Japan Rail Pass
-
שלום לכולם,
אני נוסע בעוד כשבועיים ליפן.
אחרי שאהיה בטוקיו אני מתכוון לנסוע מטוקיו לקיוטו ולנארה (אולי לעבור בדרך דרך מקום אחר - יש למישהו המלצות?), ולהמריא חזרה מאוסאקה.
המליצו לי לקנות כרטיס Railpass דרך האתר: http://www.statravel.co.uk/japan-rail-pass.htm.
האם זה אכן משתלם? אלו מבין הכרטיסים מומלץ לקנות (האם את Japan Rail East Pass)?
תודה רבה
רן -
Japan Rail Passהי,
כרטיס ה- JR PASS מאוד משתלם כשעושים הרבה נסיעות. (שים לב שאפשר לרכוש לשבוע, לשבועיים ולשלושה).
אם אתה מתכנן "רק" נסיעה אחת עיקרית מטוקיו לקיוטו - יכול להיות שזה לא משתלם לך...
באזור קיוטו-נארה-אוסקה אפשר לקנות פאס אזורי ל-3 ימים (בטח יש כמה אופציות..) שזה בטוח זול יותר מהפאס הכללי.
הלינק שנתת לא נפתח אצלי (אז לא יכולה לראות מה התנאים והמחיר שהמליצו לך).
בכל מקרה את ה JR PASS חייבים לרכוש מחוץ ליפן (מיועד רק לתיירים) ולכן אם אתה רוצה לרכוש אותו, עליך להזדרז - צריך להגיע אליך לפני שאתה טס...
בכל אופן, ממליצה לך להיכנס לאתר היפרדיה (מצורף) ולראות את כל הנסיעות שאתה מתכנן + עלותן - ולפי זה לבדוק אם משתלם לך הפאס או לא.
דרך אגב, הפאס נותן אפשרות לשמירת מקום (ללא תוספת מחיר) מה שבעיקרון מייקר מאוד את הכרטיס, אבל לצורך חישוב כדאיות הייתי בודקת מחיר רגיל לכרטיס ללא מקום שמור.
לגבי איפה לעצור בדרך (אזור טוקיו) -
אני מבינה שבגדול אתה מתכנן לישון כשבוע בטוקיו וכשבוע בקיוטו.
ממליצה על גיחות לטיולי יום מטוקיו:
אזור האקונה - אפשר למעשה לעצור שם בדרך לקיוטו, אבל אז אתה "נסחב" אם הציוד (מזוודה? תיק?) ויש שם יום טיול שלם ומדהים, ולדעתי מיותר לעשות את זה עם הציוד. אפשר כמובן להשאיר בלוקרים בתחנת הרכבת - אבל שוב פחות נוח. (אם תרכוש את ה JRPASS אז בוודאות כדאי לך לחזור ברכבת לטוקיו ולנסוע ללא הציוד).
צרפתי לך גם הסברים על האזור בכללי, וגם מסלול - מאיפה לעבור לאן ואיך - מאוד מאוד מומלץ!
ניקו - גם מומלץ. יום טיול. מקדשים בטבע...
ערים נוספות - יש עוד במון מקומות שקרובים כגון יוקוהומה, קמקורה ועוד.. בכל מקום תמצא מה לראות
אם נשאר לך זמן נוסף, אחרי קיוטו,
הייתי נוסעת ליומיים להירושימה + מיאג'ימה! - מאוד מומלץ!!!
הכוונה היא ליום במיאג'ימה, וליום בהירושימה (אפשר גם לבקר במפעל של מזדה) - לינה בהירושימה בשני הימים.
תהנה!
-
Japan Rail Passכמו שכתבה לך ANNALY , תעשה חישוב מה כדאי יותר פאס רכבות או רכישת כרטיסים בודדים ,
בדרך כלל אם אתה עושה טיולי כוכב , מתמקם במקום אחד ומטייל משם , תשתמש במערכת הרכבות יותר , אני בדקתי את הצפי וראיתי שכדאי לי לרכוש פאס , בפועל נסעתי ברכבת יותר מאשר תיכננתי . -
Japan Rail Passתודה רבה לשניכם!
קישור חדש לאתר הזמנת הכרטיסים: http://www.statravel.co.uk/japan-rail-pass.htm, מקווה שהפעם זה עובד. אני תוהה האם טוקיו, קיוטו, נארה ואוסאקה נכללות במסגרת הכרטיס המצומצם יותר (רק מזרח יפן): http://rail.statravel.co.uk/japan/japan-rail-east-pass.aspx
אני מגיע לטוקיו לשישה ימים במסגרת הלימודים. במשך ששת הימים האלו לא יהיה לי זמן לבלות כי התוכנית שלנו מאוד עמוסה... לכן הארכתי את השהייה בשמונה ימים (לצערי לא יכולתי להאריך יותר).
התכנון שלי הוא להישאר בטוקיו יומיים נוספים, לעשות אולי טיול יום אחד מחוץ לטוקיו, ואז לנסוע דרומה - הומלץ לי על קיוטו ונארה, לארבעה-חמישה ימים (כל הזמן שנותר לי), לפני נסיעה לחצי יום באוסאקה, משם יוצאת הטיסה שלי חזרה (בכוונה הזמנתי טיסה משם ולא מטוקיו כי ידעתי שאני נוסע דרומה). אם יש לכם המלצות אחרות איך לארגן את הזמן המועט מאוד שיש לי, אשמח מאוד לשמוע. תודה רבה!
רן -
Japan Rail Passהערה: כדי שהקישור יעבוד צריך למחוק את ה-http בהתחלה.. -
Japan Rail Passתראה...
טוקיו נמצאת ב"מזרח יפן" (לפחות מבחינת ה-JR)
וקיוטו-אוסקה במערב יפן...
ככה שהכרטיס של מערב/מזרח לא מספיק לך...
מה שכן - אתה יכול לשלב..
בטוקיו לקנות כרטיס "JR מזרח" - אבל בתוך טוקיו אין צורך, ואם תיסע לניקו - זה די נסיעה אחת הלוך חזור, בטח כבר עדיף כרטיס ישירות לשם...
ובקיוטו-אוסקה - לקנות פאס אזורי (אולי JR מערב ואולי יש עוד סוגים...)
ובדרך בין טוקיו לקיוטו - לשלם על הנסיעה הבודדת (שארוכה יחסית, ולכן לא זולה).
או
שתקנה JR PASS לשבוע... שיכיל את הכל... - שים לב שיש לך 8 ימי טיול, והפאס הוא ל-7 ימים. כלומר גם מבחינת הפאס עדיף לך להפעיל אותו ב-7 ימים האחרונים, ובתוך טוקיו להסתדר בלי...
או
נסיעות בודדות, ולשלם פר נסיעה.
כאן ממליצה לך לחשוב קודם על תוכנית הטיול, ולבדוק בלינקים ששמתי לך בפעם הקודמת עלויות ספציפיות בהתאם לתוכנית.
ועכשיו לגבי המסלול, זאת ההמלצה שלי:
ב-6 ימים שאתה בלימודים, תנסה לנצל את הערב, ולהסתובב כל ערב בשכונה אחרת... ככה שבאמת תשאיר לעצמך רק יומיים לטוקיו "באור יום".
יום 1-2 - טוקיו
יום 3 - האקונה (+פוג'י) - אחד מהימים ההכי מוצלחים בטיול שלנו!
יום 4-6 - קיוטו
יום 7 - נארה
יום 8 - אוסקה - תלוי גם מתי הטיסה שלך לארץ???
אם אתה אוהב טיולים עמוסים וצפופים (כמוני
) אתה יכול גם:
יום 1-2 טוקיו
יום 3 - האקונה
יום 4-5 קיוטו
יום 6 - נארה + נסיעה להירושימה
יום 7 - מיאג'ימה
יום 8 - הירושימה + נסיעה לאוסקה וטיסה - שוב, מתי הטיסה?
התוכנית הזו קצת עמוסה מדי, וחסר לי קצת זמן לנסיעות, אבל... בכל זאת... גבולית אבל אפשרית - שוב תלוי בהעדפות בטיול שלך. יש כאלו שירגישו שזו ריצת מרתון, ויש כאלה שיגידו שככה הם לא מרגישים שפיספסו, וראו מקסימום מיפן במינימום זמן...
אם אתה הולך על האופציה הזו, ממליצה להסתכל טוב טוב על זמני הנסיעות ולקחת אותם בחשבון, כדי שלא יהיו לך הפתעות של זמנים
הערה: אפשר להחליף את נארה בניקו (ואז לשנות בתוכנית שיהיה צמוד לטוקיו כמובן). בנארה יש הרבה מקדשים(7?) בניקו יש גם מקדשים אבל הם יותר בטבע, עם עצים ופארק מסביב.
מבחינת הטיול שלך אין לך זמן לשניהם, אבל בהחלט אתה יכול לבחור מה עדיף מבחינתך.
עוד הערה: יכול להיות, שאחרי 6 ימי לימודים, ותלוי מה תספיק בערבים, תחליט להיות בטוקיו רק יום 1 ולהשאיר יותר זמן לשאר התוכנית... תלוי איך תרגיש, וכמה זם יהיה אם יהיה...
בהצלחה! -
Japan Rail Passלאיזור האקונה , יש האקונה פאס שכולל את כל רכבות ההרים (לא כמו בלונה פרק)והרכבלים, ואם אני זוכר נכון גם את הרכבת לטוקיו , -
Japan Rail Passשווה לך לבדוק טיסה מטוקיו לאוסקה באתר של jetstar או airasia
מצאתי טיסה ב70 דולר, שהיא זולה יותר מהרכבת וכמעט במחיר של אוטבוס -
Japan Rail Passאני דווקא ממליץ על הרכבת בקו טוקיו קיוטו , העלות היא 8000 יין , שזה בגדול סביב ה400 ש"ח ,
אבל בדרך אתה נחשף לנופים היפניים , מה שמצליחים לראות מהרכבת , אתה רואה את הכפרים , את מגרשי הספורט , מפעלים כמו המפעל של סוזוקי .
במיוחד שהשדה של טוקיו מרוחק כ-90 ק"מ מטוקיו.
ואפרופו רכבת , החוויה הכי מרשימה קוראת אם אתה נמצא בתחנה ורכבת מהירה עוברת ולא עוצרת , בד"כ כאשר מחכים לרכבת מקומית, בהתחלה הפסים מתחילים לרעוד ואז מגיעה הרכבת , שהעין לא מצליחה להתמקד בה , כתם לבן , שמשמיע רעש כמו מטוס , ואז אחרי שניות נהיה שקט - פשוט מרשים . -
Japan Rail Passמאוד מסכימה לגבי לראות שין-קן-סן (הרכבת המהירה) עוברת ולא עוצרת...
אנחנו ניסינו לצלם, גם את הרכבת, וגם את הפרצופים הנדהמים שלנו...
גם ראינו את פוג'י מהרכבת... גם נחמד
מצרפת תמונה, סליחה על הטשטוש...
זה בזמן שהרכבת נוסעת מאוד מהר (300 קמ"ש - אולי גם יותר) ואנחנו עומדים על הרציף, כשני מטרים ממנה...
-
Japan Rail Passשלום לכולם
האקונה +פוגי האם ניתן להנות מהם כאשר יוצאים מקיוטו בבוקר נוסעים להקונה ובלילה מגיעים לטוקיו או שזה יהפוך לריצה מטורפת. כאשר אני יוצאת מתוך הנחה לשלוח את מזוודות מקיוטו ישר למלון בטוקיו.עד כמה חיוני\או מומלץ לבלות לילה בהקונה? המלצה על מלון שם? כמו כן אשמח לקבל קצת יותר פרטים על אופציה של שליחת מזוודות ממלון למלון.
תודה מראש
רותי -
Japan Rail Passועוד עזרה קטנה..
ניסית לשים את האקונה וטוקיו בהיפרדיה ולא כל כך הצלחתי. משהו יכול לעזור? -
סרטון קצר של השינקנסןקצר...כי מה לעשות, היא מאוד מהירה..
-
סרטון קצר של השינקנסןלגבי טוקיו והאקונה בהיפרדיה, נסי במקום האקונה להקליד odawara.
זו אחת התחנות אם לא התחנה בהאקונה.
קיוטו - האקונה - טוקיו. נשמע מאוד עמוס. מהאקונה לטוקיו זה פחות משעה בשינקנסן. מקיוטו להאקונה זה קצת יותר, אבל זה כבר ידוע. יתכן שבאמת יהיה לכם כדאי לשקול מלון באזור האקונה. -
סרטון קצר של השינקנסןתודה רבה . -
אזור האקונהמוסיפה לדודו...
בנושא קיוטו - האקונה - טוקיו:
תראי... אם לא הייתת לי ברירה, הייתי עושה את המסלול הזה ע"פ לותר על האקונה.
אבל -
תחילה תבדקי כמה זמן נסיעה עד אדווארה (זו בעצם התחנה של השינקנסן שממנה מתחיל ה"מסלול" של האקונה) - ומתי הרכבת הראשונה. וגם נסי להעריך, באיזו שעה תעלו על הרכבת (את מכירה את אופן הטיול שלכם, האם קמים מוקדם? מתארגנים מהר? או יוצאים מהמלון רק לקראת 9:00-10:00?)
בהמשך - תבדקי מתי האוטובוס האחרון שחוזר לאדווארה (כי אני מניחה שאדווארה טוקיו - זו לא בעיה, גם מאוחר יותר).
אם אני זוכרת נכון - האוטובוס האחרון יוצא ב-18:00 (מאחרי השייט באגם לאדווארה).
ואז, נסי לחשוב אילו אטרקציות תרצו לעשות בדרך, ובאילו כפרים לעצור.
קחי בחשבון שהמסלול הוא עם "הרבה כלי תחבורה" מסוגים שונים, מה שמצד אחד הוא חלק מהחוויה, מצד שני כל מעבר והזמנים שלו. (לפעמים מחכים בתור לרכבל, לפעמים לשייט וכדומה).
בסה"כ זה יוצא יום טיול מאוד ארוך. בספרים ממליצים לעשות אותו ביומיים (ככה יש זמן להינות בכל מקום ובכל אטרקציה, במוזיאון למשל - אנחנו לא אנשי מוזיאונים, ומאוד נהננו בו!).
דרך אגב, לדעתי (אם זוכרת נכון) הפאס האזורי (לכל אמצעי התחבורה השונים) הוא מראש ליומיים... (ואי אפשר לרכוש ליום - מה שמראה על הזמן המומלץ...)
לינה -
אני קראתי איפשהו שעדיף לא לישון באדווארה, ובגלל זה ישנו באטאמי. בדיעבד, סתם נסענו מאדווארה הלוך חזור לאטאמי "רק כדי לישון" אז ממליצה בכל זאת - או אדווארה, או באמצע המסלול, יש כפרים נחמדים שבספרים יש עליהם המלצות לינה. אני פסלתי את אמצע המסלול בגלל המזוודות, אבל אם אתם עושים משלוח זה פותר את העניין, ונראה לי מעניין יותר וחוויתי יותר לישון שם בכפרים.
בקיצור - נראה לי שעדיף לעשות קיוטו-האקונה-טוקיו מאשר לוותר בכלל, אבל אם אפשר - לישון באזור - יותר מומלץ! -
אזור האקונהעשיתי את האקונה והאיזור כיום טיול מטוקיו , יצאנו מוקדם מטוקיו עד אדוורה ומשם ברכבת הרים , שנוסעת בזיג זג , פעם קדימה ופעם אחורה , באמצע הדרך ירדנו במוזיאון הפתוח - מומלץ , חזרנו לרכבת , עד תחנת הרכבל , ועם הרכבל לאגם , הרגע שרואים את מאונט פוג'י כל היפנים מתחילים להתפעל , הגענו לאגם אבל היה קר אז ויתרנו על השייט , לקחנו אוטובוס למאונט פוג'י אבל בגלל השלג ניתן להגיע רק לתחנה הראשונה , ומשם המשכנו עם אוטובוס לתחנה של רכבת מקומית שהגיעה בחזרה לאדוורה ומשם בשינקנזן בחזרה לטוקיו , ישר לרובע האהוב עלינו הרג'וקו ובעשר בערך חזרנו למלון - עייפים אך מרוצים .
בכלל מכיוון שמצאתי פתרונות לינה זולים יחסית העדפתי לישון בעיקר בקיוטו וטוקיו ולעשות מהם טיולי כוכב . -
אזור האקונהתודה רבה על תשובות מפורטות. אני חושבת שאלך על תוכנית של רמי . לנסוע מקיוטו לטוקיו. למחרת לקום מוקדם לשוק דגים ואז בשינקסן לטיול יום להאקונה ( נסיעה לוקחת כחצי שעה עד אדוורה ).
נראה לי הרבה יותר יעיל מאשר בדרך חזרה מקיוטו. לינת לילה באזור עד כמה שמצאתי היא מאוד מאוד יקרה ונראית לי קשה לתכנון.
לילה טוב -
אזור האקונהבמידה ויש JRPASS אכן האופציה הנוחה היא לינה לפני ואחרי בטוקיו.
לגבי שוק הדגים -
אנחנו נסענו אליו במטרו הראשון (בסביבות 5 ומשהו, תלוי בתחנה) וגם היינו צריכים להחליף מטרו, והגענו לשם בסופו של דבר לא כ"כ מוקדם כפי שרצינו.
אמנם לא פספסנו את האקשן, אבל היינו שמחים להגיע חצי שעה עד שעה קודם.
לא יודעת איך אפשר לתכנן יותר טוב... אולי למישהו כאן יש המלצות.
אולי מונית? אין לי מושג לגבי המחירים...
אוטובוס? שוב אין לי מושג.
ממליצה לשאול במלון שתשנו...
והמלצה: לאכול ארוחת סושי על הבוקר (כן, כן, ב-6:00-7:00 בבוקר) עם דגים טריים שרק דגו אותם באותו הלילה!
יש הרבה סושיות מפוזרות בקרבת שוק הדגים, תבחרו אחת שיש בה אנשים - ותהנו!
(אני לא מהמכורים לסושי, אבל יכולה להגיד, שזה היה הסושי הכי טעים שאכלתי.... ובטוח גם שהכי טרי!!!) -
אזור האקונהקבלתי את ההמלצה http://forum.lametayel.co.il/images/message_icons/icon7.gif