ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לבד בניו-זילנד

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    5
    5
    4764
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • notcarei
      notcarei נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אני יוצא לניו-זילנד בתחילת פברואר לבד.מתכנן להתחיל באי הדרומי ולאחר מכן בצפוני, כולל 3-4 טרקים של כמה ימים.

מבחינת תחבורה, מתכנן בעיקר לנסוע בטרמפים וליפטים, לא כל כך כדי לחסוך, אלא כדי להתנסות ולפגוש אנשים.

יש לי כמה שאלות ואשמח לתשובות ממישהו שהיה שם לאחרונה וטייל באופן דומה:

1. האם באמת מעשי לטייל בניו זילנד בעיקר טרמפים וליפטים? (קראתי דעות חלוקות, חלקן לגבי זה שבשנים האחרונות פחות "נעים" לעשות את זה מבחינת ביטחון וכו')

2. הגעה וחזרה מטרקים ומקומות מרוחקים כשאין רכב או כשלא מוצאים טרמפ - האם יש פתרונות כמו הסעות בתשלום?

3. מה יהיה זמן סביר לטייל כך בלי למהר יותר מדי? חודש וחצי? חודשיים? (אין לי זמן קשיח, אבל חייב לקנות כרטיס יציאה לאוסטרליה מראש)

תודה רבה,

יהונתן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד בניו-זילנד

אני אתחיל מהסוף: אם זה מה שאתה רוצה - לך על זה. תתאים את התכנית אם צריך. זה לא שיש איזה צ׳ק ליסט שחייבים להספיק. אפשר לטייל שבוע, אפשר חודש ואפשר חצי שנה. כשאתה בוחר טיול שמבוסס על תחבורה ״מזדמנת״ אז הקצב של הטיול יורד, בד״כ. אני חושבת שאם תטייל חודשיים באופן כזה אתה תספיק לא רע. בכל מקרה בחודשיים יהיו דברים שאתה לא תספיק לעשות: יהיו דברים שפשוט לא תרצה לעשות ויהיו דברים שאולי תרצה אבל לא תספיק. זה יכול גם להיות בטיול של חצי שנה עם אוטו צמוד. מתכוונת, אל תצפה להספיק הכל, תחשוב מה הכמה דברים שעליהם בכל מקרה לא תוותר ומשם תמשיך. חודשיים בטרמפים / ליפטים זה יכול להיות טיול מעולה. נכון שלא טיילתי לאחרונה אבל אני לא חושבת שמשהו דרמטי השתנה. תמיד יש חשש לטייל בטרמפים אבל אני לא חושבת שזה משהו שבגללו שווה לבטל את התכנית הזו לגמרי. מה שכן, בטיול כזה כדאי לך גם לקנות איזה פאס אוטובוס לגיבוי. תרצה לנסוע מוואנקה לקווינסטאון ויומיים לא מצאת טרמפ? קח אוטובוס. אם אתה או ההורים כל כך מודאגים, תעדיף ליפטים. לא נראה לי שזה שונה מהלוחות טרמפים בפייסבוק שהם מאוד נפוצים כרגע בארץ. לפחות אצל סטודנטים.

כן, יש אפשרות לקחת הסעות בתשלום.

לדעתי חודשיים זה בסדר בשביל מה שאתה מתאר. אם אתה מאוד חושש תקנה כרטיס גמיש שתוכל לשנות בו את התאריך של הטיסה לאוסטרליה.

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד בניו-זילנד

שלום יהונתן!

מאוד מזמן טיילתי לבד בטרמפים בניו זילנד. אני לא יכול לחוות דיעה כל איך זה עכשיו ( ביטחון/זמינות וכו') מה שכן- זה מאוד מאריך את הטיול. טילתי 4 חודשים, עם הרבה טרקים אבל כשחישבתי פעם לעצמי אילו היה לי רכב לצורך העניין נראה לי שהייתי יכול את אותו מסלול לעשות בחודשיים וחצי... אתה בטרמפים לא יודע איפה תיתקע וכל יום נסיעה צריך להיות מתוכנן כיום נסיעה מלא ולא חצי וכו'... רק כך את זה בחשבון בתוכנית שלך.

נסיעה טובה!

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד בניו-זילנד

גם אני תפסתי טרמפים לפני הרבה שנים בניו זילנד, ולפעמים דרך של חמש שעות יכולה לקחת לך יומיים. זו עדיין דרך מעולה לטייל לדעתי, אבל צריך זמן.

• ליאת לב
              ליאת לב נערך לאחרונה על ידי

טיול לבד בניו-זילנד

קל לטייל בניו זילנד - בין אם לבד ובין עם אנשים

לעניין הטרמפים - תראה, זו חוויה. אין לומר. מכירים אנשים ועוד

עמממההה - כן, ניו זילנד הפכה להיות פחות בטיחותית בעניין (יש מקומות שכבר ממליצים לא להסתובב לבד בלילה...), למרות שיהיו שיחלקו עלי - כי בסופו של דבר אנחנו בניו זילנד ...

היו מיקרים והיו מיקרים - לטוב ולפחות (לפחות ממה שקורה כאן בשנתיים האחרונות)

לכן המלצתי העיקרית בנושא - אם בחרת לעצור טרמפ והבטן תרגיש לך לא משהו .. תוותר על הטרמפ

כמה זמן לטייל ?!?  תראה, טיילתי בניו זילנד פעמיים ... ואני חיה באזור מסויים שעדיין לא ראיתי/חקרתי את כולו (מודה... הנופים בשלב מסויים חוזרים על עצמם באזור שאני נמצאת) 
              ובכל מקרה, לא משנה כמה נמצאים כאן, אי אפשר לראות את הכל ...

הויזה שאתה מקבל היא לשלושה חודשים - אם אתה בוחר לעשות פחות ... זו בחירה שלך

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון