עצה לגבי הויזה
-
אהלן, אני סהר בן 23.
רציתי לתת עצה ולעזור למי שמתלבט באיזה דרך להגיש את הויזה. מה שכתוב בהמשך זה תהליך ארוך שאני אישית עברתי.
מי שקצת חקר ובירר ראה שיש 2 דרכים. הראשונה דרך סוכן נסיעות\חברה שמגישה בשמך את הויזה או דרך האינטרנט.
כאשר בהתחלה התקשרתי לברר את התהליך דרך סוכנת נסיעות היא לא "הכירה ולא ידעה" שאפשר לעשות את זה דרך האינטרנט וכמובן אמרה שאת הויזה מוציאים בעזרת סוכן תמורת עמלה מעבר לעלות הבקשה של הויזה עצמה. כמו סוכנת הנסיעות התקשרתי לאחת החברות שבאתר השגרירות האוסטרלית ממליצים דרכם להגיש את בקשת הויזה וכאשר התקשרתי היה נשמע שהפקידה הייתה מוכוונת מטרה והייתה מאוד מרוכזת רק בלהגיד לי מה אני צריך להביא לה על מנת להגיש את הויזה וכששאלתי אותה לגבי האינטרנט היא "לא הכירה" ולא ידעה להגיד לי. בנוסף גם מכניסים את עניין הלחץ, הם "ממליצים" להגיש את הבקשה רק חודש לפני כי לפי מה שהם אומרים מאותו הרגע שמאשרים את הויזה הזמן מתחיל "לדפוק". אז זהו שלא, זה בולשיט ואל תאמינו להם. כאשר מאשרים לכם את הויזה ישנו תאריך כניסה אחרון לאוסטרליה, אם לדוגמא אישרו לכם ל3 חודשים את הויזה אז גם אם ביום האחרון תיכנסו לשם עדיין תוכלו לשהות שם למשך 3 חודשים.
אני רציתי להמליץ בחום להגיש בקשה דרך האינטרנט. זה גם יותר זול (יחסוך לכם עד 160~ ש"ח) ומסתבר שזה גם מהיר הרבה יותר! זה מצריך קצת זמן וסבלנות אבל זה משתלם. גם מי שלא מסתדר עם האנגלית שיעזר במישהו שכן. זה כרוך בין השאר ביצירת משתמש באתר השגרירות האוסטרלית, מילוא אחר הרבה פרטים וסריקה וצירוף מסמכים (הכל רשום באתר של השגרירות בעברית). אם וכאשר תנסו להגיש בקשה לויזה בדרך אחרת יגידו לכם שזמן הטיפול בבקשה יקח משהו כמו חודש. מאז שאני הגשתי את הבקשה דרך האינטרנט ועד שאישרו לי את הויזה לקח 13 יום בלבד.
בנוסף, לי לא היה ברור אם צריך לתרגם חלק מהמסמכים לאנגלית. מהבנק אמנם אתם יכולים להוציא תדפיסים באנגלית אבל אי הוודאות הייתה לגבי תעודת השחרור. אני סרקתי אותה כמו שהיא בעברית ובעצת שקד מנהלת הפורום העליתי אותה לאתר כמו שהיא ובסופו של דבר אישרו לי את הויזה אז אין צורך לתרגם. אם משהו לא ברור להם הם מודיעים.
בשורה התחתונה אני רק רוצה להסדיר את המחשבות. מי שרוצה לחסוך את העבודה הזאת וזה כאב ראש בשבילו ומעדיף לשלם את העמלה על הטיפול, סלמתאק. רק עשו זאת מהסיבות האלו ושלא ילחיצו אותכם וישקרו לכם ויסחטו ממכם בכוח את העמלה.
טיסה נעימה

-
עצה לגבי הויזההיי,
כשניסיתי לברר על הוצאת ויזה דרך האינטרנט היה כתוב שלבעלי דרכון ישראלי אין הרשאה להוציא.. ידוע לך משהו אחר?
-
עצה לגבי הויזהלי אין דרכון אחר רק דרכון ישראלי

(אנחנו מדברים על ויזת תייר כן?)
-
אתר השגרירות - המקור המוסמך היחידזה אמנם קצת פרדוקסלי שבתור אתר שמספק מידע אני אומרת לך שיש רק אתר מוסמך אחד (ואז, גם אני לא נותנת מידע מוסמך...) אבל בכל זאת, המידע היחיד שקובע הוא מה שכתוב באתר השגרירות הרשמי. לא סוכנויות נסיעות, לא אתרים מתווכים - שום דבר, רק השגרירות. באתר השגרירות (קישור משמאל) תראי שהחל מנובמבר 2013 גם ישראלים יכולים להוציא ויזת תייר באינטרנט. בהצלחה!
-
עצה לגבי הויזהבגדול אני חושבת שאתה צודק והדרך הטובה ביותר לבקש ויזה היא לבד דרך האינטרנט. ובכל זאת, 2 תיקונים קטנים:
- השגרירות לא ממליצה להגיש דרך אף אחד. שתי החברות / ארגונים שמצוינים באתר, ש.מ אשרות וש.ע.ל הם היחידים שיש להם דרך נפרדת להגיש מעבר ללשלוח בדואר (אם לא מגישים באינטרנט). כל סוכנות נסיעות שלא עובדת עם ש.ע.ל בעצם סתם שולחת את הבקשה בדואר וזה שווה ערך ללשלוח לבד. לא מעלה סיכוי לקבל ויזה ולא מקצר תהליכים. בכל מקרה הגשה דרך סוכנות כלשהי לא מעלה סיכויי קבלה של ויזה, לכל היותר מקצרת זמן המתנה.
- משך השהיה שאתה מקבל לא נגזר ממתי הגשת את הבקשה, אבל תאריך הכניסה האחרון כן. ברוב המקרים הוא 3 חודשים או 6 חודשים מיום אישור הבקשה, תלוי בתכניות הנסיעה שפורטו בבקשה. בגלל שיש הרבה פעמים אפשרות לצאת מאוסטרליה ולהכנס שוב לפני התאריך האחרון, אז כן עדיף להגיש יחסית קרוב לנסיעה. זה מאפשר הארכה של משך הטיול בפועל.
-
עצה לגבי הויזהתודה על המידע!
שאלה קטנה: הבנתי שמקבלים ויזה אלקטרונית. האם זה אומר שלא צריך לשלוח את הדרכון אליהם אלא רק לסרוק אותו?
בנוסף, באתר של השגרירות רשום שלא מומלץ להזמין כרטיס טיסה לפני קבלת הויזה. האם אתה הזמנת?
תודה
-
עצה לגבי הויזהתודה על החידוד שקד.
היי פאני,
לפי ההסבר באתר השגרירות האוסטרלית כאשר מאשרים לך את הויזה, כמובן אחרי ששלחת צילום של הדרכון אין עוד מה לעשות כאשר את מגיעה לשם במידה ויש לך ויזה מאושרת זה מופיע להם במחשבים הם מסנכרנים את זה.
ולא עדיין לא הזמנתי טיסה מקווה שביום יומיים הקרובים זה ישתנה
ובכל מצב עדיף באמת להזמין רק אחרי אישור הבקשה כי אי אפשר לדעת מה תהיה התשובה וחבל להסתכן בדמי ביטול או דחיה של כמה עשרות או מאות דולרים, טיסות תמיד תמצאי. -
עצה לגבי הויזהאהלן,
גם אני החלטתי לחסוך כסף ולהגיש דרך האינטרנט עצמאית..
השאלה שלי היא לגבי התשלום. רשום שזה נעשה בכרטיס אשראי,
אבל איפשהו באתר השגרירות היה כתוב שתשלום בכרטיס אשראי הוא בדולרים אוסטרליים בלבד. זה נכון? ככה אתם שלימתם בבקשה באינטרנט?
וגם, ברצוני להגיע לאוסטרליה בנובמבר ולהישאר בה כחודש, האם מוקדם מדי להגיש את הבקשה לויזה עכשיו?
תודה!
נטע
-
עצה לגבי הויזההמשמעות של לשלם בדולרים אוסטרליים באשראי באינטרנט היא שחברת האשראי שלך תמיר את הסכום לשקלים, את תקבלי שער לא מדהים ותשלמי עוד כמה שקלים עמלת המרה. כלומר, במקום לשלם 480₪ תשלמי 500. מכיוון שבכל האלטרנטיבות של הגשת הויזה יש תשלומים נלווים, אז אני מציעה שפשוט תחיי עם זה. זו לא הפעם האחרונה שיש לך עמלות המרה לשלם בטיול הזה.
אם בטוח תטיילי רק חודש והוא יהיה בנובמבר אז זה פחות קריטי ואת יכולה להגיש עכשיו. אם יכול להיות שתרצי להאריך, לצאת ותחזור ודברים כאלה אז עדיף לחכות קצת: אם את רוצה לטוס בתחילת נובמבר אז הייתי מגישה עוד שבועיים-שלושה. אם בסוף נובמבר אז לא הייתי מגישה לפני סוף ספטמבר.
-
עצה לגבי הויזההמון תודה!!

ממליצה לכולם לא לפחד ולעבוד קצת עם המסמכים ולחסוך לעצמכם כסף...
(שכולנו יודעים כמה הוא חשוב לקראת אוסטרליה)
-
עצה לגבי הויזההיי ,
רציתי לשאול אולי אתה יודע , בדקתי האמת דרך סוכנות להוצאת ויזה לאוסטרליה והאמת שרציתי לנסוע בסוף החודש.. השאלה אם יש סיכוי שאני אצליח להוציא אותה בהקדם פשוט זה הזמן היחיד שלי לטייל עד לשנה הבאה ואני ממש לא רוצה לפספס את ההזדמנות, ודרך כל הסוכנים אמרו לי עד 30 יום ושאי אפשר להבטיח פחות.. אולי אתה מכיר עוד אנשים שאם רובם הצליחו להוציא עד שבועיים כמו במקרה שלך או יותר...?
-
עצה לגבי הויזההסוכנות אמרה לך את מה שהשגרירות עצמה אומרת. 75% מהבקשות מטופלות בתוך חודש. תאורטית אפילו יכול להיות קצת יותר. יכול להיות שתספיקי, יכול להיות שלא. את צריכה להחליט אם את רוצה להמר או לא. אם את מחליטה לנסות את מזלך אז תעשי את זה בהקדם האפשרי. נניח, מחר. לדעתי אם את יודעת להשתמש באינטרנט אז אין שום סיבה להגיש דרך סוכנות. זה לא נותן שום יתרון ויש שני חסרונות עיקריים:
- הדרכון שלך נמצא פיזית בשגרירות או בסוכנות ולא אצלך. נניח, אם תראי שתוך שבועיים-שלושה אין תשובה, את לא תוכלי לנסוע לנפאל במקום, את צריכה לחכות שהדרכון יחזור. את מגישה באינטרנט הדרכון אצלך, מקסימום תקני כרטיס למקום אחר ותסעי למקום אחר.
- הוצאת ויזה דרך סוכנות כרוכה בעמלה לסוכנות. זה לא המון, בד״כ 50-100 ש״ח, אבל זה כסף שאין סיבה לשלם.
-
עצה לגבי הויזהתודה על התשובה.
אני סוגרת לתחילת פברואר ניו זילנד במשך חודש ואז שבועיים באוסטרליה.
לא הייתה לי ברירה אלא לסגור לפני שיש לי את הויזה, כי לקח לי המון זמן למצוא כרטיסים בתאריכים שאני רוצה ובמחיר זול...
עכשיו הלכתי גם לברר שוב בסוכנויות וכמו שהוא כתב הם ממליצים לשלוח כמה שיותר קרוב לתאריך כי ה"זמן דופק", וללא ספק שכנעתם אותי להוציא לבד..
עכשיו יש סיכוי שאם אני אקבל אישור זה יהיה פחות מ3-6 חודשים? , והאמת אני חיילת משוחררת אין לי איך להוכיח ממש את מה שהם מחפשים (חשבון בנק, עבודה, אוניברסיטה וכו..) , למרות שאני לא מתכוונת בכלל להישאר שם מעבר לשבועיים האלה, מה הסיכויים שלא יאשרו לי?
אם אני אגיע לאוסטרליה רק בתחילת מרץ. אבל אני נוסעת כבר מתחילת פברואר לניו זילנד קודם כמו שציינתי, ואני לא אהיה בארץ, מתי עדיף לי להתחיל את התהליך?.
תודה מראש ושנה טובה:)
-
עצה לגבי הויזהועוד שאלה שלא הבנתי ממש מהתגובות פה.
לגבי העובר ושב? שצריך מינימום 2000 דולר לחודש..
גם אם אני מעבירה להם את ה3 תלושים האחרונים שלי , איך הם בדיוק רואים את העובר ושב שלי?.. או שזה היה טיפ כללי ולא קשור להוצאת הויזה?
-
עצה לגבי הויזהתראי, אין טעם להתעסק בהסתברות ובסיכויים, זה לא ישנה שום דבר בהתנהגות שלך, את בכל מקרה תעשי את המקסימום שאת יכולה. נתקלתי במקרים בהם אנשים קיבלו שהיה לחודש, לא זוכרת שראיתי מישהו שקיבל תאריך כניסה אחרון לחודש. מכיוון שבבקשה את צריכה לכתוב מה את מתכננת, אז רוב הסיכויים שתקבלי ויזה שתתאים, לא הייתי דואגת מזה. אני הייתי מתחילה את התהליך באמצע דצמבר: בשגרירות יש חופש גם בחגים היהודיים וגם בחגים הנוצריים, כך שבכל מקרה לא יעבדו באזור חג המולד וערב השנה האזרחית. אם את יכולה אני לא חושבת שכדאי לתכנן את הזמן ככה שעוד לא תקבלי תשובה כשאת כבר בחו״ל, אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל לא הייתי מתכננת את זה ככה. אם נוצר מצב שבו רוצים ממך עוד מסמכים אז יהיה לך הרבה יותר נוח לעשות את זה בארץ במקום לסנג׳ר את ההורים או משהו כזה. בואי נניח שבתרחיש האופטימי ביותר, תקבלי תשובה בהתחלת ינואר, כנראה עם תאריך כניסה עד תחילת אפריל. אם בכל מקרה את מתכננת להיות באוסטרליה רק שבועיים אז זה מספיק בלי בעיה.
שימי לב מהם המסמכים שאת צריכה לצרף:
״
מגיל 18 עד גיל 40
צילום עמוד הנתונים של הדרכון. הדרכון חייב להיות חתום ע"י בעל הדרכון ובתוקף לשישה חודשים בזמן הגשת בקשה
העתק תעודת שחרור או תעודת פטור מצה"ל
תדפיס פירוט דפי חשבון לשלושת החודשים האחרונים ובנוסף תדפיס ריכוז תיק השקעות מהבנק. יש להחתים את מורשה החתימה בבנק על התדפיסים כולל שם, חתימה, חותמת ומספר טלפון קווי לאימות המסמכים. במידה וההורים או בני משפחה עוזרים במימון הנסיעה, יש לספק מכתב תמיכה חתום (עם כתובת וטלפונים) שמסביר את הקירבה המשפחתית ותדפיס פירוט דפי חשבון לשלושת החודשים האחרונים ותדפיס ריכוז תיק השקעות מהבנק של ההורים תומכים
אישור על קבלת חיסון נגד נגיף הפוליו. יש להגיש העתק של פנקס החיסונים. בהעדר פנקס החיסונים יש להגיש אישורמכתב מרופא המשפחה או מקופת חולים המאשר כי החיסון ניתן בעבר. אם לא ניתן לספק אישור מהרופא או קופת חולים יש לקבל את החיסון מחדש ולספק אישור. ניתן לקבל את החיסון במרפאות ה "קליניקה למטייל" בבתי החולים בארץ. אם יש סיבות רפואיות שמונעות את קבלת החיסון (היריון או מחלה כרונית) יש לספק מכתה מהרופא שמפרט את הסיבות הרפואיות״ (שגיאות במקור, מתוך אתר השגרירות)
בעבר הייתה דרישה לאישורים ממקום העבודה, הם הסירו אותה. היום מבקשים לראות שיש לך כסף. אין דרישה ספציפית לסכום כסף נחוץ. 2000$ זה באמת מה שיעלה חודש טיול בתקציב תרמילאי (כנראה יותר מזה), לכן לא כדאי שיהיה פחות. יש לשגרירות מגוון שיקולים שהם לא מפרסמים, כסף הוא אחד מהם, אבל באיזשהו אופן הם מנסים להבין אלו בקשות נראות להם אמינות. בתדפיס העו״ש אפשר גם לראות אם אכן נכנסות משכורות סדירות ומה גובהן. זה בסדר גמור לנסוע בתור צעירה בלי שום דבר קבוע בחיים. את לא צריכה לחשוש מזה.
תראי, תכתבי להם מה התכניות שלך, גם לגבי נ״ז וגם בשבועיים שתהיי באוסטרליה, תראי להם שיש לך כסף לממן את הטיול, כנראה שיהיה בסדר.