ממה חייבים להיזהר בסין
-
אנחנו נוסעים לבייגין, שיאן ויאנגשאו. וכמו בכל עירם אחרות בעולם שיש בהן מלכודות תיירים ככה גם סין. ממה עלינו להיזהר בסין, במוניות, ברחוב, במלונות, בסוכנות התיירות ובדוכנים?
יש לנו טראומה מתאילנד שם שיקרו לנו על ימין ועל שמאל ופשוט הרסו לנו את החופשה, אנחנו מעוניינים להימנע מכך ולהיות זהירים מראש בחופשה הזו.
עד עכשיו קראתי שיש להיזהר רק מנערות בית התה.
אשמח לשמוע עוד הצעות ואזהרות
תודה
-
כייסים בכל מקוםאבל חוץ מזה די בטוח. הסינים נוטים לדרוש מחירים מופרכים - לא רק מזרים אבל במיוחד מהם, וכדאי לברר מה הערך הריאלי של דברים לפני שמתפתים לקנות [פשוט להגיד בכמה דוכנים 'זה יקר מדי' ולראות לאיזה מחיר רובם מסכימים לרדת. אבל לעשות את זה בדרך ידידותית ומחוייכת]. וכמובן - שיקול דעת ושכל ישר. לא ללכת אחרי טיפוסים מפוקפקים שמציעים לך ברחוב מסאז' או טקס וכל השטויות האלה. -
ממה חייבים להיזהר בסיןהי,
אנחנו קראנו אזהרות (בעיקר על אזור שוק האוכל וואנפונג'י בביג'ין) על סטודנטים לאנגלית שרוצים לדבר באנגלית וללמוד אנגלית, ומזמינים אותך לקפה / בירה ומשם העניינים מתגלגלים לא לפי רצונך...
במזל קראנו על זה, בדיוק כשהיינו בדרך לשם...
ואז, ניגשה אלינו בחורה, והתחילה לדבר באנגלית.. בדיוק אותו סיפור. יש לציין שהייתה בכיוון השני של שוק האוכל, אבל כשדיברה איתנו מייד שינתה כיוון (180 מעלות) ובאה איתנו. אח"כ הפצירה בנו לשתות איתה בירה... וכשלא הסכמנו - עברה לקפה. שוב התנגדנו... והיא מאוד מאוד התאכזבה...
על הדרך, שאלה אותי למה יש לי מעיל כזה גדול
(היה 5 מעלות בחוץ, 22:00 בערב, תחילת אפריל)...
אין לי מושג מה היו כוונותיה, אבל ברור שזה תאם אחד לאחד לסיפור שקראנו חצי שעה קודם, ממנו רצינו מאד מאוד להימנע....
בסופו של דבר הבינה שלא יצא לה מאיתנו כלום, ואכן לקחה אותנו כמעט עד שוק האוכל (למעשה עד הבר שמאחוריו).
5 דקות אח"כ ראינו אותה מדברת עם תייר אחר... (באמצע שוק האוכל).
בקיצור - להיות עירניים תמיד כדאי! -
ממה חייבים להיזהר בסיןבנוסף לכל הדברים, אנחנו נתקלנו גם בתרמית (או סוג של תרמית) נוספת במסעדות. נותנים תפריט ואתם מזמינים אוכל, הכל במחירים סבבה. על הדרך המלצר מציע בירה או כל שתיה אחרת, אחרי שהוא כבר לקח את התפריט מהשולחן, וזורמים עם זה. כאשר מקבלים את החשבון מגלים שהבירה עלתה יותר מ-2 פיצות ביחד.... אגב זה קרה לנו פעמיים, אבל מאז למדנו. לפני שמזמינים כל דבר, חשוב לוודא בדיוק כמה הוא עולה.
החוויה שלנו לימדה אותנו שפשוט צריך להיות על המשמר כל הזמן, ולחשוד תמיד. יש פה בפורום חבר'ה שדווקא לא הרגישו ככה בסין אבל אנחנו קיבלנו את התחושה שתמיד מרמים אותנו ומשקרים לנו. אולי אנחנו סתם פרנואידים, אבל זה מה שיש לי להציע.
בכל מקרה- שיהיה טיול מדהים! סין אחלה מדינה, נופים יפים ואנשים נחמדים (אלה שלא רוצים כסף)
-
ממה חייבים להיזהר בסיןהקופי,חתם על הביטול אצלנו ו"שחרר" אותנו. כמובן, שמונית עלתה רבע x.
לנהג שביקשנו מונית והנהג מראה את הקופי של ה"חוזה". באותו רגע בעלי רוצה להפר איתי את אגיע , עם פני מאפיונר שלא ראיתי קודם, ראה כמה נחושים אנחנו ונבהל מהמשטרה, קרע את
ת רוח התרמיתיות אנחנו הרגשנו רק אצל נהגי המוניות..ברור לי שאם זה קיים באוכלוסייה זו ,זה וודאי קיים גם באוכלוסיות אחרות, שכן נהגי המוניות לא נולדו נהגי מוניות עם גנים ייחודיים
התמזל מזלנו, ולא נתקלנו בבעיות עם אנשים לא נהגי מוניות, אלא דווקא להיפך!!
מכיוון שבבעיות עסקינן אספר שני סיפורים.
הראשון עם סוף טוב מבחינתנו ולגבי השני תחליטו בעצמכם ..
הראשון: אחרי כמה ימים בבייג'ין טסנו בטיסה שנדחתה ברגע האחרון לשנגחאי. הטיסה היתה קטסטרופה מכל הבחינות כולל ניעות מטורפות של המטוס עקב מזג אוויר סוער או טייס טירון.
נחתנו, אספנו מזוודות בעלי הלך לשירותים וברגע של פיגור, תפש אותי מישהו (הבוס) שהציע לי מונית, ועוד נתן לי לחתום על המחיר,x, לפי המרחק לבית המלון,וברגע הזוי אני כמובן חותמת. בעלי חוזר, והמסע שלנו מתחיל. מגיע הנהג, ומוביל אותנו במהירות רבה למרחקים אינסופיים, הולכים הולכים עולים במעלית, טועים בקומה, שוב מטפסים, בעלי מסתכל עלי, ואני עדיין לא מסוגלת להודות בטעות בפני עצמי אפילו
בסוף הגענו כמובן לרכב רגיל… בעלי ואני אומרים החוזה שחתמנו מזמן והנהג מסמן לנו להיכנס לרכב במבט זועף וסיני במיוחד. אנחנו עומדים בסרבנות מחוץ למונית, הוא מצלצל לבוס שלו אבל אז מגיעה הישועה שלי. ניידת משטרה צצה משום מקום ונעצרץֿת למיד רכב בהמשך. סוף סוף קיבלתי שכל והתחלתי לצעוד לכיוון הניידת, הבוס בידיוק -
??? -
ממה חייבים להיזהר בסיןכתבתי בטעות "אומרים" וצריך "עומדים לבטל". לא יכולה לתקן בגוף התשובה כי אני עם mac book pro.
ההמשך: הבוס בידיוק מגיע עם מבט של מאפיונר שלא ראיתי קודם, רואה שאני בדרך למשטרה, מבטל הכל, מגיעה מונית עם מטר והנסיעה עולה x/4.
לילה טוב
-
ממה חייבים להיזהר בסיןרק הערה לגבי "אם זה קיים אצל נהגי מונית זה גם קיים גם אצל אוכלוסיות אחרות" - לנהגי מונית בכל העולם יש נטייה לנצל חוסר ידע של תיירים (ולצורך העניין, גם חיפאי בבאר שבע הוא תייר). לא בגלל משהו "בגנים" אלא בגלל מאפייני העבודה. חלילה אני לא טוענת שכל נהגי המונית רמאים, אבל זו סיטואציה שהרבה פעמים קל לנצל אותה, גם לאנשים שבאופן טבעי לא היו גונבים או מרמים אותך "במובהק".
אורלי, הבירה? לא רק בסין... ביום הראשון שלי בבורמה ישבנו לצהרים. הבחור שטיילתי איתו הזמין בירה, אני הסתפקתי בקוקה קולה. כשהחשבון הגיע גיליתי שהיא עלתה פי שתיים(!). לקח לי עוד יום או יומיים להבין שהבירה מקומית והק"ק מיובאת ומכאן פערי המחיר, ולעבור ל"סטאר קולה", הגירסה המקומית
-
ממה חייבים להיזהר בסיןטוב , ראיתי שהכל קפץ והתבלגן… מחר אכתוב שוב
-
ממה חייבים להיזהר בסיןלא נתקלתי בסין במשהו שיש להיזהר ממנו יותר מהרגיל. כמו בכל מדינה ובכל אוכלוסיה, יש גם נוכלים. מאחר וסוג הנוכלות באיזור זה של העולם לא תמיד מוכר לנו, במיוחד אם זה טיול ראשון, צריכים להיות קצת זהירים יותר, ובאמת לשאול יותר שאלות (כדוגמת ה "כמה זה עולה" לפני שמזמינים משהו).
אני הקצבתי לעצמי בכל מדינה שנכנסתי אליה את היום הראשון כיום שמותר לי ליפול באיזה פח, שכנראה ינסו לטמון לי. בויטנאם, למשל, זה קרה, בסין זה כמעט קרה, אבל מזל שזכרתי את שער ההמרה של יואן ולא נתתי להם להחליף לי דולר בתמורה ל 3.5 יואן (לא ברחוב, בביקורת גבולות).
"נערות בית התה", כמו שקראת לזה, זה אכן קורה בבייג'ינג, אבל המקרים היחידים ששמעתי עליהם היו כלפי תיירים שהיו לבד, ובדרך כלל כאלה שהגיעו הרגע לעיר (יצאו מאיזה אוטובוס או מונית עם תרמיל או מזוודה).
עוד שני דברים חשובים:
למדו מניסיונם של אחרים - כדוגמת השרשור הזה, וגם לאורך הדרך בטיול, לא להיות אטומים. אם מספיק אנשים עשו משהו (היו עם מדריך מסוים, נהג, אתר תיירות, בית מלון או כל דבר) ואומרים שהוא לא טוב, כנראה זה נכון (זה נשמע מובן מאליו, אני יודע, אבל יש הצעות מאוד מפתות, שלמראית עין אין שום דבר רע בהן. תמיד שווה לבדוק)
או אם, במקום זה, אתן משל (אין בו שום צורך, זה סתם כי בא לי, ואולי זה יצחיק אתכם כמו שזה הצחיק אותי) ששמעתי איפשהו (אם מישהו מזהה, שיגיד לי מאיפה זה):
"אם מופיע אדם וקורא לך סוס, תן לו אגרוף בפנים. אם מופיע אדם נוסף וקורא לך סוס, קרא לו אידיוט. אבל אם מופיע אדם שלישי וקורא לך סוס, טוב.. אולי הגיע הזמן ללכת לקנות אוכף."
בקיצור - דברים הם לא תמיד מה שהם נראים כלפי חוץ, ואני מצאתי את זה מאוד בולט במדינות מזרח אסיה (לטובה ולרעה).
**האם זה מוסר ההשכל מהמשל? לאו דווקא.. הוא פשוט מצחיק.. זה הכל.. בשעות כאלה.. לא תמיד ההיגיון הוא זה שעומד מאחורי מה שאני כותב, אז סלחו לי.** {למרות שבמשפט שכתבתי אחרי המשל הייתי רציני לחלוטין}
הדבר השני - עמדו על שלכם!
אם תרגישו לא בנוח עם משהו (מחיר, שירות, כל דבר) אל תתנו להם להתחמק מזה. זה לא שתצטרכו להזעיק את ה FBI, אבל מספיק שתעמדו על שלכם ולא ירמו אתכם ברוב המוחלט של המקרים (לדוגמה - נערות בית התה).
תהנו מהטיול ואל תטיילו בפחד! גם אם קרה מקרה שעבדו עליכם, לא נורא! קחו בקלות, זה באמת קורה לכולם באיזושהי צורה. תהנו, הקפידו על זהירות ותגלו מדינה מדהימה ואנשים מדהימים עוד יותר.
לילה טוב ובהצלחה,
אורי
-
ממה חייבים להיזהר בסיןטוב אשתדל לעשות סדר בדברים,נתחיל מכך שלא חושב שיש כייסים בכל מקום ממש לא זה לא אומר שאתם שתאירו את האייפד על המדרכה ותלכו לשירותים כן צריך לנהוג בכללי בטיחות בדיוק כמו שהייתי נועל את התיק הצבאי שלי בנסיעות בארץ כך גם נועל את התרמיל.
נערות בית תה נפוץ מאוד בבייג'ין בעיקר אזור טיאנאנמן שוק האוכל הלילי ומדרחוב ואנגפוג'ינג,לרוב מדובר בנערה או בשתיים נטפלות לרוב לתייר (ממין זכר אבל לא רק) רצוי בודד ומתחילות לדבר באנגלית ברצון ללכת למסעדה או בר או בית קפה,הם יובילו אותכם למקום שעובד איתם התפריט יהיה באנגלית הם זימינו עבורכם ואז יגידו שאין להם ערנק או יבקשו להתחלק חצי חצי בחשבון המאוד גבוה הם יקבלו מכך אחוזים אחרכך.
אופציה שניה יותר נסובכת בשקר הזה היא ללכת למקום כלשהו להזמין דברים זולים לשלם עליכם ואחרכך לצאת להמשך בילוי ולהגיד שניגמר להם הכסף ואתם תזמינו אותם.
בשאגנחאי קיימת גירסא אחרת בעיקר באזור כיכר העם,סטודנטים צעירים עם אנגלית מצויינת שינסו להוביל אותכם לגלריה כלשהיא ולהפעיל לחץ פסיכולוגי לקנות ציור.
כשאתם שומעים קריאות של הלווווווווו פשוט לא להסתובב כן זה נישמע לא מנומס אבל זו הדרך הבטוחה לא ליפול בפח או לבזבז זמן בנסיונות התחמקות.
לא לקבל הצעות מכל מיני סוחרים מפוקפקיםן בעיקר ברחוב נאנג'ינ בשאנגחי יציעו לכם שופינג של זיופים מקולקלים בילוי בליידי בר וכדומה לא הוכלים לשום מקום כזה.
אם תחכו בתור ארוך בבנק להחלפת מט'ח יכול לגשת לכם מישהו ולהציע להחליף בשער זהה או אפילו טוב יותר בחוץ בלי תור לא ללכת או שהוא בירח עם הכסף או שיתן לכם כסף מזוייף.
להוריד לשליש מחיר בשווקים.
להמין אוכל מתפריט ברור עם מספרים להזמין ישר כל מה שתרצו כולל השתיה.(לא נתקלתי בכזאת תרמית)
נהג מונית לוודא שמפעיל ישר מונה אם לא תצביעו לו על המונה אומר משהו לא ברור לצאת מהמונית.
\ביציאה משדה תעופה או תחנת אוטובוסים או תחנת רכבת יש חאפרים שצועקים טקסי טקסי יובילו אותכם לרכב הסעות לא חוקי שיגבה מחיר גבוה לא ללכת על מונית רשמית רשומה העלות ההתחלתית ועלות כל קילומטר נוסף פלוס מקדימה יש את מדבקת רישיון הנהג שימו לב לכך.
לגבי הנערות התה חשוב לציין ככל שתהיו במקום קטן יותר כך הסיכוי האו רב יותר שינסו באמת לפתח איתכם שיחה אתם כבר תרגישו בהבדל בין שיחה רובוטית להתרגשות אמיתית.
לא קונים מים במרכז העיר ובמרכזי תיירות כי למה לשלם 5 יואן לבקבוק קטן אם בקבוק גדול עולה במכולת 1.5 יואן.
כל אלו שמציעים טיולי ריקשה או סתם טיולים לחומה וכדומה ותופסים תיירים מחוץ לאתרי תיירות לא לוקחים אצלהם כלום.
תהנו סין מדינה נפלאה ואנשים מצויינים אלו הדברים שעולים לי בראש אגב בפורום של לונלי פלנט לרוב גם מעדכנים בנושאים כאלו -
רבים הדברים שאין להיזהר מהםרבים הדברים שאין להיזהר מהם מאשר שיש להיזהר מהם.
מי זוכר לדוגמא את הסיפור של פפקין מהתחרות (הסיפור עצמו, לא מה שקרה בתחרות...
)
גם לי יש סיפורים נפלאים על סינים רבים, שהיו נפלאים.
תזכרו שיש יותר ממיליארד סינים...
נא לא לחשוב שכל שניה בטיול תהיה נוראית! מי שרואה ככה את האנשים ומה שקורה סביבו, באמת ירמו אותו וינסו להשיג ממנו עוד כמה שקלים.
נותני שירות, כמו במקומות רבים בעולם יכולים להיות מגעילים.
כך נהגי מוניות למשל.
כשייתי בווהאן (העיר של חתול-רובוט
), לקחתי מונית והוא עשה לי סופר סיבוב, כדי להגיע לנקודה מסויימת. אך חוש ההתמצאות שלי מצויין, הבנתי את זה ואמרתי לו בסינית שהוא אדם רע ו...צילמתי את רשיון נהג המונית שלו. => אחרי התנצלות קצת מוגזמת, הוא גבה ממני את המחיר שהיה צריך לעלות לו היה נוסע בדרך הקצרה, אבל שילמתי לו קצת יותר.
בקיצור - אפשר למצוא פתרונות, אבל צריך קצת היכרות...
אוסיף עוד הערה: אם קניתם בישראל מזרון בחנות ב1500 ש"ח, אבל בפועל יכלתם גם ב1400 ש"ח, נגיד ו"עבדו עליכם" ב-100ש"ח.
אם מישהו ניסה לגבות מכם בתור זרים יותר על מרק האטריות (כמו שקרה לי אבל הבנה קטנה של סינית מנעה זאת), "עבדו עליכם" ב-3 יואן.
רוב האנשים (כולל אותי פעם) מתעצבנים וכועסים הרבה יותר מהסיני המרושע שמנסה להרוס לנו את הטיול וגבה מאיתנו יותר!
-
ממה חייבים להיזהר בסיןאולי שסיפור מספר 1 יישאר בתפזורת ?
טוב אז הסיפור השני מבייג'ין-
בסוף יולי השנה, ביום שפורסם בחדשות בעולם שכל בייג'ין מוצפת קשות, אנחנו לא יודעים מזה , לוקחים אוטובוס לחומה, למוטיאניו.גשם זלעפות אומנם אך נשאר לנו יום מלא נוסף בבייג'ין ולא מוכנים להסתכן בלפספס את החומה. נוסעים באוטובוס, סינית מראה לנו היכן לרדת ובגלל הגשם מחכה שם מונית אחת ויחידה שתביא אותנו לחומה. מזל שיש סיני שמתווך בינינו ומסכם על 50 יואן.מגיעים לחומה שהיתה די שכוחת אל באותו היום בגלל הגשם. הנהג מציע לחכות לנו ואף מראה את הדרך לרכבל, לא לפני שעוצרים בדוכן של מעילי ניילון. קובעים ב5 ועולים למעלה, נהנים מאד מאד ואולי גם בזכות הגשם, ןיורדים ב4:40. הנהג שקבענו איתו- יוק!!- במקום מעט מכוניות שחונות, אנשים יורדים ונכנסים לרכב ששכרו, אנחנו מקנאים מאד וגם מפחדים להיתקע שם. השעה 4:50, והנהג שלנו איננו. אנחנו רואים שהדוכנים נסגרים, ניגשים לזו ממעילי הניילון, היא כבר סגרה את הדוכן שלה, מנסה לברר איפה הנהג ,לא מוצאת, מציעה לנו לנסוע ברכב שלה במקום, אנחנו שמחים וטובי לב נכנסים לרכב. נוסעים כ5 דקות ותוהים האם קיבלנו טרמפ, הבן בידיוק שואל האם הנסיעה חינמית, אני עונה שבכל מקרה הנהגת תקבל 50 כטיפ, ואז בידיוק הנהגת שואלת כמה שילמנו לנהג. 50, אנחנו אומרים והיא אומרת אז אצלי 80…
-
ממה חייבים להיזהר בסין
ממני- מי שמכיר אותי כמובן! מזל שור עם מזג חם- אבל אדיב!
הבעיה הכלל עולמית קיימת גם בסין ואםילו יותר קצת. הם בטוחים שהם מה שנקרא באנגלית משום מה ,THE BEES KNEES !
הפרצוף הלבן/אירופאי/זר מיד מצלצל להם איפה שהוא המוח!! " אה כאן יש לנן פרגית למריטה"!
אציין מיד שלא כולם אבל הרבה וזו לדעתי תגובה אוטומטית!
אני הזמנתי מונית מן השדה להוסטל- היה יותר יקר אבל איפשר לי להתאפס לאט יותר אחרי טיסה ארוכה .
כאשר באתי מUB ברכבת גם כן הזמנתי דרכם - המחיר מאושר מראש- $35 ואני נותנת טיפ של
5$ +.
הבחור לא היה מרותה למרות שהמחיר היה שחור על בי לבן- הוא גם נראה כמו איזה גנגסטר יאקוזה סיני
אבל לא עזר לו.
גם בחורה של ההוסטל הסבירה לו שהוא לא מקבל יותר מן הרשום.
מה שאני מוצאת כיעיל ביותר- ,המתקפה" הנגדית - בסין או כל מקום אחר- זה זרם מילים בעברית- שבדרך כלל מביא את ה"גנגסטר" להשאר בפה פעור להסתובב ולהתחפך!
סך הבכל לא היו לי בעיות עם נהגי מוניות.
מה שכן- זו העיר הראשונה בה טיילתי והייתי אבודה בשפה שאינני דוברת בה ולו מילה אחת ללא שיחון.
עיר שכל מפה שלא תהייה לא מותאמת למצב בשטח. כך שם החלטתי ללכת ברגל- מה שאני עושה תמיד בערים- זה הפך למסע של ממש- כי אין שום תיאום בין המפה והמצב הריאלי במדרכות!
-
סיפור נערת בית התה שלישמעתי וקראתי על זה המון לפני הטיול ולא האמנתי שאני אפול בזה, אבל היא תפסה אותי ברגע הכי רגיש ופגיע שיכול להיות - מייד אחרי שכייסו לי את הארנק ברכבת התחתית של שנגחאי. באותו יום הייתי אמור לפגוש את אבא שלי בעיר והסתובבתי בעיר בחוסר מעש עד שהוא יגיע, ובאיזור המוזיאון לאמנות מודרנית ניגשה אלי נערה חביבה והתחילה לשוחח. לא חשדתי בה לרגע - היא נראתה בעצמה קצת מעוכה וחסרת ביטחון. והיא גם ידעה שאין עליי אגורה שחוקה אחת [אבל כנראה לא הפנימה]. סיפרה לי שהיא סטודנטית באוניברסיטת שיאן בחופשה אצל ההורים בעיר, ושגם אותה כייסו פעם ברכבת התחתית. אמרה שהיא פוגשת חברים באיזה מקום שאפשר לשתות בו תה והציעה לי להצטרף. אז הלכתי איתה קצת ושוחחנו, והגענו לרחוב די ראשי, ונכנסנו לאיזה מרכז מסחרי חצי נטוש, ורק שם גיליתי שזה לא 'איזה מקום', אלא בית תה די מפואר, ומייד אמרתי לא תודה וקמתי ללכת, והיא עשתה פרצוף קצת נעלב אבל הלכה אחריי וניסתה לשכנע אותי להצטרף אליה ואל חברים שלה לאיזה מופע אקרובטיקה שהם 'בדיוק קנו כרטיסים אליו' באותו ערב. נפרדתי בנימוס [תקיף] והסתלקתי.
רועי - נהג המונית הזה באמת נשמע רמאי, אבל באופן כללי, הרבה פעמים נהגי המוניות בווחאן פשוט לא מכירים את העיר. פעם הגעתי באוטובוס מז'אנגג'יאג'ייה בארבע לפנות בוקר, שהוריד אותי באמצע שומקום באיזור חאנקו, ולקחתי מונית הביתה. הרחוב שגרנו בו הוא די מוכר, אבל לנהג לא היה מושג איפה הוא. הוא הגיע לרחוב הראשי המקביל, והתחיל להסתובב בחוסר אונים, נכנס באין-כניסה, נסע נגד כיוון התנועה ועוד כל מיני דברים שממש לא נראו כמו טריקים. בסוף לא הייתה ברירה אלא להתקשר ולהעיר את אשתי, שתסביר לו בסינית איך להגיע. ואפילו אז הוא לא הצליח למצוא את הכניסה אלא רק להתקרב אליה. נתתי לו את הסכום שהיה רשום על המונה *כשהגענו לאיזור*, לפני כל הסיבובים, והוא הבין את זה בצער. -
ממה חייבים להיזהר בסין
הכל יכול לקרות והכל יחסי כמובן. אפילו בסין, מדינה יחסית בטוחה למטיילים.
וגם לי קרה סיפור עם נהג מונית שרצה לקחת 50 יואן על נסיעה של 5 (3 דקות נסיעה!)
נתתי לו 50 וחיכיתי לעודף. כשהסתובב ללכת מבלי להחזיר עודף, הבנתי שיש בעיה ונוצר ויכוח. אבל זה היה המקרה אולי היחיד שבו הרגשתי שמרמים אותי.
מהניסיון שלי, במונגוליה בשוק השחור בעיר הבירה (תקפו חבר שלי באמצע היום!) ובג'מייקה תיירים צריכים להיזהר פי כמה. לא רק בנושא מחירים מופקעים.
סיפור שקרה לי בג'מייקה, הייתי באינטרנט קפה שהוא גם בר. שאלתי את אחת הבחורות על הבר אם אפשר לסובב מעט את המאוורר כי היה חם.
ניגש אליי ג'מייקני חסון ושאל "אתה מתחיל עם אשתי??!" ושפך עליי את המשקה שלו. מיד קמו 2 נוספים גדולים והתכוננו לתקוף. ה'בעל' שבר את הכוס ובא לדקור אותי עם מה שנשאר ממנה..
הלכתי לאחור ואמרתי "רק מאוורר, סליחה". ה-2 ראו שאני לא מחפש לריב ותפסו את החבר שלהם. עזבתי את המקום בריצה וחזרתי למחרת לשלם על הספרייט ששתיתי..
זה לא המקרה היחיד בו הרגשתי מאוים. אמנם ג'מייקה מדינה יפה אך האלימות/סקס/סמים הם חלק אינטגרלי מהיום יום..
בסין, אחד הדברים שבאמת צריך להיזהר ממנו זה לא להיכנס לרכבת שנוסעת לכיוון ההפוך... (וגם זה קרה לי!)
-
בדיוק הלילה חלמתי שזה קורה ליכלומר שעליתי על רכבת לא נכונה בסין. שזה באמת קטע, כי זאת אולי הפעם הראשונה שחלמתי על סין מאז שעזבתי אותה.
-
סיפור נערת בית התה שליחתול, האמת שאתה מעלה נקודה חשובה במדינות באסיה ויש לשים עליה את הדעת. שמעתי על התופעה הזו בבנגקוק לראשונה, מחבר תאילנדי:
תהליך העיור: הרבה מנהגי המוניות, הם בעצם כפריים שלא נולדו בעיר הגדולה ולא מכירים אותה כמעט. אין להם הרבה כישורים, ואת מעט הכסף שחסכו או לוו, השתמשו כדי להתחיל לעבוד כנהג מונית.
בכל מקרה, הערים כל כך ענקיות ומשתנות בסין, שגם אנשים שגדלו בהן לאו דווקא מכירים כל המקומות.
חשבתי על האפשרות הזו במקרה שלי, אבל... היה מדובר במשהו כל כך פשוט מנקודות מאוד מרכזיות (משהו כמו מתחנה מרכזית ירושלים להר הרצל).
כל הסיפורים האלה על סין עושים לי חשק לנסוע לשם שוב (כפי שאני מתכנן)! -
סיפור נערת בית התה שליתודה על כל הטיפים, אשמח לשמוע עוד!
ושאלה נוספת, עד כמה הכייסים מתוחכמים? אני מגיעה לשם עם ציוד צילום מאוד יקר הכולל מספר עדשות ומצלמה מקצועית, הכל כמובן בתוך תיק גב. האם עליי להשים לב ברמה של להשים את התיק על הבטן ולא על הגב? לנעול את הריצרצים? אשמח לעצות.
להשאיר את הציוד בבית זהו לא אופציה
-
סיפור נערת בית התה שליבתחתית תחזיקי את בתרמיל על החזה- ותהייה מודעת לסביבתך. את יכולה להשאירו על הגס- ולהשען על קיר התחתית- מה שאני משתדלת לעשות.
ב 3-4 פעמים שנסעתי בתחתית- היה תמיד מפוצץ!!
באמצע היום בכל שעה!
עלי לציין שלמרות חוסר האנגלית שלהם היה בדרך כלל רצון לכוון בידיים היכן יש לעלות או לרדת!
sitting on the city walls hostel מיקום נוח קרוב לעיר האסורה .
דייג לא רחוק מארמון הקיץ