ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה-תובנות מהשטח,

פורום אירופה
    17
    92
    19065
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hאורי
      hאורי נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

והנה אתגר עוד יותר מעניין.

תמונות של מאכלים מהשולחן של הגברת שמצולמת למעלה.מי שמכיר שיסביר ויספר על מה מדובר  .כבר כתבו כאן על חופשה הכל כלול-אז גם אוכל כלול. לטעום לא נתנו לי, אז מרוב תיסכול צילמתי גרביים(בהודעה הקודמת)

P1030410-001.JPGP1030420.JPGP1030414.JPGP1030416.JPGP1030412.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • טובהמ
        טובהמ נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

אורי 

תודה שאתה ממשיך לשתף בחופשה הכל כלול (לא סתם רשמתי )

עוד מעט יצטרפו הרומנים ויתמללו את תמונות האוכל 

ואולי גם יוכלו להסביר את תמונה בהודעה 72 - של כלי נגינה/נשיפה שקצת דומה לקרן השוויצרית ???

• hאורי

רומניה-תובנות מהשטח,

ערב טוב

חזרנו הבוקר אל האדמה החמה שלנו.

די קשה לברוח לירוק לשלווה לקרירות.

אתמול היה יום הטיול האחרון שלנו בו חצינו את פארק האפוסן מדרום לצפון מאלבק לפאנטאנלה עשינו את אותו המסלול לפני תשע שנים בג'יפ וזה היה שונה לגמרי.היום אפשר לעשות זאת בכל רכב,אף כי מרחקים עצומים הם עדיין דרך עפר כבושה ובמונחים רומניים אפילו ראויה להקרא כביש שיש לו מספר.אכן רומניה שונה מאוד ממה שפגשנו לפני  תשע שנים כפי שיהודה כתב  וצדק.אבל עדיין ענינים של תרבות לא משתנים.מכיוון שאתמול היה גם יום ראשון ,אדווח מעט גם על כך בצילומים מאתמול שעדיין לא הכנסתי למחשב.

כלי הנשיפה הענק הוא אותו הסיפור כמו השוייצרי.למייטב ידיעתי גם לאבורג'ינים יש משהון דומה.לשם שינוי קבלו כמה פרחי בר.

P1030231.JPGP1030514.JPGP1030512.JPGP1030213-002.JPGP1030228.JPG
          • יהודה ל.
            יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

לאבורג'ינים יש דיג'רידו

אכן זו מעין קרן יער כמו של השוויצרים,

ברומניה הם מגולפים בעבודת יד 

ארי בכפר אברם ינקו,ישנו גלף עץ שמכין כאלה,וכן ישנו יוצר כלי נשיפה מיוחדים,בסגנון חמת חלילים

• לבון רחל  קולומבוסית
              לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

בוקר טוב אורי

מתמוגגת מתמונותיך מהפסטיבל שיצא לך לראות והיוטיוב שהבאת נהדר.

כמובן גם מתמונות הפרחים והירוק ירוק .

אמה- אין לי מושג למה ההר נקרא :Muntele Gaina אני אנסה בערב לבדוק אם אני מוצאת משהו בכתובים.

אם רוצים תרגום למתכון אתרגם לכם בערב אם כי חלק מהירק שמוסיפים למרק עד כמה שידוע לי אין להשיג בארצנו. מה שהפתיע אותי שבמתכון את החמיצות משיגים ע"י הוספת חומץ ואני מכירה ע"י הוספת לימון.

בתמונות של המאכלים אורי- נראה חמיצת בורשט וסארמלה מעלי כרוב.

שיהיה יום שקט ובטוח שנוכל להתרכז רק בטיולים

רחל  לבון.

• hאורי

רומניה-תובנות מהשטח,

היי רחל

צהריים טובים.

הפסטיבל הזה נבחר בעיקר בגלל מיקומו האידיאלי שאפשר לנו לינה של 5 לילות באותה קאבאנה נהדרת. בוויקאנד האחרון שנגמר השבוע, יכולנו לבחור בין אחד דומה ליד אלבה יוליה או לאחר באוראדיה. נבחר זה שבאמצע הדרך.  המחירים של המלונות ברומניה וגם הטיסה קפצו בימים האלו של שיא העונה עד למצבים של פי שניים ולכן השארנו את החגיגות ממש ליום הלפני האחרון ויצאנו לדרך לפי המחירים.

ביום ראשון שלשום נסענו לקלוג' נאפוקה דרך אלבא יוליה  לפונטנלה בכביש "החדש" .ליום א' הזה לבד אני אקדיש כמה הודעות או אולי מצגת, כי היה מרהיב ושונה ממה שראינו באותה דרך לפני 9 שנים.  אז אפשר היה לעבור שם רק בג'יפ ,היום גם הפיצי שלנו חשבה את עצמה לג'יפ, בגלל נורית מלכת המדבר. חשבנו להמשיך לקלוג' דרך האזור המושלג עם האגמים הקטנים שהבאת צילומים ממנו, אבל העייפות והאיש הצהוב בגוגל החליטו להמשיך בכביש נורמלי.

קבלי את מרק הצ'ורבה (מרק קיבה) הכי טעים  שאכלתי ברומניה. הטבחית של המסעדה "שלנו" בארישן ,כתבה את המתכון בשביל נורית-וגם בשבילך.את המתכון צילמתי במטוס.

וקצת תמונות מהירידה לפונטנלה.

P1030585-1.JPGמרק קיבהסוף אגם הפונטנלה-נראה כמו נהרוכך הוא נראה בירידה דרך היער
                • טובהמ
                  טובהמ נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

לאורי -

מדלגת מכאן לשם ולכל מקום דרך הטיולים בפורומים  (והם לא רבים ביחס לעונה הבוערת ) אז זה הסוד שלי לבריחה ...

הפריחה מקסימה - כשהיינו בסוף ספטמבר בדרך בין סיביו לסיגישווארה 

היו מרבדים של פריחה ושאלתי את עצמי אם הם לא התבלבלו בעונה 

כל תמונה מהעין האוהבת  שלך תתקבל בברכה ורצוי כמה שיותר 

המון תודות 

נ.ב  ליהודה - שוב תודה על ההסברים המעניינים (להבדיל מוויקפידיה )

כמה טוב שיש פה מקצוען תרתי משמע 

• גילי ט
                    גילי ט נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

היי

מצטרף למילים החמות.

תמונות מקסימות!

Smile

• לבון רחל  קולומבוסית
                      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

רומניה-תובנות מהשטח,

אורי - ברוכים השבים!!!

לאגם פאנטנלה היו מיועדות פנינו כשנתקענו בסופת השלג בכפר מרישל. כשפתחו בצהרים ביום למחרת את הכביש כבר פחדתי לנסוע לכיוון ההוא מחשש שלשם לא פינו את השלג והקרח שהצטבר על הכביש אז חזרנו מהמקום שנכנסנו לכביש זה.

כשאני רואה את התמונות היפות שלך מאדם זה אני מצטערת שלא נסענו משם כי עם שלג היה יכול להיות מקסים.

עכשיו לאמה תשובה למה קוראים להר GAINELE בשם זה.

אגדה אחת מספרת שהיתה פיה אחת מאד יפה שחיה בארמון על ראש ההר בארמון בוהק והיתה לה תרנגולת עם נוצות זהב. התרנגולת הטילה כל יום 3 ביצי זהב. הפיה חילקה את 3 הביצים לבנות העניות של האיזור שעתידות היו להתחתן. שלושה גברים מהאיזור ששמעו על העושר הזה התחפשו עם בגדי נשים וחדרו מחופשים לארמון כדי לגנוב את התרנגולת. בעת המנוסה הם הפילו את שלוש הביצים שהטילה התרנגולת באותו היום לנחל ARIES ומאז לנהר יש חול זהב.

אגדה שניה

בתוך ההר היה מכרה וכל יום יצאה ממנו תרנגולת שהטילה ביצי זהב בראש ההר. האנשים באיזור רצו לתפוס אותה. יום אחד נמאס לתרנגולת לברוח וברחה יחד עם ביצי הזהב.

אורי צ'ורבה של בטן אני לא אוהבת אבל אם מישהו ירצה תרגום של המתכון תצטרך לצלם את הדף ממול המצלמה כי בצורה שצילמת קשה לקרוא. תודה שחשבת עלי.

נהניתי מאד מהטיול שלך ועשית לי חשק עז לשוב להרי אפוסן לסיבוב נוסף.

רחל  לבון

• hאורי

רומניה-תובנות מהשטח,

היי רחל-בוקר טוב.

ממש תודה על ההשתתפות שלך ועל התוספות האיכותיות.

את יום הטיול האחרון בפארק האפוסן התחלתי להעלות בפורום המשפחות גם להם מגיע הרגיעון הזה.צריך להוסיף מה שאולי לא כתבתי מקודם שזו לנו הפעם השניה ברומניה ובאפוסן ואם הצלחתי לגרום לך לרצות לחזור לשם -הצלחתי.קבלי/ קבלו:

בעיקר יום הטיול האחרון בפורום המשפחות

לפני תשע שנים כתבתי שלהכניס את האפוסן לטיול ראשון ברומניה לא כדאי.בטיול ראשון ואולי אחרון ,רצים ומסמנים V ומבקרים בכל אטרקציה אפשרית על הדרך במסלול תיירות דיי ידוע מראש ומקבלים מושג ריאשוני על רומניה.איין מספיק זמן אפילו לאפוסן שאינו בא במקום סיגישוארה בראשוב או הרי הבוצ'צ'י.האפוסן מתאים יותר לטיול איטי ,לא חייבים שם להספיק כלום. המטרה אינה "האטרקציות" כמו מערת הדובים מערת הקרח או מפל הינומת הכלות. המטרה היא הדרכים אליהן .האטרקציות האלה חוץ מאגם פונטנלה הן ממש לא משהו וטורדה זה עדיין לא אפוסן.כדרכי אני מוסיף תמונות הפעם סתם בתים רומניים חדשים וצבעוניים ,שצילמתי על הדרך מהיערות חזרה לקלוג'.היער ,עבר לפורום המשפחות.-מגיע להם.

P1030600-1.JPGP1030570-1.JPGעוד כנסיה לאוסף שליברווזים בתעלת מיים בחצר הביית
                        • hאורי

רומניה-תובנות מהשטח,

התעניינה טובה, מה זה החליל הענק הזה שהופיע בצילומים שלי מהאפוסן ועניתי לה כמיטב ידיעתי הדלה .אפילו שאלתי רומני אחד אייך קוראים לכלי הזה-ענה צ'מפוי.

ואוי לאותה בושה אני האמנתי לו ,לא בדקתי יותר וכתבתי.אני לא כל כך מבין מדוע כשאתה שואל  כל מיני מומחים  ,תמיד תהיה להם איזו תשובה .האמת שזה לא איזה סממן תרבותי מיוחד, גם בברלין הטעו אותי היקים שהיו "חייבים" לתת תשובה.

קרא אילן המקורקע על הצ'מפוי הזה ושלח לי באי מייל תיקון ואפילו לינק עם הוכחות ושמות אחרים.

בכדי שתדעו קודם כל על מה מדובר, קבלו כמה תמונות שלי מהטולניק /בוקיום /אלפרון 

כפי שבאמת קוראים לכלי הזה וכפי שאני פגשתיו.האמת שצילמתי המון תמונות של הדבר האקזוטי הזה .בכדי שתשמעו גם את הקולות אביא בהמשך יו טיוב עם הסבר הסטוריה ונגינה.

יוטיוב

P1030346.JPGP1030379.JPGP1030178.JPGP1030372.JPGP1030338.JPG
                          • hאורי

רומניה-קרן היער. אפוסן ,אברם יאנקו.

הבוקר עשתה נורית מחקר על האלפרון הזה וגילתה המון אינפורמציה:

באפוסן השתמש בכלי ככלי תקשורת ,לא רק לפרות , המנהיג והמצביא אברם יאנקו

הוא נשף באלפורון (כך נקרא הכלי באפוסן) מפסגת הר ה Matzu על מנת לקבץ את חייליו.

האות לקריאת החיילים נקראת בפי הילידים "הקריאה של אברם ינקו".

האיש הזה הוא גיבור לאומי ברומניה ותמצאו באפוסן אלפי אנשים הקרויים על שמו וכן מקומות רבים ,רחובות ואפילו שדה התעופה בקלוג'.

מרבית התמונות מהפסטיבל שהבאתי למעלה צולמו בקומונה(מועצה מקומית) אברם יאנקו שם נערך הפסטיבל.

קבלו יותר פרטים וקולות ב:  הסטוריה של ה אלפורון ביוטיוב

קבלו גם כמה תמונות שצולמו במוזיאון המקומי הנידח של אברם יאנקו באפוסן.המוזיאון ממש משוכן באותם המבנים של הממשל שלו. העיסוק הזה אינו מהווה המלצה לביקור כי המקום די אפור.

P1030477.JPGP1030497.JPGP1030491.JPGP1030473.JPGP1030489.JPG
                            • 1
                            • 2
                            • 3
                            • 4
                            • 5
                            • 5 / 5
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון