ניו זילנד-2 שאלות
-
1.האם יספיקו לי 3 חודשים אם ברצוני לעשות כ-13 טרקים מהמפורסמים ביותר
(לא מהקשים והארוכים ביותר)וכמובן לבקר בעוד אתרים וערים מעניינות או שאני אצטרך לפחות 4 חודשים?
2.מלבד ''מילפורד טרק'' שצריך להזמין מקום עוד בארץ האם ישנם עוד טרקים
שמוטב לשריין מקום לפני ההגעה לניו זילנד?וכמה זמן מראש?
-
ניו זילנד-2 שאלותהתשובה לשתי השאלות היא "תלוי".
1. תלוי מה האורך של הטרקים ומה המיקום שלהם. עקרונית אפשר להספיק בשלושה חודשים לא מעט, בטח ובטח אם תוותר על "אטרקציות" אחרות. אישית, אני חושב ש-13 טרקים ב-3 חודשים זה קצת יותר מדי, אבל עדיף שתכתוב את שמות הטרקים.
2. תלוי בעונה. בשיא העונה טרקים אחרים יכולים לדרוש הזמנה מראש אבל ככלל אצבע אכן רק המילפורד דורש הזמנה מראש.
-
ניו זילנד-2 שאלותבנוסף לאמור - תלוי גם איך מתניידים
אני טיילתי שם 4 חודשים בטרמפים- ככה שגם ההתניידות לקחה זמן ( עשיתי הרבה טרקים- לא ספרתי כמה) הזמנו חישבתי שאם היה לי רכב זה כנראה היה לוקח לי קצת יותר ממחצית הזמן..
-
ניו זילנד-2 שאלותבשלושה חודשים אפשר להספיק המון. הכל תלוי בכמה זמן אתה לוקח בין לבין.
ובנוגע להזמנה מראש, חוץ מהמילפורד אין צורך להזמין שום דבר אחר. את כל הטרקים (כולל ה-GW) אפשר להזמין יום-יומיים לפני גם בעונות העמוסות. דבר אחר שחשוב לדאוג לו זה המקומות שינה. תזמין שם כמה לילות מראש, לפי כמות הימים שאתה צריך בשביל להתארגן לטיול. בתור המלצה, בשביל לחסוך כסף כמה שיותר מוקדם, תוציא כרטיס BBH ותראה איזה אכסניות יש להם במקום שאתה מגיע. ברגע שאתה קונה/שוכר אוטו, יש לך אופציה לישון גם בקמפסייטס, שיהוו את המחירים הכי זולים לשינה ביום יום.
-
ניו זילנד-2 שאלותנראה לי מוזר ההצהרה הזו על 13 טראקים בלי שמות .
בכל מקרה, יש יתרון בתכנון מראש והזמנה אם רוצים למקסם את הזמן בטראקים, כי אם לא מזמינים מראש מדי פעם אפשר להפסיד יום בטראק. זה לא כל כך נורא, כי יש המון מה לעשות גם לא בתוך טראקים גדולים ומפורסמים.
עוד משהו: באייבל טסמן (או טזמן!?) אפשר לבדוק מראש זמני גאות ושפל.
הזמנה מראש אפשרית כמעט רק ב great walks.
-
ניו זילנד-2 שאלותבהחלט אפשרי. אני עשיתי יותר מ-13 טרקים בתקופה דומה.
בהנחה שטרק ממוצע לוקח 3 ימים, מדובר על 39 ימי טרקים ו-50 ימי נסיעות, מנוחה ואטרקציות אחרות. נשמע סביר לגמרי.