בייג'ינג - איפה מתחילים?
-
שלום חברים
באתי לבקר מהפורומים השכנים (משפחות, צפון אמריקה)
צפויה לי ככל הנראה נסיעת עבודה לבייג'ינג עוד שבועיים - למשך שבוע וחצי.
העבודה תדאג לויזה ומלון כמובן.
רוב הזמן אני אבלה במשרד עם אורותו בניאון (ולצערי גם חלק מהערבים).
אבל אני מניח שיהיו לי כמה ערבים פנויים, כמו גם סוף שבוע.
מעולם לא תכננתי / שקלתי לנסוע לסין (זה די נחת עלי) ואני לא יודע כלום, ולא יודע איך מתחילים. ניסיתי קצת לעיים פה בפורום, אבל הלכתי לאיבוד.
יש המלצות על מאיפה מתחילים? כתבה / מאמר / בלוג / ספר שיתחיל לאפס אותי?
מה אפשר לעשות? מה אפשר לראות? וגם מה כדאי? (כדאי ואפשר זה לא אותו דבר)
אני מניח שבייגינג זה עיר קוסמופוליטית ולא תהיה לי בה בעיה, אבל בכל זאת כמה שאלות ראשונות:
אשראי - במקומות הגדולים והמערביים - מקבלים כרטיסי אשראי או שצריך מזומן? סוגי כרטיסי אשראי טובים / לא טובים (ויזה, אמריקן , מסטרקארד)?
מזומן - ליואן יש שער יציג? קונים אצל החלפן המקומי? יש כספומטים זמינים בכל חור? עמלה מיוחדת (מעבר לעמלה של חסרת האשראי)? על איזה תקציב צריך לחשוב?
אוכל מערבי - אני מבין שאין בעיה
אוכל סמי-כשר? לא אוכל בשר / שרצים / עוף / דגים. חלבי זה בסדר (לא דורש תעודה). יש בעיה להשיג? צריך להתחיל להביא מהבית? אני אמצא רק ירקות או גם דברים אחרים? לחם, פיצה וציפס במקדונלדס זה מספיק טוב. אין לי דרישות גבוהות.
יש בעיה להכניס אוכל איתי במזוודה? בארה"ב למשל שיקפו לי את המזוודה ובדקו בכניסה לארה"ב שאין מוצרי בשר ואחרים.
איך זה במדינה לא דמוקרטית? לא ממש יצא לי לנסוע למדינות לא מערביות/ דמוקרטיות. זה משהו שמשפיע עלי? התנהגות ביום יום? משהו שאני צריך להיות רגיש או זהיר במיוחד?
אנגלית - לא מבין מילה בסינית (גם לא שלום). אפשר להסתדר?
משהו מעניין לעשות בערבים?
קניות - מה קונים ואיפה? שווקים או חנויות? מתמקחים או מחיר אחיד? אני מניח שמדובר על ביגוד וצעצועים לילדים
מצטער על אוסף השאלות הארוך. באמת לא יודע איפה להתחיל
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?היי
סוף סוף אפשר להחזיר לך קצת על העזרה שלך בפורומים אחרים..

אענה בקיצור ואחרים בטח יוסיפו.
בגדול קל להסתדר, רצוי מאוד לקחת שיחון או אפליקציית תרגום בסמארטפון (עדיף).
כספומטים יש המון, אין בעיה בכלל. בד"כ זה bank of china שעובד עם כרטיסי ויזה ומאסטרכרד.
גם אמריקן עובד (לקחתי כרזרבה).
החלפת כסף - יש נקודות change אבל בד"כ מחליפים בבנק.
אין בעיה עם אוכל.
אין שום בעיה עם התנהלות או התנהגות ברחוב. הסינים עם מאוד נחמד ואוהב לעזור.
הם גם מאוד סקרנים אז נועצים מבטים בזרים כל הזמן.
אנגלית - חוזר שוב - חובה שיחון או אפליקציה. זה יקל עליך את החיים..
קניות - יש כמה שווקים מאוד פופולרים - שוק המשי ושוק הפנינים.
שוק המשי מומלץ וקל למצוא.
איזה כיף לך, הלוואי עליי "נחיתות" כאלה מהעבודה

-
בייג'ינג - איפה מתחילים?יש המלצה על אפליקציות ספציפיות לתרגום/שיחון באנדרואיד? (גם בעלי אייפון יכולים לענות, אני כבר אבדוק אם קיימת גירסה לאנדרואיד).
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?קודם כל מצטרפת לגילי בברכת ברוך הבא

כתבות יש למשל בויקיוטרבל וגם פה באתר (למשל זה, וגם באתר עפתי).
אנחנו לא שילמנו עם אשראי (אלא רק יואנים) אבל אני מניחה שיחסית לא בעיה.
יואנים אפשר להמיר בבנקים אבל זה לוקח קצת זמן ויכול להיות שפתוח בעיקר בבקרים. אני מניחה שלך הכי נוח יהיה למשוך כסף. אפשר גם לחפש יואנים לקניה בארץ, אנחנו מצאנו אצל חלפן (אחד מהרבים שיש בכיכר ציון בירושלים) והוא מכר לנו במחיר סבבה (בדקנו את השער באינטרנט ממש כשקנינו).
הדברים בסין בגדול לא יקרים. כניסה לאתרים זה אזור ה-50 יואן (שזה בערך 8 דולר), אוכל רחוב (יש גם דברים לא בשריים כמו חביתות שונות, מאפים, שתיה, מתוקים וכו) זה יואנים בודדים, אוכל מערבי יכול להיות אזור ה-20-40 יואן במזון מהיר (ויותר במסעדות רציניות). נסיעה במטרו זה משהו כמו 2-3 יואן.
אני צמחונית וגם שומרת כשרות ובגדול היה בסדר. לא תמיד הם מבינים מה זה אומר בלי בשר, אבל ברוב הפעמים לא היו תקלות. כמו שגילי אמר- שיחון ואפליקציה זה בהחלט חשוב, גם בהקשר הזה. במסעדות מזון מהיר ממש לא בהכרח מדברים אנגלית.
לא בדקו את המזוודה שלנו, אני מניחה שאין ממש בעיה.
מבחינת השלטון- לא ממש מרגישים את זה ביום-יום כתיירים. אולי בשיחות עם האנשים בעבודה יהיה קצת אחרת. לא משהו שצריך לחשוש ממנו.
בערבים אפשר לצאת להופעות (אקרובטיקה למשל) או סתם לשתות. יש שווקים שהם מעניינים בערב (למשל שוק וואנפוג'ינג), יש שם הרבה אוכל שלא תרצה לטעום אבל זה מעניין לראות.
אנחנו לא עשינו בכלל קניות בבג'ינג, אבל יש שווקים מוכרים (שוק הפנינים, שוק המשי ואני חושבת שיש עוד, בטח מפורט יותר בטיפים). כמובן שחייבים להתמקח, הרבה פעמים המחיר הסופי מגיע לאזור ה-10% של המחיר ההתחלתי! בכל מקרה להתמקח בנימוס, ואם לא מגיע למחיר שמתאים לך אז אפשר פשוט לוותר. הרבה פעמים זאת הדרך הכי מהירה להוריד את המחיר (פשוט להגיד את המחיר שאתה רוצה לשלם, ואם המוכר לא מוכן אז ללכת. אם הוא ירצה, הוא ירדוף אחריך).
בחנויות גם אפשר להתמקח לפעמים. אנחנו קנינו בטריה למצלמה והורדנו בערך 50% מהמחיר, אבל זה לא תמיד אפשרי. בכל מקרה אפשר לנסות, שוב בנימוס ועם חיוך.
בשווקים יש בגדים וצעצועים לילדים, אבל לא רק. יש גם ארנקים, חגורות, משקפי שמש, כל מה שאפשר לדמיין.
תהנה

-
בייג'ינג - איפה מתחילים?נחמד לפגוש פנים מוכרות

תודה חברים.
אני אתחיל לקרוא וללמוד, ומבטיח לשאול שאלות נוספות.
והנה כבר שאלה נוספת:
טיסה בטורקיש או באלעל? ברור יתרון הטיסה הישירה של אלעל. אבל אלעל לא טסים כל יום וזה קצת מקשה עלי.
יש תובנות מעניינות לגבי הטיסה של טורקיש?
להבנתי הם לא טסים מעל מדינות עוינות או משהו בסגנון, והבנתי שהחברה נחשבת טובה.
כל תובנה (בעניין הטיסות או בעניין ביג'ינג) תתקבל בברכה
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?אם אתה קצת הרפתקאן, אני מציעה טיול יום לחומה איתם!
אני מאד נהנתי- מן הנסיעה שחברה ארוחת הצהריים והחומה!
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?בהחלט הזדמנות להחזיר ולתרום...
אנחנו טסנו בטורקיש והיה מעולה

הקונקשן קצר (לנו היה פחות משעה...), מחיר סביר (לא בטוחה שמשעותי לך..). אמנם אצלנו היה איחור בהמראה מהארץ (למעלה משעתיים, והבנתי שאיחורים אצלם זה לא נדיר) אבל חיכו לנו לקונקשן באיסטנבול, ולכן האיחור לא הפריע.
מומלץ בחום!
בקשר לבייג'ין,
ממליצה בוקר אחד לקום מוקדם (לפני העבודה...) וללכת לאחד הפארקים, לחוות את האווירה, למשל למקדש השמיים.
מאוד ממליצה על טיול חומה.
בערבים - סתם לטייל, שוק האוכל הלילי, יש מופעים שונים (אנחנו לא הלכנו), כיכר טיאן-מן מומלצת מוארת (לא הספקנו) ועוד... בד"כ ממליצה גם על מסעדה טובה של ברווז פקינג, אבל כנראה ההמלצה הזו לא בשבילך.
שווקים - להתמקח, להתמקח, להתמקח (אפילו אני, שאני שונאת להתמקח, התמקחתי).
אוכל - לא תהיה לך בעיה. ממליצה להדפיס בבית משהו בסינית כמו "לא אוכל בשר" או "בלי בשר" ופשוט להראות להם כל פעם. יהיה יותר מהר ופחות מציק מלהסביר כל פעם מחדש. לחלופין אפליקציה תעשה את העבודה... רק צריך לוודא שהיא באוף-ליין או לדאוג לגלישה.
דרך אגב, תוכל להנות גם מאוכל סיני בלי בשר. מוקפצים למיניהם, נודלס (הרבה פעמים פשוט אפשר לבחור מה להוסיף לנודלס...) ועוד.
כסף - אנחנו הוצאנו בנתב"ג יואן, כך שבאנו מוכנים. כרטיסי אשראי מקבלים בביג'ין יותר מאשר בשאר סין, אבל עדיין לא תמיד...
יש לי חומר ב WORD אם אתה מעונייןף שלח לי את המייל שלך...
יהיה לך כיייייף!
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?תודה חברים
הרפתקנות זה ממש לא הקטע שלי.
לגבי טורקיש - קודם כל המחיר כן חשוב. אומנם אני לא משלם, אבל זה לא אומר שיאשרו לי מה שאני רוצה...
איזה איחור היה בטיסה? הטיסה שראיתי ממריאה מישראל ב12:20 בערב, ויש קונקשין של שעה ועשרה באיסטנבול. די צפוף ואין מקום לאיחורים. בחזור יש 4 שעות המתנה אז אין בעיה לאיחורים אני מניח (רק הרבה שיעמום
)לגבי כיתוב בסינית - רעיון מעולה. אני מניח שהמארחים שלי יעזרו לי
מצטרף לשאלה של ענתנת לגבי אפילקצית תרגום / שיחון טובה
מה זאת אומרת "בוקר אחד לקום מוקדם (לפני העבודה...) וללכת לאחד הפארקים, לחוות את האווירה, למשל למקדש השמיים." מה זה הפארקים? כמה מוקדם?
ואפשר גם פרטים לגבי "שוק האוכל הלילי"?
אני מניח אגב שרוב הימים אני אעבוד עד 8 בערב לפחות, כך שלא אוכל לטייל בערב. אבל אני מקווה שיהיו ערבים שלא.
העיר האסורה - אפשר לטייל חופשי? לבד? כמה זמו לשריין לסיבוב כזה?
החומה - אני מבין שהיא מחוץ לעיר אבל קרוב. אפשר לטייל לבד או רק בטיול מאורגן? ושוב - כמה זמן לשריין למשהו כזה?
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?הי,
אשתדל לענות סעיף סעיף:
טורקיש - לא ממש זוכרת את השעות, אבל כן, טיסה לקראת הלילה 22:00 או מאוחר יותר. השעות קצת משתנות. זה היה לפני שנתיים בערך. היה איחור ביציאה מטורקיה לארץ, והרי חוזרים באותו מטוס.... אנחנו המראנו באיחור של שעתיים וחצי פלוס מינוס. הקונקשן היה של 45 דקות, אבל כאמור, חיכו לנו באיסטנבול, ורק כאשר כולם הגיעו המראנו לבייג'ין.
כיתוב בסינית - גם במלון יכולים לעזור לך. אנחנו לכל מקום שרצינו להגיע ביקשנו בקבלה שירשמו לנו בסינית (גם לחומה, למשל...)
אפליקציה - אנחנו הורדנו, אך לא השתמשנו, כי היה צורך בחיבור לאינטרנט, ולא רכשנו לא סים ולא חבילת גלישה (השתמשנו רק בוואי-פיי, כשהיה...). אז לא יכולה להמליץ. אבל תוריד משהו, ותנסה את זה קצת...
פארקים - הסינים אוהבים בבוקר ללכת לפארק. גם לפעילות גופנית, וגם למפגש חברתי (ואולי לעוד מטרות...) בכל מקרה, ביקור בפארק בשעות הבוקר זה חוויה - רואים אותם עושים טאי-צ'י, משחקים בכדור נוצה, שש-בש, ריקודי עם, ריקודים אחרים, מחבקים עצים, ועוד ועוד פעילויות, חלקם גם מוזרות. לדעתי כל פארק ייתן לך את החוויה, אבל יש פארקים שהם יותר מומלצים, כגון מקדש השמיים. שם יש גם מקדש... אני לא יודעת מתי תתחיל לעבוד, אבל אם אתה מתחיל ב-9 או 10, אתה יכול בבוקר לפני לנסוע לפארק (במטרו). אם אתה מתחיל מוקדם, ויש לך יום פנוי - אתה יכול להתחיל שם את היום....
מקום נוסף מומלץ - ארמון הקיץ. אם אין לך זמן לשניהם - מספיק אחד.
שוק האוכל המפורסם נמצא ברחוב Wangfujing. לא יודעת בדיוק באיזה שעות הם פעילים אבל אנחנו היינו שם בסביבות 21:00-22:00, ככה שיהיה לך מצויין לאחרי העבודה.
בשוק האוכל תמצא כל מה שעולה בדעתך, וגם מה שלא... החל מאוכל רחוב "רגיל" כמו נודלס, דמפלינגס וכאלה ועד ל........... נחשים / עקרבים / השלם את החסר...
קודם כל זה חוויה לראות, ואח"F גם לטעום - תמצא שם כבר מה יתאים לך ומה לא....
כמה רחובות צפונה יש דבר דומה קצת יותר קטן, ויותר זול, ופחות המוני - Donghuamen Night Market (היינו בשניהם, אכלנו בעיקר בזול כי הגענו מהכיוון ההוא... )
העיר האסורה - אפשר לטייל לבד. כמה זמן? בין שעה וחצי ליום שלם. נראה לי שרק להגיע, לחצות ולעבור לוקח משהו כמו שעה שעה וחצי כי זה גדוללללל. זמן סביר זה שעתיים שלוש, לאוהבים היטוריה 4-5 ומעלה. בצד אחד נמצאת כיכר טיאן-מן, שבד"כ מטיילים בה קצת, ובצד שני - גבעת הפחם - עלייה לתצפית על העיר (אם יש זמן וכוח).
החומה - יותר ממומלץ
. בוודאי שאפשר לבד. לשריין חצי יום פלוס מינוס.... תלוי גם לאיזה קטע בחומה אתה נוסע. אולי המארחים יקחו אותך? אני הייתי בקטע מו טיאן יו שמאוד מומלץ, ופחות המוני מבאדלינג. תהנה!!!
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?אם במקרה לא ראיתי,
יש עכשיו שרשור מעניין על סיכום טיול לסין (רק בייג'ין) בפורום משפחות
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?אנחנו גם שמענו על המלצה להגיע מוקדם לפארק (הלכנו למקדש השמים, כפי שציינה ענהלי). הגענו לפארק בסביבות 6 בבוקר (ביום ראשון כמומלץ) והכל היה די נטוש... לא היו אנשים בכניסה שגבו כסף, כמעט ולא היו סינים בפארק. אז מוקדם זה לדעתי באזור 7, משהו כזה.
אנחנו לא טיילנו עם אפליקציה אלא רק עם דפים של כל מיני משפטים, ולונלי פלנט. אני מניחה שעם אפליקציה זה יותר נוח אבל הסתדרנו גם ככה. אגב, אני משתמשת (אמנם בצרפת אבל עדין שפה זרה) בגוגל טרנסלייט- אפשר להוריד חבילת שפה כשמחוברים ואז להשתמש בה ללא חיבור לרשת. אני לא יודעת אם זה הכי נוח, אבל זה מה שאני מכירה (שוב, לא ניסיתי עם סינית).
לגבי העיר האסורה ענהלי פירטה היטב, ורק רציתי להוסיף לגבי החומה. אמנם למיטב הבנתי מוטאניו יותר מומלצת (אנחנו טיילנו שם) אבל אני חושבת שיותר קל להגיע לבאדלינג, ונשמע שזה שיקול בשבילך. לדעתי החומה תהיה מרשימה בכל מקרה, ואתה לא תהיה שם בעונת התיירות אז לא יהיו מלא אנשים. אגב, אולי באמת יהיה לך יותר נוח באיזשהו הסעה מאורגנת (מהמלון, מארחים, למצוא דרך גסטהאוס למשל כאן למרות שזה נשמע טיפה הרפתקני, או כאן שנראה סבבה).
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?היי אנשים טובים,
מאוד קל להסתדר בבייג׳ין, אתה יכול כמעט להתייחס אליה כמו לעיר מערבית. קח איתך בכיס כרטיס ביקור של המלון שלך עם הכתובת בסינית, וכך תוכל תמיד לחזור הביתה בקלות. זה מה שכולם עושים...
דרך מאוד פשוטה לעשות סדר בראש - באתר של לונלי-פלנט אפשר להוריד קובץ עם הפרק של בייג׳ין מהמדריך שלהם. תמורת כמה גרושים יש לך במרוכז מפה, שעות פתיחה, שמות של כל המקומות כתובים בסינית, וכו׳. בשביל כמה ימים לא צריך יותר מזה.
תהנה!
-
בייג'ינג - איפה מתחילים? -
בייג'ינג - איפה מתחילים?תודה על הטיפ. אתה ממליץ לרכוש את הפרו?
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?המון המון תודה לכולם על העצות, התשובות והטיפים.
אני מנסה לקרוא קצת, ומבטיח לחזור עם שאלות.
בינתיים ראיתי שיש סניף של בנק אוף ציינה בבניין המלון שלי אז תמיד יהיה כספומט זמין.
בשלב ראשון אני מתכנן להצטייד ב-1500 יואן מהארץ (וגם כמה דולרים לגיבוי) ולראות איך מתקדמים משם. לא בא לי להתקע עם ערימת יואנים אחר כך בבית. פספסתי בגדול ואני צריך סכומים גדולים בהרבה?
אני מבין שרק המוניות להשדה למלון וחזרה זה עניין של 150 יואן לכיוון בערך? המלון בטבעת השניה.
התחלתי להתאפס על עצמי קצת, לבחון מפות וללמוד.
עוד כמה שאלות:
לפי גוגל מעבר בין שני קוים של הרכבת התחתית דורש הליכה ברגל. זו לא תחנה אחת?
קניות - אני מבין שתכלס הרבה זה זיופים ו/או מוצרים לא איכותיים. התחירים כלכך זולים ששווה להשתולל? חזרתי לפני שבועיים מארה"ב ועשיתי שופינג רציני. כולל למשל חולצות T של GAP ו OLD NAVY ב-3 דולר. אני מניח שבשווקים לפחות מדובר על איכות יותר נמוכה. אז מה זה יעלה 2 יואן? או שזה עדיין יעלה 10-20 יואן? אין לי צורך בעוד 40 חולצות (גם אם הן זולות) ואפילו לא 3 מעילים, כפכפים וכו'.
מה שכן מעניין אותי זה תיק טיולים טוב (daypack). רצוי ממותג (כמו deuter). בארה"ב מדובר על סביבות ה-100 דולר. בארץ כמובן הרבה יותר. איפה מחפשים דבר כזה, והאם אפשר למצוא בכלל תיק ממותג ואיכותי ולא מזוייף?
מה עוד קונים בכלל? ואל תגידו לי הכל (גם אם זו תשובה נכונה) אפשר דוגמאות לרכישות ומחירים?
תודה
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?מונית לאזור הטבעת השנייה לא תעבור את ה-100-110 יואן לכיוון, אפילו באזור ה-80-90 אם אתה בקצה הצפון מזרחי של הטבעת.
דעתי בקצרה על קניית זבל בשוקי בייג'ינג - בזבוז זמן משווע. בטח במצב שאתה מתאר אחרי קדחת הקניות בארה"ב. אפילו המזויפת והזולה בטישרטים לא עולה 2-3 יואן, אלא יותר לכיוון ה-20-30, אחרי התמקחות.
לגבי מוצרים איכותיים - אני קניתי פה תרמיל לנשיאת תינוק של Deuter, לא מזויף. לפני כמה שנים גם קניתי תרמיל (שוב, אמיתי) של Vaude, ולפני כמה ימים ראיתי בחנות ציוד טיולים (לא בבייג'ינג) תרמיל 45+10 של Deuter ב-1150 יואן. כך לשאלתך זה עולה יותר מארה"ב אבל פחות מישראל. בבייג'ינג יש חנויות של ציוד מקורי ולא מזויף למכביר, אבל אם אתה נוסע לעתים תכופות לארה"ב, עדיף לך לעשות זאת שם.
בזמן המועט שיש לך ליהנות מהעיר עצמה בין פגישות העבודה, פשוט תהנה ממנה. פשוט חבל לבזבז אותו בשווקים סגורים עם מוכרות מעצבנות שמתקשרות באמצעות מחשבונים.
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?אה, והמעברים ברכבת התחתית הן כן בתחנה אחת, אבל בחיבורים בין קווים חדשים לקווים ישנים הרבה פעמים הרציפים קצת רחוקים אחד מהשני ולכן מדובר בהליכה קצרה במעבר.
-
בייג'ינג - איפה מתחילים?תודה על התגובה המהירה
משהו לא ברור לי
טי שירט פשוט באיכות נמוכה אפשר למצוא בארץ החל מ-15 ש"ח. בשוק, או בחנויות של בגדים זולים (אלא שמתמחות בעיקר בילדים. כמו למשל חולצות בית ספר).
אפילו בפוקס עולה עכשיו החל מ-30 ש"ח לחולצה (ועל זה יש נקודות מועדון, הנחות וכו').
15 ש"ח הם סביבותה-30 יואן (אני מניח חצי שקל לשם הנוחות).
אז איפה הגימיק הגדול בשופינג בבסין?
מה לא הבנתי / אני מפספס?
כלומר אני מבין שאחרי המיקוח המחיר יהיה מעט יותר זול מאשר בארץ, אבל ממה שאני מבין זה לא שהמחיר הוא עשירית, אלא לא פחות מחצי מחיר מאשר בארץ.
אז אם קונים עשרות פריטים זה משתלם כמובן, אבל ל-3 חולצות, סוויטשירט אחד וזוג נעליים פשוט - מה הרווח הגדול?
ואם מדובר על כמויות 'מסחריות' - בעייתי במזוודה.
-
אני יכול רק לנחשאנשים טובים! נחמד לראות אותך כאן. קראתי בעניין את השירשור, אבל בכל פעם שהתכוונתי לענות הקדים אותי מישהו שעושה זאת טוב ממני, אז ויתרתי.

בעניין הקניות - קודם כול, אנשים אוהבים לקנות. וחוויית הקניות עצמה יכולה להיות נחמדה [מיקוח קשה אבל כזה שמתבצע ברוח טובה ונעימה מאוד, ויכול להיות גם מצחיק למדי]. שנית, אמנם אין מה להשוות עם ארה"ב, אבל בהחלט יש מציאות, ופריטי לבוש יפים מאוד, או באיכות טובה מאוד. עד היום הארון שלי מכיל לא מעט חולצות פולו, חולצות מכופתרות, תחתוני בוקסר ומכנסי מטיילים שקניתי בסין. ובשביל אלה שמעוניינים במותגים - בין כל הסמרטוטים אפשר למצוא גם זיופים איכותיים מאוד, שקשה להבדיל בינם לבין המקור.
אגב, מחוץ למרכזי הקניות של הזיופים אפשר למצוא בגדים יפים ואיכותיים. לא בהכרח זולים בטירוף, אבל מקוריים יותר.
מה שבאמת מעניין אותי זה איפה אפשר להשיג בארצות הברית חולצות של גאפ ב-3 דולר?

-
אני יכול רק לנחשבוקר טוב
אני אוהב מותגים (עד כמה ש GAP נחשב מותג) לא בשביל התוית היוקרתית, וגם לא בשביל העיצוב המיוחד. אני אוהב את זה ש(חלק) מהמוצגים מלווים באיכות. אני יודע שהחולצה של גאפ תעמוד בעשרות כביסות (ומייבש) בלי להתפרק, בלי לאבד את הצורה או הצבע.
כשאני קונה בשוק (כמובן שבמחירים נמוכים יותר) קרה לי יותר מדי פעמים שאחרי כמה כביסות הבגדים מוציאים דבלולים, מאבדים צורה וצבע, וכמובן שגם תפרים וכפתורים נפרמים.
כשאני קונה חולצת פולו, לא חשוב לי שיהיה כתוב על זה "פולו ראלף לורן". חשוב לי שהיא תהיה איכותית (ואכן אני לא קונה ראלף לורן).
אני קונה למשל תרמיל של deuter לא בגלל המותג, אלא כי אני יודע שזה ישב לי טוב על הגב, יעמוד באי אלו טיולים (וגם כמה כביסות) וכו'.
ולכן מוצרים מזוייפים אבל מאד דומים לא עושים לי את זה.
אז איך מזהים איכות טובה? בסדר, אני יכול למשש, ולראות שהתפרים נראים ישר. אבל מעבר לזה?
ולגבי איך קונים חולצה של גאפ ב-3 דולר:
ממש לא כל החולצות היו ב-3 דולר. אני מבטיח לך שאישתי קנתה גם ב-20 דולר.
אבל נכנסנו לחנות גאפ אאוטלט, נברנו בסיילים, ובסוף קיבלנו עוד הנחת קופון של 20% או משהו כזה. ויצא לי חוצות לילדים ב-3 דולר ולעתמי ב-5 דולר
היה השבוע מבצע בגאפ של 40% הנחה על גינסים לגברים ונשים. ובנוסף 35% הנחה כלליים. ובייחד זה הוריד לי גינסים מאיזור ה-60-80 דולר לאיזור ה 25-35 דולר. אז הזמנתי עוד כמה זוגות, וגם אחרי מחירי משלוח לישראל (buy2usa במקרה הזה) המחיר יהיה סביבות ה-35 דולר לזוג
השיטה שבה אני קונה בארה"ב היא מבצעים מבצעים מבצעים.
אם תכנס סתם ככה לחנות של GAP ברחוב 34 תשלם הרבה הרבה יותר.
אם אני אקביל את זה למה שלמדתי על סין - במקום להתמקח ולרדת 80-90 אחוז ממחיר הפתיחה, תנצל קופונים ומבצעים ותרד 50 אחוז ממחיר הפתיחה
אגב, גם יצא לי בעבר לשלם 1 סנט (0.01 דולר) על חולצות ב old navy. אני מניח שזו היתה טעות, אבל זה היה המחיר והם כיבדו אותו. זה יוצא בערך עשירית היואן.