ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

פורום טיולי משפחות
    10
    27
    4801
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עולם_קטן
      עולם_קטן נערך לאחרונה על ידי

למי שזוכר, בעבר סיפרתי על חבר שהתייעץ איתי בקשר לחלום שיש לו ולאשתו על טיול משפחתי לחו"ל, אך מתוקף היותם זוג סטודנטים תפרן עם שני ילדים נדחה שוה ושוב. הפניתי אותו לנסות את וויז לקטוביץ, והוא אכן עשה זאת וחזר השבוע מחו"ל. הוא מדווח שהיה טיול מדהים ומלא כל טוב, והוא אף עמד בהצלחה במשימה התקציבית!!!

הם טיילו במשך שבוע בחו"ל עם שני ילדיהם בעלות של 6,800 שקלים!!!

מסתבר שבתכנון נכון זה אפשרי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לִי
        לִי נערך לאחרונה על ידי

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!! חופשה משפחתית זולה בפולין

מצרפת תזכורת מהתכנון....

יופי שעדכנת, שמחה שהצליח להם

נראה כמו משימה בלתי אפשרית -

שבוע בחו"ל למשפחה של ארבעה, בפחות מ7,000 שח!

נשמח לקבל כאן קצת יותר פרטים ועלויות אם יתאפשר..

איפה טיילו בכל יום, לינות, אטרקציות, קישורים אם יש או רק שמות אתרים.. 

תודה על השיתוף

• עולם_קטן

פירוט בגדול

הם שהו בקטוביץ למשך 4 לילות, נסעו לזאקופונה ל 2 לילות ואז נסעו לקרקוב ללילה האחרון.

מאחר ומעולם לא התנסו בנהיגה בחו"ל החליטו שלא לשכור רכב אלא להתנייד רק בתחבורה ציבורית ובמוניות. לטענתם התחבורה הציבורית הייתה זולה ומעולה. אין לי את כל הפרטים- אבל חברי דיבר על כך שהוא לא נאלץ להצטמצם בהתנהלות היום יומית. לדוגמא- כל פעם שהילדים רצו גלידה הם קיבלו, פשוט הכל מאוד זול. הוא סיפר, שארוחה לארבעתם במסעדות מזון מהיר עלתה להם תמיד פחות מ- 60-70 זלוטי כולל שתייה.

הרבה שימוש בכרטיס של הפארק בקטוביץ- שלושה וחצי ימים מלאים בפעילויות במחיר של 200 זלוטי למשפחה שלמה.

חדר משפחתי בזאקופונה שהיה אומנם לא יותר מסביר, אבל עלה 140 זלוטי ללילה.

מלון בחוז'וף די קרוב לפארק שעלה להם 550 זלוטי ל-4 לילות לחדר משפחתי.

בקיצור- זול זול זול

• עולם_קטן

המלון ששהו בו בקטוביץ

הם שהו במלון 3 כוכבים חדש וחמוד בחוז'וב במרחק הליכה מהפארק.

הם היו מרוצים מאוד מאוד מהמלון הזה.המלון

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מעניין מאד

אשמח לראות פירוט עלויות כדי להבין איך הצליחו, ומה כלול (או לא כלול) בסכום המדובר.

• עולם_קטן

בגדול

אני יכול לספר בערך (כי אני זה לא הוא...)

טיסות 4*20 יורו*2+ 30 יורו חבר מועדון+2*50 יורו למזוודה ענקית = 1300 ש"ח

לינות (4 לילות בקטוביץ, 2 לילות זאקופנה, לילה קרקוב)= בערך 1300 שקל

אטרקציות+ אוכל+ נסיעות בתוך פולין+ העברות = קצת יותר מ4000 שקל

• טל גלינה10
                  טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

בגדול

אנשים טובים. אני מנחשת למה אתה חותר בשאלתך.... blush עוד לפני כן הרהרתי בגישה שלך להכניס לחישוב גם הוצאות נילוות כמו ביטוח נסיעות, חניה בשדה התעופה, פנסיון לבעלי חיים (לנו הטיפול בבע"ח יעלה 850 ש"ח ל - 8 ימים!!!) ועוד ועוד. הגישה שלי היא אחרת: לא להכניס את ההוצאות הנילוות, שמן הסתם מתקזזות עם הכסף ש"חסכנו " מעצם זה שיצאנו לחופשה (אוכל בארץ, דלק בארץ, בילויים בארץ, פחות צריכת חשמל, פחות חוגים וכו').

לחיי החופשות שבדרך!

• טובהמ
                    טובהמ נערך לאחרונה על ידי

בגדול

והנה שרשור נוסף משנה שעברה 

8.5 ימים ברומניה זוג +ילד  = 8500 ש"ח 

כמו שטל גלינה רשמה

לחיי הטיולים שבדרך 

• אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

עולם קטן,נכנסתי לקרוא לא בגלל שלא האמנתי...חזרנו עכשיו גם מכמה ימים בקרקוב.4.5 ימים,5 לילות 4 מבוגרים שלא חסכו באוכל ואכלו לפחות כפול מעלויות החבר(ילדים גדולים פיות ...) נכנסתי כדי לאשר שכן,אפשר לצאת לטייל לפי גודל הכיס.אני תמיד בעד חופשה,ואם  התקציב בעייתי אז לטייל קרוב לכיס.

תהייה בטוח ששבוע בארץ היה עולה יותר,לצערי.

אי אפשר לחייב אדם לשתף,אבל יהיה נכון לפתוח אפשרויות נוספות גם למטילים אחרים.

פעם,נחשבו פראג ובפדפשט לערים רומנטיות לטיול זוגי בלבד.עם ילדי...מה תעשו בעיר?? היום המצב כבר שונה.

אני הייתי סקרנית לדעת על הפאר,האזור אז נכנסתי לגוגל,ידידנו.

הפארק אכן מעניין....רכבל,בריכות,מתקנים...והמן ירק.. סרטון מהרשת

לונה פארק גם אם אינו פארק אירופה,,,לילדים קטנים ואולי אף יותר יתאים.

זה רק אומר,שצריך לחפש...בטוח יש גן חיות,קרקס ועוד...

ענת נוסעת עוד חודש גם עם ילדון,אני בטוחה תשמח לדעת על אפשרויות נוספות,במיוחד בזקופאני.

מתחם על המפה

כל הכבוד!

טובה,כשחזרנו מרומניה לפני 3 שנים...ניסיתי באמת ובתמים למשוך משפחות עם ילדים אליה.לאחר טיול של שבועיים,בהם טיילנו,אכלנו ישנו לא בפנסיונים הזולים ביותר,כל יום ישבנו על קפה ועוגה,שווקים ..נכון ברכב ודלק התחלקנו עם עוד זוג,הוצאנו קצת מעל 8300-8500 כולל הגבינות  וסירי קרמיקה שהבאנו הביתה.

בולגריה אף עלתה זול יותר.היום גם הן התייקרו,הטיסות הוזלו,,,

אז אפשר בהחלט,וכפי שרואים אפילו ללא רכב.

אמה

• טובהמ
                        טובהמ נערך לאחרונה על ידי

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

מסכימה עם כל מילה של אמה 

ובמיוחד עם המשפט המנצח :אפשר לצאת לטייל לפי גודל הכיס.

העיקר לטייל ולהנות 

טובה

• ענתנת
                          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

אמה יש לי כבר הרבה יותר אפשרויות מימים.. בזכות הסיפור של עולם קטן מהטיול שלו הכנסתי יום אחד בקאטוביץ לתוכנית. בזאקופנה נהיה בערך יומיים ויש לי שם חומר לכמה וכמה ימים (למיש אוהב טבע בעיקר - אבל יש שם גם פארק מים למי שמעדיף).

גם בקראקוב בלי שום טיולי שואה (כי לא מתאים עם הילדון) יש לי עומס.. למשל יש לי המלצה על פארק טבע בשם אויצ'וב, ראיתי שיש שם מערות יפות ומסלולי הליכה וזה ממש קרוב לקראקוב אבל אני בספק שנספיק. כמובן צריך לתעדף ויש אתרי חובה כמו דקאטלון, מה אפשר לעשות angel

• אמה
                            אמה נערך לאחרונה על ידי

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

כך זה,חושבים מה יש לעשות כבר שם....ואז מגלים עולם שלם.

גם לי,פעם שניה היו תוכניות יותר מהימים...את המוזיאון מתחת לכיכר השוק בקרקוב לא הספקתי למשל.ואת הפארק עם המערות גם ראיתי אך לא היה סיכוי..דקלטון היה בתכנון בקובץ ונשאר שםfrown

לא נורא..אם יהיו שוב מחירים כאלה...אפשר לחזור..

אמה

*וגם זפקנקי לא טעמתיblush

• עולם_קטן

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

היי, אני החבר של עולם קטן שכותב בניק שלו בכדי לענות על שאלות שנשאלו פה.

טיול למערב אירופה ב20000 שקל למשפחה בהרכב כמו שלי נשמע סביר???

יופי- אז בטיול הזה המחירים היו בין שליש לחצי ביחס למערב אירופה, ומכאן מגיעים לסכומים אליהם הגענו. 

הטיסות עלו בערך שישית מטיסה ליעד כלשהו במערב אירופה (הטיסות לכולנו כולל 2 מזוודות 290 יורו!!!)

הנסיעות בתוך המדינה במחירים מצחיקים (מוניות ספיישל ב15 זלוטי בממוצע) הלינות בפולין במחיר מגוחך (לינה היקרה ביותר היתה בקרקוב- 180 זלוטי ללילה לחדר מרווח לארבעה)

הפסקת גלידה לכולם מסתכמת ב15 זלוטי 

בפארק בקטוביץ המבורגר גדול ומשובח בלחמניה גדולה וטעימה עולה רק 11 זלוטי.

בזאקופנה ארוחה בפיצריה שכללה פיצה משפחתית, קפה לגדולים וקולה לילדים עלתה לנו 42 זלוטי.

מבחינת אטרקציות-  השתמשנו בכרטיס של הפארק ובמסגרתו בילינו בגן החיות, בלונה פארק, בפארק החבלים, ברכבל והכל בעלות של 200 זלוטי לכולנו. 

עשינו גם שייט באגם ונסענו ברכבת התיירותית של הפארק בעלויות מגוחכות.

בקרקוב עשינו שייט בנהר בעלות 15 זלוטי לאדם, בזאקופנה עשינו מסלול רגלי מדהים למורסקי אוקו שאותו עשינו בהליכה איטית ובעצירה כל רגע פיקניק לייד האגם ונמשך למשך 7 שעות הלוך ושוב (אפשר בכיף לעשות אותו שעה  וחצי לכל כיוון, אנחנו והילדים פשוט כל כך נהנינו מהטבע המדהים שהמסלול לקח לנו כמעט יום שלם).

בקיצור, כל כך זול שם שחישבנו שאם היינו נשארים בארץ ואפילו לא ישנים במלון אלא בקמפינג ועושים כל כך הרבה אטרקציות ואוכלים כל כך הרבה ארוחות בחוץ עם שניים שלושה הפסקות גלידה או קפה ועוגה ביום היינו מוציאים הרבה יותר.

• ענתנת

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

השתגעת? על דקאטלון אי אפשר לוותר Wink

• ענתנת

המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!

הי חבר של עולם קטן

במסלול למורסקי אוקו הולכים על אותו שביל שהכרכרות עם הסוסים נוסעות בו? זה לא מבאס הדרך הזאת? מה עשיתם מלבד זה באגם, הקפה של האגם או משהו כזה? אני מתלבטת האם לבחור את הטיול הזה.

עשיתם עוד דברים בזאקופנה או שלא היה לכם זמן?

• עולם_קטן

אנחנו ישראלים!!

אם יש שביל, כל הכיף זה לסטות ממנו לתוך הצמחייה!!!

הילדים שלנו הרפתקנים ורואים את זה כמסע אמיץ ביער האפל.

בגדול המסלול הוא בשביל שבו עוברות הכרכרות, אבל זה ממש לא מבאס.

• ?
                                      אורח נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ישראלים!!

הי

טיילנו בזאקופנה לפני כחודש. בעיירה עצמה עלינו ברכבל שזה בעצם שני רכבלים להר קספרובי , יש שם מסלול הליכה רגלי עד לתצפית וזה  ממש ממש יפה. (היו עוד שרידי שלג  למעלה).
                                      ממליצה מאוד גם לנסוע למכרות המלח בויליציקה. מאוד יפה ומענין.

• ציידת ערפדים
                                        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

אנחנו ישראלים!!

חבר של עולם קטן, הטיול שלכם נשמע מקסים, אבל חשוב להדגיש שזה לא טיול שקורץ לכולם. אני מרשה לעצמי לנחש (ותקן אותי כמובן אם אני טועה) שבחיי היום-יום שלכם בישראל אתם לא צרכנים גדולים, והילדים שלכם הם לא היו/יהיו הילדים הראשונים בכיתה שיקבלו אייפון. אחרים (בעיקר אנשיםטובים אבל לא רק הוא) אמרו את זה קודם - אנשים מטיילים כפי שהם חיים, ומשפחה שמחזיקה שתי מכוניות ורגילה להתנייד בישראל אך ורק בצורה הזו תתקשה בד"כ לעבור לתחבורה ציבורית דווקא ברומניה.

בשנה שעברה המשפחה שלי (הורים + 3) נסעה לריביירה הצרפתית - יעד יקר לכל הדיעות - בסכום של פחות מ-25,000 ש"ח. (באיזשהו שלב כשהיה לי ברור שלא נעבור את ה-25,000, הפסקתי לעקוב באופן מדוקדק.) בשבילנו היה כיף לנסוע בתחבורה ציבורית ולבן זוגי היה כיף להכין לנו אוכל בדירה blush, אבל זה במובהק לא בשביל כולם. 

• עולם_קטן

דווקא לא כל כך

חברי הוא מעמד ביניים קלאסי במלוא מובן המילה. לבוש סביר הוא וילדיו, מצויד באייפון, ילד בגן פרטי וכו'.

לגבי הטיול לכשעצמו- הוא טוען שלא היה שם שום תחושת התכלבות. אמנם הלינה לא הייתה רק במלונות 5 כוכבים, אבל חוץ מזה הם הרשו לעצמם מה שרצו. ההחלטה לא לשכור רכב נבעה משיקולי חוסר ביטחון בנהיגה בחו"ל, וגם אם היו שוכרים רכב בקיזוז עלויות התחבורה הציבורית זה לא היה מוסיף כל כך הרבה לתקציב הטיול. מעבר לכך מתי שרצו הפסקת גלידה/ קפה ועוגה, הם עשו זאת. הם אכלו פעם/ פעמיים ביום פאסט פוד (פיצות, שאוורמה, KFC, מקדונלדס), כי זה מה שילדים אוהבים. השאר היה כלכלת סופרים עשירה, כי האוכל בארוחות הבוקר במלונות בפולין באמת לא מתאים לילדים (אני אישית המלצתי לו על כך, בשני המלונות בהם שהינו אני ובת זוגי בקטוביץ ובקרקוב האוכל בארוחת הבוקר היה לא משהו, ובוודאי שלא מותאם לילדים.). אני לא רואה דרך שבה הם היו יכולים לגרום לטיול הזה לעלות פי 2, אלא אם כן הם היו נורא רוצים, הכל פשוט כל כך זול. אני באופן אישי סגרתי טיול במתכונת זוגית כולל קצת שופינג בפולין (קוסמטיקה, בגדים לאחיינים ואיזה שני מכשירים חשמליים) וסיגריות וקצת אלכוהול בדיוטי פרי הפולני סביב עלות של  4500-4000 ש"ח לשנינו.

• עולם_קטן

לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.

אני מסיים בימים אלו את הכשרתי כפסיכולוג ילדים.

אני חייב לומר שהורים עושים טעות כשהם מרגילים את ילדיהם רק להכי טוב. הגענו לעיר- בא נחפש את האטרקציות הכי שוות, בית המלון הכי טוב, המסעדה הכי טעימה וכו'. לא אחת החיפושים אחרי צימר או מלון בפורום נשמעים כמו תחקיר שעושים לפני קניית דירה (יש נוף?, וזה באיזור תוסס?, ובמלון יש מסעדה איכותית?, האטרקציות לא רחוקות?). לפעמים חשוב להדגיש לילדים שהמקום בו ישנו הוא לאו דווקא הכי טוב, אלא הוא מספיק טוב. אז יצא לנו צימר קצת צפוף? לא נורא, לא תמיד הכל חייב להיות מושלם. כשילדים לומדים שלהם מגיע רק הכי טוב, ורואים את ההורים עוסקים באובססיביות בחיפוש החוויה המושלמת ונטולת החסרונות עבורם, הם תופסים את הטופ כסטנדרט שכל דבר פחות ממנו הוא רק לאנשים עלובים וחסרי מזל. הם פשוט חווים מצוקה אמתית כשבאיזשהי צומת בחיים הם נדרשים לקבל משהו שהוא קצת פחות מהטופ. ילד שגדל כך יכול לחוות משברים עצומים סביב סוגיות כמו לימודים צבא וזוגיות.  

הורים, זהירות!!!

מצטער על ההטפה, פשוט חשוב לי לומר את זה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון