מספר שאלות בקשר לרומניה
-
מתוכנן טיול לרומניה באמצע אפריל חלק מהטיול שורשים חלק "סתם" להנאה.
בקשר לכך מספר שאלות:
1.טיסות טארום-איך עדיף להזמין-באינטרנט או שניתן להזמין מסניף החברה בארץ? האם יש עדיפות להזמנה באחת הדרכים?
2. טיסות טארום-האם יש למישהו נסיון בטיסות עימם מתל אביב לעיר שאיננה בוקרסט או בחזרה מעיר שאיננה בוקרסט? האם המזוודות יגיעו ישירות ליעד הסופי ? מהו זמן הקונקשיין המינימלי שהייתם מסתכנים בו בשדה התעופה אוטופני?
3. השכרת רכב- האם זה חסרון שהשכרת הרכב אינה מתחילה או אינה מסתיימת בבוקרסט?
4. טיול ברומניה החל מאמצע אפריל- האם תוכלו לתת דגשים שצריך לשים לב אליהם בתקופה זו מבחינת מזג אוויר, עבירות הדרכים וכו'
5. יש כוונה לנסות ולהוציא תעודת לידה לחלק מהמשתתפים שנולדו שם- מהם ימי ושעות העבודה המקובלים של העיריות ברומניה? האם יש למישהו טיפים בנושא זה?
המון תודה מראש על כל עזרה.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהאתחיל בגילוי נאות ואומר שמעולם לא טסתי עם טארום. אוסיף שגם אלעל וגם WizzAir טסות לרומניה ובהקשר זה אוכל לתרום מידע אינפורמטיבי לפיו WizzAir טסים גם לקלוז' בנוסף לקו לבוקרשט.
היות ומדובר על חברת LCC, אולי שווה לכם להציץ במחירים ובטיסות ההמשך שהחברה מוציאה לשאר חלקי רומניה.
גם אלעל מוציאה לרומניה טיסות במחיר מוזל, אין לי מושג מה הסיבה, אולם היו פה פרסומים על טיסות בפחות מ-100 אירו לאדם כולל הושבה ומזוודה.
מצרף דוגמה בתדפיס מסך:

לגבי שכירת רכב שלא בבוקרשט, ראיתי בפועל מחירים בערים אחרות, לעתים היה זול יותר ולעתים יקר יותר, משמע אותו הדבר פחות או יותר, רק רצוי לשכור רכב מחברה אמינה שיהיו לכם עליה חוות דעת. לא תמיד מקבלים רכבים חדשים בחברות הרומניות וחשוב שיהיה עם מי לדבר בשעת הצורך.
לגבי מזג אויר ועבירות, טיילנו אמנם בקיץ פעמיים ואולם גם בקיץ קיבלנו פה ושם גשם. חשוב מאוד לבנות מסלולי נסיעה בדרכים ראשיות ולא להסתמך על קיצורי דרך בכבישים "לבנים" או בדרכים עוקפות, זה טיפ שנכון לדעתי לכל ימות השנה ולא רק לחורף או לעונות מעבר.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהמאחר והתכנון הוא לאפריל,אני מציע לבדוק גם את אל על הטיסות בשעות נוחות יותר,
השכרת רכב יש חברות הגובות תוספת להחזרה ביעד שונה מיעד הקבלה
מזג האויר צריך להיות טוב ,רוב הדרכים עבירות,כשיהיה לך מסלול אני ממליץ להתייעץ בקשר לדרכים.
בעניין שעות פעילות בראשויות,אפשר לבדוק באתרי האינטרנט של העיריות הספציפיות
-
מספר שאלות בקשר לרומניההי reef, תודה על התגובה המהירה. ושאלה נוספת אליך : לא נסעת לרומניה עם tarom במקרה או שזה קשור במשהו לחברת התעופה הנ"ל?
-
מספר שאלות בקשר לרומניהטסתי עם WizzAir בפעם הראשונה לפני קצת פחות משנה לבודפשט במחיר זול מאוד ומאז טסנו עמם עוד פעמיים לרומניה שוב במחיר זול מאוד, כאשר אנחנו מרוצים מהתנאים ומהתמורה.
אין לי ולו חצי דבר נגד טארום, רק רוצה להעביר אינפורמציה על הוזלה משמעותית בטיסות לרומניה.
תבדקו... אין מה להפסיד.
-
מספר שאלות בקשר לרומניההי יהודה ו-reef, תודה על התגובה המהירה. בתאריכים שאנחנו צריכים אין כרגע טיסות של 'wizzair בכלל ואלעל יקר משמעותית מטארום.
עדיין -קוראים שהתנסו עם חברת טארום אם יוכלו לספר איך היתה הטיסה עימם, אם התנסו בטיסה ל/מ יעד אחר ברומניה דרך אוטופני, איך מומלץ לרכוש כרטיסים לטיסות טארום, מה זמן הקונקשיין המינימלי המומלץ בשדה התעופה אוטופני?
אשמח אם מומחי רומניה שהתרשמתי שיש לא מעטים מביניכם יוכלו להתייחס גם ליתר השאלות ששאלתי בנושא רכב ותעודות לידה.
תודה.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהרווית
טסתי מספר פעמים עם טארום,ללא תלונות,הבעיה היחידה לגבי היא שעות הטיסה
לטארום טיסות המשך ליעדים בתוך המדינה,טיסות פנימיות ממריאות מבנאסה, כך שיש צורך לנסוע מספר ק"מ בודדים מאוטופן -לבנאסה
בקשר לתעודת לידה יש להגיע עם מסמכים המעידים על לידה ברומניה,או היותכם ילדים של ילידי רומניה
כדאי לחפש בגוגל,יש לא מעט חומר על הוצאת אישורים שונים ממדינות מזרח אירופה לשעבר
אפשרות בטוחה יותר לברר בשגרירות הרומנית,איזה מסמכים צריך להציג
-
מספר שאלות בקשר לרומניהטסתי עם טארום פעם אחת. לי שעות הטיסה היו מאד נוחות. יצאנו ב 9 בבוקר נדמה לי.
היו להם שעות שונות בימים שונים, היו גם ימים עם יותר מטיסה אחת.
אני הזמנתי באינטרנט את הכרטיסים הכי מוזלים שלא היה ניתן לבטל או לשנות.
לגבי קונקשיין הייתי מבררת איתם האם אפשר להזמין את זה כקונקשיין כלומר שהם אחראים לך במקרה שהטיסה הראשונה התעכבה. מכיוון שאלה שדות תעופה נפרדים אולי זה נחשב טיסות נפרדות לגמרי ואז הייתי לוקחת ספייר גדול.
לאן את רוצה להמשיך בטיסת ההמשך?
-
מספר שאלות בקשר לרומניהבדקתי עם טארום, לטענתם טיסות ההמשך מאוטופני יוצאות מאותו שדה תעופה ולא משדה תעופה אחר וזמן הקונקשיין המינימלי הוא 45 דקות. יהודה וענת נסיונכם היה שונה ובמקרה שלכם טיסות ההמשך היו משדה תעופה אחר? בטארום גם מסרו שבמקרה של הזמנת כרטיס מ/ל תל אביב מיעד ברומניה שאינו בוקרשט עם קונקשיין באוטופני הם אחראים במקרה של עיכוב שגורם לאיחור לטיסת ההמשך. עוד אמרו שהמזוודות מגיעות ישירות לתל אביב או ליעד ברומניה אם הטיסות הן עם קונקשיין באוטופני.
מה דעתכם? האם אפשר לסמוך על המידע שמסרו לי טארום?
ניסיתי למצוא באינטרנט ימי וזמני קבלת קהל בעיריות ברומניה ולא הצלחתי. מישהו יכול לעזור?
-
מספר שאלות בקשר לרומניהאין יל שום נסיון עם קונקשיין ברומניה אבל לא רואה סיבה לא לסמוך על מה שאמרו לך.
קודם כל את המידע שהקונקשיין מתבצע מאוטופני את יכולה לוודא בעצמך באינטרנט, פשוט תסתכלי מה כתוב.
לגבי אחריות על איחורים זה בהחלט מקובל במקרה של קונקשיין. אני העליתי את החשש בגלל שיהודה כתב שאלה שדות תעופה שונים, אבל אם זה אותו שדה אז אין בעיה, זה יהיה קונקשיין רגיל, יעבירו לך את המזוודות וכמו שמקובל.
אם הם אומרים ש-45 דקות זה בסדר והם לוקחים אחריות, אני אישית הייתי סומכת על זה.
אני נחתתי רק פעם אחת באוטופני (הייתי ברומניה פעם אחת) והיציאה בשדה היתה מאד מהירה, אבל מה זה כבר אומר פעם אחת

מה הברירות שלך בכלל? מתי הטיסה הבאה ליעד שלך?
-
מספר שאלות בקשר לרומניהרווית,
בזמנו,חשבנו ובדקנו אפשרות של טיסת המשך מבוקראשט לסוצ'בה. ומסוצ'בה לעשות טיול לכיוון בוקרשט וחזרה ארצה.
לבסוף הוספנו ימים,נכנסנו ויצאנו מבוקרשט וטיילנו מעגלית.
אני מבינה את הדאגה,במיוחד אולי בגלל התקופה.אפריל,עדיין יכול להיות מזג אויר חורפי.
מאוד תלוי לכמה זמן בכלל הטיול,האם בכלל תכננת לטייל או רק לסדר ניירת,קצת שורשים ומה שתספיקו על דרך...
כמה אנשים? זה לא אותו סיפור להתגגל בזוג,כמשפחה עם ילדים או הורים מבוגרים.
האם אפשר לדחות לתקופה יותר חמימה?
להוסיף ימים כדי גם לטייל וגם לארגן דברים?
נכון שאין לי אישית נסיון בטיסות וויז אייר,לחבר'ה כאן יש,טסנו באל על.
וויז אייר למשל טסים גם לקלוג',אם היא מתאימה לכם.
כך שאפשר בהלוך לעיר אחת וחזור מחצי הדרך....
קשה לתפוס את 2 הציפורים יחד. 3 זה כבר כמעט בלתי אפשרי.
גם טיסות זולות ונוחות,גם רכב ללא קנס החזר ביעד אחר. גם לקצר מרחקים.
אולי בתאריפי רומניה זה יהיה זול יותר.
תקראי את האשכול של דויד,"נחיתה רכב בבוקרשט".הוא נוסע ברכבת .
נראה לא רע בכלל,אם מתאים לאלפי רומנים יכול להתאים לכם.
אמה
-
מספר שאלות בקשר לרומניהענת ואמה תודה גם לכן על ההתיחסות.
אמה, כמו שאת מבינה הענין כולו נמצא בתכנון ראשוני, ההרכב אינו ברור אם כי ברור שיכלול לפחות 2 אנשים מבוגרים וגם פרק הזמן שיוקדש לשורשים ולטיול שמעבר עדיין טעון ליבון ובדיקה.
מה שברור שתחילת הטיול תהיה באמצע אפריל, לא ברור לכמה ימים.
לא חשבתי שאפשר לתפוס את כל הציפורים....זה ברור שעל קיצור מרחקים בטיסות פנימיות משלמים כמו גם על החזרת הרכב שלא במקום שנלקח....אלא שהנסיון של אחרים יכול ללמד המון ולהשפיע על התכנון ועל הצלחת הטיול ולכן פניתי אליכם.
אשמח מאוד אם למומחים וגם לאלה שאינם רואים עצמם מומחים יש אפשרות לתרום מידע בקשר לשאלותי.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהרווית, הרוב שטיילו ברומניה עשו זאת ברכב בנהיגה עצמית או בעזרת נהג מקומי ברכבו.זאת אפשרות גם. לחלק זה גם מאוד התאים.יש המלצות על נהגים ב1001 טיפים,הנהג גם יכול לעזור בבירור מסמכים,ארגון פתיחת בית הכנסת לביקור,בית הקברות...ובניית מסלול מתאים.מספר ימי טיול יכתיב את המסלול.
קחי בחשבון שהנהיגה היא דרך הכפרים לרוב,והמהירות היא בהתאם.
אישית מכירה משפחה שנסעו ברכבת לצפון.נסיעה ארוכה מאוד,בגלל זה שלחתי אותך לאשכול שכן של דויד.כמובן שונה מטיול אדם/זוג ברכבת מהרכב גדול יותר,רב גילאי.
השאלות שלי באו כדי לחדד.יכול להיות שהמחירים שתשיגי יהיו נוחים,זמנים גם -אבל כל ההתנהלות תהיה לא פשוטה להרכב המטיילים שלכם,אז מה קיבלת?
אנשים צעירים יסעו 300-400 ק"מ ליום ללא בעיה,עם ילדים ומבוגרים זה יהיה שונה.
גם אני התחלתי מתכנון של שבוע,טיול לצפון ולעבור גבול לאוקראינה לכמה ימים,בעזרת בעל צימר שגם נהג לפי דרישה או בתחבורה ציבורית.או בכלל עם נהג מקומי...לבסוף הוספתי עוד ימים,זוג נוסף הצטרף ולקחנו רכב בנהיגה עצמית טיללנו 14 יום נהדרים ברומניה.ואת הגבול נעבור בפעם אחרת
הלוגיסטיקה לא התאימה לאופי הטיול.כל זמן שאינך יודעת את מספר המשתתפים אינך יכולה להזמין טיסות,לינות או לבחור מסלול.
אמה
-
מספר שאלות בקשר לרומניההיי רווית , מהו יעד ההמשך שאת מעוניינת להמשיך בתוך רומניה? אם זה אזור מערב רומניה אפשר לשקול לטוס עם וויזאיר שמתחילים לטוס בנובמבר לקלוז נאפוקה.
אם זה מזרח או צפון רומניה כמו יאשי וסוצ'אבה אז כמו שבדקת כבר טיסות עם טארום .
כמובן שישנם גם רכבות לילה עם קרונות שינה אבל זה תלוי בכם אם את יכולה להרדם בנסיעה ברכבת.
בנוסף ליעד ההמשך תרשמי גם את שם הערים שם את מעוניינת להוציא מסמכים ואפשר לבדוק באתרים שלהם באינטרנט או אפילו להתקשר ולברר שעות פעילות.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהתודה לכם אמה ודוד על תגובותיכם.
דוד, כל הכבוד לך שתוך כדי טיול ברומניה אתה מוצא פנאי לענות גם לי.
משום מה, באתר של wizzair אין עדיין טיסות לרומניה בחודש אפריל. מתי לדעתך מנסיונך יפורסמו מחירים?
בנוסף, חיפשתי גם באתר של יאסי וגם באתרים של עיירות סמוכות ולא מצאתי שעות קבלת קהל. היתכן שיש שעות סטנדרטיות מקובלות לקבלת קהל בעיריות ברומניה הידועות שם לכולם ולכן אין הדבר מופיע באתר האינטרנט?
-
מספר שאלות בקשר לרומניההיי רווית,
אם היעד הוא יאשי אז יש לך את הטיסות של טארום מנמל התעופה הנרי קואנדה כך שאין צורך לנסוע לנמל תעופה אחר.
או שיש רכבות ישירות ליאשי, כיום יש 4 רכבות שיוצאות מתחנת גרה דה נורד, אליה אפשר להגיע באוטובוס קו 780 כמו שאני לקחתי בשבוע שעבא או להזמין מונית בתעריף 1.39 דרך האוטומטים בקומה מינוס אחד בטרמינל הגעות לפני היציאה לרציף האוטובוסים.
זמן נסיער הרכבת ליאשי 6.5-7 שעות ישנם רכבות ביום ואחת בלילה עם קרונות שינה.
-
מספר שאלות בקשר לרומניהרכבת הלילה יוצאת בשעה 23:00 מתחנת גרה דה נורד בבוקרשט ומגיעה ליאשי למחרת בבוקר בשעה 05:53
מחיר לחדרון בקרון שינה עם 3 מיטות עולה 202 ליי לאדם יחיד. חדרון עם 2 מיטות עולה 222 ליי. יש כיור קטן , שידה ואפשר לנעול מבפנים בלילה. בקרון יש אחראי רק על קרון השינה ואף אחד לא עולה לקרון סתם .
לגבי הטיסות של וויזאיר את יכולה לברר מולם בשרות לקוחות. יש טלפון ישראלי באתר שלהם תחת יצירת קשר.
לגבי השעות בעיריית יאשי איני יודע, ניסית להתקשר אליהם ? אולי לקהילה היהודית ביאשי , אולי להם עש פרטים שיוכלו לעזור .
-
מספר שאלות בקשר לרומניהאני חושב שמצאתי את שעות הביקור בעיריית יאשי :
Www.primaria-iasi.ro
כעת מצד שמאל ישנה רשימה בכחול תלחצי על :
Relatii cu publicul
-
מספר שאלות בקשר לרומניהשלום רווית !
טסתי עם טארום שש פעמים ולמעט פעם אחד כשהיה איחור של שעה בהמראה ( חיכו למטוס שהגיע מיאשי עם בוגרי האוניברסיטה מהמגזר הערבי שלומדים שם ) היינו מרוצים מחברת התעופה הלאומית של רומניה.
בטארום תמצאי מבחר שעות טיסה כמובן בימים שונים בשבוע :
1. מתל האביב : 9.25 , 20.05, 00.45
2. מבוקרשט : 06.00, 16.25, 20.55
את תעודת הלידה או מסמך אחר מנפקים בעיריה במחלקת STAREA CIVILA .
Serviciul de Stare Civila
Adresa: Str. V. Alecsandri, nr.8,
cod postal RO 700054;Contact: Tel: +40 / 232.410.314
+40 / 232.244.586Fax: +40 / 232 244 585
E-mail: [email protected]
שעות קבלה :
א', ד', ו' : 8.30 - 12.30
ג' : 12.30 - 16.30
ה' : 13.30 - 18.30
-
מספר שאלות בקשר לרומניהדוד ואילן תודה לכם על תגובותיכם המושקעות והמועילות.
בדקתי ב-wizzair ומתברר שטיסות לאפריל יפורסמו בעוד כחודש.
לא הצלחתי .למצוא עבור עיר/עיירה בשם בשם calarasi במחוז botosani את המחלקה שבה מוציאים תעודת לידה וימי קבלת קהל בכלל. אם תוכלו לעזור לי בזה אודה לכם מאוד.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות