ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התיעצות לגבי בקשה לויזה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    18
    5417
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shanig5001
      shanig5001 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני וחברה מתכננות לנסוע לחודשיים לאוסטרליה ולניו זילנד בחודש דצמבר.

הבנתי שאת הבקשה לויזה אפשר לשלוח גם דרך האינטרנט..

השאלות שלי הן כאלה: קודם כל אנחנו יכולות כבר מעכשיו להגיש את הבקשה?(אנחנו רוצות להזמין כרטיסי טיסה כבר בחודש הקרוב) והשאלה השניה היא- האם לצרף מההתחלה את המסמכים שהם מבקשים? או לחכות שהם יבקשו אותם ממני?

דבר אחרון- הסטטוס שלנו הוא שאנחנו מסיימות תואר ראשון כרגע, לשתינו אין כרגע מספיק כסף בחשבון (מתכננות בחודשים הקרובים לחסוך לטיול) אבל הבנתי שיש עניין של תמיכה כלכלית של ההורים? האם מכתב ותדפיסי בנק של ההורים שמאשרים שהם מממנים לנו את הטיול יוכל לסייע בנושא?

אני יודעת ששאלתי המון שאלות- מעריכה מאוד את העזרה והמון תודה מראש לכולכם!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

אתן יכולות להגיש עכשיו, לא בטוח שזה כדאי. העניין הכספי הוא אספקט אחד. מעבר לזה יש גם עניין של זמן. במצב אופטימלי תקבלו ויזה עם תאריך כניסה אחרון עד מרץ 2015, כמו שאתן רוצות. מה שיכול לקרות הוא שתקבלו הרבה פחות. אפילו אם תקבלו עד דצמבר זה לא להיט, שלא לדבר על הרבה פחות.

את לא צריכה לצרף את המסמכים בלי שמבקשים (וגם אין לך איך), אבל חייבים לספר את האמת. את לא יכולה להגיד שיש לך חסכונות של 30,000₪ אם אין לך, אפילו אם את מכוונת שיהיו לך בעוד חצי שנה, אם כרגע יבקשו ממך לראות את זה ואין לך אז נדפקת וכנראה שלא תקבלי ויזה בכלל כי שיקרת.

מצטטת לך מאתר השגרירות:

״במידה וההורים או בני משפחה עוזרים במימון הנסיעה, יש לספק מכתב תמיכה חתום (עם כתובת וטלפונים) שמסביר את הקירבה המשפחתית ותדפיס פירוט דפי חשבון לשלושת החודשים האחרונים ותדפיס ריכוז תיק השקעות מהבנק של ההורים תומכים״

שימי לב שיש אפשרות גם לקנות כרטיס טיסה גמיש שאפשר לשנות בו יעדים או תאריכים. את זה אפשר לקנות כבר עכשיו. במידה שלא תקבלו ויזה, הכרטיס כבר אצלכם, תוכלו לבחור יעד אחר.

שיהיה בהצלחה במבחנים!

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

היי שקד, קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. לפי מה שאת אומרת בעצם עדיף לדחות את הגשת הויזה? אם כן אז מתי כדאי לנו להגיש את הבקשה? והאם לדוגמא קרנות חסכון שההורים פתחו לי זה משהו שאני יכולה להצהיר עליו כחסכונות למרות שזה לא נמצא בחשבון שלי כרגע? המון תודה לך.

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

בטופס של הויזה צריך לכתוב מתי את מתכננת לצאת מהארץ ומתי את מתכננת להגיע לאוסטרליה (אולי את עוצרת בעוד מקומות בדרך). על פניו אמורים להתחשב במה שכתבת שם ולתת לך ויזה בהתאם. זה לא קורה ב-100%. אפשר להגיש את הבקשה גם חודש-חודשיים לפני התאריך.

אם יש לך תכנית חיסכון שהיא על שמך, והיא נמצאת למשל בבית השקעות, אז בטח שאת יכולה לדווח עליה. הם מבקשים שתראי את כל החסכונות שיש לך.

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

בגלל הרצון לקנות כבר כרטיס טיסה רצינו לסגור את נושא הויזה. סליחה שאני חופרת אבל אני מנסה להבין מה הסיבה שכדאי להגיש את הבקשה קרוב יותר למועד הטיסה? שוב תודה!

• שקד
                שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

בוודאי: תאריך הכניסה האחרון של הויזה נקבע לפי התאריך שבו היא ניתנה. אחרי התאריך הזה אסור לך להכנס יותר. אם תקבלי ב-1.6 והתאריך יהיה ל-3 חודשים זה אומר שתוכלי להכנס רק עד 1.9. לא תוכלי לטייל בדצמבר. כמו שכתבתי, הם שואלים מתי תסעי, קח שיש סיכוי שיתחשבו אבל לא בטוח שיצא בדיוק מה שתרצי. גם אם תקבלי תאריך כניסה אחרון של 1.12 זה לא להיט בשבילך, זה אומר שתוכלו להכנס רק עד 1.12. אם תרצי לנסוע שבוע אח״כ אז לא. אם תרצי אח״כ לעבור למדינה נוספת, פיג׳י, ניו זילנד וכד׳ לא תוכלי אח״כ לחזור לאוסטרליה. חץ מזה שכדי להגביר את סיכויי הויזה כדאי להיות עם מה שיותר כסף.

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

הבנתי אותך. תודה על ההסבר;) למרות שגם אם אני מגישה את הבקשה באוגוסט כביכול.. הם יכולים לתת לי עד ספטמבר/אוקטובר ואז גם אכלתי אותה.. בקיצור זה הרבה מזל לא? 

• שקד
                    שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

לא ממש, מקובל לתת בכפולות של 3 חודשים, אלא אם יש משהו חריג.

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

מה זה אומר בכפולות של 3 חודשים? כלומר אם אני מגישה ב1.6 אז מקובל שתאריך כניסה אחרון יהיה 1.9? ואם אגיש ב1.8 אז תאריך כניסה ב1.11? או שהשלושה חודשים נספרים מהיום שהם נותנים לי ויזה ( כלומר בערך חודש מהגשת הבקשה)? מקווה שהבנת אותי:)

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

ומתי את היית מגישה את הבקשה במקומי?

• שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

זה נספר ממתי שקיבלת ולא ממתי שהגשת אבל בגדול כן, ברוב המקרים אם קיבלת ב-1.6 זה יהיה עד 1.9 או 1.12 או אח״כ. זה לא חייב להיות ככה, זה פשוט מה שבד״כ קורה. 

הייתי מתחילה לבדוק עכשיו לגבי כרטיס טיסה, מה מדיניות גמישות ושינויים, מתי חייבים לכרטס וכו׳. לניצול מקסימלי של הויזה הייתי מגישה בערך באמצע ספטמבר בגלל החודש של החגים, כדי שלא אהיה בלחץ. כבר עכשיו הייתי רואה מה מציעים לי עם כרטיסים ולפי זה מחליטה מתי לקנות. טרווליסט יש עכשיו כרטיסים באזור של 1500$-1600$, שזה טוב, אבל ממה שהיה עד עכשיו בשנים הקודמות יהיה אפשר למצוא מחירים דומים גם עוד חודששים-שלושה-ארבעה. תלוי גם מתי בדיוק רוצים לטוס ואם יש העדפות דרך איפה.

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

במידה ואני מקבלת תאריך כניסה מוקדם מדיי, הדרך היחידה להכנס יותר מאוחר זה להגיש בקשה חדשה? אני בלחץ להגיש את הבקשה בגלל שספטמבר זה כבר מאוחר לי (במידה ולא אקבל ויזה כנראה אתחיל תואר שני), וגם כי הבנתי שדצמבר ינואר זו תקופה מבוקשת ככה שאני מניחה שהכרטיסים יתייקרו..( כרגע לא ראיתי כרטיסים כמישים מדיי עם ביטולים אם אזמין עכשיו)-שוב מודה לך על כל התשובות את ממש עוזרת לי!

• שקד
                              שקד נערך לאחרונה על ידי

התיעצות לגבי בקשה לויזה

אז תגישי עכשיו. במקרה הכי גרוע יש שני תרחישים: 

1. תקבלי תאריך כניסנ מוקדם מדי.
                              2. הם לא ישתכנעו מיכולות המימון שלך כרגע ולא תקבלי ויזה.

את שני הדברים האלה אפשר כנראה לפתור עפ הגשה נוספת של בקשה. זה יעלה עוד 460₪ אבל כנראה יעשה את העבודה. כרגע יש לך 2 אפשרויות, או להסתכן בזה שתצטרכי ויזה חדשה או להסתכן בזה שהכרטיס יתייקר. כלומר *אולי* תצטרכי להשקיע עוד כמה מאות שקלים אם לא יצא בדיוק מה שרצית. אז תגישי עכשיו, תהיי רגועה יותר ומקסימום תבקשי מאוחר יותר ויזה אחרת אם יהיה צריך. זה שלרוב הם נותנים ויזות עם כניסה של 3 חודשים ובכפולות של 3 לא אומר שבטוח שזה מה שיקרה. יש אנשים שמקבלים תאריכי כניסה מותאמים ורחוקים. יש סיכוי שזה לא יתאים, זה לא אומר שבטוח זה יקרה.

• shanig5001

התיעצות לגבי בקשה לויזה

תודה רבה באמת על הסבלנות והתשובות המפורטות. עזרת לי להבין איך זה הולך ואני באמת אגיש בקשה ואקווה לטוב:)

• שקד
                                  שקד נערך לאחרונה על ידי

בשמחה, שיהיה בהצלחה, ותחזרי לעדכן איך הלך!
                                  • shanig5001

חוזרת לעדכן שקיבלנו ויזות!!:)

זה היה יחסית מהר- אחרי פחות משבועיים- וקיבלנו ויזה עד תחילת דצמבר:) תודה רבה על כל העזרה לגבי הויזה...בטוחה שאיעזר בפורום גם בתכנון הטיול:)

• שקד
                                      שקד נערך לאחרונה על ידי

טוב לשמוע! נשמח לראות אותך כאן בהמשך!
                                      • תמרי89
                                        תמרי89 נערך לאחרונה על ידי

חוזרת לעדכן שקיבלנו ויזות!!:)

היי,

אפשר לשאול מתי הגשתן את הבקשה ואילו מסמכים הייתן צריכות לשלוח להם?

האם ביקשתם ויזה ל3 חודשים או ליותר?

אני במצב דומה לשלכן ואשמח לעזרה Smile

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון