן לטייל כארבעה -חמישה חודשים נוספים).

ואולי זה גם בגלל שאף פעם לא היה לי רכב בארץ- כלומר, כל החוויה הראשונית של לרכוש רכב ולמכור תהיה בארץ אחרת...

נו, שטויות, אתם צודקים- הרכב ישרת אותי ובכלל בטיולים ארוכים כמה מאות דולרים לפה ולשם זה לא ממש מהותי.

Smile
                        • שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                          נראה לי שהדבר ההגיוני הוא שאם אין לך כסף אז תקצר את הטיול. נראה לי שעדיף חודשיים בהם אתה באמת עושה מה שאתה רוצה מאשר 3 חודשים שבהם אתה רק מחפש איפה לחסוך.

אל תשכח שכשקונים אוטו בארץ אתה רוצה אותו לפרק זמן ארוך. בנ"ז כשאתה קונה אוטו הוא בכל מקרה אמור לשרת אותך 3 חודשים. כמובן אתה לא רוצה שיתפרק באמצע וגם לא בא לך טיפול כל שבוע. אבל כמו שעמית אמר לך - תבדוק את האוטו לפני שאתה קונה (אתה חייב בדיקה של מוסך בכל מקרה, כחלק מהתהליך). בארץ אתה מתכוון שהאוטו יחזיק לפחות שנה שנתיים אם לא יותר מזה, כן? ושוב, אם אתה ממש ממש חושש - תשכור. זה יעלה מה? 30$ ליום כולל ביטוחים? עבור 3 חודשים זה יעלה כ-2700$. זה לא מעט כסף, בטח לא כשאתה לבד, אבל זה גם לא סוף העולם.
                          • haggai.lyabock
                            haggai.lyabock נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                            היי,
                            כתבתי כבר מספר הודעות בפורום בנוגע לנושא של אופן ההתנידות בניו זילנד.
                            אני מתכנן לטוס לתקופה של חודש וחצי (חודש דרומי ועוד שבועיים צפוני) וממש התלבטתי בין רכב לתחבורה ציבורית ולאחר לא מעט מחשבה ולאור העובדה שאני נוס לבד החלטתי ללכת על תחבורה ציבורית אבל ההודעה פה ממש בלבלה אותי בגלל הקושי שמוצג פה להגיע בטרקים וההשוואה שנעשתה לזה לרמת הגולן והנגב.
                            מה שרציית לדעת זה עד כמה קשה ונדיר זה למצוא מישהו שאיתך באכסנייה ומגיע גם לאותו טרקים כמוך כי אחרי הכל אתם הולכים לטייל באזור קרוב לאיפה שישנתם וכמה קשה זה אם אל מוצאים מישהו כזה להשיג אוטובוס לטרק וחזרה...?

תודה רבה!
                            • שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                              תראה, קודם כל יש הבדל בין טיול של חודש וחצי וטיול של 3 חודשים. כשאתה מדבר על חודש באי הדרומי, כמה טרקים ארוכים אתה מתכוון להספיק בתקופה הזאת? 2? 3? ההשוואה לנגב ולגולן היא אולי קצת מוגזמת. יש אזורים כמו הר קוק שבאמת יש בעיה להגיע אליהם בתחבורה ציבורית. חוץ מזה ברוב המקומות אתה כן יכול להגיע לאזור רק לא ממש להתחלה של הטרק. מה שכן, בגלל שיש הרבה ביקוש לעניין יש גם הסעות בהרבה מקומות. באזור הפיורדלנד אין בעיה למצוא הסעות להתחלה ולסיום של טרקים. זה פשוט עוד דבר שתצטרך לדאוג לו. יש לא מעט אנשים שמטיילים עם אוטו ובכל זאת מעדיפים לקחת הסעות לפחות בחלק מהמקומות. אני חושבת שאם אני אחזור רגע להשוואה לגולן אז עיקר הבעיה עם ההשוואה הזו זה מיעוט המטיילים בארץ. אם היו המון אכסניות בגולן והמון אנשים שמטיילים שם, יש להניח שהיו שירותי הסעה מקצרין לחניון יהודיה. ככה סתם זה באמת אזור די שומם רוב הזמן וזה לא ממש משהו שאפשר להגיד על הפיורדלנד בינואר. במקרה שלך אני חושבת שיהיה כדאי לך להתארגן על הסעות ולא לנסות למצוא טרמפים מהאכסניה כי קצת חבל על הזמן שלך. לדעתי חודש וחצי זה מספיק זמן לטיול שכולל עד 2 טרקים ארוכים. מעבר לזה זה מתחיל להיות צפוף. בטיול כזה אתה גם ככה תצטרך להיות די מאורגן. ב-3 חודשים יש הרבה יותר זמן להתפזר ולהתברבר קצת בדרכים. אפשר להסתדר בתחבורה ציבורית, זה פשוט פחות נוח. במיוחד אם אתה לא רוצה אוטובוס שהוא טיול "חצי מאורגן". אני מקווה בחודשים הקרובים לעשות טיול בארץ עם חברה מחו"ל ודי ברור לי שלפחות לדרום אני לוקחת אוטו. לא בא לי להיות תלויה באוטובוס שעובר פעמיים ביום ואני מעדיפה שנוכל לעצור מתי שבא לנו. זה די אותו דבר. התחבורה הציבורית של ניו זילנד היא לא קו 480....
                              • annaly
                                annaly נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד ללא רכב
                                תראה, יש מקומות שיחסית קל לקחת טרמפים, ויש כאלה שיותר קשה.. למשל בדרך לרוב-רוי (ליד וואנקה) עומדים בכביש שיוצא, ועוצרים טרמפים.
                                יש מקומות שיותר ברור באיזה אכסניות "כולם" ישנים, ויש מקומות שפחות.
                                אם אתה מטייל בתחבורה ציבורית, אתה בד"כ ישן קרוב למרכז, ולאו דווקא איפה שהרוב / שמקובל / שישראלים ישנים...
                                מצד שני, יכול להיות שתמצא זוג שמטייל עם אוטו באותה תקופה, ויחסית באותו מסלול, ותצטרף אליהם בתור שלישי, וזה ייקל עליכם מאוד..
                                וכמו ששקד אמרה - אם יש הרבה זמן, אתה יכול להישאר כמה ימים באותה אכסניה, להכיר את האנשים ולברר לאן כ"א נוסע בבוקר, ולהצטרף.. אבל כשאין זמן, לא תמיד מוצאים מישהו שייסע דווקא מתי שאתה רצית...
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון