על גבינות ומגבנות
-
מה יותר מתאים מחג השבועות לעסוק במוצרי החלב והגבינה.
עם הטיולים, השנים, חיבת מוצרי האוכל והמוזיאונים הקצת אחרים- הספקנו לטייל ולבקר בלא מעט מפעלי יצור גבינה,
מגבנות מקומיות, מוזיאוני גבינה, שווקי גבינה (מישהו אמר הולנד? ) גבינות שמכינים במערות (רוקפור-צרפת ) גבינות
שמבשלים על אש כמו פעם (ליד גרויר שוויץ), ובפסח האחרון חגגנו על טיול גבינות וסיידר קלבדוס (וגם קרפים ופירות ים) בנורמנדי.
אז לכבוד החג- אנא שרשרו את כל הגבינות האפשריות (גם עוגת גבינה אלוהית מתקבלת בברכה)
חג שבועות שמח
-
על גבינות ומגבנותמהכפר קממבר. ויטרינת גבינות מכל העולם (מי שיחפש היטב ימצא גם מתוצרת ישראל). ובכניסה לכפר, מקום יפה לארוחת ביניים עם גבינת קממבר מקומית וסיידר תפוחים (לא מוגז ולא אלכוהלי).
תמונה נוספת, דוכן גבינות מיום שוק בלואר.
-
על גבינות ומגבנותדייייייי עשיתם אותי רעב.
-
על גבינות ומגבנותמוסיפה כמה משוק הגבינות בהורן שהוא קטן יותר ופחות מתוייר כאן בפורום אבל מוצלח וצבעוני עד מאד .
ומילה ליונית - היה כאן סיפור על נורמנדי שהפסדתי ??

חג שמח
איריס
-
על גבינות ומגבנותגבינות צאן אצל השכנים הכורדים בדיארבקיר שבמזרח טורקיה
חג שמח
רנצי
-
על גבינות ומגבנותממש עכשיו, במנוחה אחרי סיבוב בפאריס הנפלאה. ביקרנו בשוק הילדים האדומים במארה. שוק קטן, אורגני. חמוד. דוכן גבינות. הבחורה שלפני לא מצליחה להחליט מה לקנות. אני נצמדת אליה, המוכרת נותנת לה לטעום מכל מני גבינות. כמובן שכל מי שעומד בתור זוכה. גם אני. פלוס הסבר בצרפתית. אני אפילו מבינה. בסוף הגברת הצעירה מחליטה שייקח לה עוד זמן, ולכן תורי. קונה גבינת תום עיזים 100 גרם בפחות משני אירו, פלוס חצי גליל גבינת עיזים עטופה בשחור, כנראה פלפל. סך הכל, קצת יותר מ 7 אירו... גבינות מדהימות, טעימות, אורגניות. נטעם היום בערב, נעשה לנו ערב שבועות עם באגט צרפתי טרי...
חג שמח!
-
על גבינות ומגבנותבמחלבות לא היינו (בכל מקום זה לא התאים ללו"ז) אבל בשווקים יש תמיד דוכני גבינות
-
על גבינות ומגבנותולא יכולה בלי המנה הזו, שהזמנו במסעדת אדלוויס באלפים הצרפתים, הצופה על האגם.
מנהשממיסים לבד את הגבינה בתנור ושמים על תפוחי אדמה. עתירת כולסטרול אבל שווה

-
על גבינות ומגבנותגבינות,מתים על הגבינות.הרגילות המיוחדות אפילו המסריחות.
ריקי בשביל המנה הזאת,טוב לא רק,עלינו למעבר

אבל...היה בוקר,מוקדם מאוד לכזאת ארוחה אפילו בשבילי..
אמה
-
על גבינות ומגבנותגבינת צ'דר מכירים?
אז יש גם כפר כזה, ומערות כאלו ושם מיישנים את הגבינה, בתוך המערה.
(לא רחוק מבאת', מקום מקסים למי שמטייל באיזור)
-
על גבינות ומגבנותאלקאמר, הולנד. יאמי...
-
על גבינות ומגבנותמהמגבנה בגרויאר שוויץ.
לטעמי המגבנה מעט ממוסחרת אבל בכל זאת אחת הגבינות הכי טעימות.