ויזה - אובדת עצות
-
היי חברים,
קיבלתי המון מידע שגוי מסוכנות הנסיעות שלי ועכשיו אני בבעיה רצינית.
אתחיל לספר מקווה שתבינו כי זה קצת מסובך
אני רוצה לנחות באוסטרליה בסביבות ה15.10, התכנון הוא להגיע לשם מתאילנד כי אני בטיול עם המשפחה שם מה1.10. חוץ מזה יש לי טיסה לארה"ב מה30.7 עד ה26.8. עדין לא הגשתי בקשה לויזה ועדין לא אספתי את כל המסמכים שצריך (ויהיה לי כסף בבנק לטיול רק בעוד כשבוע).
כלומר, אין לי חודש וחצי לתת לשגרירות את הדרכון שלי כי אני טסה ואני צריכה אותו איתי.
שלחתי כבר כמה מיילים לשגרירות אבל הם לא ממש עוזרים לי בעניין (במייל הראשון שלחו לי שאפשר להירשם דרך האינטרנט אבל א. כשבאתי לעשות את זה לא מצאתי את הדרך למי שישראלי וב. הבנתי שזה לשהייה של עד מ3 חודשים ואני מתכננת להיות שם לפחות 4 חודשים).
אשמח לעזרה, דעות, עצות וכל דבר שרק ישפר לי את ההרגשה כי זה ממש מדכא אותי
תודה,
אופיר
-
ויזה - אובדת עצותהיי אופיר,
קודם כל, אין סיבה להילחץ ובטח שלא להיות מדוכאת. את יכולה להגיש טופס בקשה לויזה דרך האינטרנט בקישור הבא. מכיוון שהויזה אלקטרונית אין צורך לשלוח את הדרכון בדואר. בבקשה של הויזה תכתבי מה התכניות שלך, כמה זמן את רוצה לטייל ומה את מתכננת לעשות בטיול שלך, פחות או יותר (רצוי משהו שיצדיק 4 חודשי טיול). לפעמים אפשר לקבל ויזה ליותר מ-3 חודשים. לפעמים אפשר להאריך את הויזה במשרדי ההגירה כשכבר תהיי באוסטרליה. מעבר לזה, אם את כותבת שתטיילי בעוד מקומות במסגרת אותו הטיול אז יכול להיות שתקבלי תאריך כניסה אחרון שיאפשר לך לצאת ולהכנס שוב וככה להאריך את משך הטיול שלך. יכול להיות גם שתצטרכי להתפשר ולטייל קצת פחות זמן, זה עדיין לא סוף העולם ולא צריך להיות מדוכאת מזה שתטיילי 3 חודשים ולא 4.
-
ויזה - אובדת עצותהיי שקד.
קודם כל תודה רבה על התשובה. אחרי שכתבתי את ההודעה באמת מצאתי איך מגישים בקשה באינטרנט, אני לא יודעת למה לא מצאתי את זה קודם.
אז ככה, אשתף אותך בתכנון שלי. יש לי משפחה בבירון ביי וחברים של המשפחה במלבורן. חשבתי לנחות במלבורן להיות שם שבועיים, אח"כ שבוע בסידני ואז לטוס לביירון ביי לתקופה של חודש וחצי- חודשיים. בני דודים שלי יהיו בחופש מבית הספר בחודשים דצמבר-ינואר ודודה שלי מתכננת שניסע לטייל כולנו ביחד באיזור. אחר כך אני רוצה לטייל קצת לבד, לעלות צפונה ולהגיע עד ל Great Barrier Reef משם לחתוך לאליס ולטייל באיזור במדבר ומשם לחזור למלבורן ולחזור הביתה. בגלל שאני רוצה גם לטייל בצפון קצת אני צריכה גם ככה לחכות מבחינת מזג אוויר וכמו שאמרתי יש לי כבר כרטיסים לתאילנד ואני רוצה לטוס משם ולא לחזור לארץ לחודש ואז לטוס לאוסטרליה, זה בזבוז של זמן וכסף.
השאלה היא האם לכתוב להם את כל הסיבות האלה? אני מפחדת גם שאם אגיד שאני מתכננת להיות כחודשיים בביירון ביי הם יחשבו שאני הולכת לעבוד שם ולא יאשרו לי את הויזה.
ושאלה אחרונה, התחלתי את התהליך של הויזה באינטרנט (הגעתי רק עד החלק שמבקש פרטים על קרובי משפחה כי לא היו לי את כל הפרטים ואני מחכה לקבל אותם אז אני לא יכולה להמשיך), האם יש חלק בסוף להכניס את כל האינפורמציה על המסלול שרשמתי עכשיו או שאני צריכה לחזור להתחלה איפה שיש תיבה שבה הם שואלים אם יש תאריכים מסויימים בהם אני רוצה להיות באוסטרליה (איפה שמבקשים גם לכתוב מתי מתכננים להגיע ומתי מתכננים לחזור) ולכתוב את כל זה שם?
מצטערת על כל החפירה,
המון המון תודה!!!
-
ויזה - אובדת עצותהיי אופיר,
אני מעריכה שאם תכתבי שאת רוצה להיות עם המשפחה שלך ושהם מזמינים אותך אז זה יהיה בסדר וזה יתפוס כסיבה לגיטימית.
את צריכה לתת את הפירוט במקום שאמרת. איפה ששואלים על התאריכים.
-
ויזה - אובדת עצותאחלה, מקווה שאת צודקת...
תודה רבה!!!
ושבת שלום