המשימה הוכתרה בהצלחה!!!!
-
לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.כל אחד רשאי לטייל איך שמתאים לו! ואם הוא יכול לבצע את זה גם כך אז נהדר!
כל זמן שהילדים קטינים,אנו ההורים נחליט עבורם.האם זה טוב?נכון? רק השנים יגידו ואולי הפסיכולוגים

ברור שלא כל מסלול,מסעדה,מלון,אטרקציה,אפילו תאריך...יתאימו מאחד לשני.
הפלוס בשיתוף בטיולים הפרטיים,זה חשיפה לכמה שיותר אפשרויות.
ורק מתוך נסיון שלנו,נבין מה היה נכון לנו. אז אולי פעם אחד יהיה פחות מוצלח,ואולי לאחר זמן מה דווקא נחזור בנו ונרגיש שהיה מעולה.אם לא ננסה,,,איך נדע?
נכון שרומניה,בולגריה,פולין עדיין זולות יותר.כן,כסף זה שיקול גדול,אבל...בכלל לא רק בגללו ניסיתי למשוך שנתיים משפחות לטיולי רומניה,ושנים רבות לפני זה גם לבולגריה.ואם יוצא יותר זול,עכשיו במיוחד,בגלל טיסות מוזלות...אז למה לא לנצל?
האם לא "רצנו" לנצל את איזי ג'ט?
זולות? עדיין,אך לינה בערים גדולות כבר מתייקרת.
המזרח אירופאיות,מזמן כבר לא השכנה הענייה.גם אם אזורים כפריים נראים פחות טוב...יש מרכזים גדולים,השופינג מעולה,האוכל נהדר ולא צריך לשאול את עצמך..."כמה אני צמא" וכוס קפה אפשר גם פה וגם שם...זה לא יעלה את12-10 יורו לספל.
וילדים? בגילאים קטנים פחות נהנים מפארק אירופה או דיסני,זה לא אומר שאם מתאים להורים שלהם ובא להם על דיסני,שיתאפקו...
אגם,האכלת ברבורים,נדנדות,גן חיות-והם יהיו מאושרים.
ריצות וק"מ לכול חור המכשפה,אפילו בנוף גלויה הכי ירוקה יכולים להסתיים בבכי,ריבים וכו'..
אז כל אחד יבחר את המתאים ! וכדאי רק לדעת שיש עוד מקומות מתאימים!
תודה לחבר של עולם קטן על שיתוף,על תובנות.לא כולם חוזרים אם סיפורים במיוחד מיעדים פחות מוכרים.
ואני? היום כבר העתקתי את הלינק והעברתי לבוסית שלי,למרות שהמחיר כבר לא 19.9 לכיוון,עדיין מעניין.וכך אפשר יהיה לפרגן לעצמך עוד טיולון,ע"ח ההפרשים...
אמה
-
לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.חשוב לי להדגיש שלא דיברתי חס וחלילה על מישהו ספציפי!!!
רק העליתי נושא שהיום הוא מאוד "חם" בשיח המקצועי, המדבר על המצוקות של הדור הצעיר בעת שהוא חש שהוא צריך להסתפק בפחות מהטוב ביותר, כאחד הקשיים המשמעותיים של מתבגרים בדור הנוכחי. מחקרים שנעשו בנושא מראים שישנו אחוז הולך וגדל של מתבגרים שפשוט מרגישים מצוקה אמתית במידה והם לא קיבלו את הטוב ביותר בקטגוריה מסוימת. לדוגמא- מחקר שנערך לאחרונה בארצות הברית גילה שצעירים כמעט שלא רוכשים מוצרי מזון שנחשבים לטיפה פחות טובים/מוכרים, גם כשהם היו זולים מאוד ביחס למוצר הממותג. כשהם נדרשו להסביר זאת הם דיברו על כך ש"הם לא עניים, ולכן אין סיבה שלא יקנו את הטוב ביותר". המחקר גילה שמתבגרים אפילו העדיפו לא לרכוש כלל מוצרי מזון, מלרכוש מותג שנחשב לנחות - שאת חווית קנייתו הם תופסים ככישלון וכסמל לנחשלות.
לכן גם בהקשר של חופשה חשוב לשדר לילד שניתן ליהנות גם במקום שהוא לא הכי מושלם בעולם, במסעדה לא הכי טעימה בעולם, במלון לא הכי מרכזי בעולם, וכו'.
אני שוב מתנצל על "חטיפת" הפורום לצורך פריסת הגיגים פסיכולוגיים, ומדגיש שאין בכוונתי להטיף לאיש. כל שברצוני לעשות הוא רק להביא למודעות של ההורים הנפלאים שמחפשים לעשות לילדיהם טוב, גם אספקט חשוב זה.
-
לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.תודה עולם קטן על הנקודה למחשבה! מעניין האם כשהמחקר מדבר על "פחות מהטוב ביותר" הוא מדבר באמת על הכי טוב, או על הכי יקר / מותג הכי פופולרי.. כמובן בני נוער וגם חלק מהמבוגרים לא תמיד מבדילים בין השניים. אבל זה כבר הרבה מעבר לנושאי הפורום הזה.
בלי קשר - האמת שממש לא הבנתי את ההערה שפתחה את הדיון הזה, למה זה "חשוב להדגיש שזה לא טיול שקורץ לכולם". הרי זה נכון לרוב הטיולים פה בפורום. לכל אחד הטעם שלו, התקציב שלו והבחירות שלו. אולי כדאי להוסיף הערת אזהרה כזו לכל מי שכותב על טיול מאורגן, כי הרי זה לא קורץ לכולם (לי רק המחשבה על טיול כזה עושה צמרמורת), או גם לסיפור הטיול שלי בסין, שמתאים (ע"פ התגובות באשכול) לכל היותר לקמצוץ קטן מקוראי הפורום. כל אחד מספר על הטיול שלו, וכל קורא לוקח מזה מה שמתאים לו.
אגב, אנא מסור לחבר שלך תודה על ההמלצה למלון בקאטוביץ, הזמנתי אותו ללילה האחרון שלנו.
-
לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.שלום עולם קטן,
אהבתי מאד את ההערות החינוכיות שלך! כאב לחמישה אני מזדהה מאד עם מה שכתבת.

תודה גם על סיפור הטיול המעניין, אם כי אני באופן אישי לא הייתי נוסע לפולין כיעד תיירותי. ההיסטוריה הכואבת שלנו עם המדינה ותושביה (שגם היום הם לא פחות אנטישמיים) מונעת ממני לחשוב על טיול בפולין.
-
לא קשור לטיולים, אבל קשור לדיון.YONA777,
בקרקוב,היה לנו מעניין לשמוע את "גרסת",סיפוריו של בעלי על בחירת פולין כמקום הנוראי לעם שלנו ולא רק. לא הוא ממש לא הסטוריון,אוהב מאוד את ספרי הסטוריה,את ערוץ הסטוריה ובכללי לא מפסיד סרטי תעודה,מקור,קולנוע על נושא מלחמות עולם ה1 וה2.כל אחד וסריטה שלו,כנראה.
לא בדיוק שייך לטיולים,וממש לא כדי לפתוח דיון במיוחד באשכול יפה עם מקומות חדשים למשפחה...אבל רוב העולם היה לא רק נגדינו אלה ממש היה להוט ל"עזור".
הסלובקים,והונגרים,אוקראינים ורומנים..אפשר רק להתווכח מי היה להוט יותר וראשון מהם. לא מונע מאיתנו לטייל בסלובקיה או הונגריה.וכן,להנות ממה שהטבע בהן יכול לספק לנו.
יקח זמן,ופולין תעלה גם היא על מפת התיירות.
מקרקוב,ילדי הבוגרים חזרו מאוד מרוצים.מהיחס,מהנוחות,מאוירה כללית נעימה וטובה.ולא הרגשנו שום אנטישמיות.
בגדול,וחבל שזה כך,אבל כולם שונאים את כולם.
הגיורגים את הרוסים, האוקריאנים את הרוסים,הרוסים את שניהם, האלבנים מול סרבים,הגרמנים את הטורקים, ההונגרים את הרומנים,המולדובים את הרומנים וכולם את היהודים

העולם יפה,שיהיה שקט,בריאות טובה ורק טיולים כייפיים.
-
קשור גם לטיוליםאני מצטערת אם מישהו הבין את התגובה שלי כתגובה שלילית, נהפוך הוא. יחד עם זאת, אני שמחה שעוררתי דיון שעוסק במהותו בסיבות בגינן אנחנו מטיילים, ובאופן ספציפי מטיילים עם הילדים. באופן אישי, אחת המטרות בטיול משפחתי היא לחוות חוויות משותפות עם הילדים ולהנחיל אצלם את ערך ה'חוויה' בנוסף (אם לא, על פני) ערך ה'חומר'.
עולם קטן - ממש לא התכוונתי להגיד משהו שלילי על חבריך. הרבה שנים אני ובן-זוגי היינו 'זוג סטודנטים תפרנים' (גם לאחר שנולדו לנו ילדים), כפי שתיארת את חבריך, ואני חושבת שסיפור הטיול שלהם מקסים.
ענתנת - לא סיימתי לקרוא אותו, אבל הסיפור שלך על סין הוא מעורר השראה ברמות על.
אמה ויונה - גם לי קשה לחשוב על פולין כיעד לטיול כייפי, אבל כנראה שצריך ראש פתוח לכל דבר.
-
ממש לא תפסתי את האמירה שלך כביקורת...ודוגרי, עם כל מה שעובר עלינו בארצינו הקטנה והמוטרפת לא מגיע לנו להתפנק עד הסוף???
פשוט חשבתי שכאדם שחשוף לידע על ההשלכות של אורח החיים הזה, אוכל גם לספר מה הם המחירים שלו, וזה לא בהכרח דווקא רע. יש לאורח חיים שכזה גם השלכות חיוביות מאוד כגון בניית ביטחון עצמי ואמונה בייכולותי, שאיפה להצלחה וכו'. פשוט חשוב להיות מודעים למה שעושים, וזה מה שניסיתי להעלות במה שכתבתי.- זה ממש לא כתגובה למה שנתפס בעיני כביקורת.
פשוט אתם יודעים איך זה אנחנו הפסיכולוגים, בכל הזדמנות שאפשר לדחוף כמה הגיגים דוחפים