ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום ארגנטינה באפריל

פורום דרום אמריקה
    10
    26
    9989
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • chancho
      chancho נערך לאחרונה על ידי

חמוד
      איתן ידידי
      אתה מבלבל בין התשובה שנתתי לאור ובין זו שנתתי לעומר
      יותם
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו
        הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו נערך לאחרונה על ידי

חמוד
        צודק, לא ראיתי Smile

אז אם ככה אז איפה הבלבול בנושא הטרקים ?
        הרי אפילו אתה אמרת שאפשר לעשות טרקים במרץ לא ?
        (אלא אם כן הבנתי אותך לא נכון)

עכשיו בתור אחר שעשה (אני מניח) הרבה טרקים בפגוניה ואושוואיה, יש בכלל טעם לעשות טרקים באושוואיה אם לאדם יש זמן מוגבל (חודש עד חודש וחצי לאזור ארגנצ'ילה) ?
        לפשט - האם שווה להשקיע שבוע בטרק שם אם הוא יכול להשקיע את הזמן הזה בטרקים אחרים מוכרים יותר בשאר פטגוניה ?

• chancho
          chancho נערך לאחרונה על ידי

פשוט
          הנושא פשוט
          כל מקרה לגופו, ובמקרים רבים נדרשת תשובה לגופו של עניין בלבד, ולא תשובה כללית; מה גם שמוטב להסביר, לשאול ולהבין היטב למה בדיוק מתכוון השואל, לפני שנותנים לו תשובה, כי פעמים רבות הוא אינו בטוח בעצמו למה הוא מתכוון...
          עליך להבין שבפטגוניה אזורי אקלים שונים מאד זה מזה, וגם בתוך האזורים עצמם ישנם אתרים מסויימים שניתן לטייל בהם בפרק זמן מסוים, ולא ניתן לטייל בהם בפרק זמן אחר, באותה העונה.
          כך לדוגמה ניתן לטייל ולטרק במרכז פטגוניה עד לאמצע-סוף אפריל, אלא שאת הטרק המרכזי שם, "סובב סרו קסטייו", בד"כ כבר לא ניתן לבצע במלואו (לרבות קטע השיא שלו) מאמצע-סוף מרץ.
          באושואיה המצב דומה = ניתן לטרק בד"כ עד אמצע-סוף מרץ בכל שנה, וישנם גם טיולים שניתן לעשות אח"כ = אך אלה יהיו טיולים יומיים בלבד. הבעיה עם חברות הטיולים בעיר, היא שהן עוסקות רק בקשור בטיולים בפארק הלאומי טיירה דל פואגו, ובטיולים יומיים קצרים (בד"כ רכובים מעיקרם) מחוץ לאזור;
          כיוון שהטרקים "הכבדים" באזור אושואיה אינם נמצאים בתחומי הפארק הלאומי (למעט קטע דרך בודד מן הטרק פאסו דה לה אובחה), לחברות הללו כלל אין מידע עליהם, והן אינן שולחות מדריכים ומטיילים לעשותם.
          ייתכן מאד שכאשר התכתבת עם אותן חברות שאלת אותן על טרקים, והשתמשת במלה TREK באנגלית, מה שאצלם מובן גם כטיול-יום, ולאו דווקא כטיול הכולל לינה בשטח, ולכן הן שלחו לך תשובות אופטימיות במיוחד, או תשובות שלא עונות על השאלה המתבקשת...
          השאלה האם שווה להשקיע ולהגיע עד לאושואיה היא שאלה שעולה רבות, ולא רק בפורום הנכחי. אני סבור שבתשובה יש לציין, לפחות בגדול, מה יש לעשות בעיר ובסביבותיה, ולתת לשואל להתרשם מהדברים ולהחליט בעצמו, בהתאם לאופי וקצב הטיול שלו.
          אם יש מקום לשיקול הדעת שלי בתשובה, אני מוסיף שלטעמי אין סיבה להרחיק כ"כ, ולהשקיע זמן וכסף על מנת להגיע עד לאושואיה, אם לא מתכוונים לשהות שם שבוע לפחות = זהו שיקול של זמן וכסף מול תועלת = אם כבר מרחיקים ומשקיעים כ"כ, כדאי להנות מן ההשקעה = אך זהו שיקול שלי וזו דעתי האישית, וגם אם אני מציג אותה, אני משתדל להותיר לקורא את המקום לבחור את בחירתו הוא, בהתאם למידע העובדתי שנתתי.
          אגב, אם היה בידי חדש לשם טיול בארגנטינה/צ'ילה, לא הייתי מהסס לתת את כולו לאושואיה וסביבתה = לטעמי אחד האזורים הפראיים והנפלאים בפטגוניה כולה Smile אבל כמו שכבר הבנת, זה עניין אישי ביותר.
          יותם
          • הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו
            הוסטל ריוונדל פרימיום לימה פרו נערך לאחרונה על ידי

סוף סוף תשובה עניינית, רצינית, מפורטת שעונה לכולם
            מעולה,
            סוף סוף תשובה עניינית, רצינית, מפורטת שעונה לכולם על הכל.

אגב - מנסיון של התכתבות שלי עם מטיילים, רובם מגיעים לאושוואיה ל 2-3 ימים (חלק מגיעים ליותר) ולפי הודעה שלך "אם אין לך לפחות שבוע לטובת אושואיה, חבל על הזמן והכסף שלך..." אזי השאלה הראשונה שאנו צריכים לשאול את הגולש : לכמה זמן הוא מגיע לאושוואיה כי התחושה האישית שלי שכולם מגיעים לאושוואיה כי כולם מגיעים לאושוואיה ואף אחד לא באמת יודע למה הוא מגיע לשם (מלבד להגיד שהוא היה שם).

בכל מקרה אני מקווה שעכשיו 2 החברים ששאלו קיבלו תשובה ברורה Smile
            • shiralt4
              shiralt4 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי,כדאי להגיע אפילו ל3ימים לקלפטה-לקרחון המתנפץ
              לדעתי,כדאי להגיע אפילו ל3ימים לקאלפטה-לקרחון המתנפץ PERITO MORENOזה מראה וחוויה מדהימים ,במיוחד אם תעשה את הטרק של ההליכה על הקרחון עצמו שעשינו במחצית אפריל ,כאמור.וגם אם לא תעשה את הטרק על הקרחון(כחצי יום),אלא תגיע קרוב אליו בסירה, ותשקיף מהמדרון ממול -זהו אחד מפלאי תבל, שנדיר לראות זאת.לכן-על זה לא הייתי מוותרת.
              היה באפריל המון מקום באכסניות ובמסעדות. המחירים יותר זולים באפריל ולא היתה בעיה להירשם ליום למחרת,לטרק על הקרחון בפריטו מורנו למשל.הגענו אחה"צ לקלפטה,הזמנו מיידית את הטרק על הקרחון-עבור היום למחרת. לוקחים ת המטיילים מהאכסניות\מלונות השכם בבוקר.עדיף מאשר סיור אחה"צ.כך שניתן להיות שם זמן קצר, במידה שמוגבלים לחופשת פסח, פחות או יותר.
              עשינו באפריל גם סיורים סביב ברילוצ'ה -ב7 האגמים, פארק llao llao(ז'או-ז'או),הר קתדרל וכו'.צריך לברר תמיד מזג אויר מראש, לאן ניתן לטייל באותו שבוע.כמובן שבעיר ברילוצ'ה עצמה ניתן לטייל גם כחצי יום, בינות לחנויות השוקולד ולבתי העץ המדהימים ויש עוד אטרקציות בעיר לזמן נוסף...
              • shiralt4
                shiralt4 נערך לאחרונה על ידי

לגבי מרץ-מניחה שאפשרי,אך לברר טרם הנסיעהלארץהאש.
                לגבי מרץ-אני מניחה שאפשרי להגיע לארץ האש,אך יש לברר טרם הנסיעה לארץ האש ,מה מזג האויר הצפוי באותם ימים מתוכננים,והאם המסלולים פתוחים באותם ימים.

במידה שלא, יש לברר מזג אויר באיזור הקרחון:פריטו מורנו המטריף (ע"י קאלפטה)..
                אם מוגבלים בזמן,אין צורך,לטעמי לראות קרחונים נוספים, גם אם הם שונים. המרשים ביותר, הוא פריטו מורנו.פיץ רוי וקרטרה אוסטרל מומלצים גם הם,אך כרגיל..מזג האויר..
                ממליצה לא להחמיץ את פטגוניה באפריל בשום פנים.
                לפחות לטייל בחלקה..
                • 1
                • 2
                • 2 / 2
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון