קופים בתאילנד
-
שלום לכולם!
יצא לי לראות בהרבה תמונות של חברים שביקרו בתאילנד בחודשם האחרונים, תמונות עם קופים. קופים על הידיים, קופים שמטפסים עליהם וכו' וכו'...
קיבלתי רושם שבכל מקום בתאילנד הקופים לא מפחדים כבר מבני האדם ומתנהגים בצורה חברותית.
אבל...... לאחר קריאה (מרובה) בפורום על קופים ועל אטרקציות בכללי בתאילנד, קיבלתי רושם הפוך- הקופים אמנם לא מפחדים כבר מבני אדם, אבל בעקבות כך הם נעשו תוקפניים וכל רצונם הוא תיקי הגב עם האוכל.
מאיפה אם כך התמונות התמימות האלה על החוף ובאמצע הג'ונגל?
מתעניינת מאוד, כי אני חובבת גדולה של חיות, וחוויה כזו עם קופים ניראת לי משהו שאני לא ארצה לפספס

-
קופים בתאילנדאני נתקלתי בקופים בקראבי,כאשר צועדים ברגל בין חוף ריילי לחוף פראננג,יש קופים בטבע.הם מאוד שובבים וראיתי שהם גונבים תיקים וחפצים אחרים מנופשים ששהו בחוף.לא ראיתי אף אחד שמלטף אותם וזה גם נראה לי לא נכון אפילו לנסות,כי אם את חוטפת נשיכה...לכי תחפשי באמצע הטיול בית חולים ..רופא וכו'
המקום השני הוא אי הקופים,אליו מגיעים בשייט מקופיפי,קופים פראיים צווחנים ורועשים.
-
קופים בתאילנדאז אין קופים "נחמדים" בתאילנד? חוץ מהבתי גידול שאני לא מתכוונת להתקרב אליהם בשביל לראות שום חיה.....
-
קופים בתאילנדיתכן שיש,אני לא נתקלתי בהם.
-
קופים בתאילנדאין קופים "נחמדים" בטבע. תוכלי באמת להתקל בהם במקומות רבים מאד, סביב מקדשים רבים ברחבי תאילנד, ורבים רבים נמצאים בטבע ממש באזור קראבי ופאנג נגה.
בכל מקרה, מומלץ מאד לא ליצור איתם מגע פיזי, כאשר מושיטים להם יד הם נושכים לרוב, חוטפים מצלמות ותיקים - מחפשים אוכל.
סוג אחר של קופים שאתם עשויים או עלולים להתקל בהם הם הקופים "המאולפים" הנמצאים בשבי ומאומנים לבצע פעילויות שונות לקהל הצופים. קופים אלו חווים בדרך כלל התעללויות קשות - צער בעלי חיים.
-
קופים בתאילנדמהסוג הראשון אני חוששת ואת הסוג השני אני לא רוצה לפגוש...

כנראה שכל התמונות עם הקופים החייכנים הם עם כאלה מאולפים... חבל..

-
קופים בתאילנדאכן רוב התמונות במיוחד בחופים זה פרי לנסרים עם קופים מוכרים תמונות עם קוף (כ100 בהאט לתמונה) בסה"כ הם די בסדר ולא תוקפניים והבעלים איתם גם, אז אם יש חשש את יכולה להצתלם איתם ולא עם הקופים הפראיים שמסתובבים טבעי.
יש ברוב האיים בתאילנד אנשים שמסתובבים אם קוף בידיים שלהם ומוכרים תמונות עם הקוף (צ'אוונג קוסמוי, קופנגאן האד רין, פוקט פטונג וכ'ו...)
-
קופים בתאילנדהחשש שלי הוא רק מהקופים הפראיים... אני ממש נגד כל השימוש בבעלי חיים בצורה שהוא קורה בתאילנד ומתכננת להימנע מזה לגמרי. גם על רכיבה על פילים חשבתי לוותר אבל מצאתי חוות שמתייחסות בכבוד ואכפתיות לפילים.
-
קופים בתאילנדיש קופים נחמדים ויש קופים פראיים רעים מאד , כמו שיש בני אדם כאלה וכאלה , לקופים הפראיים יש שלט על הצוואר " זהירות אני פראי ואני נושך " ולכן לקופים האלה לא להתקרב , מצד שני גם לקופים הנחמדים יש שלטים " אני נחמד ומתוק " אבל הקופים הפראיים הרעים האלה כל הזמן מורידים לקופים הנחמדים את השלט מהצוואר ואז לא ניתן לדעת מי טוב ומי רע ? ....
לכן אני מציע להזהר מכל סוגי הקופים בתאילנד ובכלל בעולם כי קוף זו החיה שהכי קרובה לאדם ולכן יש לה הכי הרבה מחלות שמזיקות לאדם , לא מציע להתקרב לא לגעת לא להתעסק איתם בשום מקרה , אותו כנל גם לא עם הטיגרסים ועם הנחשים והדובים ולשמחתי עדין לא ניסו למכור לי מגע עם תנינים שלדעתי זה גם בדרך ... .
אנשים וביחוד ישראלים לא מבינים שזו חיית בר שיכולה להיות מסוממת \ נחמדה \מתוקה אבל בשנייה אחת היא מביאה ביס ונהיה פה משהוא ממש לא יפה , עשו טובה תתרחקו מכל המקדשים המאורות וכל גני החיות שמוכרים לכם נגיעה עם חיות בר , התאילנדים הנחמדים בשנייה הראשונה שתהיה בעיה הם יברחו ואתם תשארו עם הטיגריס לבד , אותו כנל עם כל חיות הבר בתאילנד
ותרו על הצילום ושמרו על מרחק נגיעה !!!!!
-
קופים בתאילנדחחחח... נדאג להתרחק גם מהקופים שלא נושאים שום שלט..

תודה על האזהרה.
בנוגע לתנינים, לצערי יצא לי לקרוא על מופע שבמהלכו מוזמנים אנשים מהקהל לפסוע על התנינים, לאחר שהוממו ע"י תאילנדי אכזר.....

-
קופים בתאילנדכשתתקלי בקופים בתאילנד, או בכל מקום אחר לצורך העניין, תצפי בהם, תצלמי אותם תתפעלי מהם ותמשיכי בטיולך.
לא צריך להאכיל, לא לגעת ולא להתקרב. הסיבות פורטו בשרשור.
-
קופים בתאילנדאתה מדבר שטויות בקילו בסדר? הייתי במללכת הטיגריסים בצ'אנג מאי לא מסוממים ולא בטיח הסתובבו והיו עירניים כמו גדולים מקרים עם טיגריסים יקרו פעם ב נכנס איתך מאמן או שניים של הטיגריסים ברגע שיהיה מקרה נשיכה המקום יקבל מוניטין רע אף אחד לא צריך לוותר על צילום עם טיגריסים רק בגלל שאתה פרנואיד יום טוב
-
קופים בתאילנדכפי שכבר כתבו , אין תעודת ביטוח לקופים "נחמדים" אבל מנסיון אישי של מספר פעמים במקומות בהם נתקלתי בקופים לא היה נסיון מצידם לבצע תקיפה כלשהי
כמובן שצריך להתנהג בהתאם ( להיות זהירים ומרוכזים , לא לבצע תנועות חדות ומהירות מידי , לא לנסות לקחת להם את האוכל לאחר שכבר נתת להם או אם הם במקרה לא מסתפקים בבוטנים שבכף ידך ורוצים מן הסתם את כל השקית )
יש בצפון מקום בו יצא להיות מספר פעמים ( מערת הקופים והדגים ) , סך הכל חוויה נחמדה עם הקופים , לא ראיתי בכל הפעמים משהו שהותקף למרות ששמעתי על מספר מקרים שקרו ( אבל לא תחקרתי אותם ולא יודע מי אשם הקוף או הנפגע שלוודאי ניסה להתגרות בהם ) .
לעומת זאת הקופים בשייט לאי הקופים לא היו נחמדים ומהם כן הייתי נזהר .
-
קופים בתאילנדדרור - בולשיט - אף נמר בטבע לא רוצה להצתלם איתך. אם הוא לא היה מסומם כמו שצריך הוא לא היה יושב שם יפה בשקט והיינו שומעים על יותר מתקיפה אחת ב3 שנים. לנופר - אף פיל בתאילנד לא נהנה מזה שאת רוכבת עליו. אומנם גידלו אותו בצורה ידידותית יותר אבל הוא עדיין לא נהנה מזה ששמו לו כיסא של אוטובוס על הגב וכלאו אותו במכלאה כדי שתוכלי לבוא לרכב עליו ולחשוב שהוא לא סובל. את רוצה לראות חיות שמחות ולא להשאיר חותם לא טוב - צאי למקומות בהם החיות נמצאות בטבע באזור המחיה הטבעי שלהן והימנעי מאטרקציות בהן החיות עוברות שינוי כלשהוא בצורת מחייתן הטבעית כדי להתאימן לצרכייך.
-
קופים בתאילנדהנמרים בממלכת הנמרים בצאנג מאי לא מסוממים להבדיל מהנמרים במקדש הנמרים בקאנצאנבורי .
הנמר מטבעו ישן / מנמנם כ 20 שעות ביממה ( וזה כשהוא בטבע וצריך לדאוג לאוכל לעצמו ולמשפחתו )
לכן אולי הם נראים כאילו מסוממים אבל הם בסך הכל עייפים אפילו יותר מהנמרים בטבע כי אפילו לאוכל הם לא צריכים לדאוג .
-
קופים בתאילנדאני מסכים עם הרוזן , בצפון הם לא מסוממים , ולענין המסוממים בכלל , ניסתי לברר אבל אף וטרינר לא ידע לומר לי על חומר שמוזרק לחיה ועושה אותה ישנונית במשך 12 שעות אבל אולי שם בקאנצאבורי הם מצאו חומר חדש ...
-
קופים בתאילנדאצל הנמרים זה בא בטבעיות
הם נראים עייפים וישנונים במשך כל היום , הם בעיקר פעילים בלילה לזמן קצר מאוד ואם חלילה מישהו מטריד את מנוחתם ביום או שהם ממש רעבים אז הם בחוסר חשק קמים מרבצם ועושים את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב - לצוד .
-
אז תחליטו מסוממים או לא?שלום רב
מספר פעמים שאלו בפורום על הנמרים ברחבי תאילנד,ורוב הפעמים "מומחי תאילנד"
של הפורום ענו שהם בטוחים שמסממים את הנמרים,והציעו לא להיתקרב למקומות
שיש בהם נמרים,וכעת בתשובות האחרונות שוב,"מומחי תאילנד הוותיקים" החליטו
שהם לא מסוממים.נו מה ניסגר איתכם מסוממים או לא?
-
אז תחליטו מסוממים או לא?בקנצנבורי הם מסוממים ומיתיחסים אליהם בצורה זוועתית-
-
אז תחליטו מסוממים או לא? אם אין תעודת ביטוח לקופים"נחמדים" אז איך תהיה תעודת ביטוח לטיגריסים "נחמדים"?
ברור שהטיגריסים בצפון אינם מזן שונה מאחיהם המסוממים בקנצ'נבורי ועל כן גם הם נזקקים בידיוק לאותם אמצעי שליטה.
כנראה, שבקנצ'נבורי הסימום נחשף ואילו בצפון מטושטש לעת עתה.