הטיול שלנו לצפון ים המלח
-
טוב, אם כולם מפרסמים את הטיולים שלהם בארץ - גם אני רוצה!
אנחנו מטיילים הרבה בארץ ומכיוון שאין לנו ילדים בב"ס, אנחנו אוהבים "להבריז" בימי שישי ולצאת לסופ"ש שלם, רצוי למדבר! כל עוד העכבר נדחסת במנשא והחצי מסוגל לסחוב אותה, אנחנו משתדלים לנצל את העובדה ומטיילים במסלולים בינוניים מבחינת האורך ודרגת הקושי (לא תמיד, תלוי גם בשותפים).
מוכרחה להגיד, שלדעתי, יש בארץ שפע של מסלולי טיול מגוונים, יפים ומיוחדים! לא צריך לחכות לחו"ל בשביל לבלות בחיק הטבע!
אז נתחיל?
בתחלת דצמבר יצאנו לאיזור צפון ים המלח בהרכב משפחתי (אנחנו זוג+עכבר בת 3 והדוד עם שני ילדים 4 ו10). היה מזג אוויר מדהים. צריך להיזהר מסכנת שטפונות במידה ויורד גשם, גם בירושלים.
מאחר שאנחנו נוסעים די הרבה, אנחנו לא משקיעים בנושא הלינה. כשאפשר לנים בקמפינג וכשקר מדי בחושה/חדר פשוט. הפעם לנו במצוקי דרגות - אנחנו בחדר הכי פשוט (יעלים) והדוד בחושה הכי קטנה. המחיר לחדר הוא 400 ש"ח (אני חושבת שעד 4 אנשים ואח,כ יש תוספת), כולל ארוחת בוקר (מגוונת וטובה למדי). לעניות דעתי, אמנם זה מחיר זול, אבל לאור העובדה שבמחיר זה לנתי לא מזמן בצפון בחדר הרבה יותר יפה ומרווח, יש מקום לשיפור. החדר מאוד בסיסי, בהחלט הזכיר לי את ימי ההיאחזות העליזים. יש בו רק 4 מיטות ומקלחת, שהסריחה קצת...הקירות מאוד דקים וכל שיחה בחוץ מהדהדת בפנים. לי היה די רועש ולא ישנתי טוב. החושה של הדוד (125 ש"ח למבוגר ו100 לילד, כולל א. בוקר) היתה נחמדה - בחוץ יש מקום למדורה ושולחן מעץ. הנוף יפה ובמקרה היה יותר שקט. המקלחות המשותפות נבדקו לטובת הפורום ובשישי בערב היו נקיות. יש בחושה מזרונים ונקודת חשמל, כך שאפשר להביא חימום מהבית. קיימות אופציות לינה נוספות למשפחות יותר גדולות או מפונקות...
-
נחל אוגאת הטיול התחלנו, לפני שהדוד הגיע, בנחל אוג. הכניסה למסלול ליד הגדר של קיבוץ אלמוג. אפשר לעשות את המסלול בירידה/בעלייה. עשינו אותו בעלייה, כי זה נראה לנו פחות מפחיד- צריך לטפס על דרגיות 3 מפלים כשהגבוה ביניהם אורכו 10 מ'.
היה נהדר! היו קצת מים בגבים ובאמת היה גב אחד שהיה עמוק ונאלצנו לתרגל לוליינות כדי לעקוף אותו מהצד (אפשר לעבור בתוכו, אם לא אכפת לכם להירטב במים מעופשים משהו ועמוקים יחסית).
הטיפוס במעלה הסולמות עם מנשא על הגב לא מאוד קל פיזית, במיוחד בקטע אחד שבו השיפוע שלילי, אבל אפשרי בהחלט למי שיש לו קצת כושר. לא מתאים לבעלי פחד גבהים.
המסלול היה ריק יחסית ביום שישי. כשהוא עמוס, יש בו בעיה של פקקי תנועה וההמתנה עשויה לקחת זמן רב.
הקטנה שלנו מצאה אותו מאוד מעניין - היו בו מגלשות אבן, פאזלים (האדמה שמתייבשת ומתבקעת...), משטחי ציור (עם מקל על חול הפודרה, כמובן...), חימר, אבנים מעניינות ועוד...ממש גן משחקים!
אנחנו חשבנו שהוא מאוד יפה וקצת מאתגר. בדיוק מה שחיפשנו!
היו במסלול גם ילדים קטנים שהלכו ממש יפה. כל אחד יודע איך הילדים שלו בטיולים...
מתנצלת על איכות התמונות - עדיין לא החלפתי מצלמה...
-
נחל אוג
-
נחל אוגתמונות רק מהגב/למעלה/צד...
-
נחל דודלמחרת, ביום שבת, עשינו שני מסלולים - התחלנו בנחל דוד. מזג האוויר המושלם אפשר כניסה למים והיה ממש נחמד. ראינו, כמובן, יעלים ושפני סלע.
זו שמורת טבע בתשלום. כשאנחנו הגענו עוד היה רגוע, אבל כשיצאנו לעת צהריים כבר היה צפוף.
המסלול מעגלי וקל יחסית, אם כי אולי קצת ארוך לפעוטות. לנכים הונגש שביל קצר המוביל למפל.
יש לאורך השביל כמה בריכות ובסופו מפל דוד המרשים. יש אפשרות להאריך את המסלול, אבל זה כבר למיטיבי לכת.
-
נחל סלוודורה/סלבדורהאח"כ עברנו לנחל סלבדורה, שלהפתעתנו, היה עמוס יחסית. האחיינים היו עייפים ולכן הדוד המשיך לעין פשחה (עינות צוקים) וגם ביקר בשמורה החבויה (רק בסיור מודרך) ומאוד נהנה.
המסלול של נחל סלבדורה פחות מוכר, אבל שווה ביקור. נקודת ההתחלה נמצאת כ-5 ק"מ צפונית לעין גדי. חפשו באינטרנט את הוראות ההגעה המדוייקות ושימו לב לשלט הקטן המורה על המסלול.
רב האנשים נכנסו מהמסלול הכחול ולא עברו לצידו השני של הכביש למסלול הירוק. דווקא זה אחד הקטעים המרשימים של הטיול - יורדים במנהרת ניקוז מתחת לכביש ופתאום נכנסים לקניון סלעי יפיפה והמראה מאוד מיוחד.
המסלול עצמו קצר יחסית (כ2 ק"מ), אבל ברמה בינונית. ראינו בדרך כמה ילדים שנסחבו על הידיים או התלוננו...
בסוף המסלול מגיעים לעץ הסלבדורה המרשים ולנביעה פצפונת. זהו מסלול הלו"ש.
-
נחל סלבדורה
-
נוף ים המלח בסוף המסלוללסיכום, האיזור מקסים ומעניין. לא מיצינו אותו ויש עוד מה לראות (גם בדרך - מוזיאון השומרוני הטוב, קאסר אל יהוד, נחל פרת, דיר חג'לה ועוד, אם נתעלם לרגע מהסוגייה הפוליטית/בטחונית...). אנחנו מקווים לחזור בהקדם.
-
נחל סלבדורהשלום מימי
תמונות מרהיבות באמת מקומות יפים נחל אוג והקניון סלבדורה רשמתי לפני!!!
רחל לבון -
הטיול שלנו לצפון ים המלחאה, ודבר אחרון. בטח לא גיליתי את אמריקה, אבל הפעם השתמשתי בשיטה חדשה (מבחינתי), פשוטה וזריזה לכיווץ כל התמונות בבת אחת - פשוט סימנתי אותן ושלחתי אל עצמי דרך האאוטלוק. כשהוא "ביקש" לבחור בגודל הרצוי, בחרתי בגודל בינוני ואח"כ העתקתי את כולן בבת אחת מהמייל לתיקיה. -
הטיול שלנו לצפון ים המלחיופי של טיול, מימי, האזור יפהפה והחורף מתאים לטיול בו.
תודה על השיתוף
מירה -
הטיול שלנו לצפון ים המלחהי מימי
יופי של טיול
יופי של תמונות (אין מה להתנצל)
נחל אוג היינו לפני שנה בסביבות אפריל כמדומני
יש באמת בעיה של "פקקי תנועה"
אחד המסלולים היפים לטעמי -
הטיול שלנו לצפון ים המלחמימי,
מאוד התרשמתי מהטיול למיטיבי-לכת-עם-מנשא שלכם.
וכל הכבוד לעכבר המתוק על שיתוף הפעולה - העכברים שלי תמיד הגיעו לשלב של מחאות רמות מתישהו...
התמונות יפיפיות!
אנחנו היינו בנחל דוד אי שם באיזור סוכות והיה הרבה יותר צפוף (אבל בכל זאת נהנינו מאוד - הילדים השתכשכו במים והנופים - פשוט אי אפשר להישאר אדישים ליופי המיוחד הזה).
תודה ולילה טוב,
אוסי
-
הטיול שלנו לצפון ים המלחנפלא!
לי תמיד יש רספקט למטיילים צעירים במנשא ולהורה החסון שמתחתיו.
כל הכבוד.
טיול מקסים.
עין פשחה שהזכרת, היא פינה מלאת קסם באזור. אני ממליצה בחום. יופי כזה לצד הדרך לא פוגשים כל יום.
וגבי מחירי הלינה בארץ:
כבר דברנו על זה בעצב, גם כשרוצים להוזיל עלויות, עדיין משלמים בארץ ביוקר ומקבלים תמורה לא הולמת.
הכוונה לכל בתי ספר שדה, אכסניות נוער ומסתבר שגם החושות למינהם. יקרות ולא נותנות תמורה הולמות.
חבל.
במחיר של בית ספר שדה בארץ אני יכולה למצוא בחו"ל צימר ברמה גבוהה מאוד.
(הכוונה למחיר של משפחה שעל כל ילד יש תוספת תשלום גבוהה) -
הטיול שלנו לצפון ים המלחמימי -יופי של טיול ושל תמונות
חגי -
תודה לכולם! -
הטיול שלנו לצפון ים המלחהי מימי,
גם הטיול הזה מצטרף לרשימה שהולכת ומתארכת.
נהנתי לטייל איתכם, הזכרת לי נשכחות...
ענת -
סליחה, הסלבדורה לא חייב להיות מסלול הלו"שאנחנו עשינו אותו בכלל מעגלי... -
נוף ים המלח בסוף המסלולהי מימי
ים המלח הוא מקום מדהים, בתקווה שנצליח לשמר אותו!!!
איזה טיול יפה, הרבה אומץ עם קטנטנים והעליה בסולם!!!
תודה על השיתוף
דבורה -
נוף ים המלח בסוף המסלולמימי
החורף הוא העונה הכי יפה (בעיני) בים המלח והטיול שלכם ממש עושה חשק. חבל שאת הילדודס שלנו כבר אי אפשר לשאת במנשא והם לא תמיד משתפים פעולה... תודה, יעל
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות