ניוזילנד, אוסטרליה, פיג'י
-
היי

אני ושני חברים (שלושתינו חיילים משוחררים, בני 21-22) מתכננים לטוס לטיול הנ"ל^ בדצמבר
הבנו שכדאי להתחיל את הליכי הויזה בערך בספטמבר (?) אבל לא כלכך הבנו מה לעשות עם הכרטיסים, הרי ככל שעובר הזמן הכרטיסים מתייקרים (?). מצידנו לקנות עכשיו אבל עניין הויזה הוא פקטור חשוב (אם לא נקבל ויזה לא נטוס לאוסטרליה והטיול יתקצר משמעותית/אם הויזה תאפשר מבחינת תאריך כניסה אחרון- התכנון הוא לטוס קודם כל לניוזילנד ורק אח"כ לאוסטרליה ואם לא- אז אוסטרליה ואז נ"ז..)
קראתי כאן על כרטיס גמיש אבל אני לא ממש מצליחה להבין איך זה עובד. ניסיתי לחפש (סתם בשביל מושג כללי) כרטיס טיסה לדצמבר במנועי חיפוש בינלאומיים כאלה ואחרים אבל איך אני יודעת אם הכרטיס הוא גמיש? או שהוא יכול להיות גמיש רק אם אני מזמינה דרך סוכנות נסיעות והיא זו שמאפשרת את הגמישות?
ונחזור לנושא ממקודם- יכול להיות מצב שננסה להוציא ויזה בספטמבר ונגיד שגם יתנו לנו (הלוואי) ונוכל לבקש איכשהו שאנחנו רוצים להיות קודם בניוזילנד ורק אחכ באוסטרליה? או שאנחנו חיים בסרט וממש לא מתחשבים בדברים כאלה?
בקיצור אנחנו די קלולס כרגע ומשיטוט בפורום ראיתי שעוזרים פה בטירוף.. אז אשמח לכל עזרה שהיא

-
ניוזילנד, אוסטרליה, פיג'י- את לא חייבת לשאול סוכנות נסיעות, אפשר לבדוק את זה מול חברת התעופה (אם רוצים להזמין דרך מנוע חיפוש בינלאומי). חברת התעופה היא מי שקובעת, לא הסוכנות. בד״כ הכרטיסים הזולים ביותר הם בלי גמישות בכלל. אבל שוב, לבדוק עם חברת התעופה. זה מופיע בתנאי הכרטיס.
- בטופס של הויזה יש לכם אפשרות לכתוב אם תטיילו במדינות נוספות במסגרת אותו הטיול, מתי תצאו מישראל ומתי תגיעו לאוסטרליה. לומר, זה בסדר להגיד שאתם רוצים לטוס בדצמבר לניו זילנד ולהגיע לאוסטרליה רק בהתחלת מרץ. הם מתחשבים. לא ב-100% מהמקרים, אבל כן, זה קורה. תראי, אולי לא תקבלו ויזה מושלמת. יכול להיות שב-15 בספטמבר תקבלו ויזה עם כניסה עד 15.3. אז נכון שברגע שנכנסתם לאוסטרליה לא תוכלו לצאת ולהכנס שוב, אבל תוכלו להכנס בהתחלת מרץ ולטייל.
- באופן תאורטי תוכלו להגיש את הבקשה של הויזה אחרי שכבר תהיו בניו זיחנד זה לא בהכרח הדבר החכם ביותר לעשות: קודם כל את הזמן בניו זילנד נצלו כדי לטייל בניו זילנד. דבר נוסף, ייתכן שתצטרכו לצרף מסמכים ואישורים. תתקשו לטפל בזה כשתהיו בנ״ז. זה יצריך יפוי כוח וסינג׳ור של המשפחה, בחלק מהמקרים, אבל בתיאוריה זה אפשרי.
-
ניוזילנד, אוסטרליה, פיג'יקודם כל תודה רבה

בקשר לכרטיסים, מה לדעתך כדאי לעשות- לקנות עכשיו כרטיס גמיש או לחכות שנקבל/לא נקבל ויזה ולקנות בהתאם?
ועוד שאלה, יש לנו בערך 4 טיסות (מהארץ=> נ"ז, נ"ז=> אוסטרליה, אוסטרליה=> פיג'י, פיג'י=> ישראל), כדאי לקנות מהארץ רק את הכרטיס הראשון והאחרון ואת ה"פנימיים" לקנות כבר שם או שעדיף לסגור הכל כבר מראש? (יצא לי מבולגן חח)
-
ניוזילנד, אוסטרליה, פיג'יועוד שאלה ששכחתי,
כל אחד יכול להוציא ויזה דרך האינטרנט? אני לא מוצאת שום מקום שכתוב במפורש מי יכול ומי לא. בחלק מהמקומות כתוב שרק לבעלי דרכון זר (שאין לנו), רק לגילאים מסויימים וכו'..
-
ניוזילנד, אוסטרליה, פיג'יככלל טיסות באזור הזה של העולם הן זולות ככל שמזמינים יותר זמן מראש. לכן עדיף לקנות עכשיו או בזמן הקרוב את כל הכרטיסים. כשהכל מופיע בכרטיס אחד אז אותה מדיניות תקפה לכל המקטעים. כלומר, אם בכרטיס מישראל לאוסטרליה מותר לכם לשנות תאריכים ויעדים תמורת 50$, למשל, אז אותו דבר נוגע גם לטיסה מאוסטרליה לניו זילנד. מדובר במדינות מערביות לכל דבר ככה שאין שם מן חברות תעופה קטנות וחאפריות שלא ניתן למצוא באינטרנט כבר עכשיו. אין משמעות ל״נקנה כבר שם״, לא תמצאו שם שום מידע שאי אפשר למצוא פה. בד״כ הכרטיסים הכי זולים הם בלי אפשרות לשום שינוי או ביטול, אז אם קונים אותם כדאי לדעת בדיוק מה מתכננים. גם אוסטרליה וגם ניו זילנד לא מאפשרות לך להכנס עליהן בלי כרטיס יציאה מאותה המדינה. יעשו לך בעיות אם תגיעי לאוסטרליה כשהכרטיס יציאה היחיד שלך הוא מפיג׳י לארץ (דרך איפה?) בעוד חצי שנה. מה גם שכאמור, את לא תמצאי שם שום דבר שאי אפשר למצוא באינטרנט. אגב, לא מדובר בטיסות פנים בכלל אלא טיסות בינלאומיות לכל דבר ועניין. דרכון והכל. מה גם שהטיסות נמשכות 3-4 שעות.
אני מציעה שתפנו לסוכנות נסיעות ותבקשו הצעות לכרטיסים. תראו כמה זה עולה ולפי זה תחליטו. תאורטית תוכלו לקנות את הטיסות מהארץ ואליה עכשיו ואת כל היתר בהמשך, כאשר אפשר גם לעשות את זה באינטרנט כאן אחרי שתקבלו ויזה, לא חייבים לחכות עד שתהיו באוסטרליה. רק תזכרו שטיסת ג׳טסטאר מסידני לכרייסצ׳רצ׳ ב-250$ היא טיסה בלי אפשרות לשינוי בכלל. אחרי שיהיו הצעות קונקרטיות מכמה סוכנים תוכלו לקבל החלטה מושכלת יותר מה כדאי לכם. כרטיס כזה אמור לעלות סביב 2500$ כולל את פיג׳י, וכ-1600$-1900$ בלי פיג׳י אבל עם המקטע שבין אוסטרליה וניו זילנד.
המקום היחיד שבאמת קובע איך אפשר להגיש ויזה הוא אתר שגרירות אוסטרליה בישראל. (קישור בצד שמאל של המסך). שם כתוב שכל אזרחי ישראל יכולים להגיש בקשה באינטרנט החל מנובמבר האחרון.