נסיעה לבד..
-
היי,
אני טסה לבד לאוסטרליה-ניו זילנד..
ולמרות שארגנתי את הטיול שלי וקראתי כמה שיותר מידע על האוזרים שאני הולכת לבקר בהם אני מאוד חוששת איך אני אסתדר לבד? איך אדע לקבל החלטות? והכי חשוב- איך אתנהל עם הכסף בצורה הכי טובה?
אם יש פה מטיילים שהתחילו את המסע הזה לבד ויכולים לתת לי טיפים, אשמח!
תודה רבה

-
נסיעה לבד..אני לא מכירה אותך, ובכל זאת, אני בטוחה שתסתדרי. חלק מהכיף / קושי בטיול ארוך הוא שצריך להחליט המון החלטות. בשורה התחתונה את לא צריכה אף אחד כדי להחליט אם לעשות קיאקים עם דולפינים או לא, וגם לא באיזו אכסניה לישון, אפילו לא אם לאכול פיש אנד צ׳יפס או המבורגר. את תראי שיהיה לך קל יותר כשתהיי שם, הדברים יהיו הרבה פחות מבלבלים ומאיימים. כסף? כמו שאת יודעת להסתדר פה את יודעת להסתדר גם באוסטרליה. את צריכה להחליט עקרונית איך להתנהל עם הכסף אבל ברגע שהחלטת אין מה לדעת. את הולכת לסופר ובקופה את משלמת או עם כרטיס האשראי הבינ״ל שלך או עם כרטיס הeftpos המקומי, בשני המקרים את נותנת לקופאית כרטיס מגנטי. כמו פה. את בטח לא צריכה שותף שיעזור לך עם זה.
דווקא בטיול במדינות האלה מאוד מאוד פשוט לטייל לבד: ישנים בדורמס באכסניות, מבשלים לבד וכו׳. את בעצם אף פעם לא לבד, רק מטיילת עם שותפים מזדמנים אחרים כל פעם. אם את בנאדם עם כישורים חברתיים ממוצעים, ואם את תהיי פתוחה וחברותית, את תהיי בסדר. את תפגשי אנשים ואת לא תהיי לבד. יש הרבה מאוד מטיילים באזור הזה, גם ישראלים וגם לא. תהיי רגועה, יהיה בסדר. אם יש לך לבטים ספציפיים - נשמח לייעץ. אבל כרגע נשמע לי שאת בעיקר לחוצה. ואין סיבה. מאוד קל לטייל ״לבד״ במדינות האלה. לי היה הרבה יותר קל והרבה יותר נחמד מאשר הלבד בתאילנד, שבאמת היה לי לבד.
-
נסיעה לבד..החשש מובן, גם אצלי תמיד היו חששות לפני יציאה למסע לבד, אבל ברגע שמתחילים מסתדרים. תגיעי, תחייכי, תכירי אנשים ותגלי שאת מסתדרת הרבה יותר טוב משחשבת. וכמובן, לומדים תוך כדי מסע איך להתנהל. זה באמת הרבה יותר פשוט כשאת שם וכשהטיול בעיצומו (וזה ממי שכרגע במסע באירופה לבד...).
בהצלחה! -
נסיעה לבד..אין כמו לטייל לבד נכון שבהתחלה זה מלחיץ והכי רחוק מהקומפורט זון אבל ברגע שמתרגלים זה הכי כיף בעולם חוץ מזה ששותפים תמיד אפשר למצוא יש כל כך הרבה אנשים באותו המצב שלך