ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

50 מעלות יותר חם במוסקבה

פורום אירופה
    10
    37
    10896
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • JeremyNL
      JeremyNL נערך לאחרונה על ידי

לפני זמן לא רב יצא לי לטייל יום וחצי במוסקבה הקפואה לפני ואחרי נסיעה מטעם העבודה (תזכורת למי שלא קרא):
      http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3537760/srch-%D7 %A8%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%94#msg_3537760

בסיום הסיפור שיערתי וקיוויתי שייצא לי שוב לבקר במוסקבה במזג אויר נעים יותר (היה אז מינוס 25), ובשבוע שעבר 27 מעלות צלסיוס חיכו לי Very Happy
      זה התחיל לפני שבועיים. חזרתי מקורס ומנהל הפרוייקט ביקש ממני להתלוות אליו לביקור נוסף במשרדינו במוסקבה בשבוע הבא. בדרך כלל אני עושה נסיעות עסקיות עם הדרכון הבריטי, אבל אירופאים צריכים ויזה לרוסיה, וזה לוקח יותר משבוע, אז מזל שיש לי דרכון ישראלי שמאפשר לי לנסוע לרוסיה בהתראה קצרה ללא צורך בויזה!

פגישות העבודה תוכננו לימים שני עד חמישי, והזמנתי טיסה שנוחתת בשרמטייבו ביום ראשון בשעה 04:30 בבוקר, כך שכל יום ראשון פנוי לטיול בעיר.
      החזור תוכנן לחמישי בערב כי היתה סדנה שהיינו צריכים לחזור אליה ביום ששי.

לא היה לי הרבה זמן לעשות שיעורי בית לפני הטיסה, אבל קיוויתי לחפש קצת שווקים, רציתי לבקר בגני התערוכה VDNKh וראיתי שיש גם מוזאון רכבות.
      בטיסה הלוך חילקו עיתון רוסי באנגלית, ובזמן הקריאה אני רואה כתבה עם המלצה ליום טיול במוסקבה. אחת האטרקציות היתה שוק של סופי שבוע, ואחת נוספת היתה מוזאון מכוניות! יש!! בדיוק התחום שלי!!
      אז סימנתי לי גם את תחנת רימסקאיה במפה.

אנחנו במאמצי חסכון בהוצאות בחברה, אז במקום להזמין לילה במלון שאוכל להגיע לישון ב 6 בבוקר, תכננתי להטמין במלון את המזוודה ולצאת מיד לעיר.

אבל אנחנו עדיין בשדה התעופה ב 4:30 בבוקר... הפעם, שוב מטעמי חסכון, ובזכות זה שכבר צברתי בטחון בתחבורה הציבורית בעיר, החלטתי לנסוע ברכבת מהשדה לעיר ומשם במטרו. רוב היום יש רכבת כל חצי שעה, אבל אחרי 5 הרכבת הבאה רק ב 6, ויצאתי מאיסוף המזוודות מאוחר מדי.
      מיד עטו עלי נהגי המוניות והציעו לי נסיעה לעיר. כמה? 1800 רובל ענו לי. אמרתי תודה, לא. אני אחכה לרכבת. אמרו לי אתה יודע שזה עוד שעה? אמרתי כן. אמרו לי טוב, 1500 רובל. אמרתי תודה לא והלכתי לחפש קפה.
      אז נזכרתי שעדיין אין לי רובלים והלכתי לחפש כספומט. עברתי שוב ליד נהגי המוניות ששוב ניגשו אלי, ושוב אמרתי שאני מחכה לרכבת.
      הפעם אמרו לי 1200 רובל אז הסכמתי ויצאו לארגן רכב.
      לא נראה לי שזה היה מהמוניות ה"רשמיות", אלא נהג שחיכה בחוץ ונכנס ואסף אותי מהספסר באזור של אולם ההמראות, אל מה אכפת לי?
      בפעם הקודמת החברה הזמינה לי מונית וזה עלה 2000 רובל, ומנהל הפרוייקט שנחת יום אחרי שילם 2200 למונית בשעה דומה של הבוקר.

הנסיעה ארכה כשעה והגענו למלון בדיוק בשעה 6. הגעתי לצ'ק אין שם בישרו לי ששודרגתי לחדרי ה CLUB שבמגדל השני ושלחו מישהו ללוות אותי לשם. כנראה שהיו חדרים פנויים והם אפשרו לי לאכלס את החדר שהוזמן ללילה כבר בשעה מוקדמת זו, כך שיכולתי להתרענן, לשתות כוס תה ולנשנש קצת אגוזים ותמרים שהבאתי מהבית לפני שיצאתי לעיר.

מזג האויר אפשר לבוש אביבי, והלכתי לאט לתחנת Krasnopresnenskaya באותה דרך מהפעם הקודמת, כשאני עובר דרך הפרק שנמצא מאחורי בניין הכנסת, הפעם מתפעל מהיופי האביבי שהתלבש על העיר.
      הפעם למדתי לקח, השארתי את מצלמת הקודאק הקטנה והדפוקה בבית והבאתי איתי את הקאנון. קצת מסורבל יותר להסתובב איתו, אבל הוא עושה אותי הרבה יותר מאושר.
      נתחיל בתמונות של הפארק ליד המלון והפארק שליד הכנסת שלהם.

הפארק ליד הכנסת הפארק ליד המלון
      הפארק ליד הכנסת(גודל:22.86KB)הפארק ליד המלון(גודל:28.96KB)

הפארק ליד הכנסתהפארק ליד המלון
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
        במטרו קניתי כרטיסייה של 5 נסיעות ועשיתי את דרכי לתחנת VDNKh, שאלה גני התערוכה הרוסיים שנבנו על מנת לפאר את התעשייה והחקלאות האדירים של ברית המועצות הסובייטית.

מוטיב השיבולים שולט בגני התערוכה, והוא חוזר על עצמו בכל מקום - בפסלים, בתבליטים, במזרקות, בתאורת הרחוב.
        המתחם הוא ענק, וכולל ביתנים ענפיים (ענף הבקר, ענף הדייג, ענף גידול חזירים וכו') וביתנים לאומיים (קזחסטן, ארמניה וכו').
        השורה הראשונה שלאורך השדרה המרכזית הם בניינים מפוארים וגדולים ומרשימים. בשורה השניה כבר קצת פחות מרשים, ובשורה השלישית מוצאים בעיקר מבנים מתפרקים ומוזנחים.
        אבל גם בשורה הראשונה, מתברר מקרוב שמצב התחזוקה של הבניינים לא מזהיר. ראיתי שם צוותי עבודה שעסקו בשיפוצים, אבל זה לא היה נראה כמו פרוייקט מסיבי.

הגעתי למקום בסביבות 8:30 בבוקר, כשהמקום נפתח רשמית רק ב 10. נראה שכל האנשים שם היו עבודי המקום בדרך למקום התעסוקה שלהם, ורק מטיילים בודדים.
        כיסיתי הרבה קילומטראז' במקום, כשאני ממליץ למבקרים להשכיר אופניים במקום (הדוכנים נפתחים החל מ 10).
        לאורך השדרה המרכזית יש גם דוכני אוכל ושתייה, ומתקני שעשועים לילדים (מתנפחים, טרמפולינות וכו')

בקצה השדרה הופתעתי לראות גם מטוס וטיל אמיתיים שמפארים את תעשיית החלל והתעופה, וגם אולם ענק שמשמש בדר"כ כמסלול קארטינג (מיד התלהבתי), אבל באותו זמן פינו את ההמסלול ועסקו בהכנת האולם לתערוכה כלשהי.

השיבולים שמעל השער שער הכניסה המפואר
        השיבולים שמעל השער(גודל:16.60KB)שער הכניסה המפואר(גודל:16.53KB)

שער הכניסה המפוארהשיבולים שמעל השער
        • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
          עוד קצת שיבולים
          IMG_3587s.JPG IMG_3589s.JPG
          IMG_3587s.JPG(גודל:10.28KB)IMG_3589s.JPG(גודל:14.79KB)

IMG_3587s.JPGIMG_3589s.JPG
          • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
            ועוד קצת שיבולים

לקראת 10 כבר כאבו לי הרגליים מרוב הליכה, כל המקומות של האוכל היו מלאים בעובדים שהכינו את המקום למבקרים, אבל אף אחד עוד לא היה פתוח לקהל, ובשעה 10 הספקתי להכנס ל 2-3 ביתנים לראות מה קורה בפנים.
            לא היה לי מושג למה לצפות, והאמת שציפיתי לתערוכות של מוצרים אופייניים או מעין מוזאון או משהו כזה.

מה שמצאתי בפנים - לפחות בביתנים שנכנסתי אליהם, היה קניונים קטנים מאוד עם מספר חנויות מצומצם שמוכרים כמה דברים שלא בטוח אם הם באמת באים מאותו לאום שכתוב על הבנין בחוץ.
            מחוץ לבניין אחד היה שלט שגרם לי לחשוב שיש בפנים תערוכה גדולה של פירות וירקות. נכנסתי ומצאתי שבעצם כל מה שיש בפנים זה 2-3 חנויות שמוכרים תרופות הומאופטיות...

IMG_3599s.JPG IMG_3601s.JPG
            IMG_3599s.JPG(גודל:20.24KB)IMG_3601s.JPG(גודל:14.06KB)

IMG_3599s.JPGIMG_3601s.JPG
            • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
              מאחר ולא נכנסתי לרוב הבניינים, אני לא יודע אם מה שאני ראיתי זה אופייני או לא, אבל היה מעניין מאוד לבחון את פרטי הארכיטקטורה, ונראה לי שזה אחלה מקום לבלות את שעות אחה"צ או הערב המוארות, גם עם כל המשפחה.
              סמלים עוד שיבולים
              סמלים(גודל:10.39KB)עוד שיבולים(גודל:16.04KB)

סמליםעוד שיבולים
              • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                ונתעכב רגע על מראות מסוג אחר...

מזג האויר הנפלא גרם לכל הבנות במשרד (ועושה רושם ש 80% מעובדי המשרד הן בנות בגילאים 25-35) להתלבש בהתאם.
                עקבים גבוהים, חולצות חצי שקופות, חצאיות קצרות, כפתורי מחשוף פתוחים וכו' וכו'. לעיתים הרגשנו כאילו אנחנו יושבים באמצע תערוכת אופנה לוהטת. ממש יוצאות לצייד!
                והדבר המצחיק הוא שגברים, או לפחות אלה שבמשרד, ממש לא משהו בכלל...
                גם ברחוב זה היה מוטיב קבוע - בחורה לוהטת שמסתובבת מחובקת עם גבר Confused - אבל כנראה עם כיסים עמוקים...

בכל אופן, בשלב הזה העננים התחילו להתפנות, השמש התחילה לזרוח קצת יותר, הטמפרטורה עלתה. קניתי בקבוק מים בדרך חזרה לתחנת המטרו, צילמתי שוב את הסמל הפאלי של מוזאון החלל, ליד דגל שגם הוא חשוד ביציבותו, ושמתי פעמיי למוזאון הרכבות.

עובדת ב VDNKh עומדים ניצב
                עובדת ב VDNKh(גודל:13.50KB)עומדים ניצב(גודל:11.80KB)

• האתר של גני התערוכה
                עומדים ניצבעובדת ב VDNKh
                • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                  מוזאון הרכבות נמצא סמוך לתחנת המטרו/רכבת Rizhkaya.
                  לא מצאתי אתר אינטרנט של המקום, והגעתי על סמך מידע שמצאתי באינטרנט.

עומדות שם על 4 מסילות קטרים, קרונות וכלי עבודה מתקופות שונות, נראה שרובם כבר לא במצב נסיעה, עם שכבות עבות של צבע שמכסות את הברזל.
                  כמובן שכל השילוט ברוסית, אבל נתונים טכניים אפשר להבין בכל שפה Smile
                  ואני בטוח שמי שמתעניין בתחום בהחלט ירצה לבקר שם.

בדרך החוצה ראיתי משפחה אחת של מבקרים יוצאים מדלת צדדית לא משולטת.
                  נכנסתי פנימה לראות מה יש שם ומצאתי שם מצגת של דגמי רכבות. חלקם נוסעים וחלקם לא, וחלקם בנויים על שולחן בנוי היטב של דגמים מיניאטוריים של רוסיה העירונית, הכפרית, התעשייתית וכו'.
                  לאחר שביקרתי בדגמי רכבת דומים בגרמניה שהיו הרבה יותר גדולים, מרשימים ופעילים, לא התלהבתי יותר מדי מזאת. עלות הכניסה 80 רובל, ויש גם חנות עם אביזרים של דגמי רכבות ועוד מזכרות.
                  עלות הכניסה למוזאון הרכבת 100 או 200 רובל.

כבר מאוחר, אז אני אשתדל להמשיך מחר - מוסקבה עיר גדולה, ואנחנו עוד לא בשעת צהריים...
                  קטר אמיתי קרון משגר טיל שיוט צעצוע
                  קטר אמיתי(גודל:19.39KB)קרון משגר טיל שיוט צעצוע(גודל:22.41KB)

קטר אמיתיקרון משגר טיל שיוט צעצוע
                  • glasha
                    glasha נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                    ענק אתה. רק לפני כמה ימים התעורר אצלי הגעגוע הקבוע למוסקבה והנה סידרת לי בוקר מוסקבאי. אני מתענגת פה על כל תמונה של העיר האהובה. מה שראית בתוך הביתנים של התערוכה זה מה שיש שם בדרך כלל ככה שהסיבוב מבחוץ לרוב מרתק הרבה יותר.

הנשים של מוסקבה הן היפות בעולם. לגברים לעומת זאת יש רק יתרון אחד אבל גדול מאוד - חשבון הבנק שלהם.
                    מחכה להמשך הסיפור, עוד תובנות והמון, המון תמונות.

תודה ואחלה בוקר שיהיה או כמו שאומרים אצלנו Утро доброе!

אלונה
                    • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                      добрый вечер גם לך אלונה!

דבר אחד חדש ששמתי לב אליו הפעם בנסיעות במטרו (ושלא כל כך קלטתי בביקור בחורף) זה הגיוון העדתי/גזעי של האנשים בעיר.
                      רואים המון אנשים שבאו מהקצוות הרחוקים של האימפריה לשעבר. אנשים עם מראה יפני, סיני, מונגולי, ערבי, פיני, ובעצם כל המחוזות שגובלות ברוסיה או שהיו פעם חלק מרוסיה/ברה"מ.
                      ממש מעניין לראות את זה, ואני תוהה אם יש נישואין מעורבים ואם הם מתערבבים בקהילה, או שמא יש "גטאות" של מתיישבים מכל אזור ואזור. איך נקבעת ההיררכיה בין העמים השונים?

בכל אופן, חזרתי למטרו ונסעתי לכיוון האזור מההמלצה בעיתון שקראתי במטוס.
                      יצאתי מהמטרו בתחנת Rimskaya וכמעט מיד מצאתי את השוק המדובר.
                      עד כמה שיכולתי לראות, זה היה אותו שוק עם אותן בסטות שגיליתי במקרה בביקורי הקודם בעיר, אבל לא מצאתי שם את הבסטה עם תכשיטי העץ, שכן מאז הביקור הקודם הצטערתי שלא קניתי יותר דברים שם - במחירים כנים ללא צורך במיקוח.
                      השוק היה שקט ולא עמוס. קניתי כמה משמשים לנשנוש, והמוכרת התפלאה שאני לוקח כמות כל כך קטנה. כל שאר בעלי הבסטות ניסו למכור לי מכל טוב - אבל מה אני אעשה עם זה?

ואם כבר בענייני אוכל, איפשהו בדרך נכנסתי לסופרמרקט, ותמיד נחמד להסתובב בסופרים במדינות זרות ולראות מה שונה, מה דומה ומה לא מכירים בכלל, ואולי לנסות איזה מוצר או שניים.
                      ביום האחרון גם נזכרתי לקנות כמה שקיות קאשה - מוצר שלא הצלחתי למצוא בהולנד (זאת אומרת מצאתי קאשה טבעית, אבל לא קאשה קלויה, שהיא יותר טעימה ומתבשלת יותר מהר).

הצד של האוכל הצד של השמעטס
                      הצד של האוכל(גודל:20.53KB)הצד של השמעטס(גודל:21.08KB)

הצד של השמעטסהצד של האוכל
                      • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                        מהשוק זו היתה הליכה קצרה למוזאון המכוניות.

מהצצה קצרה באתר המוזאון (מצורף קישור) ולאור הנסיון מהביקור ב"מוזאון" המכוניות בביקור הקודם בעיר, לא היו לי הרבה ציפיות.
                        אבל הופתעתי לטובה. כמה שהופתעתי לטובה!

הסתובבתי במוזאון שעתיים שלמות כשאני פעור פה ולפעמים רועד מאושר למראה האוצרות המוטוריות שבמוזאון.
                        בנוסף להסטוריה מלאה של מכוניות העידן הסובייטי, היו שם מספר אבות טיפוס רוסיות שלא הגיעו לייצור - דגמים שלא הייתי מודע כלל לקיומם, ובנוסף גם אוצר אדיר של מכוניות משובחות ומשמעותיות מהמערב מכל התקופות והארצות.
                        החל מפורד מודל T (האבא של המכונית לכל פועל), דרך פורד V8 המקורית משנות ה- 30 (האבא של מירוצי נאסקאר), דרך תקופת הכנפיים של אמריקה שלאחר מלחה"ע השניה, מבחר אקזוטיקה ראוי מאוד מתוצרת אנגליה, גרמניה ואיטליה, מכוניות מרוץ ועוד ועוד.
                        לאוסף לא היה מוטיב מיוחד, אבל רוב המכוניות היו במצב טוב מאוד, ויש שם הרבה מכוניות נדירות/יקרות/ייחודיות/נחשקות.

אבטיפוס Selene מ 1959 אבטיפוס מוסקביץ
                        אבטיפוס Selene מ 1959(גודל:18.50KB)אבטיפוס מוסקביץ' מ 1991(גודל:20.77KB)

• מוזאון המכוניות במוסקבה
                        אבטיפוס מוסקביץ' מ 1991אבטיפוס Selene מ 1959
                        • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                          אני יכול להמשיך שעות רק בעניין המכוניות, אבל זה בטח לא מעניין את הרוב כאן, אז רק עוד כמה תמונות סמליות.
                          5 דורות ראשונים של שברולט קורבט פרארי 250GT שנת 63
                          5 דורות ראשונים של שברולט קורבט(גודל:20.78KB)פרארי 250GT שנת 63(גודל:20.94KB)

פרארי 250GT שנת 635 דורות ראשונים של שברולט קורבט
                          • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                            רק עוד קצת...
                            פורד מודל T צמד אסטון מרטין DB6
                            פורד מודל T(גודל:22.21KB)צמד אסטון מרטין DB6(גודל:22.42KB)

פורד מודל Tצמד אסטון מרטין DB6
                            • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                              הייתי יכול להשאר שם כל היום, מזיל ריר על כל כך הרבה חלומות שבתוך המחסן הרחב הזה, אבל היו לי עוד תכניות, אז חזרתי למטרו ונסעתי לתחנת Partisanskaya כדי לבקר בשוק Izmailov.
                              בדרך לתחנה נתקלתי בדוכן על גלגלים עם ברז של חבית - נראה כמו בירה. הצלחתי להבין מהמוכרת שזה לא בירה וזה לא אלכוהולי, וקוראים לזה "קראס" אז קניתי כוס, וגיליתי שזה בעצם די דומה לבירה שחורה (מאלט) המוכרת לנו, אבל עם טעם יותר עשיר בדומה לבירה בלגית טובה.
                              מומלץ.
                              האמת שראיתי דוכנים כאלה גם בגני התערוכה, אבל כולם היו עדיין סגורים והנחתי שזה בירה.

כשיצאתי מתחנת פרטיזנסקאיה ראיתי מולי מסעדה עממית פשוטה - מין מבנה ארוך כזה ובפנים יש בר ואיזה 2-3 מסעדות/מעדניות פשוטות - ושמתי לב שאני בעצם די רעב, אז נכנסתי לראות מה יש שם.
                              היו כל מיני סוגי דגים מטוגנים, כל מיני סלטים. רציתי רק משהו קטן אז לקחתי סטייק סלמון מטוגן. מה שהתברר כטעות. סלמון זה דג כל כך נפלא לבישול ומאכל, ותהליך הציפוי והטיגון פשוט הרג אותו לגמרי.
                              אכלתי את רובו בחוסר חשק וגיששתי את דרכי לשוק איזמאילוב.

מי שקצת קרא דברים שאני כותב כאן בטח הבין כבר ששוק איזמאילוב זה לא מסוג המקומות שאני מחבב. מדובר בשוק המוני, עם עשרות דוכנים שמוכרים כולם את אותם המוצרים לתיירים, במחירים יותר גבוהים ממה שאפשר לקנותם באזור לא מתוייר. (אם כי זול בהרבה מחנויות המזכרות הפלצניות ברחוב ARBAT...)
                              אבל במפלס העליון, אחרי שמשתחררים מכל דוכני כובעי הצבא האדום, המטרושקות, תכשיטי האמבר וכובעי הצמר, מגיעים לשוק הפשפשים. כאן מצאתי שרבים מבעלי הבסטות כבר היו בתהליך התקפלות, אבל היה מעניין לשוטט בין ערימות הג'אנק ולבדוק אם אולי יש איזשהו פריט מעניין שצד את עיני (לא היה...)
                              ייאמר לזכות המקום שהיו גם לא מעט בסטות שמכרו מוצרים מקוריים וייחודיים. מי שמחפש מזכרות וקצת אוירה, בהחלט כדאי שיבקר פה.
                              הבנתי שהמקום די מת באמצע שבוע, וקצת הפתיע אותי שלקראת 18:00 ביום ראשון רבים כבר סגרו את הבסטה.

בסיום השיטוט, ריח של מנגל משך אותי לגריל בצד השוק. במקור התכוונתי לנסוע לרחוב Arbat ולחפש שם מסעדה נחמדה, אבל כבר הייתי עייף ורעב, אז החלטתי לאכול ארוחת ערב שם.
                              לא יודע מה עבר לי בראש, אבל כשהמוכר ביקש 500 רובל (יותר מ 60 ש"ח) בעבור שיפוד עם כמה חתיכות סלמון, שמגיע בצלחת חד פעמית עם שלולית קטנה של רוטב לא ברור, כמה פיסות כרוב, לחם שטוח ובירה מקומית, פשוט שלפתי את השטר והגשתי לו.
                              טעות.
                              הדג היה בסדר, אבל אי אפשר להגיד שנהניתי מהארוחה. מגיע לי יותר (ולזה נגיע בהמשך).

בסטה אופיינית בשוק איזמאילוב הפרטיזנים בתחנת פרטיזנסקאיה
                              בסטה אופיינית בשוק איזמאילוב(גודל:25.16KB)הפרטיזנים בתחנת פרטיזנסקאיה(גודל:20.04KB)

הפרטיזנים בתחנת פרטיזנסקאיהבסטה אופיינית בשוק איזמאילוב
                              • hgktrduc
                                hgktrduc נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                ג'רמי,
                                איך אמרת על הקנון? עושה אותך הרבה יותר מאושר? אכן כך, ולא רק אותך!
                                מאד נהנית מהתמונות והסיפורים. תודה! יעל
                                • JeremyNL

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                  תודה Smile האמת היא שאת רוב התמונות שהעליתי כאן לא הייתי יכול בכלל לצלם עם הקודאק.

במטרו בדרך חזרה כבר התחלתי לנקר מרוב עייפות אחרי לילה כמעט ללא שינה, וכשהתעוררתי מעצירת הרכבת הייתי בטוח שפספסתי את התחנה שלי, ומיהרתי לרדת מהרכבת ולצאת לרחוב (עדיין אפוף קצת), ורק אז קלטתי שירדתי תחנה אחת מוקדם מדי...
                                  עוד 28 רובל מצאו את דרכם לקופת המטרו, וקניתי כרטיס נוסף לתחנה הבאה.

בדרך חזרה מהמטרו למלון אני עובר דרך פרק, ושם השמש זורחת במלוא אונה, וכל הספספלים והמדשאות מלאים בזוגות ומשפחות שתופסים קצת שמש.
                                  צעיר אחד ישב על ספסל עם לוח שחמט ערוך לידו, מחכה לעובר אורח שיצטרף למשחק. לא היה נעים לי לשלוף מולו את המצלמה (כבר דמיינתי את הפריים עם חצי הספסל הריק - תמונה פגז), אבל גם בשוק איזמאילובו הצלחתי לתפוס בעלי בסטות משועממים עסוקים במשחק.
                                  בקצה הפרק פגשתי בלנין, שעטה פונצ'ו לבן בפעם הקודמת שראיתי וצילמתי אותו, ומשם הדרך למלון קצרה.

כשהגעתי למלון מילאתי לי אמבטיה חמה, כיוונתי את המעורר, ואחר כך צנחתי על המיטה בשינה עמוקה.
                                  מה רבה היתה שמחתי בבוקר כשגיליתי שהזריחה בדיוק מכוונת לכרית שלי, והתעוררתי יקיצה טבעית מהשמש חצי שעה לפני השעון המעורר.
                                  העברתי את הבוקר באיזי, נפגשתי עם מנהל הפרוייקט לארוחת בוקר (בקומה ה- 20 - היה שדרוג לחדרי CLUB, זוכרים?), והלכנו ברגל למשרד. (בחורף הוסענו למשרד במונית בנסיעה שארכה יותר מרבע שעה כי הנהג היה צריך לנסוע בפקקים סביב לכמה בלוקים. ברגל חתכנו ישר לכיוון המשרד וזה ארך בדיוק רבע שעה...)

מנהל הפרוייקט היה צריך להוריד את הז'קט בדרך בגלל החום.
                                  אני לא הבאתי ז'קט.
                                  בעלי בסטה אינטליגנטים לנין בלי הפונצ
                                  בעלי בסטה אינטליגנטים(גודל:21.56KB)לנין בלי הפונצ'ו הלבן(גודל:23.49KB)

לנין בלי הפונצ'ו הלבןבעלי בסטה אינטליגנטים
                                  • lbd
                                    lbd נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                    נהנתי מהסיפורים. מצידי יכולת את כל השרשור להקדיש לתערוכת המכוניות.
                                    לא ידעתי שיש פורד מודל T בצבע חוץ משחור.
                                    יש אנקדוטה, שהנרי פורד הצהיר: "אפשר להזמין את מודל T בכל צבע, בתנאי שיהיה שחור".
                                    מצרף תמונה של DB5. מיותר להגיד מי נהג במכונית.
                                    מצרף עוד תמונה שצולמה בארץ בתערוכה.
                                    20120509_165425.jpg Aston Martin DB5.jpg
                                    20120509_165425.jpg(גודל:27.30KB)Aston Martin DB5.jpg(גודל:9.58KB)

20120509_165425.jpgAston Martin DB5.jpg
                                    • לבון רחל  קולומבוסית
                                      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                      ג'רמי אתה תותח.
                                      איזה יופי של סיפור הבאת לי על הבוקר ותמונות מרהיבות!!!
                                      מצדי אתה יכול להוסיף עוד הרבה תמונות של מכוניות ענתיקות.
                                      אני מצלמת כאלה בכל הזדמנות.
                                      אגב במוזיאון תפן יש גם מבחר לא רע של מכוניות כאלה.

יום נפלא

רחל לבון
                                      • glasha
                                        glasha נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                        בזה הרגע מוענקת לך מדליה "גיבור העם הרוסי". אתה מבין שאתה היחיד בעולם כולו שמוכן לטעום מהמנגל הזה שבצידי הכביש ליד שוק איזמאילובו וגם להישאר בחיים? אני לא מדברת על המקומיים - קיבתם של אלה מחוסנת כבר מזמן הודות לליטרים של אלכוהול. אבל טייל מהמערב? ג'רמני, שאפו על האומץ Smile .

לגבי בני מיעוטים למיניהם שנתקלת בהם - רובם מהגרי עבודה. חוקי הויזה נוקשים מאוד במוסקבה. מצד שני העיר נקייה הודות להם. העיר ברובה נשלטת על ידי קבוצות אתניות, אם כי בשנים אחרונות גם הרוסים
                                        "השורשיים" הבינו שגביית פרוטקשן זה עסק לא רע. חלק מהשווקים כבר עברו לידיים רוסיות. חלקם עדיין "שייכים" לאנשי קווקז.

החביות מוכרות משקה שנקרא KVAS - במרכז העיר אני לא נתקלתי בהם, אבל אתה הסתובבת פה רחוק מהמרכז והתמזל מזלך. זה נמכר בארץ בבקבוקים. ובפעם הבאה לכוס קרה של קוואס תהיה חייב לצרף VOBLA קטנה.

העיר הזאת דורשת לא מעט השקעה מצד מי שמטייל בה. היא לא נחמדה לתיירים, היא לא זקוקה לתיירים. אני שמחה שהצלחת לחדור את שריון המגן שלה ונגעת במוסקבה האמיתית.

מחכה מאוד מאוד להמשך.

אלונה
                                        • ג'מוס
                                          ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                          ג׳רמי
                                          נהניתי לקרוא (גם את רשמי הביקור הקודם...)
                                          נתקלתי בשיטוטים שלי במשהו שאולי יעניין אותך(וגם אחרים)

http://www.ibr2012.nl/programme

ג׳מוס
                                          • לבון רחל  קולומבוסית
                                            לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

50 מעלות יותר חם במוסקבה
                                            ג'רמי אני מצרפת לך תמונות של מכוניות ענתיקות שהיו בתערוכה במזח של מעבורת בנורבגיה. לנו היה המזל להקלע למקום.

רחל לבון
                                            P6120667 (Large).JPG P6120668 (Mobile).JPG
                                            P6120667 (Large).JPG(גודל:18.89KB)P6120668 (Mobile).JPG(גודל:19.92KB)

P6120667 (Large).JPGP6120668 (Mobile).JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון