רומניה-תובנות מהשטח,
-
רומניה-תובנות מהשטח,היי לי
מנצל חלון הזדמנויות עכשיו ,שנורית יצאה העירה עם ליווי של רומניות מקצועיות , לטיול בקניון לקנות בעיקר קרמים.
קבלי בתודה צועניות במדרחוב של אוראדיה.
-
רומניה-תובנות מהשטח,היי אורי
כשחזרנו בסוף ספטמבר מרומניה ,רשמתי שלא נתקלתי בצוענים
ואחרי נסעו זוג נוסף שרשמו :
אם מדברים על דברים שלא היו / לא ראינו,
אתם בטוחים שיש ברומניה ... צוענים?
אז עכשיו רואה שיש

גם אוראדיה נראית לי מקום שווה
תמשיכו להנות
טובה
-
רומניה-תובנות מהשטח,טובה,צוענים ואורי זאת אהבה ותיקה

לפני כמה שנים חברתי,לילי, ביקשה שאולי נארגן לנו נופש באגם פליקס.נכנסתי לגוגל,מצאתי משהו ,שמרתי אבל לא יצא מזה כלום.למה היא התעניינה? אחת הרופאות בעבודה חזרה מאושרת.נופש טוב,מרחצאות וטיפולים וקוסמטיקה נהדרת,עשתה שיפוץ כללי...וגם טיילה. לגבי טיפולי פנים וקרמים,לא מתוך נסיון רומני,שמעתי המון גפ בפורום.
שמרתי לי את זה. השאלה האם ניתן ללא שהות במלונות?
העיר אורדאה בתמונות שלך ניראת מאוד מעניינת.
השנה לא נראה לי אקטואלי,עד סוף הקייץ אנחנו במשמורת גידול הורים,למרות שיש תמונות פנסיונים בחורף,ורחצה במים בחורף ,לי נראה פחות..
מאוד שמחה לקרוא ולראות שיש על מה לתכנן..
לגבי מאורגנים וספא,,,אגב,גיסתי כרגע באחד כזה,בפישטני סלובקיה.שבועיים של נופש מנוחה,טיפולים ארוחות 3 פעמים ביום....
אמה.
-
רומניה-תובנות מהשטח,

-
רומניה-תובנות מהשטח,בוקר טוב
הללויה .נכנס לי ווי פיי לחדר טיפ טיפה לפני שעוזבים ליערות.האות חלש ,אבל אולי בכל אופן תעבור הודעה .תמונות אנסה להעביר בלילה.
אוראדיה אכן שוה ,ביילה פליקס בהחלט עיירת ספא(לא אגם) נעימה. עברו לנו כאן שמונה ימים ביעף.שוב אני חוזר שאפשר לעשות כאן ספא וטיפולים מכל סוג ולא חייבים במלון יקר.
אבל ,על אף שהמלון יקר יחסית לרומניה בשבילנו הוא זול ונוחיות הבריכות והמגוון הענק של טיפולים רפואיים וסמי רפואיים, הופך את השהיה כאן ליעילה מאוד .זוג שמסתדר עם מיטה 1.40 מ' במלון שמתיימר ל4 כוכבים ימצא כאן גם יתרונות נוספים.אותמול גילינו שאם מזמצינים ארוחה אל א קארט מקבלים ממטבח שונה בהחלט טוב עם מחיר בהתאמה.מנה לארוחת פורל עם כל מיני מסביב עלתה 50 שקל בשביל ישראלי זו חגיגה.
אז אכן יש צוענים ברומניה ובכל מדינות הבלקן גם בטוח שראיתם ,אלא שלא כולם מתלבשים זרוק או צבעוני.למעלה בתמונה 937----מצולמים גבר בחליפה ילד ואשה.גם הגבר יפה התואר צועני. אמה ממש צודקת אני מתעניין בשבט הנכחד הזה כבר המון שנים, משנתברר שהשמדו ביחד עם כל המשפחה שלי ,כחלק מהפתרון הסופי לכל הגזעים הנחותים.
-
רומניה-תובנות מהשטח, -
רומניה-תובנות מהשטח,קבלי בקונטרה במקום השמאלץ הזה,משהו קלאסי שגורן ברגוביץ כתב עבור הסרט שעת הצוענים.
אדרלזי-שרה רוז'קה מגדי .
בזה נסיים את עניין הצוענים ואת מה שמעניין אותך,כי לא זו מטרת הדיווח שלי.-אני משתדל מאוד לספר על רומניה בזמן אמיתי מהזוית הסובייקטיבית שלי ,בטיול שלי.
-
רומניה-תובנות מהשטח,יצאתי מגן העדן למישושים והתיישבתי בקפה הקרוב לצלם כאלה שכבר גמרו--סליחה סיימו את שלוש הקומות.ואפילו נזכרתי בדודו.
האמת דודו, ההונגריות יותר יפות מהרומניות
-
רומניה-תובנות מהשטח,שבת בבוקר-היה יום לא יפה.
ולא עזרו לי אפילו שני קפה.
הייתי היחידי שם שמת משעמום, עד שהמלצרית הפנתה את תשומת ליבי אל פסלי האינטלקטואלים ההונגרים שכבר שכחתי את שמם ובבקשה לא לשלוח אותי לויקיפדיה.
-
רומניה-תובנות מהשטח,ערב טוב ידידי ,
כייף לקרוא את הדיווח שלך וכמובן לצפות בתמונות היפות

לא יצא לי להסתובב הרבה בהונגריה [רק בודפשט] ואולי על הדרך
בין בודפשט לאורדיאה או לברטיסלבה .
לכן אין אני יכול להשוות בין ההונגריות לרומניות
אבל ! ...הייתי בפעם הראשונה שלי בפולין ותשמע ... הפולניות ... יפות הן יפות
ואני מתקשה להחליט מי יותר יפות הפולניות או הרומניות

בתמונה דיסקוטק בקטוביץ
-
רומניה-תובנות מהשטח,מתחת למטריות הייתה ברווזיה של קשישות הונגריות שבאו לשמוע הרצאה בסיפרות עכשוית.
התקרבתי לראות יותר מקרוב על מה מדובר.הרבה לא למדתי. היה יותר מרתק מול הפתח עם ה70 %
-
רומניה-תובנות מהשטח,השאירו שם כסא רייק והעוברות והשבות באו להצטלם עם האינטלקטים.
בהשוואה לאלו שיצאו מהחנות-הן לא יצאו ממש טוב
-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי בחרת מקום טוב
-
רומניה-תובנות מהשטח,היי דודו בוקר טוב.
האמת שההונגריות הן רומניות מאוראדיה ,רק שכמו העיר ,הן נראות ונשמעות שייכות למקום אחר. בפולין לא הייתי אבל יש לי פולניה יפה משלי.
היי יהודה מולצומס.
יום ראשון היה יום יפה ותייכף אחרי הקפה הלכנו לשמוע מיסה בכנסיית הירח , כנסיה אורטודוקסית ואחריה לנהר.
-
רומניה-תובנות מהשטח,למחרת היום נסתיים הפרק הראשון של הטיול.
טיפולים, ברכה טרמלית,ובאחת בצהריים צ'קאאוט-ועולים לאפוסן.
100ק''מ של אסון טוטאלי ונסיעה שנמתחה כמו מסטיק .בגלל תיקונים בכביש.הנוף הרומני הירוק היה כמובן פיצוי הולם,
אבל העליה להרים המרהיבים והיערות היא משהו בלתי נשכח.פי כמה יפה העליה לאפוסן מכוון מערב מאשר ממזרח.
-
רומניה-תובנות מהשטח,בוקר טוב אורי ,
כעת אני מבין , חשבתי שהתכוונת להונגריות שנמצאות בהונגריה .
לגבי שייכות למקום אחר , שמתי לב שבערים בהם ריכוז גבוהה של
דוברי הונגרית כמו TARGU MURES , CLUJ NAPOCA , ORADEA
מסיבה כלשהי ערים אלו מסודרות יותר מבחינת תשתיות , נקיות יותר , נעימות יותר לעין ,
נראה ששם לאוכלוסייה אכפת יותר מהסביבה בה היא גרה

-
רומניה-תובנות מהשטח,אורי
התמונות /גלויות מהודעה 35 מקסימות
ותובנות משלנו -
הבן שלי בחור בן 18 בצד של דודו (והוא ראה גם את ההונגריות )
לאורך כל הטיול לא הפסיק להתפעל מהרומניות וגם ציין שכולן רזות
ואני תמיד אומרת כמו בפרסומת: "הכל עיניין של השקפה ,אני טיפש ואת יפה "
ואתה כבוגר רומניה היית צריך לדעת שהנסיעה בכבישי רומניה מתישה
איך אמרתי , OK הבנו שנוסעים לאט, אבל 99 ק"מ ב-3 שעות....?!?!?!!?(וזה מחוץ לעונה)
ועוד משהו ,לא רק שצוענים לא ראינו (או שכן רק לא ידענו)אלא שגם חסידות

והרמתי עיניים לכל עמוד חשמל שהיה בדרך
כיון שהקישור לפס קול של שעת הצוענים הנהדר לא עבר
והזכרת את גורן ברגוביץ שאלונה צרפה את השיר הזה בביצוע מרגש שלו
תמשיך תמשיך
ותודה
-
רומניה-תובנות מהשטח,בוקר טוב טובה ,
אני חייב לחזק את דבריו של בנך !

הן רזות מפני שהן אוכלות כל היום Covrigi

-
רומניה-תובנות מהשטח,דודו בוקר אור גם לך
אחרי שגוגל תרגם את Covrigi לבייגלס
אני בכלל לא מבינה איך הן כ"כ רזות
ומאיפה אתה משדר אלינו רומניה ,פולין .... ???
-
רומניה-תובנות מהשטח,היי טובה
החלטנו להשאר היןם בקאבנה שיושבת בתוך גלויה ובעצמה עונה על כל הציפיות שלנו , כולל אירוח רומני לבבי מכניס אורחים שמאפשר לנו להתקרב יותר לאוכלוסיה ומטעמיה.
קיבלו אותנו עם כוס פאלינקה ישר(צויקה) מהמקרר .אחריה ואחרי הדרך שבתיקונים ,נפלנו שדודים למיטות המגולפות בעץ אורן.ישנו כמו תינוקות כי קר כאן והאויר רווי בחמצן מהיערות. אכן הייתי כבר ברומניה לפני 9 שנים ובדיוק כמו שיהודה כתב ,זו לא ממש אותה רומניה .בכבישים ההתקדמות ענקית גם בשילוט ,גם במיעוט העגלות וגם ברמת הסלילה היותר יסודית.כל כמה ק''מ בכביש שנסענו נתקענו אחרי רמזור. ראינו ציוד מכני אבל בלי אנשים.רומניה משתנה אבל לאט כי האנשים לא משתנים. רבים ,כנראה לא מסתגלים לקצב המהיר של השינויים והתיקונים נמשכים זמן רב.
נ.ב הלינק שצרפתי של רוז'ה מאגדי כן נפתח. נסי שוב בהודעה 28.