ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Stewart Island

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    5
    2695
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • spek
      spek נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנחנו משפחה בת 5 נפשות עם ילדים מתבגרים. 

אנחנו מתלבטים האם במסגרת טיול קצר יחסית לניו זילנד (3 שבועת בסה"כ) להגיע לאי סטיוארט ליומיים.

קיבלנו המלצות חמות ממשפחה שהיתה שם. הם התלהבו מאוד מעצם הביקור באי ובייחוד מהאי אולווה (Ulva).

במידה וכן, אשמח לקבל המלצות גם לגבי עיקרי הסיורים שכדאי לערוך במקום, דרכי הגעה ומקומות לינה באי.

תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

Stewart Island

בטיול קצר עדיף לוותר על האי. לא חסרים מקומות נפלאים אחרים בניו זילנד לבקר בהם, בנגישות נוחה יותר.

• Or
          Or נערך לאחרונה על ידי

Stewart Island

אהבתי את השאלה, מזמן לא קראתי כאן שאלה והלכתי לבדוק את השם של המקום (Ulva). האמת שזה נראה מקום דיי מעניין.

בלי להיות שם, אני גם חושב שבטיול יחסית קצר של 3 שבועות לא הייתי הולך לשם, אלא אם כן שמעתם על המקום וזו אחת הסיבות העיקריות שאתם נוסעים לניוזילנד -> אז דיי הגיוני ללכת לשם לא משנה מה הלו"ז.

• המכשפה מהקסקייד סאדל
            המכשפה מהקסקייד סאדל נערך לאחרונה על ידי

Stewart Island

השאלה העיקרית היא באמת מה אתם מחפשים ומה בא לכם.

מרבית האנשים ימליצו לכם לא לנסוע לשם (ורוב הסיכויים שהם בעצמם לא היו על האי) כי יש בהחלט הרבה מה לעשות בניו זילנד ואפילו בשלושה שבועות שמוקדשים כולם לאי הדרומי, עדיין אי אפשר להספיק הכל (גם אחרי חמישה חודשים יכולים להרגיש שעדיין לא ראיתם שליש ממה שיש לניו זילנד להציע, וזה גם ככל הנראה נכון).

הנופים של האי הדרומי הם עוצרי נשימה. ממש. וסטיוארט איילנד ליד קווינסטאון או ואנקה הוא... איך לומר... יכול להיחשב כ"מעפן".

אני בעצמי לא הייתי בסטיוארט איילנד, אבל הייתי על אי אחר שנראה לי פלוס מינוס די דומה.

הטבע בסטיוארט איילנד שונה מהאיים האחרים. הוא קצת כמו שניו זילנד אמורה להיות, כי כמות המזיקים שהובאו לשם היא יחסית קטנה (אין למשל סמורים על האי, ויש אוכלוסיה יחסית יציבה של קיווים שאפשר לראות אפילו באור יום אם יש לכם מזל). אני לא בטוחה כמה מסלולים אפשר לעשות שם כטיולי יום (חוץ מקפיצה לאולווה). יש שם טרק שאמור להיות יחסית קל של 3 ימים (שהוא גרייט וולק) ואולי אפשר לצאת כל המשפחה. יש שם גם טרק די הארד קור שאני לא בטוחה שאני ממליצה עליו, גם בגלל הזמן שלכם, וגם בגלל שאני לא יודעת אם אתם בקטע של בוץ עד הברכיים.

היער שם אמור להיות מגניב לאללה והרבה ציפורים שכבר אי אפשר לראות על האיים המרכזיים. לכן גם ביקור באי אולווה יהיה בוודאי מלהיב, כי זו שמורת טבע ואי ללא טורפים, כך שאוכלוסיית הציפורים שם יכולה לחיות בשקט ושלווה.

יש פחות אנשים וגם פחות תיירים על האי (גרים שם רק 400 איש) וזה בטח מקום שכיף להיות בו. תחקרו קצת איזה מסלולים קצרים אפשר לעשות ומציעה לכם לשקול לעשות את ראיקורה טרק (הגרייט וולק) שגם בטח לא יהיה מפוצץ כמו שאר הגרייט וולק וגם לא כזה יוקרתי (בקתה עולה בערך 22 דולר ללילה, לעומת 54 דולר שתשלמו בקפלר או רוטברן).

בקיצור, אם בא לכם, לכו על זה. אולי כדאי לכם לשקול כלכלית את העניין. אפשר לקחת מעבורת (יותר זול) או מטוס קל (חוויה בפני עצמה לטוס בכזה, אבל לא נראה לי שהוא מכיל יותר מ4 אנשים). המחיר משתנה גם אם אתם לוקחים את המעבורת מאינברקרגיל (ואז צריך לשלם גם על אוטובוס) או מעיירת הדייגים בלאף. חפשו בגוגל, נראה לי שיש רק חברה אחת של מעבורת, או אולי שתיים.

בעיה אחת שצריך לשקול בנוגע לסטיוארט איילנד: זה בטח אומר שתצטרכו לעצור באינברקרגיל ללילה. וכמו שאומרים הניו זילנדיים: אינברקרגיל זה חרא של מקום לבקר בו, אבל אחלה מקום לחיות בו.

(ואם אתם שם, לכו למוזיאון לראות את הלטאה טוטארה. נראה לי שקוראים לו מייקל או משהו עם מ').

אופציה אחרת שאפשר לשקול בנושא: Kapiti Island

יוצאים מוולינגטון ליום, וזה גם אי שהוא שמורת טבע ויש שם המון ציפורים מגניבות! כולל קוקאקו ובלבירד ואפילו סאדלבק! (לא יודעת אם זה אומר לכם הרבה, אבל הן ממש מגניבות!)

בגלל שלא הייתי שם אישית, לא יכולה להמליץ לכם על מסלולים, אבל מציעה לעשות מחקר קל דרך גוגל. אני מכירה בעיקר את הטרקים הרציניים שיש שם (אמנם לא אישית, אבל פלוס מינוס).

המכשפה

נ.ב. המזג אוויר בסטיוארט איילנד עלול להיות מאד לא יציב. אפילו בסטנדרטים הלא יציבים של ניו זילנד. מתי אתם מתכננים לנסוע? פברואר מרץ הם חודשים יחסית יציבים. אבל למשל כבר לפני שבוע או שבועיים (כולה אפריל) היתה סערה מטורפת וחצי מהטרקים בצפון האי הדרומי סגורים...

• spek
              spek נערך לאחרונה על ידי

Stewart Island

תודה על התשובות המפורטות.

אנחנו מתכננים להיות באזור באמצע אוקטובר

נראה לי שאכן נוותר על זה או שניקח יום טיול רק לאי אולווה.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון