מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיעכשיו כשראיתי שכמעט כל השורות התמלאו ולא רק המושבים בשורה הראשונה, אפשר להמשיך!!
מה תרצו למנה ראשונה? פיצה דקה דקה דקה?
נלווה עם בירה קרה ופירותית?
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיזו לא פיצה...
זו יצירת אמנות
אמאל'ה כמה היא יפה ומעוררת בלוטות...
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפישירלי, לא למות כל כך מהר. מי יראה את שאר התמונות אם לא תהיי פה??
שושי, לא רק הים התיכון שלנו נראה אחרת. חבל שיש עוד דברים שאפשר לקנא בהם שיש רק בחו"ל, או שאולי הרשתית שלנו קולטת בחו"ל צבעים אחרים??
מירה, אמלפי יפייפייה, אבל את בטח יודעת שיש עוד כמה כפרים ממש מקסימים שם.
שהינו במלון סן מיקלה:
Hotel Villa San Michele
http://www.hotel-villasanmichele.it/eng
אניגמה, להסתובב בסמטאות בין הבתים בשעות הצהריים כשכל המאמות מבשלות עם חלונות פתוחים לילדים שתיכף חוזרים מבית הספר, ועוד כשרעבים זה אחד המעשים הכי מזוכיסטיים שקיימים. הריחות שיוצאים מהחלונות פשוט מטמטמים את כל החושים. באחד המקומות כמעט ודפקנו על אחת הדלתות כדי שיזמינו אותנו לארוחת צהריים..
שירלי, האיזור לדעתי הכי מתאים לזוגות. לטיול משפחות, אמנם אפשר לטייל, גם יעל גולן טיילה שם עם ילדים, אבל זה תלוי בני כמה הם, ובאיזו עונה. אם מגיעים למשל בקיץ, שזו עונה פחות פחות מועדפת לטייל שם, אז אפשר להעביר פרקי זמן בחופי הים, אבל אם מגיעים מחוץ לעונה כמונו, שמזג האויר אמנם מעולה 20-24 מעלות אבל אי אפשר להכנס לים, אז אין יותר מדי מה לילדים לעשות שם. עדיף תשמרו לטיול זוגי!!
יעל, את זוכרת איך פתחתי את האשכול מלפני כמה חודשים כשהזמנתי את הכרטיסים? עם תגובה שלי ישנה באשכול שלך, שהמקום נכנס למגירת חלומות, ועכשיו חלומות מתגשמים. אז באמת זה היה חלום, שלא רוצים להתעורר ממנו. רק עוד קצת עוד קצת. זה באמת היה משהו מיוחד, שנגסנו ממנו בביסים קטנים לאט לאט כדי שלא ייגמר מהר.
רבקה, לא הזכרתי קודם, ומקווה שזוגתי לא תכעס עלי, אבל קוראים לה יוליה, וכל הטיול צחקנו איך לכבוד 20 שנות נישואין זכיתי לבלות שבוע עם 2 ג'ולייטות. (מזכיר למישהו את שלמה ושלושת נשותיו? יעל...??)
אמה, אני בטוח שממקום מושבך, תהיה לך תצפית מעולה. ולא, אל תזכירי לי את הקפוצ'י האיטלקי.. זה כואב מדי להזכר.
נילי, אומרים שאין כמו אהבה ראשונה שתמיד חוזרים אילה מתישהו. אז קדימה, אחרי 30 שנה לא הגיע הזמן? אני בטוח שהאהבה הנוכחית לא תתנגד לזה.
יוצא להפסקה ותיכף נמשיך.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיעוד קצת יותר ממאה מדרגות בירידה מהמלון ומגיעים עד למים.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפישתי תמונות אחרונות מהחדר ומהמרפסת הפרטית
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיאת המלון וילה סן מיקלה, הזמנו דרך האינטרנט ללא המלצות מוקדמות, אבל המראה והמיקום שלו עשו לנו את זה. החלטנו להמר. הגענו אליו בשתיים בצהריים. חיכתה לנו חנייה פרטית של המלון, ירדנו למשרד קטן של הקבלה, בחור צעיר ונחמד קיבל אותנו עם שפע של מידע, ועזר לנו להוריד את המזוודות לחדר.
במלון יש סה"כ 12 חדרים, וכמעט כולם פונים עם נוף לים.
המלון ממוקום על צלע ההר, החדר פונה אל הים, וכל מה שרואים זה את גלי הים, עיירות רחוקות ומפרצים מקסימים. לא צריך להתאמץ כלל, וצלילי הגלים המתנפצים על הצוק שמתחתינו מגיע אל חדרינו.
החדר ממש גדול, וצמודה לו מרפסת פרטית ענקית שצופה גם היא אל הנוף הבלתי נתפס.
מהמלון, יש מדרגות נוספות שמגיעות ממש עד לקו המים, עם פינות ישיבה כמעט בכל מקום ברחבי המלון כולל על שפת הים.
אם יש גן עדן בעולמינו, הוא נמצא כאן.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיהמלון ממוקם על כביש החוף, ממש מול העליה לראוולו, ובמרחק ק"מ אחד בסך הכל מאמלפי.
בהמלצתו של בעל המלון, הלכנו ברגל לאמלפי ומקפידים כמנהג המקומיים לצעוד רק בצד הפונה לים. אין מדרכה כלל, הכביש צר, ועם כל אוטו שמתקרב, אנו נצמדים לגדר.
את הביקור באמלפי פתחנו בגלידה איטלקית מעולה, טיילנו בסמטאות, ישבנו בבית קפה על קאפוצי'נו איטלקי מעולה, וקינחנו בעוגה בקונדיטוריה מקומית בפיאצה המרכזית שליד הקתדרלה המפורסמת.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
יורם,
תמונות המלון שברו אותי לחלוטין. מראה המעקה של המרפסת על רקע הים, התריסים הכחולים, המיקום על המצוק... אפילו מדרגות הן אצלי נקודת זכות. לא יודעת מתי אגיע לאמלפי, אבל המלון הזה נרשם אצלי. אני חושבת שלאתרי האזור ולמניין הימים הדרוש כדי לבקר בהם רצוי להוסיף עוד יומיים שלושה כדי לרבוץ שם, לנוח, לצאת מדי פעם ברגל לעיירה, לקנות משהו בשוק או במכולת המקומית ולחזור לחלקת האלוהים הקטנה שבמצוק. מקום כלבבי. -
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייורם,
אני פה מרוחה על הרצפה, מתבוססת בשלולית הריר מלא הקנאה שניגר ממני, והלב מתפוצץ.
ואחרי שתקעתי אותך עם האימג' הלא לגמרי אסתטי הזה, אני גם רוצה לשבח את התמונות היפות - כן, אני יודעת שאמלפי פוטוגנית בעצמה - אבל הצלחת להעביר את חינה ויופיה הרב שמתפרץ מכל פריים ותיאור מטריף חושים שתיארת.
לא יכולת לבחור יעד רומנטי מזה לחגיגות העשרים, והמלון הוא רק הבונוס לטיול המושלם.
ממש מקווה ללכת בעקבותיך בחגיגות העשרים שלי.
מחכה מאוד להמשך,
אוסי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיזיוה ואוסי, שמח שהצטרפתם. כשהגענו למקום אמרנו לעצמינו, שעכשיו לא יוצאים מהחדר. רובצים במרפסת עם ספרים שהבאנו ומתמוגגים מהיופי הלא נגמר והשלווה שבכל מקום, ובאמת כל בוקר התחלנו ככה, ולא יצאנו מהחדר לפני 10-11. מצטרף להמלצה להוסיף למקום עוד כמה ימים..
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפייורם,
מזל טוב!!
אני עדיין המומה. מהמראות. מהאוירה. מהפיצה שנראית הרבה יותר שווה מזו שבצפון איטליה. מהים. מהמלון (לא כולל את המדרגות..
).
אפשר מאוד להמשיך.
אורנה -
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיהתעלפתי לי פה על הכיסא במשרד! רק צריכה מהר להכניס את הלשון כדי שלא יחשבו עלי דברים הזויים....
מקסים סנצ'ו! מקסים! תביא לנו עוד מהיופי הזה.
טיול זוגי, אמלפי, איטליה אהובתי!! מי צריך יותר מזה? -
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיאורנה ומירב,
עוד קצת מהיופי ומיד אמשיך..
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפי
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיאת הביקור באמלפי סיימנו בטיול על המזח היפה, ממנו צפינו ממרחק בשקיעה שעוטפת לאט לאט את העיירה היפה.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיבדרך חזרה, שוב ברגל, ירדנו לכפר קטן ומקסים, בשם Atrani, וחנכנו שם את השבוע הגסטרונומי במסעדת דגים מצויינת. בכפר, יש עוד שתי מסעדות מעולות, שבאחת מהן Mistral, שהיא מסעדה משפחתית שמנוהלת כולה ע"י בני משפחה אחת והאמא על תקן הבשלנית, הפכנו אותה למסעדת הבית שלנו לשלושה ערבים כשאנחנו זוכים ליחס אישי ומתענגים כמעט על כל המנות המיוחדות שלהם.
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפישתיים אחרונות מ Atrani
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיאין לי מלים - פשוט מקסים
כל סיפור טיול שלך גורם לי להתחיל לתכנן (יש לי נקודות באייר פראנס, אפשר לנצל אותם גם לאליטליה).
אז קודם אנסי ועכשו אמלפי (שולחת אליך את מנהל הבנק כשיבוא בטענות
).
-
מראות וטעמים ממפרץ אמלפיריקי, יש לי הרגשה שלשני מנהלי הבנק שלנו יהיו הרבה נושאי שיחה משותפים
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות