דרום ארגנטינה באפריל
-
היי
לגבי טיול בדרום ארגנטינה (פטגוניה, ארץ האש) בתקופה של חודש אפריל מבחינת מזג אוויר.
לפי מה שהבנתי ממליצים על התקופה של דצמבר עד מרץ לאיזור הזה, ואחר כך נהיה קר,
האם באפריל זה כבר ממש מחוץ לתחום או שעדיין אפשרי? -
דרום ארגנטינה באפריללא הייתי באפריל, אבל הייתי בכל ספטמבר ובשבוע הראשון של אוקטובר בדרום ארגנטינה (סוף החורף - תחילת האביב). קפאתי מכפור כי לא היו לי בגדים חמים מספיק (לכן קניתי טיפה בגדים בארגנטינה), ונהניתי המון. חשוב לציין שלא עשיתי טרקים ולא יודעת אם יהיו או לא יהיו טרקים פתוחים בעונה הזו. -
דרום ארגנטינה באפרילאני מכניס את עצמי שוב לתסבוכת עם החברים בפורום אבל אני מוכן לתת ציטוטים של 4 חברות טיולים ועוד כמה הוסטלים שטוענים שאפשר לעשות טרקים (ה 2 שיש) ועוד מסלולי טיול עד אמצע (ולפעמים סוף אפריל). קר אבל זה הופך להיות עוד יותר קר באושוואיה וככל שעולים ככה בורחים ממז האוויר. אפשר לעשות אטרקציות גם במאי שמותאמות למזג האוויר הנוכחי - ואני יכול לקשר אותך עם חברת "החברה של המדריכים" והיא עושה הכל בקלאפטה עד אושוואיה והם פתוחים ופעילים כל השנה (בחורף יש להם פעילויות חורף)
איתן
הוסטל ריוונדל,
מיראפלורס לימה פרו -
דרום ארגנטינה באפרילרוב המטיילים (לפחות הישראלים) לא מטיילים בארגנטינה וצ'ילה עם חברות טיולים.
בבוליביה ובפרו - רוב הטיולים הם עם חברות טיולים.
זה בגלל :
1) מחיר - מה לעשות, ובוליביה ופרו הרבה יותר זולות, ולכן זול יותר לקחת מדריך. בארגנטינה וצ'ילה טיול מודרך יהיה הרבה יותר יקר.
2) נוחות - בארגנטינה וצ'ילה יש הרבה יותר תשתיות למטיילים בלי מדריך, כולל מסלולים מסומנים ובקתות בחלק מהמקרים.
כך שיש חברות טיולים, אבל אלה לא הטיולים שרוב המטיילים עושים. -
דרום ארגנטינה באפרילבדיוק
החברה הראשית "החברה של המדריכים" אמרה לי שלמעשה הישראלים לוקחים מהם את הקטלוגים שלהם (שכוללים את כל המסלולים שהם מציעים) ועושים אותם לבד. אין להם בעיה עם זה כי כולם משכירים מהם את הציוד (ולפי פרטים שהם מסרו לי זה ממש לא זול הסיפור הזה - בקלות אפשר להגיע לאיזה 30-40 דולר ליום אם לוקחים חבילה נאה) -
תקשיב לי ותקשיב לי טובואל תתן למי שלא טייל באזורים הללו בעונה הזו, או בכלל, או לכל מיני חברות עם אינטרסים, לבלבל אותך:
אל
אני חוזר
אל
אל תצא לחפש טרקים בארץ האש (שהיא חלק מדרום פטגוניה) באפריל.
חבל על הזמן והכסף שלך !
מה שתמצא בארץ האש באפריל, זה טיול יום פה וטיול יום שם וחסל, וגם זה במידה שמזג האוויר (ואני לא מדבר על טמפרטורות) יאפשר לך זאת.
עם מעט מזל והרבה סבלנות, אני מאמין שתוכל לבחור אחד משניים = מסלול W בפארק הלאומי טורס דל פאיינה, או יומיים-שלושה באל צ'אלטן, לטובת פיץ-רוי, לגונה טורה ושות'.
גם הטיולים האלה, למרות שיכולים להתאפשר, עלולים לדרוש ממך המתנה של כמה ימים למזג אוויר נאה, ועלולים להפתיע אותך בימים של "ארבע עונות" = קח זאת בחשבון.
אשמח לעזור בכל שאלה נוספת !
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה -
יותם,האם במרץ כן אפשרי לעשות טרקים באזור של פטגוניה וארץ האש?
תחילת אמצע מרץ..
תודה! -
מה זה בכלל הדבר הזה לתת תשובות מסוכני נסיעות?הפורום צריך לתת מידע מאנשים שהיו. לתת מידע מאנשים שקראו ממקור אחר - די מיותר לדעתי. במיוחד שלמקור האחר זה סוכנות עם אינטרס. -
יותם,אור,
לאור ההערות הנכונות של חברי לפורום ראוי שתשמע מאנשים שטיילו במקום באפריל ומאי - להלן מידע מוסמך מאנשים שטיילו שם :
מהלונלי פנלט (פורום)
Overall abril till mid may is a perfect time for all southern Patagonia. Much less crowded, cheaper and usually much less windy. You can definetely enjoy all the parts including Ushuaia.
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2 130367
טריפאדווירז (פורום)
You can still go to Patagonia at the end of April. In fact, it is a nice time to visit as it is off season. Just bundle up.
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g312855-i6870-k3395121- Patagonia_area_is_out_right_Where_do_you_rec_d-Ushuaia_Provi nce_of_Tierra_del_Fuego_Patagonia.html#24311207#24311207
טרקים שפתוחים בין אפריל לאוקטובר (חורף) :
http://www.andeantrails.co.uk/winterpatagonia.htm
מידע לגבי האיזור באפריל :
http://www.patagonia-argentina.com/en/ushuaia-weather
http://www.welcomepatagonia.com/travel/frequently-asked-ques tions.php
בעלי אינטרס :
http://www.magellanicnaturetours.com/index.php?sec=13&su b=16&lng=eng
http://www.patagoniaadventuretrip.com/paine-hike-ushuaia-PWU .html
-
אז בעצם שלחת אותנו לפורומים אחרים.... -
אני כבר מבולבלהבנתי שעל ארץ האש אני אצטרך לוותר, זה לא כל כך כואב לי
זה גם יחסוך לי את הירידה עד לשם ולא בטוח שהייתי עושה את זה גם ככה.
אבל מעבר לזה אני שומע דברים סותרים, ולא רק כאן.
יותם, האם אפשר להגיד שאפשר להסתדר בתקופה הזו במרכז פטגוניה?
יש לציין שאני אהיה שם בתחילת אפריל, ואחר כך אעלה למעלה.
אני מבין שמזג אוויר הוא לא דבר קבוע וזה לא משהו שאפשר לסמוך עליו, אבל בכל זאת מהניסיון שלך אשמח לשמוע. -
הייתי באפריל בקלפטה.היה מדהים ושלכת אדומה בברילוצההייתי באפריל בקלאפטה (הקרחון המתנפץ ,פריטו מורנו),.היה מדהים ושלכת אדומה יפהפייה באיזור ברילוצ'ה.
(השלכת רק במרץ,אפריל).
*באפריל הכל פתוח בקלאפטה. ההוסטלים\מלונות זולים יותר. קל להירשם לסיורים לקרחון המתנפץ,כי אין הרבה תיירים.
לא חיבים להזמין מראש..צריך לברר שבאותו יום אין סופת שלגים בקלאפטה(יש תחזיות מזג אויר של כמה ימים מראש בכל אתר.
היו לנו 4 מעלות מעל לאפס בקלפטה,באמצע אפריל.
ברילוצ'ה והאיזור מתאימים תמיד לביקור,לאורך כל השנה.
ביוני-אוגוסט-יש סקי.
לארץ האש-(אוסוואיה וכו'), לא כדאי להגיע באפריל, כי הרבה מסלולים סגורים. -
הייתי באפריל בקלפטה.היה מדהים ושלכת אדומה בברילוצהצדיקה בסדום.
סוף סוף מישהי ישראלית שיכולה לאשר את הנושא (ואת מה שכתוב ב 1000 אתרים בעולם שאפשר להיות באפריל בדרום פטגוניה).
אגב לגבי אושוואיה אני מניח שהרבה דברים נסגרים אבל הרוב מגיע לאושוואיה - בינינו - להגיד שהם היו באושוואיה ויצא לי לשאול לא מעט ישראלים מה הם בדיוק עשו שם והם גמגמו....ככה שאת הגמגומים האלה אפשר לעשות גם באפריל (וגם בסוף אפריל).
מי שרוצה טרקים (אבל ממש ויודע מה הוא רוצה) יודע מראש שרצוי להגיע בעונה ורק בעונה וזה נכון לכל היבשת וזה הזמן האופטימלי.
בכל מקרה שיר- תודה על התשובה המשמחת -
הייתי באפריל בקלפטה.היה מדהים ושלכת אדומה בברילוצהאז היא כתבה, אז מה?
אני מבטיח לך שהפריי לא פתוח כל השנה בברילוצ'ה. יודע מה, עזוב כל השנה - כשאני הייתי בראשון בנובמבר הוא היה חצי סגור (ושבועיים לפני כן סגור לגמרי בגלל סופות שלגים). היה ניתן לעשות יום אחד בלבד מתוך השלושה.
אז כן, ברילוצ'ה בהחלט פתוחה - מלבד האזורים הסגורים.
* כדי למנוע מראש וויכוחים על הדקויות שלך - בוודאי שהעיר עצמה פתוחה. 24/7, 365.
יש סיבה שלכל אזור יש עונות וסיבה למה בעייתי להגיע בדרך כלל מחוץ לעונה. ותפסיק להתיימר להכיר את כל המטיילים...הרבה מגיעים לאושוויה כדי לטייל באושוויה. בעיניי? הרוב מגיעים כדי לטייל ולא כדי לסמן וי.
-
תשובות לאור, שירה ואיתןהי אור
התשובה לשאלתך היא = כן, בהחלט, אך קח בחשבון מה שתמיד יש לקחת בחשבון בטיול באזורים הללו = אתה עלול להאלץ להמתין למזג אוויר טוב + אתה עלול להתקל במזג אוויר רע במהלך הטרק = התכונן לכך.
שירה יקירתי = באל קלפאטה, מה לעשות, אין ממש טרקים, אלא אטראקציות בלבד = ניתן לקפוץ לשם ליומיים-שלושה גם בשיא החורף; אלא שאין לכך כל קשר לשאלות שנשאלו כאן, שכן הנושא שלהן היה טרקים בדרום פטגוניה ולא אטראקציות יומיות באזור.
איתן = אני חושב שדי ברור לרוב הקוראים, ובוודאי שלמרבית הכותבים בפורום הזה, שמי שלא טייל במקומות מסויימים, די בעייתי שייתן תשובות בנושא, ועל אחת כמה וכמה אם מדובר בטיולים רגליים, ואני מציע, לטובת הקוראים, שתפסיק לעשות זאת. הרי אתה מראה להם רק חצאי אמיתות מדברים ששמעת או קראת, ומתעלם לגמרי מן המחצית השניה של הדברים.
קח למשל את הדברים שכתבה שירה, היללת אותה על מה שרשמה על אל קלפאטה בתקופה, ופספסת לגמרי את הנקודה (אין שם טרקים, השאלה הייתה על טרקים...), ולעומת זאת, למחצית השניה של דבריה, שהיא אפילו טרחה להדגיש, ואני מצטט:
"לארץ האש-(אוסוואיה וכו'), לא כדאי להגיע באפריל, כי הרבה מסלולים סגורים".
כלל לא התייחסת.
כך גם לדברים שנאמרו למשל בקטע שצירפת וכותרתו "טרקים בפטגוניה בין אפריל ואוקטובר" = אכן מוצגת שם רשימה נאה מאד, שה"טרק" הכי ארוך בה הוא של ארבע שעות....
אני שב ומבקש ממך להפסיק להתייחס לשאלות שתשובה עליהן ממישהו שאינו בעל נסיון עלולה לגרום במקרה הטוב עגמת נפש למטייל, ובמקרה הרע פשוט לדפוק לו את הטיול.
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
עומר = DONT LET THEM FULL YAהי עומר
אל תתן לחסרי נסיון ולאנשים שכלל לא טיילו, וכותבים למרות זאת, לבלבל אותך
אתה יכול להתחיל את הטיול בטיסה לאל קלאפטה + 1-3 ימי קרחונים, להצפין לאל צ'אלטן עם סבלנות ותקווה לטרק (סיכוי לא רב) או טיולים יומיים (סיכוי לא רע) בפיץ-רוי וסביבתו, ומשם להמשיך בשיא המרץ למרכז פטגוניה = קראטרה אאוסטראל.
הדבר היחיד שאולי לא תוכל לעשות במרכז, הוא הטרק המלא של סובב סרו קסטייו, שכבר גבולי בשלב זה. עם זאת, כיוון שנקודת המוצא ומרכז המידע הנוגעים לטרק נמצאים בכפר ויה סרו קסטייו שממש על הקראטרה אאוסטראל, תוכל לעצור ולרדת שם, ולבדוק האם ניתן לבצע את הטרק או לא.
באזורי האגמים של ארגנטינה וצ'ילה, ובחלקים הצפוניים עוד יותר של פטגוניה, ניתן בד"כ לטייל בכיף עד לאמצע-סוף מאי = אך קח בחשבון שהימים קצרים יחסית, והלילות קרים.
להתראות, יותם אדלמן, בשם צוות "קאסה זולה" = סוכנות נסיעות, אכסניה והשכרת דירות בבואנוס איירס, ארחנטינה
-
עומר = DONT LET THEM FULL YAוואלה,
לא יודע מה אתך יותר אבל אני לא רואה שהוא שאל לגבי טרקים :
"היי
לגבי טיול בדרום ארגנטינה (פטגוניה, ארץ האש) בתקופה של חודש אפריל מבחינת מזג אוויר.
לפי מה שהבנתי ממליצים על התקופה של דצמבר עד מרץ לאיזור הזה, ואחר כך נהיה קר,
האם באפריל זה כבר ממש מחוץ לתחום או שעדיין אפשרי?"
אני הייתי עקבי לאורך כל הדרך והיחידי שאמר כאן את התשובה שאתה - יותם - ספקת בסופו של תהליך :
"התשובה לשאלתך היא = כן, בהחלט, אך קח בחשבון מה שתמיד יש לקחת בחשבון בטיול באזורים הללו = אתה עלול להאלץ להמתין למזג אוויר טוב + אתה עלול להתקל במזג אוויר רע במהלך הטרק = התכונן לכך."
אי לכך, מכל העולה מהכתוב, יש הסכמה כוללת שאפשר לטייל באושוואיה באפריל. זה לפחות ה 1+1 שאני עושה.
עומר צריך לקורא את מה שכולם כתבו,
לקרוא את הלינקים שסיפקתי לו,
את המסקנות והסיכום שיותר כתב
ולעשות חשבון נפש עם עצמו.
כמו שאני תמיד אומר באופן עקבי כבר למעלה משנה בפורום הזה, וזה הכלל היחידי שצריך להנחות את המטיילים כמו עומר :
אתה יכול לבוא בעונה ? תבוא בעונה !
אתה לא יכול לבוא בעונה ? עדיף לבוא מכלום.
ואני בטוח שעל זה יש הסכמה כוללת.
עומר, תעשה חיים. קבבל את ההחלטות לבד.
אני למדתי מהטיולים שלי לא להקשיב לאף אחד ועשיתי את האחד הטיולים הטובים ביותר מבחינתי כי זכיתי לראות ולעשות דברים שרוב המטיילים לא עושים.
-
הייתי באפריל בקלפטה.היה מדהים ושלכת אדומה בברילוצההיי shiralt4 את אומרת שלא כדאי להגיע באפריל כי הרבה מסלולים סגורים.. אנחנו מגיעים לשם ב22 במרץ.. האם נראה לך שיהיה סגור או שזה ממש על הגבול? ומה יכול להיות סגור? -
מחזק את מתא ועדיין לא מבין אנשים שכותבים עלמקומות שלא היו בהם.
תשאירו את התשובות לאנשים שהיו.
אולי אני אתן טיפים על אפריקה מקריאה בספרים למרות שלא הייתי שם.... -
הייתי באפריל בקלפטה.היה מדהים ושלכת אדומה בברילוצהpinkifat
היא כתבה על אושוואיה בהקשר למסלולים.
רוב הישראלים מגיעים ל 2-3 ימים ככה שזה לא באמת משנה או רלונטי. בכל מקרה האטרקציות והמסלולים הנפוצים פתוחים ואין שום בעיה.
חברת הטרקים המקומית אמרה לי שבהתאם למזג האוויר הם מתאימים את המסלולים וכך שאם באמצע / סוף אפריך נסגרים דברים אזי נפתחים חדשים שמתאימים לחורף (יש להם לא מעט פעילויות חורף).
אם את מגיעה ב 22.3 - ממש ממש אין שום בעיה.
איתן
הוסטל ריוונדל,
מיראפלורס לימה פרו