ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קרוואן נגרר בניו זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    5
    8
    2705
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעלאשל
      יעלאשל נערך לאחרונה על ידי

אנו מחפשים לשכור קרוון נגרר לטיול בניו זילנד שמתאים למשפחה עם שני ילדים ולגרור אותו עם רכב שנרכוש במשך הטיול.
      מי מכיר חברה שמשכירה קרוונים כאלו שמתאימים לגרירה עצמית
      אודה על תשובתכם
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • old yod
        old yod נערך לאחרונה על ידי

קרוואן נגרר בניו זילנד
        קודם כל, אם אתם קונים רכב, למה לא לקנות גם קרוואן נגרר?
        לדעתי, שווה לשקול. אמנם זה יותר סרבול לקנות, אבל זה חוסך המון.
        אנחנו קנינו קרוואן שמצאנו באתר trademe.co.nz ממשפחה בפרברי אוקלנד. הקרוואן היה קטן, בלי שירותים ומקלחת, אבל פונקציונאלי ביותר. מכירת הקרוואן היא עסק מלחיץ אמנם, אבל הצלחנו למכור כשבוע לפני שעזבנו את ניו זילנד.

אם אתם בכל זאת רוצים לשכור, הנה שתי חברות לדוגמה:
        http://www.kiwianacaravanrentals.co.nz/index.html
        http://www.hamiltoncaravanhire.co.nz/caravans.htm

או לחפש בגוגל towed caravan rental new zealand.

אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלנו על חווית הקניה והמכירה.
        אם יש לכם עוד שאלות, אשמח לעזור.
        IMG_2275.JPG
        IMG_2275.JPG(גודל:18.90KB)

• משפחה על תרמילים
        IMG_2275.JPG
        • daf
          daf נערך לאחרונה על ידי

קרוואן נגרר בניו זילנד
          שלום רב

נכון ששאלתם רק איך לשכור קרוואן נגרר ולא האם כדאי לעשות זאת, אבל בוודאי תסלחו לי אם אקדיש כמה מילים דווקא לשאלה השנייה, זו שלא שאלתם. על ההבדלים בין קרוואן מתנייע (Motorhome) לבין קרוואן נגרר (Travel Trailer), אפשר לכתוב מאמר שלם ופעם גם עשיתי זאת. אבל כאן אתייחס רק בקצרה.

מבחינת נוחות המגורים והשימוש אין הבדל ממשי בין מוטורהום או קרוואן נגרר. שניהם עשויים להיות מצוידים באותם מתקני מגורים ואמצעי נוחיות. תלוי כמובן באיזה גודל בוחרים, איזו רמת עיצוב ופרטים ובהתאם לאיזה תקציב (כן או לא שירותים ומקלחת וכיו"ב), אך זה נכון לשתי התצורות. ובמקביל גם מוטורהום וגם קרוואן נגרר יש להם יתרונות וחסרונות. היתרון הגדול של קרוואן נגרר הוא האפשרות לנתק אותו ולהשתמש ברכב הגורר לכל דבר ועניין, החל מטיולים קצרים בסביבה וכלה בנסיעות שירות למיניהם. זהו יתרון גדול בהחלט שלא תמצאו במוטורהום השכור בניו-זילנד (בצפון אמריקה, למשל, יש רבים שגוררים רכב קטן מאחורי המוטורהום שלהם...) ובשום פנים לא הייתי מזלזל בו. אבל החיסרון הגדול של קרוואן נגרר, במיוחד כשמדובר במשפחה עם ילדים, הוא חוסר האפשרות לנסוע בקרוואן עצמו. אסור להשאיר חלק מבני המשפחה בקרוואן בזמן נסיעה! זה אומר שכאשר נוסעים, מצטופפים כולם ברכב הגורר. בכל פעם שרוצים ליהנות מיתרונות מסוימים של הקרוואן כגון שימוש בשירותים, לקיחת דבר מאכל כלשהו מן המקרר, ישיבה ליד שולחן שאפשר להניח עליו מחשב או משחק או כדי לאכול, לשבת בפינה נוחה ולקרוא ספר וכיו"ב – אפשר לעשות זאת רק אם עוצרים בחנייה מסודרת! אין לכם מושג כמה יתרונות של הקרוואן מתבזבזים בצורה זו.
          בנוסף הייתי מוסיף עוד מספר דברים. רכב הגורר קרוואן קשה יותר לתמרון בעת נהיגה. כן, גם יותר מן המוטורהומ'ס הגדולים יותר. הבעיה היא בעיקר בנסיעה לאחור ובכניסה לחניה. בקמפים בניו-זילנד לא מקובלים עמדות חניה לקרוואנים מסוג Pull-Thru site המאפשרים כניסה מצד אחד ויציאה מן הצד האחר ללא צורך בתמרונים. זה פרט קטן נוסף שיש לקחת בחשבון. הערה נוספת בנושא דלק: יש החושבים לשכור קרוואן נגרר כי ידוע שמוטורהום צורך יותר דלק, אבל ממש אינני בטוח שרכב הגורר אחריו קרוואן בעל משקל ממוצע חסכוני יותר בדלק ממוטורהום.

לא הייתי רוצה שישמע מדברי כאילו אני פוסל את הקרוואן הנגרר ומעדיף בכל מקרה על פניו מוטורהום, אבל דווקא כשמדובר במשפחה עם ילדים, נראה לי שהייתי מעדיף להמליץ בפניכם על מוטורהום. ואגב, אולי זו הסיבה שתתקשו מאד למצוא קרוואנים נגררים להשכרה בניו-זילנד (למרות שזה לא לגמרי בלתי אפשרי).

דוד

http://blog.tapuz.co.il/caravan
          • יעלאשל
            יעלאשל נערך לאחרונה על ידי

קרוואן נגרר בניו זילנד
            דוד תודה לך על ההערות
            אכן הייתה לנו התלבטות לא קטנה בשאלות ובדילמות שהצבת ולאחר ששקלנו אותן החלטנו לנסות למצוא קרוון נגרר. גם באוסטרליה וגם בניו זילנד
            אנו נרכוש רכב גורר גדול יחסית ואנו רק 4 נפשות במשפחה. צריך לזכור גם שבמוטורהום מבחינה בטיחותית יש לשבת חגורים... מבחינה בטיחותית זה זהה למצב בו הילדים יושבים בקרוון הנגרר..
            בעניין נוחות הנהיגה - אני מסכים איתך אבל מדובר בקיבוצניק לשעבר שיש לו שעות רבות של נהיגה על טרקטור ועגלה כולל רוורסים עם עגלה בשורות של הפרדס....
            מכל מקום מבדיקות שעשינו גילינו שרוב הניו זילנדים והאוסטלים עצמם מטיילים בקרוון נגרר ולא במוטרהומים ולכן אנו לא מבינים מדוע לא מצליחים למצוא חברות להשכרת קרוונים ברמה גבוהה עם שירותים ומקחלת
            אולי תוכל לסייע למצוא כזו
            כרגע החברה היחידה שמצאנו היא abccarvan שמשכירה קרוואנים איכותיים
            תודה בכל מקרה
            • daf
              daf נערך לאחרונה על ידי

קרוואן נגרר בניו זילנד
              הערותי לדבריך:

1. במוטורהום צריך לשבת חגורים ממש כמו שצריך לשבת חגורים ברכב אחר, גורר או לא גורר. המוטורהום בנוי לכך ומצוייד בחגורות בטיחות גם באותם מושבים שליד השולחן וגם בכורסה - אם יש כזו. אין כל קשר בין זה ובין ישיבה בקרוואן נגרר תוך כדי נסיעה, שהיא אסורה לחלוטין גם על פי חוק וגם על פי כל הגיון סביר (ומסיבות מצויינות) בכל מדינה מערבית שאני מכיר ולא רק בניו-זילנד.

2. גם אני קיבוצניק לשעבר, כנראה עם אותו נסיון גרירה שיש לך. אני מציע שתנסה להיכנס עם קרוואן נגרר לתוך הולידיי-פארק ניו-זילנדי ממוצע ואחר כך נדון בנושא שוב.

3. לגבי האוסטרלים אינני יודע, אבל רוב המטיילים בקרוואן בניו-זילנד עושים זאת במוטורהום מסוגים וגדלים שונים - מה שנקרא כאן קמפרוואן. אם תפנימו זאת, תבינו מדוע קשה למצוא קרוואן נגרר להשכרה.

בכל מקרה, בהצלחה.

דוד
              • Or
                Or נערך לאחרונה על ידי

קרוואן נגרר בניו זילנד
                "אצל מי למדת לעשות רברס עם עגלה? בפו"מ למדת את זה או אצלי בכותנה?"
                • old yod
                  old yod נערך לאחרונה על ידי

שני הסנט שלי
                  רציתי רק להוסיף את ההתרשמות שלי לאחר שלושה חודשי טיול בקרוואן נגרר בניו זילנד.

אנחנו קנינו קרוואן נגרר ורכב למרות החששות שדוד העלה, בעיקר בגלל המחיר. אם היינו שוכרים קמפרוואן העלות היתה כ 18,000$ לשולשה חודשים. לקנות קמפרוואן זה סיפור כמה עשרות אלפי דולרים. לעומת זאת, הרכב והקרוואן שקנינו עלו פחות מ 10,000$ ומכרנו אותם בערך ב 7000$. כלומר סך הכל עלה לנו כ 3000$ בלבד. כמובן שזוהי התעסקות שלוקחת זמן ולכן אם היינו מגיעים לתקופה קצרה יותר, היינו שוכרים קמפרוואן ללא היסוס.

למרות אפס ניסיון בנהיגה עם נגרר, התרגלתי מהר מאוד לנהיגה בקרוואן הנגרר. צריך לקחת את הסיבובים "רחב" יותר ולנהוג קצת לאט יותר. זה הכל. לגבי החניות, בהתחלה זה לא היה פשוט, אז לקח זמן לחנות (תמיד עם מכוונת קרקעית...) אבל מתרגלים, ואחרי שבועיים שלושה, חניתי ברברס בפארקי הקרוואנים בלי בעיה.

לגבי עניין הישיבה, גם בקמפרוואן אסור ולא בטוח להסתובב תוך כדי נסיעה, או לשכב במיטות. רק לשבת במושבים (לרוב ליד השולחן).
                  במהלך הטיול פגשנו משפחה שטיילה עם קמפרוואן. אנחנו קינאנו בהם שהם יכולים להיות בקרוואן תוך כדי נסיעה והם קינאו בנו שאנחנו יושבים כולם ביחד ברכב ואצלהם הנהג מרוחק מכל השאר... זה כנראה עניין של טעם.

אני מסכים שככל הנראה אין הבדל גדול בדלק.

התאוריה שלי לגבי מיעוט הקרוואנים הנגררים להשכרה היא שבסופו של דבר קמפרוואן הוא נוח יותר. ולרוב התיירים, המגיעים לתקופה של עד חודש, אין בעיה לשכור קמפר. ואכן, כמו שכתב אשל, רוב הניוזילנדים מטיילים בקרוואן נגרר - אבל הם פחות חורשים את המדינה, כמונו, אלא מתמקממים בפארק קרוואנים ומטיילים באזור.
                  • מרב NZ
                    מרב NZ נערך לאחרונה על ידי

התשובה לשאלה נמצאת בגוף השאלה
                    אכן, הניו-זילנדים מטיילים בקראוון נגרר. אבל הם מקומיים ויש להם אחד כזה שלהם והם לא מחפשים לשכור.
                    מרבית התיירים שוכרים מוטורהום כי באופן יחסי הוא נוח יותר לנהיגה וגם לא מצריך שכירות של שני כלי רכב, שאחד מהם צריך להיות גדול וחזק מספיק כדי לגרור קראוון.
                    כך שהתשובה היא פשוטה - עניין של ביקוש והיצע.
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון