החבאת כסף בנפאל וסין
-
היי,
אשמח ללמוד מנסיונכם.
דרכון, כרטיס אשראי ומזומנים- איפה להחביא? האם עדיף חגורת כסף או כיס פנימי?
אני חוששת שכיס פנימי יסרבל את מכנס הטיולים שלי, מצד שני, עושה רושם שהוא בטיחותי יותר.
דעתכם?
תודה!
-
החבאת כסף בנפאל וסיןאני תמיד לוקח חגורת כסף בה אני מחזיק את הדרכון והאשראי, וכסף מזומן שאני מוציא מכספומטים. את החגורה אני לובש עלי בנסיעות ומעברים בלבד. כל שאר הזמן (רוב הטיול) אני משאיר את החגורה במלון בו אני ישן. מרגיש לי הרבה יותר בטוח שהחגורה תהיה נעולה במלון, מאשר עלי כשאני מסתובב ברחוב, שם היא יכולה ללכת לאיבוד או להישדד, מה גם שלהסתובב כל היום עם חגורת כסף עליך זה סיוט לא קטן.
בכל שנותיי כמטייל (מעל שנתיים של טיול בכמה וכמה יבשות) נהגתי ככה ומעולם לא נתקלתי בבעיות. יכול להיות שזה מזל של טיפשים, ובכל זאת, אני עדיין מאמין שזו הדרך הכי בטוחה ונוחה להתנהל עם יקרי הערך בטיולים.
אגב, בחלק מהמלונות בסין יש כספת בקבלה בה ניתן להשאיר דברים כאלה. לשים לב מה בדיוק מכניסים ומה מוציאים, שלא תכניסו ארנק מלא ותקבלו בחזרה ארנק ריק.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןהיי. תתנהלי עם טרוולים- זה הכי חסכוני בכסף ואז גם הכי בטוח.
פתרון פשוט הכי טוב.
שימי אותם איפשהו, הגיבוי בכלל באינטרנט, כל פעם תפרטי 100-200 דולר ואז שהם פשוט יהיו בארנק שנמצא עלייך.
זהו, זה יספיק.
מעבר לזה יספיקו שכל ישר והיגיון (לא להסתובב לבד באמצע הטאמל בלילה או מקומות מפוקפקים אחרים). סה"כ סין ונאפל בטוחות למדיי (זה לא ברזיל גוואטמלה וכדומה)
-
החבאת כסף בנפאל וסיןהתייחסתי לנושא מספר פעמים בהרחבה יתרה.
1. חגורה עם הכסף הגדול. דולרים ומקומי.
2. כרטיס אשראי - כמה שיותר להשתמש בו לתשלום.
3. כספומט - להוציא סכומים גדולים יחסית לשבוע +
4. מזומן יומי בנפרד עם גישה נוחה.
5. לאו מוחלט ל T.C. מסורבל מדי. בשביל זה יש כרטיס אשראי.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןתודה לשניכם על התשובות!
אופי הטיול שלי הוא יותר נודד ופחות ממוסד, לכן אני בספק אם אוכל להשאיר את חגורת המסמכים שלי במלון כלשהו (כנראה שיותר אמצא את עצמי בהוסטלים מפוקפקים), לכן אני עדיין נוטה לכיס פנימי שיהיה עליי כל הזמן.
ולגבי טרוולים- האם לקחת את זה נוסף על כרטיס האשראי? למען האמת שמעתי שזה משהו שעבר זמנו, אז אשמח לדעת מהם היתרונות בדבר.
תודה

-
החבאת כסף בנפאל וסיןתודה על התשובה.
דווקא כמה שיותר להשתמש בכרטיס האשראי? לא עדיף מזומן?
ואיפה בכל הסיפור היה עליך הדרכון וכרטיסי הטיסה? האם הלכת עם החגורה כל הזמן?
-
החבאת כסף בנפאל וסיןאולי הובנתי לא נכון. כשאמרתי מלון התכוונתי לשם כולל לגסטהאוס, הוסטל, אכסניה, הוספדחה, אלברגה, צימר, סובה, או כל שם אחר שמתייחס למלונות תקציב נמוך ביבשות השונות בעולם. באף אחד מהטיולים שלי לא ישנתי במלון של ממש, בטח ובטח לא משהו ממוסד. הכוונה הייתה בדיוק לאלה. וסמכי עלי שהמקומות שישנתי בהם בדרום ומרכז אמריקה הם הרבה הרבה יותר מפוקפקים מכל מלון בו תשני אי פעם.
וכן, בדיוק במקומות האלה השארתי את החגורה עם כל הדברים. פשוט כי לדעתי, הסיכוי שיקרה להם משהו כשהם עלי ברחוב גדול יותר מהסיכוי שיקרה להם משהו כשהם נעולים בחדר או בכספת של המקום. מנסיון של מעל שנתיים טיול במצטבר, החגורה תמיד הייתה שם כשחזרתי.
אבל זה כמובן לא אומר כלום, וזו רק דעתי.
ולגבי המחאות נוסעים. אם זמנך ושלוותך חשובים לך, ותרי על העניין. פשוט ככה.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןציינת שאת חוששת שכיס פנימי יסרבל אותך.
אם את חושבת על לתפור כיס פנימי, עשי זאת ותנסי בבית איך זה מרגיש לך.
לא טוב, תנסי ללכת עם חגורה, ותחליטי מה עדיף לך.
אגב, יש מכנסיי טיולים עם כיס פנימי מובנה - מעולה, ולא מפריע.
ויש גם כיסים הנישאים על הצוואר ומתאימים לגודל דרכון.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןתמיד גם לקחת מנעול או שניים קטנים.
בנסיעות הכול יהיה עליך בתיק אישי שצמוד
וכשאת מגיעה למקום ויוצאת לטיולי יום, אם האכסניה/ גסט האוס לא מספקים כספת או לוקר (עדיף לוקר בחדר מאשר כספת אצל אעובד קבלה שאת לא מכירה)
תנעלי את התיק ותחביאי בתוך גרביים מלוכלכות את הדרכון ושאר הדברים.
אם מישהו יטרח מאוד לשדוד אותך בגסט האוס הוא יצליח, אבל את לפחות תעשי מה שאפשר להקשות -
החבאת כסף בנפאל וסיןכיס פנימי זה אחלה. נראה לי יותר נוח מחגורת כסף.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןמתנגד.
לעולם לא אשאיר דרכון וכסף במלון (למעט אם יש כספת).
חגורה. זה מאד נוח אם שמים את הארנק שלה בצד הישבן. בהליכה זה לא מפריע ובישיבה זה כמו ארנק (לגברים).
כל זה לא יעזור מול שוד אלים. אבל כיוס, גניבה, שיכחה וכד' זה מונע.
אבל לעומת אורי - אין לי נסיון של ממש בד. אמריקה. ייתכן ששם יותר מסוכן ברחוב. אבל בכל המזרח ויתר העולם - כך אני נוהג.
נועה, הבעיה במזומן זה הכמויות. תלוי לכמה זמן את יוצאת. לחצי שנה זה הרבה מזומן. לשבועיים - בהחלט אפשרי.
יחד עם זאת - תשלום בכרטיס אשראי יהיה תמיד יותר זול מפריטת דולרים למטבע מקומי, אותם דולרים ששילמת עליהם שער קניה גבוה יותר (בהנחת שער דולר קבוע)
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה! -
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!אני יכול לדבר לגבי סין בלבד שם טיילתי מספר חודשים.
אני נסיתי חגורת כסף וזה לא היה לי נוח.
הטיול שלי היה באופי תרמילאי.
התנהלתי במזומן בלבד הייתי מחלק אותו ל2 חלקים שווים ומחביא ב2 תיקים שונים במלון/אכסניה עם מנעולים והכל.(למקרה שאם כבר נגיד יגנבו אז לא יחפשו את החלק השני של הכסף)
כל יום הייתי שם בארנק את הסכום שאני צריך לאותו יום פלוס קצת מעגל כלפי מעלה,זה עזר לי לשלוט בהוצאות שלא בזבזתי כסף בצורה לא מתוכננת.
הדרכון תמיד היה עלי בכיס או בתיק קטן אם זה בטראק כלשהו.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!מעולם לא הייתי תרמילאי, אבל כן טיילתי, וכן התנהלתי עם כסף
קודם כל - אין שום סיבה להסתובב עם כמויות גדולות של כסף מזומן. יש כספומטים או בנקים בכל העולם, וגם אם אתם באיזור נידח יחסית של העולם או בטרק, אני בטוח שפעם בשבוע לפחות תגיעו למקום שיש בו כספומט.
אז לוקחים כרטיס אשראי (או אפילו שניים כדי שיהיה גיבוי), ומסתובבים עם כמות מזומן לשבוע בערך. אפשר לריב עם 3 ימים או 10 ימים - זה עניין אישי. אבל לא רואה סיבה לסחוב אחרי אלפי שקלים (או עשרות אלפים) שמספיקים לחודש.
בנוסף - סכום מסויים (500-1000 ש"ח - בדולרים או מטבע מקומי) במקום שונה משאר הכסף. בתא נסתר בתיק, מתחת למדרס במנעל, בתיק שנשאר בגסט האוס וכו'. זה כסף לשעת חירום, שהתפקיד שלו להספיק עד שנגיע למישהו שיוכל לעזור לנו.
בסופו של דבר אני מניח שאתם לא לבד בעולם, ואם תקלעו חלילה לגניבה או משהו בסגנון, הרי שיש משפחה בארץ שתוכל לשלוח לכם כסף מרגע שתגיעו למקום ישוב גדול.
באופן אישי אני מאמין שדברים שנמצאים עלי יותר בטוחים מאשר במלון/גסטהאוס וכו', אפילו אם יש שם כספת. נכון שתמיד יש סיכוי שאני אקלע לשוד מזויין, אבל אני מניח שהסבירות נמוכה יותר מאשר שיגנבו לי.
כדי למנוע גניבה - קודם כל לא שמים את הארנק בתא החיצוני בתיק, או בכיס האחורי של המכנסיים. אם מדובר על ג'ינס וכדומה לגברים, אז קשה מאד לכייס אותף מהכיס הקדמי. אם מדובר על דגמ"ח המצב קצת יותר מורכב.
בתיק - קוברים את האנרק עמוק בפנים. בחלק מהתיקים יש תא פנימי לצורך דברים כאלה, ובחלק יש גם תא נסתר יחסית.
ברור שאפשר גם חגורת כסף וכו'. אבל בסופו של דבר צריך שיהיה לנו נוח. ללכת כל הזמן עם חגורת כסף זה פחות נוח. ללכת עם פאוצ'ים וכו' זה גם פחות נוח, וגם מסמן אותי כמטרה. ללכת עם כל מיני כיסים נסתרים בבגדים זה שוב לא נוח ומגביל אותי לסט קטן מאד של בגדים שהכנתי מראש.
אז צריך להזהר, וללכת עם התיק על שתי הכתפיים, ולהחזיק תיק קטן בתוך התיק הגדול כך שגם אם מורידים את התיק הגדול, לא משאירים בו את דברי הערך אלא הם ממשיכים איתנו לכל מקום (כולל שירותים). אבל לא צריך להתשגע.
כמובן שהכל לדעתי האישית, ואני לא לוקח שום אחריות על אובדן/גניבה או שוד שיקרו לכם חס וחלילה.
-
החבאת כסף בנפאל וסיןזה לא היה ספציפית במחשבה על כמה מסוכן בדרום אמריקה (או לא). נהגתי ככה גם במרכז אמריקה, במזרח, ומדינות אירופה השונות. פשוט כי זה הרגיש לי הכי בטוח. אבל אני כנראה בדעת מיעוט כאן.
אגב, ראיתי במהלך טיוליי כל כך הרבה אנשים שחגורת הכסף שנשאו עליהם הייתה הדבר הכי פחות נסתר שיכול להיות, אז לא רק שוד אלים זה לא ימנע, אלא גם כיוס וגניבה מבלי משים.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!רוני והאחרים אתם טועים ומטעים וחבל.
אני יספר לכם קצת על המחאות נוסעים מול כרטיס אשראי כי יש פה חוסר מודעות להבדל.
אם מישהו מכם חזר מטיול של כמה חודשים בו הוא התנהל עם אשראי והביט היטב היטב (!!) בפירוט החשבון שלו הוא הבין שזו טעות. אני עשיתי זאת הלכתי לבנק ביררתי היטב ומאז אני לא עושה את הטעות הזו יותר:
1. כל פעם שמושכים כסף זר בחו"ל הבנק הישראלי מחליף את השקלים שלך לדולרים והבנק המקומי מחליף את הדולרים לכסף המקומי. הישראלים לוקחים עמלה (אינני זוכר אותה בדיוק) והבנק המקומי לוקח עמלה בשיעור 2.5% בערך. מעבר לזה, משיכה בכספורמט היא בערך 4 דולר (בתאילנד נניח ברוב הכספורמטים זה 5). כמובן שמשיכות גדולות מצמצמות את עמלת המשיכה הקבועה, אבל לא את עמלת ההמרה היחסית.
2. במקומות רבים כספורמט הוא לא כזה נגיש. עיקר הדוגמאות שעולות לי זה למשל בהודו- בלקסמן ג'ולה יש רק בצד אחד של הגשר, במנאלי רק בניו מנאלי, בהאמפי רק מעבר לנהר וכדומה... בנאפל בפוקרה למשל אני מניח שלא תהיה בעיה למצוא אבל תכלס מה זמין יותר ?? כספורמט או סוכנות נסיעות ?? וכל סוכנות מחליפה טרוולים.
3. אין עמלות על טרוולים. כשבאים לדואר בארץ לרכוש טרוולים מקבלים שער יותר טוב מהחלפה למזומן (!) וכשמחליפים בסוכנויות במזרח מקבלים על זה שער כמו מזומן !! אין עמלת המרה, אין משיכה ואין חפירה.
והעיקר, העיקר והחשוב ביותר- לא דואגים בכלל !!
עשיתי 2 טיולים עם אשראי, עשיתי עוד כמה עם טרוולים.
אין מה להשוות. לא בדאגה ולא בחסכון בעמלות.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!מעולם לא ניסיתי להתנהל עם המחאות נוסעים, אז לא חקרתי את הנושא.
אבל כרטיסי אשראי כן חקרתי:
קודם כל - ממש לא כל הכרטיסים אותו דבר. יש הבדל בין חברות האשראי הישראליות (ישראכרט, לאומיקארד וכאל). יש גם הבדל בין סוגי הכרטיסים (ויזה, מסטרקארד), ויש הבדל אם הכרטיס שלך מחוייב בשקלים או במטבע אחר (אפשר לעשות חיוב דולרי או אירו).
בויזה של כאל למשל העמתה התעריפית היא 2.5% מעל השער היציג אם יש כזה, ואם למטבע אין שער יציג, הם ימירו לדולרים ואז לשקלים לפי יציג. ההמרה הכפולה לא כרוכה בעמלה נוספת, מתבצעת לפי שער הוגן (כלומר למשל המרה מיואן לדולרים היא באותו שער כמו המרה מדולרים ליואן).
אין עמלת מינימום. גיהצתם דולר אחד, תשלמו כ-9 אגורות עמלה (2.5% מ-3.5 ש"ח בערך)
אני כותב עמלה תעריפית, כי ללקוחות מועדפים התנאים טובים יותר. אם במקרה אתם עובדים (או יש לכם קשרים) בחברה בינלאומית גדולה (עורכי דין היטק וכו') תוכלו לארגן כרטיסים עם עמלות טובות בהרבה (למשל 1 אחוז עמלה). יותר מזה - חלק מהכרטיסים המוטבים יציעו לכם חיוב נדחה לעסקאות בחו"ל של 30 יום, ואפילו 60 יום. אגב - הרבה פעמים מספיק לעבוד כמזכירה זמנית בחברה כזו כדי לקבל כרטיס אשראי מוטב.
בחברות האשראי האחרות התנאים טיפה שונים, אבל בסופו של דבר תגיעו למספרים דומים, ובכל חברות האשראי הישראליות אין עמלת מינימום.
לגבי משיכה מכספומט יש עמלה. החברות הישראליות גובות עמלה מסדר גודל של 15 ש"ח ללא תלות בסכום המשיכה. משכתם 100 ש"ח או 3000 ש"ח (כמובן כפוף למגבלה היומית שלכם). בנוסף יתכן שהכספומט גובה עמלה מקומית נוספת (כמו שחלק מהכספומטים בארץ גובים עמלה). לרוב זו עמלה נמוכה יחסית מסדר גודל של שקלים בודדים. אבל אין לי מושג לגבי טיבט למשל. בבנק אוף צ'יינה בביג'ינג לא גבו ממני שום עמלה.
אם תמשכו בכספומט פעם בשבוע בערך אז תשלמו עד 20 ש"ח בשבוע או 100 ש"ח בחודש עמלה. לא זניח אבל לא סוף העולם.
לגבי מזומן - חשוב לזכור שבהמרת שקלים למטבע זר נשלם עלות מסויימת. יתכן שהיא נקראת עמלה, ויתכן שזה פשוט הפרש שערים (משלמים יותר מהיציג). אם קנינו מטבע שאינו מקומי (למשל דולר או אירו) הרי שכשנחליף אותו למטבע המקומי ביעד (למשל יואן) נשלם שוב עלות - עמלה או הפרש שער. כך שבסופו של דבר למזומן יש עלויות לא מעטות.
אני מתאר לעצמי שגם להמחאות נוסעים יש עלויות דומות. טמי מניח שהמחאת הנוסעים היא בדולרים ולא ומטבע מקומי.
עוד חסרות של מזומן או המחאות נוסעים הוא שצריך להכין את כל הכסף מראש. גם במובן שאמא/אבא לא יכולים להעביר לנו עוד כסף במהלך הטיול אם הוא יותר יקר ממה שתכננו, אבל גם במובן שכשנחזור ארצה אם נשאר עם עודף ונרצה להמיר אותו לשקלים, שוב נשלם עלות מסויימת (עמלה או הפרש שער)
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!אתה צודק בכל. כבר פרטתי בעבר את העלויות הללו (שם השאלה היתה מזומן מול כרטיס).
אבל:
מנסיוני במזרח במשך למעלה משנה, הן בהודו והן בדרום מזרח אסיה ובמקומות רבים אחרים בעולם-
הטירחה והסרבול בפריטת טרוולרס (היום כבר לא פורטים בכל מקום ולעיתים צריך לחפש בנק פתוח לעמוד בתור וכו') לא עומדת מול החיובים הקטנים יחסית להוצאה של טיול.
בהוצאה של 10000$ לחצי שנה ה"מחיר", לשיטתך, מגיע ל 250$ (בהנחה שפרטת את כל הכסף, כי בחלק מהמקומות התשלום בדולרים או בכרטיס אשראי) = 40$ לחודש = 150 ש"ח.
אבל כאן באמת כל אחד ונוחיותו.
מבחינת הבטחון אין הבדל בין השניים.
באנלוגיה השמוש ב TC מול כרטיס אשראי הוא כמו שימוש בסמארטפון מול מכשיר דור 3. יותר יקר - אבל איזה שידרוג

ובעובדה - אמריקן אקספרס חדלה למכור TC בארץ וכך גם בנק הדואר.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!היתרון של טרבלרס הוא בהיותם מבוטחים. הם גם הרבה פחות אטרקטיביים לגנבים כי קשה לממש אותם בלי שבעל הטרבלרס יציג את הדרכון שלו. ההפרש בין שערי משיכה של טרבלרס לעומת מזומן רגיל משתנים מאד מארץ לארץ ואין כלל גורף.
מי שמסתמך על כרטיס אשראי חשוב מאד שיסתובב עם לפחות שניים. כרטיס אשראי עלול בקלות להיבלע במכשיר, להישבר או להיגנב וכדאי מאד שיהיה לו גיבוי.
כיס עם ריצרץ הוא דבר נפוץ במכנסי טיולים ונותן אבטחה טובה נגד כייסים - ביחוד אם הוא כיס קדמי.
דרכון וכסף גדול תמיד עדיף בכספת ולהסתובב עם צילום דרכון בכיס. בכלל עדיף להכין מראש מספר עותקים של כל המסמכים, לפזר בתיקים השונים ולשמור גיבוי אלקטרוני זמין במייל.
כרטיס טיסה זה הדבר האחרון שצריך לדאוג עליו. בעידן של כרטיסים אלקטרוניים תמיד אפשר להדפיס מחדש - וגם זה מיותר משום שהדרכון הוא למעשה הכרטיס שיכניס אותך למטוס.
-
מודה מאוד לכולכם על ההתייחסות והעזרה!זה ממש תלוי איפה.
בנאפל אתה לא עומד בשום בנק בשום תור. אתה פשוט נכנס לסוכנות מול הגסט האוס שלך ופודה.
גם מבחינת בטחון- אמנם קשה לי להאמין שזה יקרה באסיה, אבל בברזיל ואמריקה הלטינית שמעתי כבר על שוד שחוטפים אותך לסיבוב כספורמטים שתמשוך כמה שאתה רק יכול וכל המזומן לשודדים. לא יכול לקרות עם המחאות נוסעים. וגם לא יקרה באסיה בכל מקרה.
עכשיו אני רוצה להתייחס לעניין מעצבן שהעלתם כולכם- זה שהסכומים זניחים יחסית לסרבול ולהמתנה. זה כבר גישת חיים של בנאדם.
כשחזרתי מטיול של חצי שנה עם אשראי וראיתי שהפסדתי כ500 שקל על עמלות מטופשות והבטחתי לעצמי שזה לא יקרה שוב, יכולתי להגיד "היי, בקטנה, 500 שקל על חצי שנה והיתה לי נוחות של משיכה מכספורמט" אבל למה ?! על מה ?!
שבעלי בנקים יתעשרו על חשבוני ??
תמיד בחיים אפשר להגיד "היי, זה רק שקל פה... שקל שם..." מי שחי ככה באמת שייסע עם אשראי, עליי זה לא מקובל.
זה לא הישראלי שמנסה רק לצאת לא פראייר, אלא שיש הוצאות שהן פשוט מיותרת, קטנות ככל שיהיו.
לגבי הדור השלישי מול הסמארטפון, אז הנה אני רואה שהדואר אמנם לא מוכרים המחאות נוסעים אבל יש את הכרטיסים הנטענים שזה אותו דבר בדור מתקדם יותר. מומלץ.
אל תתנהלו באשראי, זה פשוט עוד כסף לבנקים שאפשר להימנע ממנו (בקלות, בלי סרבול).